Great Wall Motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

Faruk wrote:
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote: a ja kupujem Mahindru. Hem je jeftinija, hem je dokazana marka.
what the fuck is mahindra
ma jedna auto - kompanija koja se takmici sa jos tri firme za kupovinu poznate britanske lordovske tvornice automobila Jaguar 8) 8)
Prolaznik

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 23:21, edited 1 time in total.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Prolaznik wrote:Pismo prosječnom bosancu ili hercegovcu koji pretstavlja 70% populacije ove države:

Dragi moji bosanci i hercegovci. Pričate ovdje kao da ste kraljevskog porijeka i da vam se stanje na euro kontu u banci završava za 6 nula. Pljujete po svemu što nije najbolje i najskuplje kao da svi vozate samo BMW 7-ce ili S mercedese. E, pa realnost i život je malo drugačiji i đaba se krijete iza nikova jer anonimnost vas ne vadi iz g****a u kojima se svakodnevno vozite.

Vaš život ne vrijedi više nego životi drugih pa me poštedite svih tih priča o kantama koje se raspadaju. Vozate ono za šta imate para pa je istina drugačija:

Prosječan bosanac voza, statistički gledajući, 20 plus godina starog golfa ili kadeta. Vlastiti (i tuđi) život mu ne znači ništa jer imamo nagoru statistiku u Evropi o broju sudara na stanovnika. Ne veže se nikada. Maloljetno djete vozi na prednjem sjedištu ili ga majka drži u rukama. Nema pojma šta je to G sila u slučaju udara i šta se događa sa njegovim djetetom u tom slučaju. Kada vas strefi nešto čeono ni najskuplju Majbah sa zračnim jogijem vas spasiti neće.

Otvorite oči i kada vam iz guzice dođe u glavu onda ćete razmišljati ovako:

Ako nemam para za nov i siguran auto onda bi trebao bar da vozim sebe i najdraže svoje na siguran način. Sebe bi trebao da vežem, a djecu držim na zadnjem sjedištu u, za to posebnoj, sjedaljci vezanu na propisan način. Ne vozim pijan i poštujem propise. Pošto nemam para za skup i siguran auto onda kupujem makar nekog Maplea jer iako ima istu tehnologiju i stepen sigurnosti kao i moj (pra)stari golf bar nudi garanciju od 3 godine i nije truho na sve strane.

Zaključak: Maple ili slični su automobili za SIROTINJU, a TO SMO MI, prosječni bosanci i hercegovci !!!!!!!!!!!!!!!
Bravo Prolaznik! Sve si fino sažeo no ne brini. Uvijek će biti pametnjakovića koji pljuju po svemu i svačemu a da se pri tom nisu ni udostojili saznati barem osnovne stvari o stvari o kojoj strasno palamude! :x
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

Prolaznik- jedna mala ispravka.
Garancija za Maplea je 4 godine.
Pošto sam već obavio prvi servis(obavezni servis u garantnom roku) mogu vam samo reći da je cijena u odnosu na evro-brandove stvarno smiješna.
Što se tiće auta živi bili pa vidjeli.

Za pare koje sam dao za svoje auto mogao sam samo kupiti G III bar 10g starog. Znaći koji je prešao min 100.000km, možda imao pokoji dobro zamaskiran udes, a sistemi kao što su ABS i AirBag pitanje da li i dalje funkcionišu.

U ostatku tvog posta slažem se 100%.
Ovdje svi dolaze da palamude i pljuju po nečem o čem pojma nemaju. Večina sebi ni biciklo ne može kupit. Ako šta i mogu kupit to je neka trulja VW 20 g stara.
testdriver

Post by testdriver »

lijepo ste vi razgrabili teme, evo i ja samo par stvari da napišem, čitao sam i sve ovo prije, mislim da ovo s crash testovima netreba pojašnajvati više, pogotvo ovi filmovi su prastari, brillianse već ima novi test od španjloske IDIATE, a isto je uradio i landwind u TUV-u, tako da ta dva stara testa više niti ne stoje

