Dokazi da Allah postoji i da je kuran od Allaha
-
sirotanovic
Ruka ruci!Ahmmed wrote:
I na kraju: veliki pozdrav za sirotanovića
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Misionari postoje od pamtivijeka i postojat ce dok je ljudskog vijeka. Nista lose u njihovim misijama, ali ... kad polupismen prelista Knjigu i skonta da krene u "misiju", .... tada uglavnom dobijamo humoristicku emisiju.Ahmmed wrote: Za ove koji se protive "misionarenju" i misionarenju:
Pa, ovaj forum ima podforum religija i filozofija. Jedna od njegovih svrha, ma šta ja ili bilo ko drugi mislio o tome, jeste i pokušaj da se lični stavovi prenesu i na druge. I to je tako.
Također,neke kao da šokira činjenica da postoje i oni, kojima su u životu prioriteti "posloženi" drugačije"
Malo je forumasha Ahmmedovog kova. Njemu duboki naklon. Vecina ostalih "misionara", koji se ovdje pojave i po pravilu brzo nestanu, cini kontrauslugu istoj Vjeri. Zato im je bolje odmah "demisionirati".
Eto, ...
-
district-beg
tada dobijemo vehabijepape wrote:Misionari postoje od pamtivijeka i postojat ce dok je ljudskog vijeka. Nista lose u njihovim misijama, ali ... kad polupismen prelista Knjigu i skonta da krene u "misiju", .... tada uglavnom dobijamo humoristicku emisiju.Ahmmed wrote: Za ove koji se protive "misionarenju" i misionarenju:
Pa, ovaj forum ima podforum religija i filozofija. Jedna od njegovih svrha, ma šta ja ili bilo ko drugi mislio o tome, jeste i pokušaj da se lični stavovi prenesu i na druge. I to je tako.
Također,neke kao da šokira činjenica da postoje i oni, kojima su u životu prioriteti "posloženi" drugačije"
Malo je forumasha Ahmmedovog kova. Njemu duboki naklon. Vecina ostalih "misionara", koji se ovdje pojave i po pravilu brzo nestanu, cini kontrauslugu istoj Vjeri. Zato im je bolje odmah "demisionirati".
Eto, ...![]()
- danas
nije valjdamoje_brcko wrote:tada dobijemo vehabijepape wrote:Misionari postoje od pamtivijeka i postojat ce dok je ljudskog vijeka. Nista lose u njihovim misijama, ali ... kad polupismen prelista Knjigu i skonta da krene u "misiju", .... tada uglavnom dobijamo humoristicku emisiju.Ahmmed wrote: Za ove koji se protive "misionarenju" i misionarenju:
Eto, ...![]()
moje_brcko wrote: uzmi Kur'an,jednom ga procitaj s tumacenjem od Ibn Kesira i postaces musliman
joj koja komedija...
- Topla voda
jel tema"dokazi da je............
il "dokaži da je....and you win..blablabla
il "dokaži da je....and you win..blablabla
-
district-beg
pokusaj pa sta bude..ne znam jesam li na ovoj temi postavio par linkova,ali na jednoj od ovih jesam,kad budes imao vremena skokni na njih pa ce ti se oci sirom otvoriti!danas wrote:nije valjdamoje_brcko wrote:tada dobijemo vehabijepape wrote: Misionari postoje od pamtivijeka i postojat ce dok je ljudskog vijeka. Nista lose u njihovim misijama, ali ... kad polupismen prelista Knjigu i skonta da krene u "misiju", .... tada uglavnom dobijamo humoristicku emisiju.
Eto, ...![]()
moje_brcko wrote: uzmi Kur'an,jednom ga procitaj s tumacenjem od Ibn Kesira i postaces musliman![]()
![]()
![]()
joj koja komedija...
