Otkazi Silajdzicu i Dodiku?

Locked
Fair Life

Post by Fair Life »

jeza u ledja wrote:Ovdje (na ovoj temi) se radi samo o Silajdzicu i Dodiku.
I o jos ponekom...

Image
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Samo nek nas uvedu u EU, a poslije nek rade sta hoce sa sebe. Nek se dogovaraju i pregovaraju i masu zastavama, nek ukidaju entitete, prave referendume, boli me kurac.
el flaco

Post by el flaco »

jeza u ledja wrote:
el flaco wrote:Kako god okrenes ne valja, pogotovo sto bi u slucaju smjene Silajdzica znao da je onaj ko dodje na njegovo mjesto evropska marioneta zaduzena da samo klima glavom.
:kravata:

Upravo! Takav nam i treba! Jedno 100-injak takvih, Svi da samo klimaju glavom i da vicu 'da gospodine Lajcak'. Jos jedno 100-injak tehnokrata pa da vidis kako ce EU da nam se smijesi.
Hoce, ma nemogu da iscekaju kad cemo im doci u EU...i sigurno cemo to postici klimanjem glavom. Smijesan komentar i ne vjerujem da ga iko uzima za ozbiljno...

Nego sto se entiteta i referenduma tice, moze al' pod uslovom da se ti preselis u jedan od tih entiteta..evo recimo u Jajce, Stolac, Istocni Mostar (mislim da i njega racunaju u novi entitet) ili mozda u Srebrenicu, Kozarac, Doboj i ako i onda budes za entitete, nema nikakvih problema...
jefferson

Post by jefferson »

Na kraju ce ispast da je MZ za sve kriva, a ne glasaci koji su birali ovu stoku!
Eto kad god se celnici najmocnijih drzava probde kontaju kako da nas zajebu!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

el flaco wrote:
jeza u ledja wrote:
el flaco wrote:Kako god okrenes ne valja, pogotovo sto bi u slucaju smjene Silajdzica znao da je onaj ko dodje na njegovo mjesto evropska marioneta zaduzena da samo klima glavom.
:kravata:

Upravo! Takav nam i treba! Jedno 100-injak takvih, Svi da samo klimaju glavom i da vicu 'da gospodine Lajcak'. Jos jedno 100-injak tehnokrata pa da vidis kako ce EU da nam se smijesi.
Hoce, ma nemogu da iscekaju kad cemo im doci u EU...i sigurno cemo to postici klimanjem glavom. Smijesan komentar i ne vjerujem da ga iko uzima za ozbiljno...

Nego sto se entiteta i referenduma tice, moze al' pod uslovom da se ti preselis u jedan od tih entiteta..evo recimo u Jajce, Stolac, Istocni Mostar (mislim da i njega racunaju u novi entitet) ili mozda u Srebrenicu, Kozarac, Doboj i ako i onda budes za entitete, nema nikakvih problema...
A zasto bih to radio? Ta vec sam jednom istjeran odatle? Sta treba da mi dodje kakav ceto na vrata i pocne mi srat 'da idem tamo svom Silajdzicu', ko sto mi je onomad doticni Mitar iz Foce srao da 'idem svom Ganicu'? Ne, hvala.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

jefferson wrote:Na kraju ce ispast da je MZ za sve kriva, a ne glasaci koji su birali ovu stoku!
MZ je garant Dejtona, kojeg pola jos uvijek nije ni ispostovano niti se namjerava, ali kada im zatreba, pozivaju na taj isti Dejton.

Da se ispostovao, davno bi glasaci glasali drugacije, mada ni alternativa nije nista bolja. Lopov do lopova.

@jez, OK, niko te ne tjera da se vratis, ali zasto se zalazes da se stanje (za druge) time zamrzne? Zar stvarno mislis da, sve i da sutra udjemo u EU a u toj policiji jos uvijek buder neko kao (ili bas) taj Mitar, da ce se sve odjednom nekim magicnim stapicem srediti?
Better Man

Post by Better Man »

Silajdžiću odgovara status quo, jer samo na taj način može biti na vlasti i manipulisati širokim narodnim masama. Svaki napredak i promjena ka normalnoj državi BiH njemu ne odgovara, jer bi on na taj način bio politički mrtav i nikad nebi mogao biti član predsjedništva. Svu ovu krizu je proizveo Silajdžić rušenjem ustavnih promjena i na taj način omogučio Dodiku da radi šta bhoće. Treba ih obojicu izbrisati iz političkog i javnog života za sva vremena, kao i sve one koji razmišljaju ko njih dvojica.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ibro dirka wrote:
jefferson wrote:Na kraju ce ispast da je MZ za sve kriva, a ne glasaci koji su birali ovu stoku!
MZ je garant Dejtona, kojeg pola jos uvijek nije ni ispostovano niti se namjerava, ali kada im zatreba, pozivaju na taj isti Dejton.

Da se ispostovao, davno bi glasaci glasali drugacije, mada ni alternativa nije nista bolja. Lopov do lopova.