šta se tiče mahindre, to su vozila su dugogodišnjom tradicijom,tako da vjerujem da su i oni sada u jednom razvoju, isto kao i TATA,vjrujte idući hit na tržištu će biti indijski auti, već sada biraju koje će kopanije kupiti, npr jaguar, land rover itd...pričali su večinom o engleskim brandovima

ovo što je prolaznik napisao po meni je čovjek potpuno u pravu, mislim bolje nova dacia logan, maple ili bilo šta, nego stari golf 10 godina s više od 100000 km i pitaj boga koliko kamufliranih udesa, također znam i za šeme kad su npr stare golf trojke npr 92 ili 93 godište, kupovali slupane koje si bili 97 ili 98, te su falšali brojeve šasije i tako preprodavali, ja nikad nebi sjeo u takav auto,pogotovo kad bi neki model iz 92 platio kao što vrijedi ovaj iz 97
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Hehehe, testdriver kako mozes reci u odredjenom razvoju?!?!

Ako zanemarimo da su svi proizvodjaci konstantno u odredjenom razvoju, naravno.

Indijska Mahindra pravi auta 60 godina. I TATA je tu negdje. Vecina kineskih proizvodjaca to radi u zadnjih DESET godina, nakon sto su radili usisivace i ostalu FIRST tehniku.

Nemoj zamjeriti, ali meni nije jasno kako ti mozes reci u odredjenom razvoju a prodajes auta mahom proizvedena kao skup nekih licenci. I to sam najvise istices. Po licenci ovog, po licenci onog, po licenci ovo, po licenci ovo.

Hajmo dalje, pick-up terenci su po pravilu dostavna teretna vozila spremna za dostavu po najgorim uslovima i cesto nepristupacnim terenima. Ne jednom ili dvaput, vec mali milion puta.

Sad mi recite sta djeluje spremnije za takav posao, ovo:

http://www.motoring.co.za/index.php?fSe ... icId=80062

ili ovo:

http://img164.imageshack.us/img164/7250/dsc00972rp0.jpg

P.S. Pustite pricu o lakiranim branicima i tome slicno. Svako ko iole ima iskustva zna da takve stvari samo prave probleme u svakodnevnoj eksplataciji i dostavi. Cik izbjegni ogrebotine kad se danas moras sto puta uparkirati sa sva moguca i nemoguca mjesta. :roll:
testdriver

Post by testdriver »

zanimljiv post..ali idemo sada gledati ovako, dakle model mahindre je klasičan radni auto za što gwm ima druge modele koji su namjenjeni za to,dakle malo robusnije izrade,a to su:

DEER (toyota hilux)
Image
single cab ima prugu od 2.2 metra
a double cab osim što može voziti 5 putnika,ima i prugu od 1.8 metra,a nađi mi pick up duple kabine s prugom od 1.8m
tu je i model SAILOR (nissan navara)
Image
također s duplom kabinom i prugom od 1.8m

razlika je to što je mahindra osnovana u godinama rata, te su se vozila proizvodila u vojne svrhe, a gmw je osnovan 1996 s ogromnim kapitalom,te su od tada počeli raditi večinom teretna vozila, rade i za vojne svrhe,također ovo što pišem da imaju licencu,to su ti radili i hyundai i kia prije par godina, zašto ulupati milijone dolara u razvoj kad možeš jednostavno kupiti gotov proizvod, evo npr ABS sustav BOSCH 8.0 isti taj sustav koji ima hover ima i novi audi a4,također gwm je razvio svoju proizvodnju radeći razne joint venture poslove za toyotu, nissan,isuzu itd...

isto i ovo za licence, kao da samo ja to prodajem,a šta ti ima general motors??? licenciran JTD motor od fiata? šta su auti citroen C1,TOYOTA AYGO? ssangyong ima licencu od mercedesa za motore, a da ne pričam sada o podvozjima i šasijama vozila, onda mercedes sprinter ima VW common rail diesel, mitsubishi outlander ima 2.0 tdi VW motor...šta je to sve nego licence??? večina ovdje su primjeri s motorima,tako je isto i za razne ostale komponente, ja tu ne vidim ništa loše,štoviše to je plus jer u svakom od tih vozila kupuješ ipak provjerenu i dokazanu tehnologiju
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Kojeg crnog rata :D ? Osim toga, Mahindra je godinama u samom vrhu svjetske idustrije, pa pusti tu pricu o grdnom kapitalu

Jedno je gotov proizvod (npr. BOSCH ABS sistem, Fiat JTD motor) a drugo je licencirana proizvodnja u sopstvenoj reziji kad odlucujes o (ne)kvalitetu ugradjenih materijala ;)

Veoma bitna razlika.

