Marco-x wrote:Ja ipak odokativno metodom analiziram i koristim podatke meni dostupne. Sam se profesionalno bavim finacijskom analizom, pa neke okoprilike podatke mogu dati.Biznis wrote:Marco-x wrote: 200 mil. KM po sadašnjim tržišnim uvjetima
Marco koliko je objektivan stav vlade federacije da ce u privatizaciji 67 posto telecoma dobiti 1.01 miljardu eura? u igri su dosad Mobilcom Austrije, Tefefonica iz Spanije, Telenor iz Norveske, dolazila Morgan Stanley iz USA...Privatizacija se dobro i uspjesno sprema vec godinu. U prijedlogu Programa privatizacije Vlade FBiH telekomi sasvim sigurno idu, bez ikakve alternative. Jos da se u federalnom parlamentu definitivno spremi teren i BH Telecom dobija novog suvlasnika. Koliko para mozemo ocekivati, kakva ce biti kretanja u ovih deset posto dionica na slobodnom trzistu?
Stranci će prije ovakvog posla poslati ljude na dubinsko snimanje tvrtke i vjerojatno bolje projicirati moguću neto dobit, jer je sigurno da sva tri državna operatera imaju i viška nepotrebnih troškova.
Konkretno, mislim da je vlada dala dosta optimističan iznos.
Trenutno je po meni dobra prilika i za BH Telecom i HT Eronet, što je Telekom RS-a preuzet od strane jednog državnog Telekoma (ipak tromi, s neagresivnim pristupom na tržištu i sa političkim konotacijama, što je bitno u BiH) , tako da prelaskom ova dva u ruke stranaca imaju mogućnost se širiti i na tržište RS (strani vlasnici, političko - nacionalne konotacije se dosta smanjuju).
aj pojasni ovo molim te...