@jez, OK, niko te ne tjera da se vratis, ali zasto se zalazes da se stanje (za druge) time zamrzne? Zar stvarno mislis da, sve i da udjemo u EU a u toj policiji jos uvijek buder neko kao (ili bas) taj Mitar, da ce se sve odjednom nekim magicnim stapicem srediti?
Ne zalazem se da se stanje zamrzne, nigdje to nisam rekao. Upravo suprotno - zalazem se da se odmrzne. A u toj policiji ce uvijek biti 'Mitara iz Foce', s 'policijom RS' ili bez nje. (Btw, Mitar nije bio los, srao je nesto o politici, ali da ne grijesim dusu nije bilo nekog maltretiranja, ljudi su dosli 'da nas evakuisu' :-? , svakako sam morao brisnuti odatle jer je dnevno po 200 granata treskalo u krugu od 100 metara.)
Nego, skrenuli smo s teme.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Dodik je i prije Silajdzica radio sta hoce. Sto ga je OHR vise uvjeravao svojom neaktivnoscu, polako osilio. Znaci, suplja za predizbornih transparenata i parola. Znate li fakat ista bolje?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ibro dirka wrote:Dodik je i prije Silajdzica radio sta hoce. Sto ga je OHR vise uvjeravao svojom neaktivnoscu, polako osilio. Znaci, suplja za predizbornih transparenata i parola. Znate li fakat ista bolje?
Bogami nije, Dodik je do tada bio poslusan i primjeran decko MZ-e.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

jeza u ledja wrote:
ibro dirka wrote:

@jez, OK, niko te ne tjera da se vratis, ali zasto se zalazes da se stanje (za druge) time zamrzne? Zar stvarno mislis da, sve i da udjemo u EU a u toj policiji jos uvijek buder neko kao (ili bas) taj Mitar, da ce se sve odjednom nekim magicnim stapicem srediti?
Ne zalazem se da se stanje zamrzne, nigdje to nisam rekao. Upravo suprotno - zalazem se da se odmrzne. A u toj policiji ce uvijek biti 'Mitara iz Foce', s 'policijom RS' ili bez nje. (Btw, Mitar nije bio los, srao je nesto o politici, ali da ne grijesim dusu nije bilo nekog maltretiranja, ljudi su dosli 'da nas evakuisu' :-? , svakako sam morao brisnuti odatle jer je dnevno po 200 granata treskalo u krugu od 100 metara.)
Nego, skrenuli smo s teme.
Izgleda da si sa Mitrom imao vise srece od dosta sugradjana. Naravno da ce ih svakako biti. Gdje ce ih biti vise i gdje ce se vice osliliti:
a.) u manje-vise autonomnoj policiji RS, kontorlisanoj od strane RS politicara, ili
b.) nekoj koja se de facto (a ne na papiricima za naivne) kontrolise sa drzavnog nivoa, od strane profesionalaca?
ibro dirka

Post by ibro dirka »

jeza u ledja wrote:
ibro dirka wrote:Dodik je i prije Silajdzica radio sta hoce. Sto ga je OHR vise uvjeravao svojom neaktivnoscu, polako osilio. Znaci, suplja za predizbornih transparenata i parola. Znate li fakat ista bolje?
Vidi gdje i kako su odbijane i na kraju potpuno odbijene vlasicke reforme, pa Martens itd.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ibro dirka wrote:
Naravno da ce ih svakako biti. Gdje ce ih biti vise i gdje ce se vice osliliti:
a.) u manje-vise autonomnoj policiji RS, kontorlisanoj od strane RS politicara, ili
b.) nekoj koja se de facto (a ne na papiricima za naivne) kontrolise sa drzavnog nivoa, od strane profesionalaca?
Ma kojih ba profesionalaca? Daj bolan nemoj se zanositi. Sta god da se napravi 'zajednicko' svijest u glavama ljudi ce ostati ista, a konstantno ce se pospjesivati radikalnim izjavama njihovih lidera.
Pa dokle je dovela ova suplja da pocinjete stvarati neke utopisticke zamisli o profesionalnoj, demokratskoj i prosperitetnoj drzavi samo ako se na papiru potpise neki sporazum ili zakon. Isto ce ti biti u BL sa RS ili bez nje, jer u BL zive Srbi i oni ce ti tamo voditi politiku. Na vrhu drzave ce ti opet biti Srbi koji ce se pitati sta, gdje, kome i kako, postojala RS ili ne. Stoga jedino kako se moze shvatiti politika koju vodi Silajdzic je politika preglasavanja, iskljucivosti i hegemonije nad malobrojnijim, sve pod plastom nekakvog pseudo-bosanskohercegovavkog patriotizma. Zasto ne nazvati to pravim imenom - bosnjacki nacionalizam?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ibro dirka wrote:
jeza u ledja wrote:
Vidi gdje i kako su odbijane i na kraju potpuno odbijene vlasicke reforme, pa Martens itd.
A ustavne reforme?
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Pa i potpisivanje sporazuma o prijemu u EU je papir. I taj Silajdzic i Dodik su samo dvojica od miliona koje predstavljaju.