Zasto Toyota, Nissan itd. nisu dozvolili stavljanje svojih znacki na ova auta namjenjena slabo razvijenim trzistima? Renault je dozvolio da se Logan prodaje sa njihovom oznakom u Rusiji, a odskoro i Mahindra pravi za Indiju i taj kraj svijeta.
testdriver

Post by testdriver »

drug_clan77 wrote:Kojeg crnog rata :D ? Osim toga, Mahindra je godinama u samom vrhu svjetske idustrije, pa pusti tu pricu o grdnom kapitalu

Jedno je gotov proizvod (npr. BOSCH ABS sistem, Fiat JTD motor) a drugo je licencirana proizvodnja u sopstvenoj reziji kad odlucujes o (ne)kvalitetu ugradjenih materijala ;)

Veoma bitna razlika.

Zasto Toyota, Nissan itd. nisu dozvolili stavljanje svojih znacki na ova auta namjenjena slabo razvijenim trzistima? Renault je dozvolio da se Logan prodaje sa njihovom oznakom u Rusiji, a odskoro i Mahindra pravi za Indiju i taj kraj svijeta.
ovo za gotov proizvod, to se ugrađuje u GWM vozila, dakle ABS sustav npr, gore piše bosch,ali nije u proizvodnji GWM-a nego se uvaža,ista takva situacija je i sa mjenjačima bornwagner i sa motorom mitsubishi te zračnim jastucima, dok recimo u dizelskim modelima je motor 2.8 kojeg proizvodi great wall, ali je rađen po licenci isuzu-a

koliko sam ja bio informiran tada se great wall probijao kao brand na kineskom tržištu, a oni su poutpuno otkupili licencu i kompletnu proizvodnju od toyote, još kad sam bio u tvornici sam vidio u tom starom djelu kompanije sve toyotine komponente, tako su nastali modeli DEER i SAFE, na bazama toyote hilux i 4 runner

za mahindru baš nebi rekao da su u samom vrhu svjetske industrije,npr to što rade za renault je oko 50000 vozila,i koliko sam vidio po internetu su među prvih 10 kompanija u Indiji, a ne u svijetu, također mahindra kao grupa je aktivna i u drugim segmentima poslovanja, a ne samo u proizvodnji vozila,a ovo za ratne godine sam mislio to jer su prve modele trenaca radili čini mi se za jeep, onaj vojni auto
za_sada_bez_dobrog_nicka

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Mislim da je jedina Mahindrina licencna proizvodnja bila legendarni Jeep Willys koji je počela proizvoditi 1947. godine, i to tako kvalitetno da su ga kupovale sve armije tog regiona od Irana do Tajlanda, a nekoliko serija je završilo i u US forces.

Kasnije je na osnovi Willysa Mahindra razvila masu vozila raznih namjena, a 60-tih su već imali kompletan vlastiti proizvod.

Uglavnom između Goe i Deera izabrao bih Gou.
testdriver

Post by testdriver »

ja bi baš volio da neko kupi mahindru pa da nam napiše dojmove, ja sam vozio ta vozila par puta, baš je ko da voziš kamion...tamić :-D,robusna skroz
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Evo, ja bih volio uporediti GWM model sa odgovarajucim modelom Mahindre koju sam vozio.

Eto da sada sa, pisao o nekim nelogicnostima kod GWM-a pa mozda promjenim misljenje.

Za sada, Mahindra ostaje top u segmentu radnih/dostavnih 4x4 vozila. A kad moze voziti cigle, onda jos lakse moze prevoziti i kutije keksa preko Vlasica.
testdriver

Post by testdriver »

mi kad smo koristili deer-a za auto show u zagrebu vozili smo 1.5 t opreme na njemu,bio je onaj model s najduljim teretnim prostorom od 1.8m,a plus kod deer-a je to jer ima benzinski motor te smo se vozili na plin za 5 eura,ja osobno nisam ljubitelj dizelaša, vozili smo i preko vlašića sve modele, nekako najviše smo tamo bili s hoverom, drug član a kupio si mahindru?
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Ne, nisam kupac te vrste vozila ali sam ljubitelj. Ali još nisam imao potrebe za istim i kažem da samo komentarišem na osnovu nekih mojih zaključaka.

