Kočnice mogu otkazati na bilo kojem autu! A Fiat nikad nije imao posebnih problema s kočnicama. Ti slučajevi koje navodiš ako su uopšte tačni ništa ne pokazuju jer se radi o par primjeraka među stotinama hiljada na cesti.ado-šampion wrote:Dajte gledajte na stvari realno ako je ikako moguće! Ko ovdje priča o dijelu i njegovoj cijeni?! Halo frajeru su otkazale kočnice na autu koji je prešao ispod 50k, sreća je pa je bilo na sporoj dionici i da se dobro snašao. Zamisli da se desilo na auto-putu!johntra wrote:šta je to osigurač za kočnice?![]()
kakvi li su to kreteni od majstora što dijele dijagnoze...isti kvar se može desiti na bilo kojem automobilu, prema tome postaje malo isprazna priča oko FIAT-a...i eto koliko je platio taj dio svega ti..kad je to tako katastrofalno....
Haj nekako bih svatio da je auto puno elektronike pa se nešta sje.alo, ali taj Fiat od elektronike ima dva električna podizača (ironično) i odu mu kočnice! Znam dva vlasnika novijih Fiata i jednom i drugom otkazale kočnice iz čista mira. I ko bi ga razuman kupio?!
Fakat sve više mislim da su i Amerikanci imali puno pravo da ga nazovu Popravi ga ponovo, Toni.
A kad se već čudiš otkazivanju kočnica BMW (znam da voliš BMW) je sa prošlom generacijom trojke na početku proizvodnje imao velikih problema upravo sa kočionim sistemom koji je otkazivao praktički u fazi razrade automobila.
Uostalom, bezveze mi je raspravljati o kvaliteti talijanskih kočionih sistema kad se zna da su u tom području oni najbolji na svijetu (čitaj Brembo)!