Vise fakat ne kontam sta je uopste tvoja teza, mada mi se cini da bi ti iz nekog razloga najlakse bilo da se to fino podjeli na tri dijela, i gotovo. Svako u svoj tor, oni ostali ce se valjda snaci.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

jeza u ledja wrote:
ibro dirka wrote:
jeza u ledja wrote: Bogami nije, Dodik je do tada bio poslusan i primjeran decko MZ-e.
A ustavne reforme?
Sta je s njima? Mislis da je Dodik dodatno podivljao nakon njihovog neuspjeha? Naravno, i?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ibro dirka wrote:Pa i potpisivanje sporazuma o prijemu u EU je papir. I taj Silajdzic i Dodik su samo dvojica od miliona koje predstavljaju.

Vise fakat ne kontam sta je uopste tvoja teza, mada mi se cini da bi ti iz nekog razloga najlakse bilo da se to fino podjeli na tri dijela, i gotovo. Svako u svoj tor, oni ostali ce se valjda snaci.
Papir koji ja zelim da bude potpisan je da je BiH primljena u EU, jednog dana, abd. Znam i to je papir, ali zlata vrijedan.

Ustavne reforme, tj. pregovori o njima su vodjeni skoro godinu dana. Njihovo neizglasavanje je samo bilo vrhunac. Dodik ih koristi kao izgovor za sve zivo.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Samo da pojasnim, ne mislim da je Dodik proizvod Silajdziceve politike, niti obratno. Mislim samo da su obojica istovremeno radikalno izletila u desno. Koincidencija? I don't think so.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

jeza u ledja wrote:
ibro dirka wrote:Pa i potpisivanje sporazuma o prijemu u EU je papir. I taj Silajdzic i Dodik su samo dvojica od miliona koje predstavljaju.

Papir koji ja zelim da bude potpisan je da je BiH primljena u EU, jednog dana, abd. Znam i to je papir, ali zlata vrijedan.

Ustavne reforme, tj. pregovori o njima su vodjeni skoro godinu dana. Njihovo neizglasavanje je samo bilo vrhunac. Dodik ih koristi kao izgovor za sve zivo.
Sve nesto zaboravljas da se i o ovim policijskim reformama radi godinama.

Znaci, potpise se "novi" ustav, koji sem sminke nema nekakvog novog znacajnog sadrzaja, potpise se "reforma" policije koja dokusurava i ovo jada sto postoji, BiH potpise sporazum o pridruzivanju, i sve divno i krasno? Izvini, ali svakakvih teza vidjeh na ovom forumu, i jeste da me gore optuzi za svasta nesto pa i idealizam i nacionalizam, ali ja naivnijeg razmisljanja na ovom forumu dugo ne cuh.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

jeza u ledja wrote:Samo da pojasnim, ne mislim da je Dodik proizvod Silajdziceve politike, niti obratno. Mislim samo da su obojica istovremeno radikalno izletila u desno. Koincidencija? I don't think so.
Dodik je bio znacajnijaa zvjerka i to unazad duze od Silajdzica (ako ne racunamo rat i ono nesto iza, dakle racunamo ovih zadnjih nekoliko godina). Dodik i ustavne promjene onakve kakve su bile su mu i donijele ubjedljivu pobjedu na izborima, a Tihica klepile po usima.
Fair Life

Post by Fair Life »

Mogla je nasa politicka scena danas izgledati mnogo "pitomija" da je ON
pristao na prijedlog Richard Holbruke da se SDS-u zabrani politicko
djelovanje.

Al ne lezi vraze...

Znajuci da bi to bilo jednim metkom tri nacionalizma... a valjalo je sacuvati
"nase" koji nam nisu mrski...

Ni zlatne ribice nisu vise ono sto su nekad bile...
Last edited by Fair Life on 28/09/2007 00:33, edited 1 time in total.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Fair, nije on Vec Aljo, ako cemo pravo. A gledajuci kako se pisijevci brzo i lako sile, te da SDS sada jos dodje kao nekakva normalna stranka u poredjenju sa Dodikovim, ne vjerujem da bi to ista promjenilo.

Prije nekoliko godina bih se vjerovatno slozio sa tobom, ali sada vidjeh kako stvari stoje. SDS, SNSD, fudbalski klub Modrica, nema veze, dok god ovo prolazi.
Fair Life

Post by Fair Life »

ibro dirka wrote:Fair, nije on Vec Aljo, ako cemo pravo.
...
On je za mene ON... Alija.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Evo sada mozda dodje na vlast On Mladji, pa ti vidi gdje ce to otici.
Fair Life

Post by Fair Life »

ibro dirka wrote:Evo sada mozda dodje na vlast On Mladji, pa ti vidi gdje ce to otici.
On Mladji i reis Ceric... duet.
Locked