gle pici, ja ne znam sta je bolje a sta gore, ali znam da se ne predstavlja svijetu kamenim statuama - nego zivom kulturom.
ima i dobrih stvari kod nas u koje se moglo i moralo uloziti, a nije. da se bavis nekim od tih poslova poblize, znao bi sve o projektima (kulturnim) za koje se aplicira svake godine pa neki dobiju neki ne dobiju novac, o tome ti pricam. kakve plate kakvi bakaraci.
ziva kultura... sta mislis koliko se izdvaja za prijevode recimo nasih najboljih knjizevnih djela, od zivucih pisaca, ili koliko se izdvajalo za ranija izdanja? mizerno, pa su i prevodioci, cast brilijantnim izuzecima, ocajni. i onda se neko od nas nadje u njemackoj ili svedskoj ili negdje drugo i krepa od shege kad cita prijevod - andrica.
to si ti u svijetu. to smo mi - stupidni prijevodi.
a neka nas statue predstavljaju, super.
Incijativa: Podignuti spomenik Kralju Tvrtku I Kotromaniću!
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
i da, ne znam ja koje su to tvoje fantasticne plate, ali ja ti od sveg srca zelim takvu jednu.
i otidji malo vidi na sta lice ti muzeji. i na sta nam lice postojeci povijesni spomenici.
i otidji malo vidi na sta lice ti muzeji. i na sta nam lice postojeci povijesni spomenici.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
ziva kultura DA ,ali ne svasta i ne od svakoga ,pa nemoj da ti nabrajam propale predstave i projekte za koje se je dao grdan novac.Bea_Trix wrote:gle pici, ja ne znam sta je bolje a sta gore, ali znam da se ne predstavlja svijetu kamenim statuama - nego zivom kulturom.
ima i dobrih stvari kod nas u koje se moglo i moralo uloziti, a nije. da se bavis nekim od tih poslova poblize, znao bi sve o projektima (kulturnim) za koje se aplicira svake godine pa neki dobiju neki ne dobiju novac, o tome ti pricam. kakve plate kakvi bakaraci.
ziva kultura... sta mislis koliko se izdvaja za prijevode recimo nasih najboljih knjizevnih djela, od zivucih pisaca, ili koliko se izdvajalo za ranija izdanja? mizerno, pa su i prevodioci, cast brilijantnim izuzecima, ocajni. i onda se neko od nas nadje u njemackoj ili svedskoj ili negdje drugo i krepa od shege kad cita prijevod - andrica.
to si ti u svijetu. to smo mi - stupidni prijevodi.
a neka nas statue predstavljaju, super.
A ovo drugo ,da ja se bavim pozorisnom djelatnoscu i znam sta pricam i govorim ,u tom je sva poenta.Svaka cast Dini Mustaficu,Sulejmanu Kupusovicu,Pjeru Zalici,Danisu Tanovicu itd koji su podigli nivo BiH kulture i cije predstave pune sale i predstavljaju BiH u svjetu u punom svjetlu.A plate
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ma plate su velike - manjini. znam kolika je moja, i znam kolika je tvoja otprilike. nisam ni ja gladna. ni bosa 
ali je mnogo stvari koji su nam PRIORITETI u kulturi i nauci, da bismo sad trosili na dizanje spomenika - to je, dakle, moje misljenje.
i ne mislim da ce svijet propasti ako se ta kamena statua napravi. nije problem u tome. problem je u LOGICI koja neprekidno stavlja na prvo mjesto neke cudne, utjesne projekte koji navodno slave nesto moje i nesto vrijedno, ali zapravo su parada kica i laznih emocija. o patriotizmu da ne govorim. meni je to lazno i bespotrebno.
a sto se tice bezvrijednih projekata - slazem se, evo u cemu: bezvrijedni mnogo cesce dobiju bruku novaca (bili oni pozorisni, filmski ili kakvi drugi). zato mislim da ce i ovaj dobiti novac.
ali je mnogo stvari koji su nam PRIORITETI u kulturi i nauci, da bismo sad trosili na dizanje spomenika - to je, dakle, moje misljenje.
i ne mislim da ce svijet propasti ako se ta kamena statua napravi. nije problem u tome. problem je u LOGICI koja neprekidno stavlja na prvo mjesto neke cudne, utjesne projekte koji navodno slave nesto moje i nesto vrijedno, ali zapravo su parada kica i laznih emocija. o patriotizmu da ne govorim. meni je to lazno i bespotrebno.
a sto se tice bezvrijednih projekata - slazem se, evo u cemu: bezvrijedni mnogo cesce dobiju bruku novaca (bili oni pozorisni, filmski ili kakvi drugi). zato mislim da ce i ovaj dobiti novac.
