Vojislav Šešelj

Post Reply
Bodkin

#151 Re: Vojislav Šešelj

Post by Bodkin »

Samo lijepo je vidjeti da hag nikome ne odgovara :lol:
calculator

#152 Re: Vojislav Šešelj

Post by calculator »

Dok su BiH političari okupirani vlastitim ekonomskim i materijalnim interesima, dok su im glavne teme Dodok, Čović, Izetbegović, Komšić itd. Srbija svu energiju ulaže u međunarodne odnose i postavljanje u dominirajuću poziciju...lagano se čisteći optužbi iz prošlog rata.
dezurni_ucenik

#153 Re: Vojislav Šešelj

Post by dezurni_ucenik »

and wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Haški sud: Velika Srbija nije bila kriminalni već politički cilj

Sa ovim nam je Ojiropa porucila sta misli o nama.
što znači da su ga organizovali političari a ne kriminalci?neko bi za to trebao odgovarati'
"dozvoljeno je slanje dobrovoljaca uz vojne formacije",znači neko je slao zvanične vojne formacije preko granice?
drugim rijecima, te vojne formacije su poslane da brane srpske civile od ustasko/mudzahedinskih zlih sila.

Pravdu vise ne treba traziti. U se i u svoje kljuse. Zahvalimo se mi nasim politicarima. Sad vidim gdje je Srbija na medjunarodnom planu sto se tice politike a gdje smo mi. Jos od nezavisnoti Kosova Srbija drzi Evropu za damu, stisce, sta god zazeli dobije a mi, mi smo realno nivo Kandahara i Kabula.
Last edited by dezurni_ucenik on 31/03/2016 12:39, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#154 Re: Vojislav Šešelj

Post by pici »

POOBEEDAAAAA... sad na carsHiju na cHevape al moraju malo krmetine imat... vojvoda stize :bih:
Mohamad Sissoko

#155 Re: Vojislav Šešelj

Post by Mohamad Sissoko »

'ag bi Bin Ladena oslobodio jer je uglavnom "dizao moral" teroristima putem video snimaka...sudeci po 'askoj logici.
howdy

#156 Re: Vojislav Šešelj

Post by howdy »

Poslije kojekakvih presuda ovog kurcevog tribunala zapitam se da li je u ovoj usranoj zemlji bilo rata ili je to bila samo komsijska tuca radi medje.
VjecitiStudent

#157 Re: Vojislav Šešelj

Post by VjecitiStudent »

arzuhal wrote:Srbija i RS na aparatima: sve bili pripremili za kuknjavu o antisrpskom tribunalu kad - ćorak. A u vr.. mater.
Ne treba sumnjati, i Mladić će biti osuđen za genocid.
Sve je ok, dok god presude ne traže krivce izvan BiH, da trag zločina ne pređe državnu granicu, tako da države i dalje mogu nekažnjeno vršljati po drugim državama.
dezurni_ucenik

#158 Re: Vojislav Šešelj

Post by dezurni_ucenik »

VjecitiStudent wrote:
arzuhal wrote:Srbija i RS na aparatima: sve bili pripremili za kuknjavu o antisrpskom tribunalu kad - ćorak. A u vr.. mater.
Sve je ok, dok god presude ne traže krivce izvan BiH, da trag zločina ne pređe državnu granicu, tako da države i dalje mogu nekažnjeno vršljati po drugim državama.

i dolazimo do toga - bio gradjanski rat. Srbija ocistila sa sebe odgovornost. Tako se vodi vanjska politika, a ne "doveli smo vam arape da prave Vogoscu na vodi".
seln

#159 Re: Vojislav Šešelj

Post by seln »

Yug wrote:
vješalica wrote:
Yug wrote:Napokon,istorijska presuda poslije koje je pomirenje mnogo blize.
Seres cetnicko smece.
Navedi mi gdje su muslimani kotirali logisticki i poziciono u tadasnjoj JNA pa su se mogli opremati i naoruzavati i kako je.moguce da sposobno vojno muskarci toliki su pobijeni kad su bili naoruzani kako ti to izmisljas?
Osim toga kad vam se u logistici dokaze da ste mrcvarili ljude onda serete po presudama,a sada nesto kenjate...
Nisam to rekao Ja legendo vec MEDJUNARODNI SUD U HAGU,znaci kraj,ende,finis,gotovo.
Sta, Haag rekao da je pomirenje sad blize??
Oooo, varas se, brate Srbine, grdno se varas. Nikad nismo bili dalje od toga.
Znao sam da ovaj sud nije 100% pravedan, ali sam gajio iluziju da ce bar djelomicno dati satisfakciju zrtvama zlocina ovog i slicnih Srba.
Tu iluziju sam danas potpuno izgubio. Nisam vise ni za kakav mir, bratstvo, kurce-palce... sa Srbima.
General War

#160 Re: Vojislav Šešelj

Post by General War »