Nego, zar taj najduzi Deer nema prevelik medjuosvinski razmak sto mu u kombinaciji sa prilicno niskim klirensom izuzetno smanjuje manevarske sposobnosti van ravnog asfalta. Recimo pri pristupu gradilistu moze lako da ,,nasjedne,, jer ulazi u gradilista su obicno takvi da se prelazi preko kojekakvih izbocina?

Sta je sa antikorozivnom zastitom na njemu?

Btw. Zapadne kompanije znaju proizvoditi stvari od losijih materijala namjenjena slabo razvijenim trzistima. Uporedite samo sampone, banalno ali tako je.

Koliki korporacijski kapital stoji iza Mahindre, a koji iza GWM-a? I koliko je GWM prodao vozila u BiH u ove dvije, tri godine? I jos sto je najbitnije, hoće li kupci nako što rashoduju jedan, ponovo kupiti drugi GWM? Zasto GWM nema reklamnog TV spota u BiH? Primjetio sam da se Mahindra, pored zemaljskih, vrti i na satelitskim bh tv programima.

P.S. Cini mi se da ce ovo biti pravi duel test GWM vs. Mahindra. Na zadovoljstvo citalaca foruma :)
testdriver

Post by testdriver »

drug_clan77 wrote:Ne, nisam kupac te vrste vozila ali sam ljubitelj. Ali još nisam imao potrebe za istim i kažem da samo komentarišem na osnovu nekih mojih zaključaka.
Nego, zar taj najduzi Deer nema prevelik medjuosvinski razmak sto mu u kombinaciji sa prilicno niskim klirensom izuzetno smanjuje manevarske sposobnosti van ravnog asfalta. Recimo pri pristupu gradilistu moze lako da ,,nasjedne,, jer ulazi u gradilista su obicno takvi da se prelazi preko kojekakvih izbocina?
Sta je sa antikorozivnom zastitom na njemu?
Btw. Zapadne kompanije znaju proizvoditi stvari od losijih materijala namjenjena slabo razvijenim trzistima. Uporedite samo sampone, banalno ali tako je.
Koliki korporacijski kapital stoji iza Mahindre, a koji iza GWM-a? I koliko je GWM prodao vozila u BiH u ove dvije, tri godine? I jos sto je najbitnije, hoće li kupci nako što rashoduju jedan, ponovo kupiti drugi GWM? Zasto GWM nema reklamnog TV spota u BiH? Primjetio sam da se Mahindra, pored zemaljskih, vrti i na satelitskim bh tv programima.
P.S. Cini mi se da ce ovo biti pravi duel test GWM vs. Mahindra. Na zadovoljstvo citalaca foruma :)
joj e sad opet moram ponavaljat, ovo već ponavljam ko vrapci napolju

ok, krenimo prvo za vozne osobine deer-a, ovdje ti osobno tvrdim i testirao sam više nego dovoljno da deer ide odlično po terenu, također sve verzije deer-a sa 4x4 pogonom dolaze povišeni, klirerens tog deer-a je oko 250 cm tako da teško se može desiti da on negdje nasedne,osim ako ga sam ne teraš u neku vukojebinu,ulazni kut mu je 42* dok je npr kod hovera 29*, da se stave neke adekvatnije gume A/T gume šire i veče da ti nepričam kakve su mu sposobnosti, deer je također zadnje 4 godine najprodavanije vozilo u rusiji, godišnje više od 10000 primjeraka i zbog deer-a se u rusiji pravi montažna kompanija za proizvodnju tog modela

