Bojkot na Srbijanske proizvode

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tempora

Post by tempora »

Salko, Grolsch je upravo prodat i nije vise holandski. :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Vozdra_123 wrote:
SaraLe wrote:hebo tebe ako ti treba dokazivati da te firme iz srbije :-) nece finansirati jos jedan rat ovdje, samo ako budu imali prilike :x

:thumbup:

evo ga jos jedna nacionalistkinja :lol:

nekima i da nacrtas nece neke stvari shvatiti...
Vaš je problem ako vjerujete da će rata biti! Ja ne vjerujem. A ako ga bude ne dao bog, jebo ja sebe ako ostanem ovdje! :roll:
danas

Post by danas »

vryzas wrote:
danas wrote:
vryzas wrote: nadam se da isto tako "bojkotujes" tv hayat...i ostale :-) :-) :-) :-) cesto se moze pogledati reklama za, kako ti rece, "najobicnije smece" :-) :-) :-) :-) :-)

proizvodi iz hrvatske su "top" tako da vjerovatno nemas problema sa kupovinom istih :-) :-) 8)
a jesu se uskuhali forumaski dezurni ne-bosnjaci 8) -- kao da je sad bitno sta ja kupujem, jel' :lol:

ne, ne gledam hayat ako te bas zanima... ni hrvatske proizvode nisam kupovala dok hrvatska nije promijenila svoju politiku prema BH, a i sada ih slabo kupujem... na more sam u hrvatsku otisla samo jednom, a i to jer sam morala... ne brini, ako nista, ja sam dosljedna u svojem sovinizmu i netrpeljivosti -- mada je tvoju bracu tesko sustici :) i nema potrebe da podebljavas -- ponovicu ja opet -- radije cu uzeti bilo ciji proizvod nego srbijanski... ili necu ni kupiti... zato imamo tebe i tebi slicne da izbalansiraju situaciju -- sigurna sam da ti maksus srbijansko uzimas :wink:

a voljela bih znati koji je to srbijanski proizvod 'top' kvalitete, mozda one 'sava' zimske gume na kojima mi je jaran zamalo poginuo jer se prodaju skoro 'celave'... :roll:

nije tajna da sam ja veliki GRK :D 8) ... ajde bar sada "slabo kupujes hrvatske proizvode" :-) ...i to je napredak :D
nego, tvoj stav je jasan...samo ta tvdnja da su svi proizvodi iz srbije smece :? ...po kvaliteti nekog proizvoda si to zakljucila ili sta? :? ..a da, ti ne kupujes srbijansko smece...nisi nikada probala neki proizvod, tako da vjerovatno info dobijes od nekog "ne-bosnjaka" koji kupuje isto :-) 8)

btw. pri kupovini nekog proizvoda me interesuje samo kvalitet koji mogu dobiti za odredjeni iznos novca koji dajem 8)
i naravno da je proizvedeno u grckoj:D :D
znam da nije tajna da si grk :D ne znam sta te cudi u mojim izjavama, nisam nikada ni kupovala hrvatske proizvode -- a i sada, samo ako moram a to nije cesto... a napredak jeste, jer kao sto rekoh -- hrvatska je promijenila svoju politiku prema BH a srbija ipak ne... i ne znam koji su to srbijanski proizvodi kvalitetni -- ne vidim ih da se prodaju previse na stranom trzistu (izuzev naravno RS :D :D )...

a glede podebljanog -- znam da te to interesuje... poznajem slicne ljude, koji su kupovali juznoafricke proizvode -- odlicnog kvaliteta, a jeftini... te da su zivjeli 1942-e, kupovali bi i masinice proizvedene od strane jevrejskih zarobljenika po njemackim logorima... a 1800-e neke bi kupovali pamuk sa robovlasnickih plantaza...

ekonomija rulz :kravata:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

abla canum, volio bih da se vrijeme vrati...barem na 1877 :-) :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Romeo 80 wrote:
Vozdra_123 wrote:
SaraLe wrote:hebo tebe ako ti treba dokazivati da te firme iz srbije :-) nece finansirati jos jedan rat ovdje, samo ako budu imali prilike :x

:thumbup:

evo ga jos jedna nacionalistkinja :lol:

nekima i da nacrtas nece neke stvari shvatiti...
Vaš je problem ako vjerujete da će rata biti! Ja ne vjerujem. A ako ga bude ne dao bog, jebo ja sebe ako ostanem ovdje! :roll:
rat ne mora biti vojni
rat moze itekako biti ekonomski...
mi sjedimo u rupi a oni grade svemirske pivare... od nasih para...
'ebo ti nas...
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

specijalni rat, shatro pivara, a ono atomska centrala :D
water

Post by water »

bez daljeg objasnjenja:

ja saljem svojoj familiji ovo malo crkavice pod jednim uslovima: ne smiju potrositi ni centa na bilo sto sto dolazi ili koristi SRBIJI. I tako ce bit sve dok se srbijanska politika teritoorijalne pretenzije ne zamijeni konstruktivnom, dobrosusdsjedskom politikom-sto ce reci nikada.
water

