Emina Ganić: EU ima 300 hiljada miliona stanovnika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

volvoxII wrote:
Kick off wrote:haha koji ste vi kompleksasi bog vas *ebo :shock: :lol: :lol: poserem vam se u utsa jadna, zavidna, seljacka ili malogradjanska :lol: :lol:

rekoh,da se malo spustim na vas nivo :lol: :D :D

ozbiljno ljudi, pa jeste li vi svjesni sta vi pisete.. ? pa da li znate da je vecini vas ovdje potreban jedan dobar psiholog.koga vi izigravate uopste? gradsku raju mozda????(a ustvari ste bagra i to zesca) zalosno bogami :shock: :shock: :shock:
za ovo ide 100% karta za Banovice

Image
čojk je samo iznio svoje mišljenje, i stavio je onu zvjezdicu mjesto j, da ne bi psovao
:lol:
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Jel se to sad ceslja Klan Ganic sa Sandzaka ? ... :lol:

Razumijem sarajevsku raju potpuno. Da je ta cmizdra sa neba pala, ja bih je upitao,- a sta ti je bio babo? -, jer , jebes ga gospodo ( Balasevic u seoskom izdanju ), gen je gen a geniji se radjaju porijetko... :lol:
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

A može li neko nama koji nismo intelektualne gromade objasniti šta znači biti "elokventan" ?

Pravo mi je neprijatno što pitam, ali možda je to nešto što bih trebao da znam, pa da i ja postanem "intelektualno osvježenje". 8-)
Saian

Post by Saian »

valterbranisarajevo wrote:A može li neko nama koji nismo intelektualne gromade objasniti šta znači biti "elokventan" ?

Pravo mi je neprijatno što pitam, ali možda je to nešto što bih trebao da znam, pa da i ja postanem "intelektualno osvježenje". 8-)
ne budi artificijelan, imam 300 hiljada miliona razloga da posumnjam da se zahebavash :D :D :D
IMME

Post by IMME »

volvoxII wrote:
Ali_G wrote:Decko je malo pretjerao, ali je poenta da je ovaj forum skup takvih komplexasa da je to da te Bog sacuva. Glavno je da je Emina kriva sto je Ejup krao lovu pa joj plac'o Oxford. Vjerovatno bi ste se vi veliki umovi zalili da je vas babo isto to radio. Sutra ce te jos i pljuvati po ljudima koji zavrste taj ssst, kako li se vec zove.
Razumiejm da ljudima moze biti krivo i da je nepravda, ali tolika kolicina zavisti, jada, ne znam cega vise, fuuj. Kad nesto ne mozes postici onda je najlakse: ukro, kurva, lopov, komplexas, a vi svi zlatni...
Kao sto vec rekoh

ubi nas zloba

ali ima ovdje i obicne zajebancije Image
ne mislim tako ...ma kakva OBICNA zajebancija, sta ti je ... ne vidis li zlobu - necuveno ... eto, kao da je ona je mogla da bira babuku, ccc :zzzz:
lady midnight

Post by lady midnight »

tema je krenula od emininog stila, da bi zavrshila oko legitimiteta njenog javnog nastupa i njenih nekakvih pozicija.

kao prvo da kazhem da meni ta zhena, ako po strani ostavimo njen "artificijalni" :D vokabular te njeno nametljivo i nadasve odbojno ponashanje, ne djeluje niposhto priglupo, ali daleko od toga da me impresionirala sadrzhajem onoga shto je govorila.
ovakve ambiciozne mlade osobe koje su u stanju da prichaju dva sata a da ne kazhu skoro nishta, imam chesto priliku sresti - josh cheshce ih zaboravim, tako da ova emina ganic nimalo ne odudara iz tog okvira. druga je stvar shto smo mi navikli da nam sa TV ekrana kvokocu razne sponzorushe, mahalushe i polupismene ljepojke, pa nam emina ganic djeluje kao neka intelektualna gromada - shto sigurno nije.

za mene problem nije u tome shto je ona tu gdje jeste (ne chudi me nimalo s obzirom na njen porodichni pedigre), nego problem je u tome shto je ona simptom jedne pojave koja ce, ako se ovako nastavi, biti pogubna za BiH: a to je stvaranje "intelektualne elite" na totalno pogreshnim premisama.