Patriotska_Liga wrote:
General War wrote: E jesi nasao skime ces zbijat redove. :-)
Niko nije savršen ali nam je neprijatelj zajednički. Otvorena pitanja sa njima ja bih riješio za 7 dana. I sa onim tam i sa ovim ovdje. Bez entiteta.
Pitaj hercegovce i one u sredjoj bosni...nema entiteta a ima sve drugo, po nekim stvarima i gore.
and

#161 Re: Vojislav Šešelj

Post by and »

dezurni_ucenik wrote:
and wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Sa ovim nam je Ojiropa porucila sta misli o nama.
što znači da su ga organizovali političari a ne kriminalci?neko bi za to trebao odgovarati'
"dozvoljeno je slanje dobrovoljaca uz vojne formacije",znači neko je slao zvanične vojne formacije preko granice?
drugim rijecima, te vojne formacije su poslane da brane srpske civile od ustasko/mudzahedinskih zlih sila.

Pravdu vise ne treba traziti. U se i u svoje kljuse. Zahvalimo se mi nasim politicarima. Sad vidim gdje je Srbija na medjunarodnom planu sto se tice politike a gdje smo mi. Jos od nezavisnoti Kosova Srbija drzi Evropu za damu, stisce, sta god zazeli dobije a mi, mi smo realno nivo Kandahara i Kabula.
zašto?treba se samo malo ozbiljnije pozabaviti.
ljudi rekli da projekat velika srbija nije projekat nekakvih kriminalaca i paravojnih formacija,već je politički projekat i da su paravojne formacije išle uz vojne.
daddy-kool

#162 Re: Vojislav Šešelj

Post by daddy-kool »

VjecitiStudent wrote:
daddy-kool wrote:
VjecitiStudent wrote:Jednostavno, da je Šešelj bio osuđen za zločine njegovih "dobrovoljaca", koliko sutra bi ćeliju mogao dijeliti sa nekim američkim, britanskim, francuskim, izraelskim, ruskim ... generalom ili političarom ...
To se nije smjelo dozvoliti.
I da jeste, koji bi ih sud osudio?
Ovaj je samo za bivšu YU.
International Criminal Court
https://www.icc-cpi.int/en_menus/icc/Pages/default.aspx
:thumbup:
To bi bio dan kada bi vidjeli nekog generala iz nabrojanih država kao optuženog.
I ovaj je za buraniju: Sudan, Nigerija, Kongo, Mali, ...
seln

#163 Re: Vojislav Šešelj

Post by seln »

calculator wrote:Treba nam taj zakon o zabrani veličanja fašizma i aktivnosti takvih organizacija, tek sad će nam trebati
Ne, treba nam izraelski mentalitet.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#164 Re: Vojislav Šešelj

Post by Chmoljo »

Srbija je maestralno odigrala što se tiče zataškavanja svoje uloge. ali tu se negdje i završava ta genijalnost njihove politike.

svela je ratove u Jugoslaviji u potpunosti na građanske ratove. tamo neki Srbi se sami pobunili, udarili barikade, balvane, i eto, jebiga, nije do nas.

na stranu što je ta uloga Srbe koštala Hrvatske i Kosova. što se reducirani po BiH. što su izgubili Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, Mostar... što su ginuli. što i danas trpe posljedice politike koja ih rastjerala iz njihovih ognjišta u Srbiju i širom svijeta. znači, već se višestruko obila o glavu i to najviše Srbima koji nisu iz Srbije.
ExNihilo

#165 Re: Vojislav Šešelj

Post by ExNihilo »

Propade Vučiću još jedan melodramatičan govor koji je spremio... :D
Mohamad Sissoko

#166 Re: Vojislav Šešelj

Post by Mohamad Sissoko »

Bodkin wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Bodkin wrote:Samo lijepo je vidjeti da hag nikome ne odgovara :lol:
Uglavnom vama Srbima neodgovara.
Al eto...
Ajde pacijentu odjebi u skokovima. Idi peglaj nekog drugog
Piše se "hajde" al eto...
ABH017

#167 Re: Vojislav Šešelj

Post by ABH017 »

Idriz wrote:Bosnjaci treba da se zapitaju da li oni priznaju ili ne priznaju sud u Hagu. Ne moze biti da ga priznaju kad im određena presuda sviđa a da ga ne priznaju kad im se ne sviđa.

Niko se nije bunio kad je Naser Oric oslobođen, ne razumijem zasto bi se objektivan covjek bunio kad je Seselj oslobođen. Pristrasan covjek nije sposoban da realno sagleda stvari a među Bosnjacima ima, nazalost, puno pristrasnih. Vjerovatno zbog propagande.
Bošnjaci???? Pristrasni???? Zbog propagande????
Veće gluposti odavno nisam pročitao.
Da. A Srbi tako nepristrasno i objektivno karakterišu ovaj sud kao Anti-srpski. Čitav svijet je anti-srpski (osim, majčice vam Rusije). :lol:
I to sve zbog razumjevanja suštine, a nikako ne pod uticajem propagande i viševekovne mitomanije. :lol:
dezurni_ucenik

#168 Re: Vojislav Šešelj

Post by dezurni_ucenik »

and wrote:
dezurni_ucenik wrote:
and wrote:

zašto?treba se samo malo ozbiljnije pozabaviti.
ljudi rekli da projekat velika srbija nije projekat nekakvih kriminalaca i paravojnih formacija,već je politički projekat i da su paravojne formacije išle uz vojne.

