Auto za 8000 KM ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

ado-šampion wrote:
johntra wrote:šta je to osigurač za kočnice? :lol:
kakvi li su to kreteni od majstora što dijele dijagnoze...isti kvar se može desiti na bilo kojem automobilu, prema tome postaje malo isprazna priča oko FIAT-a...i eto koliko je platio taj dio svega ti..kad je to tako katastrofalno....
Dajte gledajte na stvari realno ako je ikako moguće! Ko ovdje priča o dijelu i njegovoj cijeni?! Halo frajeru su otkazale kočnice na autu koji je prešao ispod 50k, sreća je pa je bilo na sporoj dionici i da se dobro snašao. Zamisli da se desilo na auto-putu!
Haj nekako bih svatio da je auto puno elektronike pa se nešta sje.alo, ali taj Fiat od elektronike ima dva električna podizača (ironično) i odu mu kočnice! Znam dva vlasnika novijih Fiata i jednom i drugom otkazale kočnice iz čista mira. I ko bi ga razuman kupio?!
Fakat sve više mislim da su i Amerikanci imali puno pravo da ga nazovu Popravi ga ponovo, Toni.
Kočnice mogu otkazati na bilo kojem autu! A Fiat nikad nije imao posebnih problema s kočnicama. Ti slučajevi koje navodiš ako su uopšte tačni ništa ne pokazuju jer se radi o par primjeraka među stotinama hiljada na cesti.
A kad se već čudiš otkazivanju kočnica BMW (znam da voliš BMW) je sa prošlom generacijom trojke na početku proizvodnje imao velikih problema upravo sa kočionim sistemom koji je otkazivao praktički u fazi razrade automobila. :roll:
Uostalom, bezveze mi je raspravljati o kvaliteti talijanskih kočionih sistema kad se zna da su u tom području oni najbolji na svijetu (čitaj Brembo)! :)
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Eih Brembo, diskovi i pločice nemaju veze sa otkazivanjem kočnica. :-)

Ja se nisam čuo da su na nekom BMW-u otkazale kočnice a za Fiat sam čuo dva dosad.
johntra

Post by johntra »

eto ja sam čuo i čitao na pun qrac foruma da na početku prodaje nove E klase, kočnice uopšte nisu bile nEšto i da je bilo puuuno slučajeva otkazivanja kočnica...je li neko danas tvrdi da je to nekvalitetno auto?
nemoj ba Ado zbunjivat raju bezveze...navodiš jedan primjer od pola miliona...i nisi nam još rekao šta je to osigurač za kočnice...i kako se ne desi meni ili mojim poznanicima da nam otkažu kočnice, kako to?
ado-šampion

Post by ado-šampion »

johntra wrote:eto ja sam čuo i čitao na pun qrac foruma da na početku prodaje nove E klase, kočnice uopšte nisu bile nEšto i da je bilo puuuno slučajeva otkazivanja kočnica...je li neko danas tvrdi da je to nekvalitetno auto?
nemoj ba Ado zbunjivat raju bezveze...navodiš jedan primjer od pola miliona...i nisi nam još rekao šta je to osigurač za kočnice...i kako se ne desi meni ili mojim poznanicima da nam otkažu kočnice, kako to?
Šta se čovjek neće pročitati na ovom forumu?! Poredit E-klasu i Punto je u najmanju ruku besmisleno. E-klasa je puna elektronike, kao i svaki Mercedes, od njih se traže inovacije i oni moraju ugrađivati nedovoljno testiranje patente u svoje automobile. A Punto je čista mehanika i desi se da kočnice otkažu. Ja sam dva puta u životu čuo da su nekom otkazale kočnice i oba puta je bilo na Fiatu.
johntra

Post by johntra »

nije bitan način, nego je bitno da ti otkaže najvažnija stvar na automobilu, za koji si dao tolike pare...
eto vidiš ja od nikog nisam nikad čuo da su na Fiatu otkazale kočnice i raspitaj se kod jarana šta je to osigurač za kočnice, živo me interesuje...
scooby_macan

Post by scooby_macan »

Ja sam dva puta u životu čuo da su nekom otkazale kočnice i oba puta je bilo na Fiatu.
Prosto sam morao da dam komentar na ovo.... Interesuje me samo jesi ti nekad imao fiata? Vozio ili bilo sta drugo? Ja vozim fiat bravo vec 3 god i NIKAD nisam imao probleme sa kocnicama,kao ni par jarana koji imaju fiata (punto i bravo). Tako da su te price o fiatu kao losem autu ciste nebuloze i gluposti koje obicno pricaju ljudi koji ne vide dalje od golfa2! Poz...
ado-šampion