chinjenica je da dosta mladih ljudi i pored talenta, natprosjechnih ocjena, natprosjechnog znanja (da ne zaboravim elokvenciju :D) jednostavno nemaju shansu ni primirisati poslovima koje je ona bez trunke iskustva i kvalifikacije dobila (ostavimo postrani diplomu sa oxforda, to je ipak BA diploma, shto znachi diploma opshteg obrazovanja, a u danashnje vrijeme je to prosjek, bez obzira na reputaciju oxforda kao elitne shkole).
josh uvijek su na djelu veze, vezice, porijeklo, novac; kod ovih prestizhnijih poslova ochigledno u igru ulazi i uprezanje cijele jedne PR mashinerije u svoju korist, chime se ona izgleda prilichno inteligentno posluzhila, ako uzmem u obzir one intervjue po zhenskim chasopisima koje sam imala priliku prochitati.
mijenjati taj "glamour factor" (kako se ovo na nashem kazhe :D) i pompu sa elitnim intelektualnim potencijalom je upravo dio te tragichne priche nasheg drushtva koju spomenuh.

dalje: ja mozhda jesam naivna, ali za mene josh uvijek vazhi ona humanistichka deviza da je svrha znanja i uchenja u izgradnji i poboljshanju vlastite lichnosti te u stavljanju na raspolaganje tog znanja za dobrobit okoline; u nashem sluchaju ovo zadnje bi odgovaralo nekoj vrsti kritichke distance prema odredjenim pojavama u drushtvu, koju intelektualci trebaju drzhati ako ce da ostanu vjerodostojni.
i mislim da je ona, nakon svega shto prochitah o njoj ovdje i na drugim mjestima, a uzimajuci u obzir i njene opetovane izjave o vlastitom bogatstvu, u zemlji u kojoj njeni vrshnjaci jedva krpe kraj s krajem samo zbog toga shto nemaju iste startne shanse (niti ce ih ikada imati), nadalje uzimajuci u obzir i njeno preshucivanje i ignoriranje chinjenice da se obrazovala preko ledja drugih, svjetlosnim godinama udaljena od tog ideala.

ona mozhda ima menadzherske kvalitete - ali to nisu kvalitete jednog intelektualca; ona jeste maherka koja puno pricha, sa dobro izvjezhbanim nastupom itd.... ali njoj nedostaje ona kljuchna stvar koju bi ljudi, bez obzira na godine, bez obzira na obrazovanje i status, trebali da imaju da bih ja osjetila bilo kakvo poshtovanje prema njima na onaj nachin na koji osjecam poshtovanje prema ljudima koji su moji intelektualni uzori - a to je svijest o pravdi.

p.s. raspitah se malo: "akutna smrt" je, kako mi rekoshe, sasvim korektan medicinski izraz za naglu, iznenadnu smrt :D
Mahalac

Post by Mahalac »

Rekoh li ja za gorepomenutu damu žimslo, ...ma ja reko sam :D
pitt

Post by pitt »

Izgleda

Acute death due to radiation

http://www.rerf.or.jp/radefx/early_e/death.html
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

lady midnight wrote: chinjenica je da dosta mladih ljudi i pored talenta, natprosjechnih ocjena, natprosjechnog znanja (da ne zaboravim elokvenciju :D) jednostavno nemaju shansu ni primirisati poslovima koje je ona bez trunke iskustva i kvalifikacije dobila (ostavimo postrani diplomu sa oxforda, to je ipak BA diploma, shto znachi diploma opshteg obrazovanja, a u danashnje vrijeme je to prosjek, bez obzira na reputaciju oxforda kao elitne shkole).
josh uvijek su na djelu veze, vezice, porijeklo, novac; kod ovih prestizhnijih poslova ochigledno u igru ulazi i uprezanje cijele jedne PR mashinerije u svoju korist, chime se ona izgleda prilichno inteligentno posluzhila, ako uzmem u obzir one intervjue po zhenskim chasopisima koje sam imala priliku prochitati.
.....

