tumtum wrote:Za retarde je svaka tema retardirana. Najbolje je da sve relativizujete, jer ono što vam neodgovara je bezveze i glupo.
Nemoj da se pravis naivna i da po svom licnom, neutemeljenom nahodjenju nazivas svoje neistomisljenike retardima...
Tema o Sarajevu, njegovim gradjanima, doseljenicim, papcima, ovim, onim je bilo i vise nego je bilo potrebno i nijedna nije donijela bilo kakvu dozu pozitivnosti ili bilo cega sto se ocekivalo od nje(teme).
Otvorila si temu,naoruzana pricama iz kafane, trazila si misljenja forumasa, a valjda si svjesna bila da ce svi iznositi svoj subjektivni stav, pa i u cijelu pricu uvesti termine ko odakle i kad dos'o, cija majka...ovo,ono. ..obzirom da nisi pruzila nikakve argumente(doduse,mozda je tebi kafanska prica mjerilo nekih stvari) kad su ljudi iznijeli svoj stav, koji se kosi s onim kako si ti to zamislila u svojoj glavi, ti ih nazivas retardima...pih...nisi ti kao htjela pravit selekciju medju stanovnistvom,daj bona ne fokiraj molim te
I na kraju, ne zivim u Sarajevu,uvijek s ponosom isticem da sam Travnicanin, i kada bih ponovo mogao da se rodim i da biram,ja bih opet bio ovo sto jesam...tebi zelim sve najbolje, da ulica u kojoj zivis bude puna Sandzaklija, I.B.-ovaca, Albanaca i Kineza pride

da te svaki dan na posao ispracaju i docekuju s pjesmom selo moje vece od pariza, ne damo nasu SARAJKU nikom...haj sad zdravoo