Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Krajisnike dok "ne diras" su mehlem. Ali kad im "dirnes" u njihovo, gori su od soli na ranu
Cijene sebe i ostale, ako ne cijenis njih nece ni oni tebe nikako.
Pogotovo cazinjani
schevar wrote:toliko o krajisnicima.a kakve su krajiskinje?deder da cujem...
...solidne.
ps: kad je rec o krajisnicima... buzim-cazin-bihac, sve ostalo ja*are... i b.lucani, sanjani, kozarcani ... sebe broje u krajisnike, ali porediti ove sa prvo pobrojanim je apsurd zivi.
Last edited by psydelija on 01/02/2011 00:04, edited 1 time in total.
Ma ti govoriš o Ljusini, ja kontam o čaršiji... Ooo, to je kultno mjesto i najbolja janjetina u Krajini i šire, samo nisam znao da se lik zove Sejo. Ja taman kontam ''...kako ne znam za tog Seju - a i gdje ću znati kad svako normalan staje u Ljusini raz janjetine..''
Ridjobrki wrote:Ma ti govoriš o Ljusini, ja kontam o čaršiji... Ooo, to je kultno mjesto i najbolja janjetina u Krajini i šire, samo nisam znao da se lik zove Sejo. Ja taman kontam ''...kako ne znam za tog Seju - a i gdje ću znati kad svako normalan staje u Ljusini raz janjetine..''
ljusina il kljusina, svejedno ali restoran je '' kod seje''...
Čudno da nikad nisam obratio pažnju na ime a mislio sam da je to neki Sejo baš u Krupi u čaršiji, tako je zvučalo. A mislim da znam zašto nisam zapamtio ime, sigurno zbog toga što sam isuviše bio fasciniran imenom obližnje pumpe ''Šefkija i sinovi''
Ridjobrki wrote:Čudno da nikad nisam obratio pažnju na ime a mislio sam da je to neki Sejo baš u Krupi u čaršiji, tako je zvučalo. A mislim da znam zašto nisam zapamtio ime, sigurno zbog toga što sam isuviše bio fasciniran imenom obližnje pumpe ''Šefkija i sinovi''
jes tacno...
ali i na ulazu u krupu bilo je dobro pecenje u onoj kuci...
Ma nema sela kao što je Ljusina: pet kuća, Una, benzinska, janjetina ko niđe i visokoškolska ustanova. Da insan momentalno preseli tamo i ne mrda iz sela do kraja života!
Ridjobrki wrote:Ma nema sela kao što je Ljusina: pet kuća, Una, benzinska, janjetina ko niđe i visokoškolska ustanova. Da insan momentalno preseli tamo i ne mrda iz sela do kraja života!
i nekadašnja kantonalna deponija u Krivodolu
Kad već spomenu benzinsku. Ima jedna zove se "Šparaj, sinko". U blizini se nalazi veoma zeznuta krivina, pa su je prozvali "Koči, sinko"
Ridjobrki wrote:Čudno da nikad nisam obratio pažnju na ime a mislio sam da je to neki Sejo baš u Krupi u čaršiji, tako je zvučalo. A mislim da znam zašto nisam zapamtio ime, sigurno zbog toga što sam isuviše bio fasciniran imenom obližnje pumpe ''Šefkija i sinovi''
schevar wrote:toliko o krajisnicima.a kakve su krajiskinje?deder da cujem...
...solidne.
ps: kad je rec o krajisnicima... buzim-cazin-bihac, sve ostalo ja*are... i b.lucani, sanjani, kozarcani ... sebe broje u krajisnike, ali porediti ove sa prvo pobrojanim je apsurd zivi.
A brete Hemele svati me. Bihać-Cazin-Bužim, haj kontam merebit mu se Kladuša zazrila raz avtanomije al nama to ode na B.Luku, Prijedor i to kondak nejma Krupe, Petrovca i Ključa i kondak oto nije Krajina. A đe ga ne bi ošno... Ma ne bi, najlakše je ošant to što ti rečeš al bi ga nako prifatio za kapuricu i objasnio mu dvi-tri o toj našoj geagrafiji. Pazi jednu stvar, popili bi mi ljudski posli toga, đe ne bi, al njeke stvari moraju biti načisto.
Ridjobrki wrote:A brete Hemele svati me. Bihać-Cazin-Bužim, haj kontam merebit mu se Kladuša zazrila raz avtanomije al nama to ode na B.Luku, Prijedor i to kondak nejma Krupe, Petrovca i Ključa i kondak oto nije Krajina. A đe ga ne bi ošno... Ma ne bi, najlakše je ošant to što ti rečeš al bi ga nako prifatio za kapuricu i objasnio mu dvi-tri o toj našoj geagrafiji. Pazi jednu stvar, popili bi mi ljudski posli toga, đe ne bi, al njeke stvari moraju biti načisto.