Prijatelju, drugim rijecima Evropa ti porucuje da nije bilo agresije od strane druge drzave. Rekla ti je gospoja Ojiropa da ti je u nas bio "bratoubilacki rat"
TomANDJerry

#169 Re: Vojislav Šešelj

Post by TomANDJerry »

mislim da je ova presuda vise greska tuzilastva koje nije odradilo svoj posao dobro - nego suda koji je presudio

Nazalost , koliko god bila gorka pilula moramo je progutati ... ne mozemo ocekivati pravdu bas uvijek , i pred Nirnberskim procesom kada se sudilo najvecim zlocincima u zabiljezenoj historiji svijeta bile su tri oslobadjajuce presude

ima jos zalbeni postupak , premda ocigledno taj sud smatra da ucesce Srbije u ratu nije direktno -- a pozivanje na zlocine nije zlocin

Ja i dalje necu da budem kao srpska strana i da taj sud nazivam politickim --- presudio je u vise od 80% slucajeva onako kako mi smatramo da je bilo ...
arzuhal

#170 Re: Vojislav Šešelj

Post by arzuhal »

Chmoljo wrote:Srbija je maestralno odigrala što se tiče zataškavanja svoje uloge. ali tu se negdje i završava ta genijalnost njihove politike.

svela je ratove u Jugoslaviji u potpunosti na građanske ratove. tamo neki Srbi se sami pobunili, udarili barikade, balvane, i eto, jebiga, nije do nas.

na stranu što je ta uloga Srbe koštala Hrvatske i Kosova. što se reducirani po BiH. što su izgubili Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, Mostar... što su ginuli. što i danas trpe posljedice politike koja ih rastjerala iz njihovih ognjišta u Srbiju i širom svijeta. znači, već se višestruko obila o glavu i to najviše Srbima koji nisu iz Srbije.
I učvrstili snažno prijateljstvo za budućnost, sa svim komšijama: Hrvatima, Bošnjacima, Albancima...
Patriotska_Liga

#171 Re: Vojislav Šešelj

Post by Patriotska_Liga »

General War wrote: Pitaj hercegovce i one u sredjoj bosni...nema entiteta a ima sve drugo, po nekim stvarima i gore.
Znam šta govorim, o načinu sam promišljao preko 10 godina, imam sve otkucano na preko 700 strana. Sve je uobzireno.
dezurni_ucenik

#172 Re: Vojislav Šešelj

Post by dezurni_ucenik »

Chmoljo wrote:Srbija je maestralno odigrala što se tiče zataškavanja svoje uloge. ali tu se negdje i završava ta genijalnost njihove politike.

:thumbup:
To i ja govorim. Ko je nama kriv sto mi nemamo politicare koji znaju igrati vanjskopolitickog saha.
dezurni_ucenik

#173 Re: Vojislav Šešelj

Post by dezurni_ucenik »

Toliko o obnovi presude protiv Smrdije.
VjecitiStudent

#174 Re: Vojislav Šešelj

Post by VjecitiStudent »

dezurni_ucenik wrote:
VjecitiStudent wrote:

i dolazimo do toga - bio gradjanski rat. Srbija ocistila sa sebe odgovornost. Tako se vodi vanjska politika, a ne "doveli smo vam arape da prave Vogoscu na vodi".
Ova presuda uopće nije o onome što se desilo nama, već o onome što se ne bi smjelo desiti njima (USA, Izrael, UK, Francuska, Rusija, ...).
Poruka je, države i dalje smiju nekažnjeno vršljati po drugim državama.

I ne veličajte više Srbiju oko ovoga, svega vam, cijela igra je na malo većem nivou.
http://www.independent.co.uk/news/world ... 37433.html
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#175 Re: Vojislav Šešelj

Post by hrasno38 »

dezurni_ucenik wrote:Pravdu vise ne treba traziti. U se i u svoje kljuse. Zahvalimo se mi nasim politicarima. Sad vidim gdje je Srbija na medjunarodnom planu sto se tice politike a gdje smo mi. Jos od nezavisnoti Kosova Srbija drzi Evropu za damu, stisce, sta god zazeli dobije a mi, mi smo realno nivo Kandahara i Kabula.
Pa kako neces biti kad ti najvisu politiku vode najobicniji kriminalci koje savrseno boli kurac za onim sto je bilo u ratu. U diplomatiji su nam ambasadori profesori fizickog, doktori medicine ma nekoga sa politickim naukama i pravom naci je prava umjetnost a profesionalnog diplomatu sa zavrsenim diplomatskim akademijama sirom svijeta tesko da mozes naci. Diplomatija bivse YU je bila jedna od najjacih u svijetu i Srbi su samo nastavili tu tradiciju skolovanja i slanja profesionalnih i iskusnih diplomata na vazne destinacije.
Post Reply