Post by water »

bez daljeg objasnjenja:

ja saljem svojoj familiji ovo malo crkavice pod jednim uslovima: ne smiju potrositi ni centa na bilo sto sto dolazi ili koristi SRBIJI. I tako ce bit sve dok se srbijanska politika teritoorijalne pretenzije ne zamijeni konstruktivnom, dobrosusdsjedskom politikom-sto ce reci nikada.
danas

Post by danas »

water wrote:bez daljeg objasnjenja:

ja svojima nisam ni morala objasnjavati, podrazumijeva se... :-)

pu, jesmo fakat postali ekstremna emigracija :lol:
pitt

Post by pitt »

pravi ste sovinisti. Ja nesto kontam ovdje da i naasu radnju bojkotujem. Otisao neki dan sudzuke da uzmem....ona mme pozuruje nesto kaze mora zatvarati ranije...reko sti je zenska glavo pare ti ostavljam.....kaze eto dolazi Stoja neka veceras na koncert i to ona i muz organizuju pa mora ranije zatvoriti. :-) :-) :oops: :x
danas

Post by danas »

pitt wrote:pravi ste sovinisti. Ja nesto kontam ovdje da i naasu radnju bojkotujem. Otisao neki dan sudzuke da uzmem....ona mme pozuruje nesto kaze mora zatvarati ranije...reko sti je zenska glavo pare ti ostavljam.....kaze eto dolazi Stoja neka veceras na koncert i to ona i muz organizuju pa mora ranije zatvoriti. :-) :-) :oops: :x
pa bojkotuj, ko ti brani :-) :-) :-)
tempora

Post by tempora »

danas wrote:

Moze i ekstremnije.Kupujem iskljucivo brasno Klas-a u dijaspori i placam ga 4/5 puta vise nego "domace" holandsko.Ne zna minimalizam, sta je to kapitalizam-by Saran. :D
water

Post by water »

pitt wrote:pravi ste sovinisti. Ja nesto kontam ovdje da i naasu radnju bojkotujem. Otisao neki dan sudzuke da uzmem....ona mme pozuruje nesto kaze mora zatvarati ranije...reko sti je zenska glavo pare ti ostavljam.....kaze eto dolazi Stoja neka veceras na koncert i to ona i muz organizuju pa mora ranije zatvoriti. :-) :-) :oops: :x
a dje to uzimas sudzuku? jesi'l siguran da je govedja :D
SaraLe

Post by SaraLe »

danas wrote:
pa bojkotuj, ko ti brani :-) :-) :-)
Ne moze taj izgleda bez sudzuke :-) :D
water

Post by water »

tempora wrote:
danas wrote:

Moze i ekstremnije.Kupujem iskljucivo brasno Klas-a u dijaspori i placam ga 4/5 puta vise nego "domace" holandsko.Ne zna minimalizam, sta je to kapitalizam-by Saran. :D
meni je najveca sega sto ja kupujem "zlatnu dzezvu" kafu, ko eto bosanska, ko da su je brali u hadzicima :D
pitt

Post by pitt »

water wrote:
a dje to uzimas sudzuku? jesi'l siguran da je govedja :D
jasta je...ima i bosanska i albanska......albanska malo ljuca :D:D

Cuj ovih zlobnica..... :x :D :D :D
vryzas

Post by vryzas »

danas wrote:
vryzas wrote:
danas wrote: a jesu se uskuhali forumaski dezurni ne-bosnjaci 8) -- kao da je sad bitno sta ja kupujem, jel' :lol:

ne, ne gledam hayat ako te bas zanima... ni hrvatske proizvode nisam kupovala dok hrvatska nije promijenila svoju politiku prema BH, a i sada ih slabo kupujem... na more sam u hrvatsku otisla samo jednom, a i to jer sam morala... ne brini, ako nista, ja sam dosljedna u svojem sovinizmu i netrpeljivosti -- mada je tvoju bracu tesko sustici :) i nema potrebe da podebljavas -- ponovicu ja opet -- radije cu uzeti bilo ciji proizvod nego srbijanski... ili necu ni kupiti... zato imamo tebe i tebi slicne da izbalansiraju situaciju -- sigurna sam da ti maksus srbijansko uzimas :wink:

a voljela bih znati koji je to srbijanski proizvod 'top' kvalitete, mozda one 'sava' zimske gume na kojima mi je jaran zamalo poginuo jer se prodaju skoro 'celave'... :roll:

nije tajna da sam ja veliki GRK :D 8) ... ajde bar sada "slabo kupujes hrvatske proizvode" :-) ...i to je napredak :D
nego, tvoj stav je jasan...samo ta tvdnja da su svi proizvodi iz srbije smece :? ...po kvaliteti nekog proizvoda si to zakljucila ili sta? :? ..a da, ti ne kupujes srbijansko smece...nisi nikada probala neki proizvod, tako da vjerovatno info dobijes od nekog "ne-bosnjaka" koji kupuje isto :-) 8)

btw. pri kupovini nekog proizvoda me interesuje samo kvalitet koji mogu dobiti za odredjeni iznos novca koji dajem 8)
i naravno da je proizvedeno u grckoj:D :D
znam da nije tajna da si grk :D ne znam sta te cudi u mojim izjavama, nisam nikada ni kupovala hrvatske proizvode -- a i sada, samo ako moram a to nije cesto... a napredak jeste, jer kao sto rekoh -- hrvatska je promijenila svoju politiku prema BH a srbija ipak ne... i ne znam koji su to srbijanski proizvodi kvalitetni -- ne vidim ih da se prodaju previse na stranom trzistu (izuzev naravno RS :D :D )...

a glede podebljanog -- znam da te to interesuje... poznajem slicne ljude, koji su kupovali juznoafricke proizvode -- odlicnog kvaliteta, a jeftini... te da su zivjeli 1942-e, kupovali bi i masinice proizvedene od strane jevrejskih zarobljenika po njemackim logorima... a 1800-e neke bi kupovali pamuk sa robovlasnickih plantaza...

ekonomija rulz :kravata:

glede ovoga zadnjeg...drago mi je cuti da imas/znas sve te podatke tipa...za svaki proizvod koji kupujes na "stranom trzistu" ti imas info gdje se pravi/sklapa/sije/montira ili sta vec :-) :-) :-) :-) ...a da, trudis se da imas i pratis politiku :D
jednoga dana(kada srbija promijeni politiku prema bih) ti ces kupovati "njihovo" svemirsko pivo :D ...naravno da ces i tada "slabo" kupovati strane proizvode...ali i to ce biti napredak :D

btw. vozis li auto?
vryzas

Post by vryzas »

water wrote:
tempora wrote:
danas wrote: ja svojima nisam ni morala objasnjavati, podrazumijeva se... :-)

meni je najveca sega sto ja kupujem "zlatnu dzezvu" kafu, ko eto bosanska, ko da su je brali u hadzicima :D
:lol: :lol:
danas

Post by danas »

vryzas;
ne trudi se bolan :-) -- vec sam milion puta pojasnila cime se vodim pri kupovini, te da u nedostatku i nemogucnosti 'idealnog' zivota bilo gdje na ovoj planeti, uvijek biram manje zlo... a srbija mi jeste i ostace -- najvece zlo koje znam jer sam ga na svojoj kozi dobrano osjetila... te sasvim je moguce (i to vrlo lako) da cu nastaviti bojkot srbijanskih proizvoda zauvijek... pa mozes fino crci od muke...

do tada...

Image
Ahmmed

Post by Ahmmed »

danas wrote:vryzas;
ne trudi se bolan :-) -- vec sam milion puta pojasnila cime se vodim pri kupovini, te da u nedostatku i nemogucnosti 'idealnog' zivota bilo gdje na ovoj planeti, uvijek biram manje zlo... a srbija mi jeste i ostace -- najvece zlo koje znam jer sam ga na svojoj kozi dobrano osjetila... te sasvim je moguce (i to vrlo lako) da cu nastaviti bojkot srbijanskih proizvoda zauvijek... pa mozes fino crci od muke...

do tada...

Image
jao, koji ekstremizam :D :-) 8-)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

muke moje niko ne zna: :sad:
otkako sam dosla u ovu dijasporu svaki dan prolazim kraj rafa i gledam :? njihovu :-? :-? sol. :D preko citavog pakovanja pise JOZO. :shock:
Smijem li to koristiti ili je to anamo.... (da prostite) :? :? :D
svenson

Post by svenson »

treba bojkovati i sunce jer dolazi "sa pogrešne strane"
patrius

Post by patrius »

svenson wrote:treba bojkovati i sunce jer dolazi "sa pogrešne strane"
Ili zalazi na "pogresnoj" :roll:
vryzas

Post by vryzas »

evo vec sam crkao od muke :-) ...
nego super si ti i tvoji "principi" kojima se vodis pri kupovini :-)
jos samo da ih selektivno ne primjenjujes :-) :-) :-) :-)

nego, US of ej :-) pobise onoliko ljudi i opljackase irak :(
a da...zaboravih opet.."manje zlo" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

tebi tvoji principi, meni moji :)

i ne vidim nista selektivno -- nista iz srbije ne ulazi u moju kucu :) doslijedna sam do kraja :)
Post Reply