-
MystiC
Lave, izvini al kakav je molim te taj Bog kad ti unaprijed prijeti? "teska nevolja ce me docekati". Sacu ja tebi reci svoj stav - to su autori svetih knjiga sami malo dodali, jer svega ti....zamisli dodje neki tip i kaze ti "ja sam dobio poruku od Boga i sad ga moras voljeti, odbaci svoju staru vjeru, i od danas 5x na dan klanjaj". Ja licno bih ga pogledao i okrenuo se.....no treba ljude malo prestrasit : "ako ne budes klanjao gorices u paklenoj vatri". Kako drukcije ljude navesti na te stvari? Ako Bog voli svakoga, i ako smo mu mi djeca, sto bi nas patio, kaznjavao, spaljivao itd. - zar mi nismo svi isti pred Bogom? Daaaaajte ba...KotromanichII wrote:pa moze ovo i vjernik probati sve, i uzivati ali opet da ode u dzennet i da nastavi tamo da uziva, ali problem je ovdje kako to allah kaze u kuranuPutujte ljudi, vidite ljepote svijeta, probajte najegzoticniju hranu - tek tako cete na samrti moci reci "eh zivot mi je bio lijep, ne kajem se ni za sta"....pozz
20. Uistinu, vi ovaj prolazni svijet volite,
21. a o onom drugom brigu ne vodite.
22. Toga dana će neka lica blistava biti,
23. u Gospodara svoga će gledati;
24. toga dana će neka lica smrknuta biti,
25. tešku nevolju će očekivati.
a ja zivim i uzivam na ovom svijetu ali vodim brigu odrugom svijetu , kako se spasiti na sudnjem danu, i pripremam se za to
-
district-beg
islam se ne prihvata parcijalno,ne mozes jednu ili dvije recenice izvaditi iz cijelog konteksta Kur'ana i po njima se ravnati ili ocjenjivati islam...moras poznavati mnogo vise pa da shvatis!MystiC wrote: Lave, izvini al kakav je molim te taj Bog kad ti unaprijed prijeti? "teska nevolja ce me docekati". Sacu ja tebi reci svoj stav - to su autori svetih knjiga sami malo dodali, jer svega ti....zamisli dodje neki tip i kaze ti "ja sam dobio poruku od Boga i sad ga moras voljeti, odbaci svoju staru vjeru, i od danas 5x na dan klanjaj". Ja licno bih ga pogledao i okrenuo se.....no treba ljude malo prestrasit : "ako ne budes klanjao gorices u paklenoj vatri". Kako drukcije ljude navesti na te stvari? Ako Bog voli svakoga, i ako smo mu mi djeca, sto bi nas patio, kaznjavao, spaljivao itd. - zar mi nismo svi isti pred Bogom? Daaaaajte ba...
-
sirotanovic
Komentirao sam ovo "djeca Bozja" par komentara ranije. Cini se ta treba ponoviti. Krscanski je stav da samim rodjenjem ne postajes djete Bozje. To postajes novim rodjenjem, duhovnim naravno.MystiC wrote: Ako Bog voli svakoga, i ako smo mu mi djeca, sto bi nas patio, kaznjavao, spaljivao itd. - zar mi nismo svi isti pred Bogom? Daaaaajte ba...
Po rodjenju svi smo isti. Sto smo stariji povecava nam se mogucnost izbora. Bog daruje izbor, a covjek bira. Izaberes li Boga za Oca postajes djete Bozje. Niko nema "privilegiju" biti clanom Bozje obitelji bez prihvatanja Boga. Tu nema stela; tu burgija ne vrti.
U bibliji mozes procitati:
"A onima koji ga primise podade moc da postanu djeca Bozja: onima koji vjeruju u njegovo ime, koji su rodjeni ne od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muzevlje, nego - od Boga" (Ivan 1, 12-13)
Pitas se zar nismo svi isti pred Bogom!?
U kontekstu, u kojem nam je data mogucnost izbora - svi smo isti. Svi smo jednako nagradjeni mogucnoscu izbora. Ipak, necemo svi izabrati isto. Tu se pravi razlika.
- KotromanichII
pa ti ko da ne citas cijeli tekst procitas dvije rijeci i onda zadkljucujes, pa vidis li da prvo spominje vjernike, kad kaze Toga dana će neka lica blistava biti, zato sto su zaradili dzennet, i oni ce na sudnjem danu biti bez straha velikog, nasmijani dok budu gledali kako ce nejvjernici strepiti sta ce da im se desiLave, izvini al kakav je molim te taj Bog kad ti unaprijed prijeti?