dalje: ja mozhda jesam naivna, ali za mene josh uvijek vazhi ona humanistichka deviza da je svrha znanja i uchenja u izgradnji i poboljshanju vlastite lichnosti te u stavljanju na raspolaganje tog znanja za dobrobit okoline; u nashem sluchaju ovo zadnje bi odgovaralo nekoj vrsti kritichke distance prema odredjenim pojavama u drushtvu, koju intelektualci trebaju drzhati ako ce da ostanu vjerodostojni.
i mislim da je ona, nakon svega shto prochitah o njoj ovdje i na drugim mjestima, a uzimajuci u obzir i njene opetovane izjave o vlastitom bogatstvu, u zemlji u kojoj njeni vrshnjaci jedva krpe kraj s krajem samo zbog toga shto nemaju iste startne shanse (niti ce ih ikada imati), nadalje uzimajuci u obzir i njeno preshucivanje i ignoriranje chinjenice da se obrazovala preko ledja drugih, svjetlosnim godinama udaljena od tog ideala.

ona mozhda ima menadzherske kvalitete - ali to nisu kvalitete jednog intelektualca; ona jeste maherka koja puno pricha, sa dobro izvjezhbanim nastupom itd.... ali njoj nedostaje ona kljuchna stvar koju bi ljudi, bez obzira na godine, bez obzira na obrazovanje i status, trebali da imaju da bih ja osjetila bilo kakvo poshtovanje prema njima na onaj nachin na koji osjecam poshtovanje prema ljudima koji su moji intelektualni uzori - a to je svijest o pravdi.
e draga moja lady, sjajno. istinito. ali that's the way the cookie crumbles. ali valjda oni koji cijene manjak pompeznosti, skromnost zelja ali niposto duha "dobivaju jos jednu sansu na zemlji". :wink:

:)
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

zoom66 wrote:
Saian wrote:
valterbranisarajevo wrote:A može li neko nama koji nismo intelektualne gromade objasniti šta znači biti "elokventan" ?

ne budi artificijelan, imam 300 hiljada miliona razloga da posumnjam da se zahebavash :D :D :D
on se akutno zahebava...:D:D:D
Vas dvojica sada ovdje meni kultivišete probleme.. :lol:

Lady svaka čast. Inače osobina snobova je da koriste izraze i fraze koji su nerazumljivi većini građana zato što misle da ih tako mogu impresionirati: "Joj jes' ova pametna iako je išta ne razumijem". Razlog -nemaju ništa pametno da kažu..

Dotična je to pokušala, ali na žalost (njezinu) - dobro se isprovaljivala gledajući sa tačke gledišta većine običnih ljudi. Dobar utisak je ostavila vjerovatno samo kod pripadnika "svoje" snobovsko tajkunske kaste..

Većina ljudi ne zna šta je to artificijelno ili elokventno, ali će čak i ako ih u pola noći probudiš reći da Evropa ima 300 miliona stanovnika, a ne 300 hiljada miliona..

valjda će jednom shvatiti da je grupa mirzino jato baš u tu svrhu pjevala:Vas dvojica sada ovdje kultivišete probleme.. :lol:

Lady svaka čast. Inače osobina snobova je da koriste izraze i fraze koji su nerazumljivi većini građana zato što misle da ih tako mogu impresionirati: "Joj jes' ova pametna iako je išta ne razumijem". Razlog -nemaju ništa pametno da kažu..

Dotična je to pokušala, ali na žalost (njezinu) - dobro se isprovaljivala gledajući sa tačke gledišta većine običnih ljudi. Dobar utisak je ostavila vjerovatno samo kod pripadnika "svoje" snobovske kaste..

Većina ljudi ne zna šta je to artificijelno ili elokventno, ali će čak i ako ih u pola noći probudiš reći da Evropa ima 300 miliona stanovnika, a ne 300 hiljada miliona..