antikorozivna žaštita se najbolje pokazala po tome što je izdržala sve zahtjeve ruskog tržišta, u bosni za sada još nije prodano toliko velika količina vozila, za sada se cifra GWM-a uvezenih u BH kreće od oko 30-40 vozila, također uvijek je moguča kupnja novog GWM-a,tu ne vidim razlog zašto nebi bila moguča, također na na lageru uvijek ima novih modela,štoviše bosna je prvo tržište najbliže europskoj uniji gdje se može kupiti novi pick up wingle, koliko ja znam reklame će ići kad bude dostupna cjela gama vozila a ona bi trebala biti sljedeća Hover kao Suv vozilo, Wingle kao pick up vozilo, Pery kao gradski auto, Cowry kao MPV vozilo,ovo će biti modeli namjenjeni prodaji isključivo u europi, dok svi drugi modeli ostaju za ostala tržišta,reklama za sada ide lokalno, npr u banja luci je već bilo podosta događaja oko GWM-a, imaš i po novinama npr autoshop, halo oglasi, te na lokalnim banjalučkim televizijama,2006 godine je u bih bilo napisano bar 50 članaka o GWM vozilima,štoviše u BIH je 2006 godine Hover prvi puta bio provozan bilo gdje u Europi,a ja sam organizirao auto show u zagrebu gdje nas je posjetilo na tisuće ljudi,a 2007 je u banja luci prvi puta provozan i novi pick up wingle i hover u dizelskoj verziji poslje prezentacija koje su imali na sajmu u parizu,moskvi itd, moj stari radi u banja luci, ja sam se posvetio hrvatskom tržištu i za sada je uvezeno prvih desetak vozila
Image
ovi svi ljepotani u varaždinu su moji,malo po malo se prodaju,čekam 2008 i osobni auto :),ali za sada ja sam jako zadovljan,ovaj crni safe je auto od mojeg kolege s kojim se malo vozam, radim mu jedan tuning i sređujem plin

o kapitalu GWM-a, evo ukratko,copy paste-am s site-a:
To je ujedno i prvi proizvođač automobila u privatnom vlasništvu koji kotira na berzi u Hong Kongu i koji je izvršio financijske investicije u iznosu 170.000.000 Eura. GWM se nalazi na listi 500 najboljih korporacija u Kini.
GWM posjeduje preko 10 proizvodnih pogona i trenutno zapošljava preko 8.000 uposlenih.a bi se osigurala snaga za razvoj i konkurentsku prednost, GWM je osnovao Great Wall Motor Industrijsku zonu koja zahvaća površinu od 1.800.000.000 m2 i raspolaže godišnjim kapacitetom od preko 400.000 vozila.Do sada je GWM postao najbolje prodavano kinesko vozilo na tržištima: srednjeg istoka, južne Amerika i sjeverne Afrike.Great Wall pickupi su lideri po prodaju u kini već 8 godina zaredom,a SUV serije su zadnje 3 godine. Ukupno proizvode više od 15 modela raznih terenskih vozila

ja bi te molio da ako te više interesira da mi pošalješ na mail ,da ne ispadne da ja ovdje nešto ne reklamiram ili ne znam šta, već sam dobio opomenu zbog toga, a ja sam ovdje prije svega zbog informacija u vezi kineskih automobila, i u početku ovog topica sam naveo to
testdriver

Post by testdriver »

evo vozio sam famoznu mahindru u hrvatskoj, ovaj pick up košta oko 20000 eura, dosta je robusan auto, ali ima dosta skučenu kabinu, sjedalo je stvljeno ko u kombiju i previše je blizu vrata, tako da stalno ti se plastika od vrata zabija u nogu, model koji sam vozio imao je mud terrain gume BFG i po terenu je išao ko lud, stvarno impresivno,jedino motor je dosta bučan

onaj zatvoreni terenac kod nas u hr bi trebao koštati ko bazni hover, oko 23000 eura,međutim zavisi od trošarine, ako im lupe i to po cijeni mogla bi biti oko 26000 eura, vidio sam i test jednog u novom broju auta

također evo i šta sada radim,vozim model SAFE,2004 godište,čovjek koji je vlasnik se malo zezno i ugradio atmosferski uređaj,naravno možda bi i radilo da je bilo ugrađeno ok,ali netko je napravio šlampav posao i napravio kasapanu po motoru
Image

prvo sam prepravio slova pozadi u napravio da lijepo piše GWM, te 2.2 i 4wd, pošto je to stariji model gore je pisalo razno cc6460 bla bla, kodna oznaka vozila tako da mi ovo ljepše izgleda, auto je u potpunosti baziran na toyoti 4 runner, ima 2.2 benzinski motor 106 ks