- danas
ma nista to, nego nek nadju kakvu zgodnu planinu, njih po bosni makar ima masala (al' ne barcat niposto u priamidu
), pa nek uklesu ono ko u mt. rushmore i eto
ono, da ne budemo ni mi fukare... kakav jadni spomenik, daj nesto for real
ono, da ne budemo ni mi fukare... kakav jadni spomenik, daj nesto for real
- pici
S Tvrtkom u bosansku heraldiku ulazi zlatni ljiljan(Lilium Bosniacum).A da ne pisem dalje da je prvi Bosanski kralj.Mislim necu ici da sad stvaram raspravu,ali upitas li se ti Bea,kako se busati Bosnom da si Bosanac ,a ne zelis spomenik prvome Bosanskome kralju.
E bas zato nam treba Tvrtkov spomenik,ne zbog kica,laznih emocija i "patriotizma" vec zbog identiteta Bosanske drzave.Dusmani BiH bi se dooobro uzdrmali kada bi se slavilo i postovalo sve Bosansko.Neko je vec napisao da bi izbio novi rat kada bi se napisale na spomeniku sve njegove titule
.Vjerujem da i bi 
E bas zato nam treba Tvrtkov spomenik,ne zbog kica,laznih emocija i "patriotizma" vec zbog identiteta Bosanske drzave.Dusmani BiH bi se dooobro uzdrmali kada bi se slavilo i postovalo sve Bosansko.Neko je vec napisao da bi izbio novi rat kada bi se napisale na spomeniku sve njegove titule
- Bea_Trix
ma nisam ja nikakva bosanka... predeverala rat, nisam imala sta jesti, evo i sad nastojim da ostanem u ovoj zemlji koju smatram domom, iako je sve naopako. nisam se nakrala para, nisam se preko noci preobratila ni u kakvu religiju, nisam se pridruzila nikakvoj nevladinoj organizaciji za isisavanje love...
i jos sam se usudila iznijeti svoje misljenje u vezi sa spomenikom - jos negativno misljenje.
nisam ja nikakva bosanka. jer se, haman, odanost zemlji, ljudima i cijelom jednom kulturnom prostoru izrazava ne njegovim ocuvanjem, nego petrificiranjem. otidjite u te muzeje o kojima sam pricala. pa da vidite KAKO se cuva bosanksa kulturna bastina. ili jos bolje - otidjite na nasa arheoloska nalazista. utvrde. pune kozijih go*ana. to je nasa bastina.
svaka cast kraljevima. pola gradjana ne zna ih ni nabrojati. svaki od njih ce reci da zeli spomenik.
dakle, nemojte me, molim vas, brojati u patriote. gajim izvjesne sumnje prema konceptu patriotizma kakav se kod nas formira. sretno sa petrifikacijom.
i jos sam se usudila iznijeti svoje misljenje u vezi sa spomenikom - jos negativno misljenje.
nisam ja nikakva bosanka. jer se, haman, odanost zemlji, ljudima i cijelom jednom kulturnom prostoru izrazava ne njegovim ocuvanjem, nego petrificiranjem. otidjite u te muzeje o kojima sam pricala. pa da vidite KAKO se cuva bosanksa kulturna bastina. ili jos bolje - otidjite na nasa arheoloska nalazista. utvrde. pune kozijih go*ana. to je nasa bastina.
svaka cast kraljevima. pola gradjana ne zna ih ni nabrojati. svaki od njih ce reci da zeli spomenik.
dakle, nemojte me, molim vas, brojati u patriote. gajim izvjesne sumnje prema konceptu patriotizma kakav se kod nas formira. sretno sa petrifikacijom.
- Faust
Evo, i ja nisam patriota. I ponosim se tim.Bea_Trix wrote:dakle, nemojte me, molim vas, brojati u patriote. gajim izvjesne sumnje prema konceptu patriotizma kakav se kod nas formira. sretno sa petrifikacijom.
PiJonir sam i tim se dicim.
- pici
sram vas bilo niste patriote
30% od plate odmah vam se odbija i ako ne idete u crkvu il dzamiju jos 30% od plate
ma najbolje je biti crnac,svima si u ocima crn i libo te ona stvar za sve,a imas je pogolemu
ma najbolje je biti crnac,svima si u ocima crn i libo te ona stvar za sve,a imas je pogolemu