Jednom će valjda shvatiti da su kao produkt sarajevske zajebancije sa tim stilom komunikacije nastali čuveni stihovi: apsolutno ja sam tvoj,genijalan mi smo spoj, permanentno biću tvoj.. :)
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

prvo djevojka uopce nije imala nametljivo i odbojno ponasanje, ponasala se i nenametljivo i tako opusteno. Cuj pricala dva sata a nije rekla nista, pa draga lejdi da li si to samo gledala u njene okice pa nisi upratila ni sta prica :lol: I kako ddodje do zakljucka da je neko Eminu ovdje definisao kao intelektualnu gromadu veze nemam a jos manje kako dodje do zakljucka da je pogubna za BiH, i to ti je izjava odnosno izvala godine.
Idi malo na temu koju je danas postavio Nokia pa vidi sta je pogubno za ovo i drustva uopce . I pih sta je to diplomica sa oxforda, hmm mozda i nije rekla bih, ni nesto da ne vidjeh ocima i ne cuh usima... pa eto nisam znala da ima tu diplomu ali sad sigurno mogu reci da je i zasigurno opravdano zasluzila. A tvoja prica o svijesti za pravdu ne znam bi li se smijela ili plakala ipak :lol:
I da dodam ono sto je pogubno za ovo drustvo je to kad je Emina rekla a tema je bila u vezi ljekara , te je Emina rekla da to nije slucaj samo u Sarajevu nego cijeloj BiH i da to treba rjesavati, i u vezi diploma itd. a gospodja iz RS kaze nema toga u RS. A i malo dijete zna da ima. E to presucivanje je pogubno itd. id. jer bitno je reci "kod nas toga nema" ali kako vi to nista niste primjetili jer niste slusali, jer ste gledali u okice i meni se cini vecina vas je puna zlobe koju zaista ne kontam. :P
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

valterbranisarajevo wrote: Inače osobina snobova je da koriste izraze i fraze koji su nerazumljivi većini građana zato što misle da ih tako mogu impresionirati: "Joj jes' ova pametna iako je išta ne razumijem". Razlog -nemaju ništa pametno da kažu..
valter svaka čast za deskripciju…i dijagnozu tipičnog sindroma generalne kvazi-inteligencije....to sam je već jednom davno, na jedan kako da kažem, simplističan ili sinonimno rečeno, primitivan i pomalo indirektno-figurativan način konstatovo….ali još uvjek pokušavam da abstinujem od personalne aplikacije spomenutog fenomena……servus!
hammerhead

Post by hammerhead »

to je gaf koji se moze svakom desiti.Izlaganje im je vremenski ograniceno,i u toj nekoj zurbi,i srkletu, stosta se besmislenog moze reci.
Zato je Piramida bezveze :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Glede primjedbi za korištenje anglo izraza....da , možda, pometemo u sopstvenoj avliji? :D

Pa promijenimo drugi dio naziva podforuma Kultura i Edukacija :D

I nemojte se pravdati činjenicom da je to sasvim uobičajena tuđica :-)
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

mIRCerka wrote: Imam jedno pitanje, i halalite na neinformisanosti: Jel ima Emina brata? :D
Ode mIRCi u vehabije :D
lady midnight

Post by lady midnight »

Ahmmed wrote:Glede primjedbi za korištenje anglo izraza....da , možda, pometemo u sopstvenoj avliji? :D

a zashto onda ne bi promijenili i prvi :D:D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

lady midnight wrote:
Ahmmed wrote:Glede primjedbi za korištenje anglo izraza....da , možda, pometemo u sopstvenoj avliji? :D

Prvo: Pogriješih u nazivu podforuma, pa se ispričavam :D Dakle, Nauka i Edukacija :)

Drugo:Može, mijenjamo i naziv prvog! Moj prijedlog je : Svakojaki muhabet :D
Saian

Post by Saian »

men' se chini da je gospodjici Ganic ovaj put porodichno stablo, prvenstveno prominentni otac, vishe odmogao nego pomogao, jer ko zna da li bi Emina imala priliku ovako javno i ochito pokazati koliko se sadrzhine, a koliko forme u njoj krije, drznuo bih se posumnjati kakav bi izbor gostiju bio da Emina nije Ganich nego Duspara, Suadbegovic ili Gojkovich :D saznanje da je Emina phoney omogucio nam je njen tata, a ja kazhem pored takvog oca koji te dovodi u blam situacije :D ko treba neprijatelje, te molio da uzmete ovo u obzir prije nego pochnete drvlje i kamenje na Eminu :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