Image

ugradio sam i plin u hrvatskoj, lovato fast, mpi sistem, evo i ovom prilikom svi koji montirate plin manite se nestručne ugradnje i raznih dilbera za ugradnju,nisam bio informiran da se kod vas u bosni rade atesti za plin, ali kako je moguče da vozilo prođe bez toga da se stavljaju zaštitni limovi ispod boce vozila??...što smatram da je jako loše

također radit ćemo chip motora, ima jedan unichip sistem, jako kvalitetan, stavlja se još jedan kompjuter koji radi zasebno, inače je najpogodni za vozila s turbom, kompresorom itd, a može i ona ove "obične" motore,tako da očekujem ko 120 ks da će imati sad, vidjet ćemo sve rezulate na dynometru, evo i ovom prilikom vidio sam kako radi taj sistem i mogu reći da sam ostao impresioniran, vozio sam jedan stari passat 1.9 tdi koji inače ima 90 ks, sa tim chipom auto ima oko 125 ks, ali najvažnije je to da se uopće ne pregrijava, i nije bilo povečane potrošnje ulja, a također nije naštetilo niti emisiji plinova,...npr jedan kolega mi je radio onaj chip tuning gdje su mu samo zenuli parametre motora i sve je otišlo u k....., a o ovdje bazni parametri ostaju kako jesu, a snaga se povečava, taj sistem je dostupan i za razna druga vozila
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Zasto je ovoliko pohrdjalo na zadnjoj fotki.

P.S. Rusi ne sole puteve, a so najvise grize auta ;)
testdriver

Post by testdriver »

drug_clan77 wrote:Zasto je ovoliko pohrdjalo na zadnjoj fotki.

P.S. Rusi ne sole puteve, a so najvise grize auta ;)
ovo sam slikao jučer taman poslje vožnje po makadamu,auto inače ima 4 godine,danas sam baš bio u praoni pola tog nema više, a vi bome u bosni kad zasolite ceste pa to je ludilo, e sjećam se puta prema doboju kad je bilo na cestu sipano bar 2 tone sipine i soli...ali doslovno ko da je razbacano s kamiona

nemam sad ovdje sliku jer sam na drugom kompjuteru, znaš kako izgleda podvozje na mojoj jednoj mazdi b2500??? ovo je bajno, a mazda je 5 godina stara
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Ma nisi ti vidio sta je prava so.
Btw. onaj sljunak obi auta, polupa sajbe. Ma uzas.
testdriver

Post by testdriver »

drug_clan77 wrote:Ma nisi ti vidio sta je prava so.
Btw. onaj sljunak obi auta, polupa sajbe. Ma uzas.
e ja sam s malim fiat puntom uletio u to....katastrofa, a imao sam i epizodu kad je pao snijeg u ford mondeu s ljetnim gumama i 2.5 v6 motorom...bolje da ti ne pričam da se sam od doboja do banja luke vozio 4 sata
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Ha, samo 4 :D Nije to nishta :)

Btw. morat cu se organizovati da negdje i nekad probam nekog Kineza...
testdriver

Post by testdriver »

drug_clan77 wrote:Ha, samo 4 :D Nije to nishta :)

Btw. morat cu se organizovati da negdje i nekad probam nekog Kineza...
trebalo bi bit uskoro par takozvanih roadshowova
drug_clan77

Post by drug_clan77 »

Bez mene... Ipak ja prilagodjavam stvari sebi, a ne obratno. Mada bi nekad valjalo i da je drugacije :roll:
testdriver

Post by testdriver »

The Chinese government group, the National Association of Passenger Manufacturers, released a report yesterday saying that 375,000 SUVs were sold in China, of which the Great Wall Hover, and Chery Tiggo were the best selling models.

Top sellers:

1. Great Wall Hover - 55,752 cars sold
2. Chery Tiggo - 50,098
3. Honda CRV - 45,686
4. Hyundai Tuscon - 44,729
5. Zotye 2008 - 31,577

8) 8) 8) 8) 8)
testdriver

Post by testdriver »

evo da vidite i deer-a, ja ga sada vozim:

Image
2006 godište, model 2007

Image
pozadi natpis sam ja sredio

Image
interijer sivi, s kožom ,klimom,radiom ,servom,centralnim i svim podizačima stakala
Post Reply