22. Toga dana će neka lica blistava biti,
23. u Gospodara svoga će gledati;
24. toga dana će neka lica smrknuta biti,
25. tešku nevolju će očekivati.
Allah ljude poziva na najljepsi nacin
039:053. Reci: "O robovi moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti; On, doista, mnogo prašta i On je milostiv." ako se pokajes i popravis oprostice ti sve grijehe i da ih necinis vise , kao pijenje alkhola, vanbracni sex, droga , cigare, laz, ogovaranje, kamata, neposlusnost prema roditeljima itd
Ali opet se covjek nadje i kaze NECU, NECU DA SE KLANJAM, RADIM STA JA HOCU I KAKO HOCU, ZIVIM ZIVOT DOKLE MOGU
i sta onda ocekivati na sudnjem danu , sta ???? pomilovanje nekakvo mozda, nagrada u dzennetu zbog tih silnih grijeha i nevjerovanja
Allah kaze :
040:060. Gospodar vaš je rekao: "Pozovite Me i zamolite, Ja ću vam se odazvati! Oni koji iz oholosti neće da Mi se klanjaju - ući će, sigurno, u Džehennem poniženi."
Allah odgovara:"teska nevolja ce me docekati". Sacu ja tebi reci svoj stav - to su autori svetih knjiga sami malo dodali, jer svega ti....
004:082. A zašto oni ne razmisle o Kur’anu? Da je on od nekog drugog, a ne od Allaha, sigurno bi u njemu našli mnoge protivrječnosti.
odmah se trazi dokaz jeli tako, pa i sa muhammedom, smao sto je muhammed na stotine i stotine dokaza dao a jedan od tih dokaza je polovljenje mjeseca na dva dijela , ako je vjera stara sadrzila sirk, da se klanjas kipovima naravno da ce allah reci ne klanjaj se kipu nego Menizamisli dodje neki tip i kaze ti "ja sam dobio poruku od Boga i sad ga moras voljeti, odbaci svoju staru vjeru, i od danas 5x na dan klanjaj".
016:020. A oni kojima se oni, umjesto Allahu, klanjaju - ništa ne stvaraju; oni su sami stvoreni; kuran
Ja licno bih ga pogledao i okrenuo se.....no treba ljude malo prestrasit : "ako ne budes klanjao gorices u paklenoj vatri".
/ pazi ako te Allah stvorio ,i dao ti zivot, a ti nezahvalan na tome, i sta trazi od tebe da mu se klanjas kako bi se spasio na sudnjem danu, pazi, ne treba njemu to klnjanje treba tebi, to je kao kad pripremas zimnicu covjece, jednostvano pripremas se za sudnjeg dana, to sto klanjas klanjas zbog sebe kako bi se spasio
ne voli allah svakog da smo odmah nacisto , one koji se ne ohole, i drze se vjere i vjeruju u njega On njih sigurno voliKako drukcije ljude navesti na te stvari? Ako Bog voli svakoga, i ako smo mu mi djeca, sto bi nas patio, kaznjavao, spaljivao itd. - zar mi nismo svi isti pred Bogom? Daaaaajte ba...
a kako ce voliti bludnicare, alkoholicare, nasilnike, one koje mu sirk pripisuju itd
Al-Infitar -- Rascjepljenje
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. Kada se nebo rascijepi,
2. i kada zvijezde popadaju
3. i kada se mora jedna u druga uliju,
4. i kada se grobovi ispreturaju,
5. svako će saznati šta je pripremio, a šta je propustio
6. O čovječe, zašto da te obmanjuje to što je Gospodar tvoj plemenit,
7. koji te je stvorio - pa učinio da si skladan i da si uspravan -
8. i kakav je htio lik ti dao?
9. A ne valja tako! Vi u Sudnji dan ne vjerujete,
10. a nad vama bdiju čuvari,
11. kod Nas cijenjeni pisari,
12. koji znaju ono što radite.
13. Čestiti će, sigurno, u Džennet,
14. a grješnici, sigurno, u Džehennem,
15. na Sudnjem danu u njemu će gorjeti
16. i više iz njega neće izvedeni biti.
17. A znaš li ti šta je Sudnji dan
18. i još jednom: znaš li ti šta je Sudnji dan?