I moram priznati , najviše me očarao termin benigni argument :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

zoom66 wrote:
lady midnight wrote:

sve prijedloge sa ushitom primam...:D:D:D
kako ste lijepo promijenili racunare i tehnologiju, gdje je pola stvari stajalo na engleskom :D :kravata:
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

lady midnight wrote:tema je krenula od emininog stila, da bi zavrshila oko legitimiteta njenog javnog nastupa i njenih nekakvih pozicija.

kao prvo da kazhem da meni ta zhena, ako po strani ostavimo njen "artificijalni" :D vokabular te njeno nametljivo i nadasve odbojno ponashanje, ne djeluje niposhto priglupo, ali daleko od toga da me impresionirala sadrzhajem onoga shto je govorila.
ovakve ambiciozne mlade osobe koje su u stanju da prichaju dva sata a da ne kazhu skoro nishta, imam chesto priliku sresti - josh cheshce ih zaboravim, tako da ova emina ganic nimalo ne odudara iz tog okvira. druga je stvar shto smo mi navikli da nam sa TV ekrana kvokocu razne sponzorushe, mahalushe i polupismene ljepojke, pa nam emina ganic djeluje kao neka intelektualna gromada - shto sigurno nije.

za mene problem nije u tome shto je ona tu gdje jeste (ne chudi me nimalo s obzirom na njen porodichni pedigre), nego problem je u tome shto je ona simptom jedne pojave koja ce, ako se ovako nastavi, biti pogubna za BiH: a to je stvaranje "intelektualne elite" na totalno pogreshnim premisama.

chinjenica je da dosta mladih ljudi i pored talenta, natprosjechnih ocjena, natprosjechnog znanja (da ne zaboravim elokvenciju :D) jednostavno nemaju shansu ni primirisati poslovima koje je ona bez trunke iskustva i kvalifikacije dobila (ostavimo postrani diplomu sa oxforda, to je ipak BA diploma, shto znachi diploma opshteg obrazovanja, a u danashnje vrijeme je to prosjek, bez obzira na reputaciju oxforda kao elitne shkole).
mijenjati taj "glamour factor" (kako se ovo na nashem kazhe :D) i pompu sa elitnim intelektualnim potencijalom je upravo dio te tragichne priche nasheg drushtva koju spomenuh.

p.s. raspitah se malo: "akutna smrt" je, kako mi rekoshe, sasvim korektan medicinski izraz za naglu, iznenadnu smrt :D
Da te nije majka rodila, u laboratoriji bi te morali napraviti. :)
Odličan komentar !
Saian

Post by Saian »

joj mene ovo "sto ste zlobni ..." u par varijanti malo hebe pa da se i na to osvrnem :D , kako bit zloban i zavidan nekome ko ima onakvo olichenje kicha i neukusa na kapiji ispred vlastite kuce :D, pa ja bih platio da samo da me se ne dovede u nikakvu vezu s onim :D :D :D
lady midnight

Post by lady midnight »

zoom66 wrote:
lady midnight wrote:

sve prijedloge sa ushitom primam...:D:D:D

gazda,
kad bi zaista brisao sve strane rijechi u naslovima podforuma, imao bi pune ruke posla ;)
pochevshi od auto i moto :D pa do ljubavi, sexa i cenzure...

hej, zamisli ovih alternativa:
ljubav i opcenje :D:D
vozila i krntije :D
bez rezanja :D
iseljenishtvo :D:D

nego, kad uvedete istoriju, nazovite je odmah povijest da se ne muchite kasnije :D:D:D
Last edited by lady midnight on 07/12/2007 23:21, edited 1 time in total.
Saian

Post by Saian »

lady midnight wrote:

nego, kad uvedete isotoriju, nazvoite je odmah povijest da se ne muchite kasnije :D:D:D
istorija se ne uvodi, istorija se artificijelno fabricira :oops: :D :D
Post Reply