Post by ado-šampion »

scooby_macan wrote:
Ja sam dva puta u životu čuo da su nekom otkazale kočnice i oba puta je bilo na Fiatu.
Prosto sam morao da dam komentar na ovo.... Interesuje me samo jesi ti nekad imao fiata? Vozio ili bilo sta drugo? Ja vozim fiat bravo vec 3 god i NIKAD nisam imao probleme sa kocnicama,kao ni par jarana koji imaju fiata (punto i bravo). Tako da su te price o fiatu kao losem autu ciste nebuloze i gluposti koje obicno pricaju ljudi koji ne vide dalje od golfa2! Poz...
Nisam imao Fiata i nemam namjeru. Zadovoljan? To što su obojici koje znam da voze Fiate otkazivale kočnice nema nikakve veze s tim jesam li ja imao Fiata ili nisam. Pošto je Fiat toliko dobar na svim statistikama i kakve su sramote pravili (otpadanje šteki recimo :lol: ), od njegovih vlasnika se očekuje da se ponašaju defanzivno a ne da napadaju bilo koga ko kaže da je Fiat nekvalitetan. Šta bi tek trebali oni koji voze Toyotu ili Mazdu?!

A kad već pominješ Golfa II, samo da ti odgovorim da sam ja prevazišao i Golfa II i taj tvoj Bravo kad sam bio drugi srednje, a sad sam pred završetkom fakulteta. A s konja na magarca definitivno ne idem! LP
scooby_macan

Post by scooby_macan »

Nisam imao Fiata i nemam namjeru. Zadovoljan? To što su obojici koje znam da voze Fiate otkazivale kočnice nema nikakve veze s tim jesam li ja imao Fiata ili nisam. Pošto je Fiat toliko dobar na svim statistikama i kakve su sramote pravili (otpadanje šteki recimo :lol: ), od njegovih vlasnika se očekuje da se ponašaju defanzivno a ne da napadaju bilo koga ko kaže da je Fiat nekvalitetan. Šta bi tek trebali oni koji voze Toyotu ili Mazdu?!

A kad već pominješ Golfa II, samo da ti odgovorim da sam ja prevazišao i Golfa II i taj tvoj Bravo kad sam bio drugi srednje, a sad sam pred završetkom fakulteta. A s konja na magarca definitivno ne idem! LP[/quote
] Fiat punto-auto godine! Jesi cuo nekad za to? I to za otpadanje "steki" nisam jos cuo! A ti posto veze nemas o Fiatu nemoj da iznosis nebuloze i da generalizujes stvari,molim te... I da nemam namjeru da se raspravljam sa tobom,ali mislim da malo vise znam od tebe jer vozim to auto!
Ne kazem da je savrsen,ali za taj novac u njegovoj klasi neces naci nista bolje i sa vise opreme! P.S a tog Golfa 2 sam i sam imao u srednjoj kao i ti,pa i Golfa 3,ali mozda nisi skuzio da nije stvar u tome! :-)
dr.iver

Post by dr.iver »

E moj ado sto ti nalupa gluposti.
Fiat Bravo/a ima ponajbolje kocnice u svojoj klasi istih godina......

cuo sam ja da su otkazale kocnice na audij 80cc mom komsiji.
je li kriv audi ili komsija, nije zamijenio kocionu tecnost 15 godina, diskovi prva ugradnja, plocice made in turska?
scooby_macan

Post by scooby_macan »

dr.iver wrote:E moj ado sto ti nalupa gluposti.

je li kriv audi ili komsija, nije zamijenio kocionu tecnost 15 godina, diskovi prva ugradnja, plocice made in turska?
E nek ima neko i normalan ovde! :-D Stvarno se najezim kad vidim kolicinu nebuloza koju je lik napisao! Pocev od "osiguraca kocnica"! :-) Svasta!
dr.iver

Post by dr.iver »

hvala, trudim se :D
u principu fiati imaju svojih zvrckih i sitnica, ali ako je nesto dobro na njima, to su kocnice
ko pazi i fico ga posluzi, a ko ne pazi, ni u mercedesu se nece veselo provesti...
naravno do 8000KM je najbolje traziti auto u sto boljem stanju i po mogucnosti sa poznatom historijom, pa sad golf 3 ili fiat brava ili nesto trece, to je malo manje bitno....
johntra

Post by johntra »

joj ado je pri kraju fakulteta, ne smijemo se sa njim raspravljat :D

ima li gdje tog osigurača za kočnice?
alcho

Post by alcho »

johntra wrote:joj ado je pri kraju fakulteta, ne smijemo se sa njim raspravljat :D

Dosadna covjeka...znas li ti sta je osigurac za struju? E pa to isto samo za kocnice :lol: :lol: :lol:
johntra

Post by johntra »

pa kako se ono onoliko stavi na kočnicu? :lol:
alcho

Post by alcho »

Pa zavrne se...cuj kako... :D
ado-šampion

Post by ado-šampion »

dr.iver wrote:E moj ado sto ti nalupa gluposti.

