vidis da je pod navodnicimadanas wrote:a sta je to 'zenski momenat'?anais_nin wrote:pa sta cu ja kad su meni to filmovi za "zenske momente"Bea_Trix wrote:hocete, molim vas lijepo, prestati vrhunska ostvarenja filma predstavljati kao chic flick i stavljati ih ovako sve djuture zajedno
svasta, vidjel wedding planner i little miss sunshine, american beauty i before sunrise u istom threadu
reality checkmene kad hormoni pucaju prvo se bacam na Before Sunrise i Casablancu, a Chocolat je posebno zadovoljstvo
![]()
![]()
so shoot me, sta cu ja sad
![]()
![]()
mene to nikako da pukne
![]()
Zenski Filmovi...
Moderator: _BataZiv_0809
- anais_nin
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
sve ja to kontam, imam i ja raznih momenata
ali ja sam osoba prilicno okupirana shvatanjem zanra, pa povremeno dobijem napad
ali svako iskustvo je dobro doslo 
p.s. bilo mi mrsko citirat
p.s. bilo mi mrsko citirat
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
pa vjerovatno upravo ti chick flicks, pa mi cijela kategorizacija malo ponizavajucaanais_nin wrote:pa sta su za tebe onda "zenski filmovi"?ja dosta filmova koju vecina muske populacije ne bi odgledala ni pod prisilom trpam u tu kategoriju
inace, moglo bi se reci da npr. mnogo vise volim filmove u kojima ima vise paralelnih radnji i nekoliko jednako bitnih likova, dakle filmove u kojima su likovi opcenito podredjeni ritmu radnje, nego tzv. character movies, tipa Taxi Driver (u toj holivud chicky whatever varijanti - Bridget Jones, Pretty Woman, Wedding Planner, Dama s Kameljama
uglavnom, odredjivanje zanra po ciljanoj publici uvijek, naravno, govori o tome kako je oblast filmske ili knjiz. umjetnosti koju pokusavas zanrovski kategorizirati - zabavnog karaktera
-
Wednesday
upravo to! glupost je raspravljati o tome koji filmovi pripadaju na ovu temu, kada uopste nismo dali definiciju zenskog filma.anais_nin wrote:pa sta su za tebe onda "zenski filmovi"?ja dosta filmova koju vecina muske populacije ne bi odgledala ni pod prisilom trpam u tu kategoriju
vecinu filmova koje je beatrix spomenula postavila sam ja, i ne mislim da su zalutali.
za mene su zenski filmovi oni koji se vise svidjaju zenama nego muskarcima, i to uopste nije ponizavajuca kategorija, naprotiv- muskarci su ti koji su generalno povrsni da bi im ovakvi filmovi bili zanimljivi.
- van Basten
za mene je american beauty (Vrtlog života po prevodu naših znalaca
) jedan od najboljih filmova '90ih godina. Šta ćemo sada? Je li ga ta činjenica što se dojmio jednog (i ne samo jednog siguran sam) pripadnika muškog roda oslobađa etikete ženskog filma?
- Bea_Trix
meni taj film nikada nije imao tu etiketu. evo - uvijek se mogu u izvjesnom smisli sprovoditi podjele i istrazivanja cilljane publike (pa eto, jedan od kriterija bude spol) ali takve podjele obicno sluze necem drugom, i imaju vrlo malo veze sa stvarnim kvalitetom ili nekvalitetom filma. jer, kriteriji takve podjele nisu imanentni filmski. barem ne meni.van Basten wrote:za mene je american beauty (Vrtlog života po prevodu naših znalaca) jedan od najboljih filmova '90ih godina. Šta ćemo sada? Je li ga ta činjenica što se dojmio jednog (i ne samo jednog siguran sam) pripadnika muškog roda oslobađa etikete ženskog filma?
to sam htjela reci.
- Oldboy
Ma nemoj molim te. Zenski rod ima puno profinjeniji filmski ukusWednesday wrote:...naprotiv- muskarci su ti koji su generalno povrsni da bi im ovakvi filmovi bili zanimljivi.
-
mamica papucarka
Kako smo zaboravile Amelie
meni licno prekrasan film
doduse odgledah ga i sinhornizovanog na njemacki, pa sam zakljucila da su time totalno sjebali film. Meni licno najbolje od svega jeste glas od Amelie i naravno francuski

-
mamica papucarka
a jel se Dobri Will Hunting racuna u zenske filmove
Inace, meni jedan od drazih filmova

Inace, meni jedan od drazih filmova
- dacina_curica
ovaj ne svrstavam u "chick flicks" ali mislim da ce ti se svidjeti mamice

-
mamica papucarka
uh, nisam fin filmic pogledala 100 godinadacina_curica wrote:ovaj ne svrstavam u "chick flicks" ali mislim da ce ti se svidjeti mamice![]()
Meni treba nesto nalik na Dobri Will Hunting, Amelie, te onaj sa one tri sestre sto se i tebi svidja
-
mamica papucarka
vidjela sammaccarona wrote:sinoc bio na vox-umamica papucarka wrote:a jel se Dobri Will Hunting racuna u zenske filmove![]()
![]()
Inace, meni jedan od drazih filmova![]()
i meni jedan od drazih, opet sam suzu pustila
Nego, kako smo zaboravile OPASNE VEZEEEEEEEEEE
-
mamica papucarka
upravo gledam stari film King Kong i tek sam skontala kako je to perverzan film

-
mamica papucarka
hvata je majmunmamica papucarka wrote:upravo gledam stari film King Kong i tek sam skontala kako je to perverzan film![]()
-
mamica papucarka
upravo ga pogledah po treci put i opet suzu pustih

zene, gdje ste

zene, gdje ste