Uz uvažavanje ostalog dijela posta moram se ne složiti sa citiranim! Prvo ovo je dosta jednostran pristup tragičnom sukobu koji se vodio na prostoru BiH. Kad govorimo o agresiji prvo bi te uputio da razmisliš koliko je stranih boraca (onih koji nisu iz BiH) učestvovalo u redovima zaraćenih strana, posebno u vremenu nakon međunarodnog priznanja BiH. Po mojoj slobodnoj procjeni u redovima svih zaraćenih strana nije ih nikako bilo više od 5 %. I kako onda možemo takav sukob karakterisati kao agresiju sa strane? Može se naravno reći da je bilo elemenata agresije, i to sa više strana, ali je bilo ponajviše elemenata bratoubilačkog rata.DUREX wrote:.... Ali meni smeta ta lakoca s kojom preskacete citav jedan pasus istorije, a to je jedna cinjenica i jedina sutina... Na ovu zemlju je neko izvrsio agresiju, a ja nisam drzao pusku u rukama da bih divljao po srpskim i crnogorskim gradovima i selima, nego zato sto su ti isti Srbi i Crnogorci sravnjivali moj grad sa zemljom, a sa njim imaju veze kao i ja sa Beogradom ili Podgoricom.
Drugo, stalno isticanje pitanja agresije homogenizuje i regrutuje srpski narod protiv BiH, a to nikome ne odgovara. Treće, u velikom broju komentara se, zbog takvog stava prema ratu u BiH, osjeća stav kako su Srbi remetilački faktor u BiH koji treba eliminisati ili:
a) Polahko (građanskom državom-čitaj preglasavanjem; "sabur" sve će doći na svoje...) ili
b) Nekom novom operacijom "kijamet"... to ovi što nude traktore po forumu, a nemaju pojma šta je biti pod bukvom na minus 25...