Halo ja znam frajera kojem su otkazale, kad je kupio promijenio je i pločice i tekućinu. Kakve pločice imaju veze s otkazivanjem kočnica ionako?!
johntra wrote:joj ado je pri kraju fakulteta, ne smijemo se sa njim raspravljat Very Happy

Meni je frajer rekao da se radilo "o nekom osiguraču", fino sam stavio pod navodnicima, a što si ti (i ostali kojim je to šega) nepismen(i) nisam ja kriv. Ni ja ne znam šta je taj "osigurač".

I vidiš ako ćemo već grubo, ako je tebi Punto/Bravo ostvarenje životnog sna onda fakat nemaš šta sa mnom pričat.

I za promjenu moglo bi se malo više gledat na vrijeđanje na ovom forumu, Milano je izbačen a više su njega vrijeđali, nego što je on vrijeđao. U svim normalnim zemljama kad jedan kaže drugom da je glup ili da "priča gluposti" ljudi se počupaju, samo kod nas svako svakom može bez posljedica reći bilo šta ... U šta se ovaj forum pretvorio, da čovjek samo diže ruke i ibreti se. Pozz
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

4916 OSIGURAC KOCNICE Z/101 76 21,00 din

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 21136954c7

Osigurac kocnice postoji, bar ga je Zastava imala!
To je onaj osigurac koji drzi (osigurava) disk plocice da budu na mjestu.
E sada sam malo proguglao, postoji i osigurac ABS-a koji moze da otkaze, postoje automobili koji mogu kociti bez njega, a neki ne mogu.
Ne znam zasto ste zapeli toliko oko osiguraca, sve strucnjaci, a niko nikada nije cuo za osigurac kocnice?
Covjek je vjerovatno mislio na osigurac "disk plocica"?
Na slijedem linku (doduse, u pitanju su motori ali je princip isti) postoje slike na kojima se moze uociti famozni osigurac o kojem ocvjek govori, ako je mislio upravo na tu vrstu osiguraca?
http://www.motorcyclistonline.com/howto ... rake_pads/
johntra

Post by johntra »

svi znamo da postoji osigurač koji osigurava disk pločice, koji se često puta drugačijim imenom zove, al koji hepek on ima sa otkazivanjem kočnica...pločica ne može ispasti a da vozač to ne osjeti...i opet se vraćamo na priču o stručnosti naših majstora, koji taj osigurač i nisu dobro stavili nazad...i sad zbog toga fol generalizacija da je Punto loše auto...niđe veze, nismo djeca..jaran je samo trebao biti malo direktniji kad je mislio pojam osigurač...znaš li šta je osigurač ABS-a i kolika mu je cijena?..ista cijena kao i ostalim osiguračima, znači 10 feninga...ti si vjerovatno mislio na senzor ABS na točkovima, al to opet nije osigurač...
@ado, ja ne vidim da ti je iko ovdje šta grubo rekao, čak si ti nama rekao da imaš skoro završen fakultet..ma šta god to značilo, ko eto sad mi svi imamo kompleks manje vrijednosti i još plus vozimo Fiate...
meni nije san ni Punto, Bravu već imam, možda jedino novi Bravo..a ti dok ne prestaneš biti ograničen i provaljivat da Fiatu otpadaju šteke, ja ću na svaki post tvoj odgovoriti, pa da se svi skupa redom ibretimo...pozz
:-)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

johntra wrote:svi znamo da postoji osigurač koji osigurava disk pločice, koji se često puta drugačijim imenom zove, al koji hepek on ima sa otkazivanjem kočnica...pločica ne može ispasti a da vozač to ne osjeti...i opet se vraćamo na priču o stručnosti naših majstora, koji taj osigurač i nisu dobro stavili nazad...i sad zbog toga fol generalizacija da je Punto loše auto...niđe veze, nismo djeca..jaran je samo trebao biti malo direktniji kad je mislio pojam osigurač...znaš li šta je osigurač ABS-a i kolika mu je cijena?..ista cijena kao i ostalim osiguračima, znači 10 feninga...ti si vjerovatno mislio na senzor ABS na točkovima, al to opet nije osigurač...
@ado, ja ne vidim da ti je iko ovdje šta grubo rekao, čak si ti nama rekao da imaš skoro završen fakultet..ma šta god to značilo, ko eto sad mi svi imamo kompleks manje vrijednosti i još plus vozimo Fiate...
meni nije san ni Punto, Bravu već imam, možda jedino novi Bravo..a ti dok ne prestaneš biti ograničen i provaljivat da Fiatu otpadaju šteke, ja ću na svaki post tvoj odgovoriti, pa da se svi skupa redom ibretimo...pozz
Taj osigurac upravo drzi plocice da ne ispadnu iz lezista...
Pa jaro moj, kada vozac to osjeti, posebno u brzini ili ako ide nizbrdo, mozda je vec kasno, kontas?
Moja prica nije vezana za Punta nego za osigurac, a vise nastavite prepucavati sta je dobro za sta nije, ja sam samo dao napomenu za osigurac.
scooby_macan