19. Dan kada niko nikome neće moći nimalo pomoći, toga Dana će vlast jedino Allah imati.
-
MystiC
...eh onda ja odmah mogu da ti odgovorim da ne zelim musliman. Cuj Bogati, Allah ne voli svakog! Pa kakav je to onda Bog? Ja npr za Isusa znam da je on uvijek govorio da voli sve. Pa cak i na krstu je rekao "Oprosti im Oce, ne znaju sta rade"...zar ne? Fakat bih onda radije bio krscanin, znajuci da me Bog barem voli ovakvog kakav sam, a kakvog me je on ustvari napravio !
i jos jedna stvar...kad sam vec kod krscanstva. Gdje ti Bogati vidis mir, toleranciju i ljubav u Islamu, kad u Kur'Anu odmah unaprijed kaze: Ja sam jedini Bog, ovo je jedina vjera, a svi ostali ce gorit u paklu! I sta sad reci za krscane? Svi ce dakle u pakao jer su izabrali krivi put? Kuku lele....pa ode 60% stanovnistva svijeta dakle u pakao - a ja mi finog Boga, koji naprravi 60% stanovnistva nemuslimanima da bi ih samo u paklu mogao potamaniti !
A da ne spominjem sta pise u Kur'Anu o jevrejima!!! Kako ono: Oni su ionako proklet narod....treba ih pobit....kako ono?
Definitivno ne zelim biti musliman! To ne znaci da ne vjerujem u Boga - vjerujem itekako, samo ne zelim ova isuvise odvratna nacela i doktrine da prihvatim !
i jos jedna stvar...kad sam vec kod krscanstva. Gdje ti Bogati vidis mir, toleranciju i ljubav u Islamu, kad u Kur'Anu odmah unaprijed kaze: Ja sam jedini Bog, ovo je jedina vjera, a svi ostali ce gorit u paklu! I sta sad reci za krscane? Svi ce dakle u pakao jer su izabrali krivi put? Kuku lele....pa ode 60% stanovnistva svijeta dakle u pakao - a ja mi finog Boga, koji naprravi 60% stanovnistva nemuslimanima da bi ih samo u paklu mogao potamaniti !
A da ne spominjem sta pise u Kur'Anu o jevrejima!!! Kako ono: Oni su ionako proklet narod....treba ih pobit....kako ono?
Definitivno ne zelim biti musliman! To ne znaci da ne vjerujem u Boga - vjerujem itekako, samo ne zelim ova isuvise odvratna nacela i doktrine da prihvatim !
-
hrizantema
Opa , poceli su kontra-argumenti na racun ovog kotromanica...To samo dokazuje da svako ima svoju istinu i s malo filozofskog umijeca moze i da je odbrani...
Ne svidja mi se sto je kotromanic poceo da "vazi" ovdje kao da je u dzamiji i da citira boziju knjigu...
Ne svidja mi se sto je kotromanic poceo da "vazi" ovdje kao da je u dzamiji i da citira boziju knjigu...
- sekiracija
Da Allah postoji cisto sumnjam,a da je KURAN bozija knjiga znam sigurno da nije da jest bio bi napisan za heftu,a ne za 23 godine.
To da smo svi postali od Adema i Have je moguce ako uzmemo u obzir da negdje u kosmosu postoje civilizacije ljudi koje su ovo dvoje prognali na planetu zemlju kao na GOLI OTOK kosmosa.
O metafizici sudnjeg dana se jos da beglenisati onako uz popodnevnu kaficu.
To da smo svi postali od Adema i Have je moguce ako uzmemo u obzir da negdje u kosmosu postoje civilizacije ljudi koje su ovo dvoje prognali na planetu zemlju kao na GOLI OTOK kosmosa.
-
sirotanovic
Samo da te napomenem, prije nego "preplivas"MystiC wrote: Fakat bih onda radije bio krscanin, znajuci da me Bog barem voli ovakvog kakav sam, a kakvog me je on ustvari napravio !
Bog jedini, koji te stvorio covjekom, da je htio da mu se svi na svijetu mole i klanjaju, bilo bi tako od pocetka.
