test01 wrote:kozmopolitanac wrote:evropa nas samo koristi kao kanalizaciju za svoja govna. kao septicku jamu u koju mogu da pisaju i seru i jos imaju obraza da kazu kako smo mi nesposobni, neodgovorni (ili politicari u bih - nebitno).
kako moze bilo sta da bude do nas kad oni odlucuju o prijemu - u njihov klub?
da oni hoce da nam pomognu primili bi nas sutra u eu, sta bi im falilo? u bosni ne zive pecinski ljudi nista manje nego u grckoj, sloveniji, portugalu, poljskoj...
poteze domacih politicara koriste samo kao alibij za izolaciju bih. obicna glupst je da su nasi politicari, bilo koji, glavni krivci za bilo sta jer upravo "medjunarodna zajednica" stvara uslove da se domaci politicari tako ponasaju. ponasao bi se svako pod istim uslovima bilo gdje na svijetu.
kad nas jednom prime u eu to ce biti nevazna stvar.
da smo pametni i da imamo imalo dostojanstva i samopostovanja poceli bi smo ubijati strance koji zive i zaradjuju po bih. postali bi smo pravi teroristi.
kad smo vec izolovani da bar budemo izlovani sa stvarnim a ne izmisljenim razlogom.
evropa je smece na svoj nacin-licemjerje,pederluk,prostitucija,pohlepa itd.
smiju nam se iza ledja,a mogli su pomoc milion puta.nije ih briga.ovde su da ne bi doslo do novog rata i novih izbjeglica koje bi krenule ka eu.ipak,
uskoro ce evropljani biti manjina u svojim drzavama.okupirat ce ih imigranti.
Bosna je smece.
Da je to Evropa ti nebi imao vremena biti non stop na ovom forumu.
U Bosni licemjerja,lopovluka i svega.
A ako ti je tako lose tamo sto se nevratis!?
Hoces malo morgen!
Netreba ni biti Evropu briga za nama. Ko smo im mi!?
l roditelji su duzni o djeci brinuti do 18-te bez obzira na nase pojmove porodice.
Koji ce im izbjeglice nekog kretenoidnog naroda, pa jos da rade da nas hrane.
Ma nece brat da radi za brata, sto bi oni za nas.
A ti emigranti sto ce ih okupirati necemo biti mi i bas mi je drago zbog toga.
Mi smo zasluzili ovo sto imamo.