Post by scooby_macan »

Halo ja znam frajera kojem su otkazale, kad je kupio promijenio je i pločice i tekućinu. Kakve pločice imaju veze s otkazivanjem kočnica ionako?!
Haha...ovo ti je bas extra pitanje? :lol: :lol: :lol: KAKVE VEZE IMAJU PLOČICE SA OTKAZIVANJEM KOČNICA???????????? :-) :-) :-) :-) :-) Ma nikakve!!!!! A oprosti zasto onda sluze pločice????
alcho

Post by alcho »

scooby_macan wrote:
Haha...ovo ti je bas extra pitanje? :lol: :lol: :lol: KAKVE VEZE IMAJU PLOČICE SA OTKAZIVANJEM KOČNICA???????????? :-) :-) :-) :-) :-) Ma nikakve!!!!! A oprosti zasto onda sluze pločice????
Da se moze oblijepiti kupatilo :D
Romeo 80

Post by Romeo 80 »

chuchumbamayumbe wrote:
johntra wrote:svi znamo da postoji osigurač koji osigurava disk pločice, koji se često puta drugačijim imenom zove, al koji hepek on ima sa otkazivanjem kočnica...pločica ne može ispasti a da vozač to ne osjeti...i opet se vraćamo na priču o stručnosti naših majstora, koji taj osigurač i nisu dobro stavili nazad...i sad zbog toga fol generalizacija da je Punto loše auto...niđe veze, nismo djeca..jaran je samo trebao biti malo direktniji kad je mislio pojam osigurač...znaš li šta je osigurač ABS-a i kolika mu je cijena?..ista cijena kao i ostalim osiguračima, znači 10 feninga...ti si vjerovatno mislio na senzor ABS na točkovima, al to opet nije osigurač...
Taj osigurac upravo drzi plocice da ne ispadnu iz lezista...
Pa jaro moj, kada vozac to osjeti, posebno u brzini ili ako ide nizbrdo, mozda je vec kasno, kontas?
Moja prica nije vezana za Punta nego za osigurac, a vise nastavite prepucavati sta je dobro za sta nije, ja sam samo dao napomenu za osigurac.
Sve stoji, ali kočnice kod savremenih automobila se prave kao dvokružni sistem koji radi po dijagonali i radi praktički odvojeno (prednji lijevi točak i zadnji desni) tako da je nemoguće da ostaneš bez kočnica ako ti je čak i ispala jedna disk pločica! :) Čak i da se desi da iscuri kočioni fluid zbog npr. popuštanja crijeva imao bi na raspolaganju minimalno 2 točka (prednji lijevi i zadnji desni ili obrnuto) sa funkcionalnim kočnicama!
Ne treba ipak miješati pojmove. :)
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Znači, neki osigurač ipak postoji. Baš ste me dobro isprovaljivali zbog nečega što ipak postoji, a još nisam mislio doslovno. :-)

@johntra, ja nisam tebi odgovorio ovo za fakultet, nego čovjeku koji je rekao nešto u smislu "da ja pošto tako mislim o Fiatu nisam odmakao od Golfa II", pa sam htio da dočaram kad sam odmakao od Golfa II.

Pitao sam ovog jarana za famozni osigurač i navodno se radi o nekom "osiguraču" (ne misli se na strujni osigurač, nego kao neki zaptivač) ispod papučice kočnice, bez kojeg "papučica samo propadne, ne pritišće gdje treba". Eto to je ugrubo prepričan telefonski razgovor.
rihakm

#174 Re: Auto za 8000 KM ?

Post by rihakm »

vlado6 wrote:Pozdrav svima,

Sta bi mi mogli predloziti? Jos bolje ako ima ko kakav auto da prodaje za te pare pa da odmah prebijemo posao... :)

Mislio sam o nekom benzincu 1.1 , 1.2... Za oko kuce sto bi rekli.
Evo drug ako si zainteresovan....
http://www.market.ba/oglas/83015
Sve ostale informacije mozes dobiti na telefon.to je auto od mog prijatelja ta ko da znam da je auto u extra stanju!!!
Romeo 80

Post by Romeo 80 »

Ma gdje će to uzeti!? Garant će mu otkazati kočnice! :lol:
Post Reply