Medjutim, On to nije uradio nego je u svom Naumu bio jos Velikodusniji pa nam je daravo mogucnost IZBORA, a bas ta cinjenica pokazuje njegovu ljubav prema covjeku. On nas rodjenjem nije prisilio biti vjernicima. Ne, ne....
Bog ne stvara vjernike na nacim na koji mislis. On ljude stvara i konstantno upucuje na pravi put, a ljudima ostavlja mogucnost IZBORA.
Nasa vjera se ne radja uporedo s nasim rodjenjem, i nije nasljedna. A ljubav Oca mora se zasluziti.
- sekiracija
Mogu ,sa onim istim premisama na kojima ti dokazujes da smo nastali od Adema i Have.sirotanovic wrote:E kad si vec, nadam se, napravio kaficu i lijepo sjeo da iskoristim taj trenutak pa da te nesto pitam.sekiracija wrote:Da Allah postoji cisto sumnjam,a da je KURAN bozija knjiga znam sigurno da nije da jest bio bi napisan za heftu,a ne za 23 godine.
Mozes li dokazati da postoje civilizacije negdje u kosmosu, s obzirom da ih uzimas u obzir!?
Dobra ova kafa
-
sirotanovic
Jedan od dokaza i zornih prikaza o postojanju Boga jest cinjenica da covjek nije stvorio samoga sebe: ne, njegov je tvorac netko drugi.sekiracija wrote:Mogu ,sa onim istim premisama na kojima ti dokazujes da smo nastali od Adema i Have.sirotanovic wrote:E kad si vec, nadam se, napravio kaficu i lijepo sjeo da iskoristim taj trenutak pa da te nesto pitam.sekiracija wrote:Da Allah postoji cisto sumnjam,a da je KURAN bozija knjiga znam sigurno da nije da jest bio bi napisan za heftu,a ne za 23 godine.
Mozes li dokazati da postoje civilizacije negdje u kosmosu, s obzirom da ih uzimas u obzir!?
Dobra ova kafa
Slabost ljudskog stvorenja jest dokaz moci Bozje, jer, kad ne bi bilo moci, slabost se ne bi mogla zamisliti. Tako je slabost ljudskog stvorenja dokaz moci Boga; jer kad ne bi bilo nikakve moci, ne bi moglo biti ni slabosti; upravo zbog te slabosti postaje ocevidno da u svijetu postoji moc
I komadic kruha dokaz je da postoji onaj koji ga je nacinio.
I najmanja promjena do koje dodje u najmanjoj stvari dokaz je postojanja tvorca, pa je li onda moguce da je ovaj golemi univerzum, koji je beskrajan, stvorio sam sebe i nastao djelovanjem materije i elemenata?
Ti ociti dokazi namijenjeni su slabim dusama; no, otvori li se unutarnja percepcija, sto hiljada jasnih dokaza postaje vidljivo. Tako, kad covjek osjeti Duh koji zivi u njemu ne treba mu nikakvih dokaza o njegovu postojanju.
O zivom Duhu u ovom trenutku svjedoci bar milijardu ljudi.
A o izvanzemaljskim civilizacijama, samo Ahmed Bosnic i posada interplanetarnog broda Voyager, te poneki zaneseni naucnik ili rijetki nesretnik koji ne vidi dalje od svog nosa, a pogled mu ipak seze u beskraj svemira.
- Neelix
_BosanaC wrote:A ko je tebe stvorio?Jedan od dokaza i zornih prikaza o postojanju Boga jest cinjenica da covjek nije stvorio samoga sebe: ne, njegov je tvorac netko drugi.
jedan od dokaza i zornih prikaza o nepostojanju boga jeste cinjenica da je mene stvorio moj babo ostavljajuci spermice u mojoj mami. ja tu boga ne vidim.
- sekiracija
Ova tema bi trebala da glasi PRESIPANJE IZ SUPLJEG U PRAZNO
De ba kani se marifeta i pi tu kahvu
De ba kani se marifeta i pi tu kahvu
-
sirotanovic
Bozjom voljom, moj otac i majka, kao i njihovi roditelji njih i tako sve do pocetka svijeta._BosanaC wrote:A ko je tebe stvorio?Jedan od dokaza i zornih prikaza o postojanju Boga jest cinjenica da covjek nije stvorio samoga sebe: ne, njegov je tvorac netko drugi.