Jeste, kontala sam baš obući crveni plašt i periku i nabiti krunu i vješat' raju kod Vječne vatre. Bježi ba.Fljamurtari wrote:
Još dok su Francuskom vladali kraljevi, jedan kralj je došao na ideju da se organiziraju veliki narodni događaji na kojima bi se pred očima svih pogubljivali oni koji su krali, ubijali i činili nedjela...
Upravo na tim događanjima se dešavalo najviše krađa i ubojstava...
Prema tome - sretno ti bilo u pravljenju bezgrešnog društva!
Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
- lua
#151 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
-
Fljamurtari
#152 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
?lua wrote:Jeste, kontala sam baš obući crveni plašt i periku i nabiti krunu i vješat' raju kod Vječne vatre. Bježi ba.Fljamurtari wrote:
Još dok su Francuskom vladali kraljevi, jedan kralj je došao na ideju da se organiziraju veliki narodni događaji na kojima bi se pred očima svih pogubljivali oni koji su krali, ubijali i činili nedjela...
Prema tome - sretno ti bilo u pravljenju bezgrešnog društva!
- lua
#153 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Nije Fata, al' daj oku zlata.Fljamurtari wrote:?lua wrote:Jeste, kontala sam baš obući crveni plašt i periku i nabiti krunu i vješat' raju kod Vječne vatre. Bježi ba.Fljamurtari wrote:
Prema tome - sretno ti bilo u pravljenju bezgrešnog društva!Fato, jesi to ti?
-
Basvod
#154 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Cuj "gradjanski ustav".lua wrote:Lijepo. Pohapsiš bagru, al' lagano iz svih nacionalnih torova. Onda lijepo nacionalne stranke zabraniš. Zabraniš ratnohušačku retoriku. Ukineš diskriminatorne odredbe Ustava, tj. pocijepaš Dayton, pokenjaš se na njeg, i daš ljudima da se presaberu i da sebi izglasaju građanski ustav. Objasniš malo narodu da nije "u naciji" najlagodinije, nego u jebenom kolektivu. Zabraniš mijenjanje historije. Zabraniš laganje. I onda vidiš šta ćešanimals wrote:
Ajde ti meni objasni kako ces drugacije razrijesiti ovu trenutnu situaciju..
Otkad to nisam cuo... Ublehas Silajdzic preselio u Tursku a njegove ublehe ostale...
- madner
#155 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Znaci ne citas, da izbjegnes te pojmove. 
- lua
#156 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Dobro je da ti je "ubleha" nešto što je prosječnom čovjeku recimo u Njemačkoj normalno.Basvod wrote:
Cuj "gradjanski ustav".![]()
Otkad to nisam cuo... Ublehas Silajdzic preselio u Tursku a njegove ublehe ostale...
A dobro je isto tako da misliš da je Silajdžić izmislio građanski ustav.
Sve je dobro. Dobar si ti momak.
-
Basvod
#157 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Aha a u Kini je prosjecnom covjeku normalno da pojede psa.lua wrote:Dobro je da ti je "ubleha" nešto što je prosječnom čovjeku recimo u Njemačkoj normalno.Basvod wrote:
Cuj "gradjanski ustav".![]()
A dobro je isto tako da misliš da je Silajdžić izmislio građanski ustav.
Sve je dobro. Dobar si ti momak.
Mi ne zivimo ni u Kini ni u Njemackoj ni u Turskoj. Silajdzic zivi u Turskoj.
- ljevoruki
#158 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Zakasnili smo za politicku radikalizaciju (Izetbegovic).
Uranili smo sa vjerskom radikalizacijom (Ceric).
Ni tamo ni vamo, nigdje nismo prispjeli.
Uranili smo sa vjerskom radikalizacijom (Ceric).
Ni tamo ni vamo, nigdje nismo prispjeli.
-
Djuro11
#159 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Tacno tako.Mozda je pitanje nijansi, znaci godina, ili decenija.To se desava na svakom koraku.Sjecam se 2000, nije se znalo sta je Bosnjak preko interneta.Kad bih rekao tad da si Bosnjak, dobro bi se zapitali, sta je to.Tad bi zasigurno bili Srbi vecina da je bio popis 2001Radikalizacija je neminovan proces u narodu koji je ponizen, ugrozen, dehumaniziran i obespravljen.
Koljaci i zlocinci, koji su na kostima Tomasica, Manjaca i napravili mini sumski rajh.Itekako imaju razloga da budu zabrinuti.Nema vise onakve sile kakva je bila Jna, dok su generacije, i kljucna rijec je generacija Bosanskih Muslimana davali mjesecno za tu istu ''Jna'' s ono malo crkavice mjesecnih primanja.Nakon 50 godina, mozda je i Bosna malo vise podjeljena, ali Srpstvo je itekako uzdrmano.Socijalni nemiri, demografski ogromni padovi.Kao i ekonomska pamet Laktaskog bivola koji je pokazao svoje znanje.Do zadnjih napada na Bosnjake povratnike, rusenje njihovih kuca, cak i pravljenje nekakvih zakona o grobljima i izigravanju drzave.Sto vrijeme bude vise prolazilo, ti ce se isti potomci koji su sasvim normalno navikli da zivi u rajhu zvana ''Sumska''
Posebno poslije 2020, a vjerujem oko 2030.Doci ponovo, da pobiju ono malo povratnika Bosnjaka u sumskoj.Jer njima vrijeme ne lezi.Manite se Silajdzica ili ostalih ublehasa.Srbi itekako znaju da nemaju vise onaj manevar kakav su imali 1991-1995 po pitanju logistike, lobiranja, kao i oruzja, i vojne opreme.Vec danas mozes komotno imati Bosnjaka kako proizvodi 10 000 000 metaka na dan, kroz 2-3 vece firme namjenske industrije, a svak zna, kakav im je bio cilj za Pretis, ili neke druge firme
Kako su 1941 cekali 50 godina.Iako su opet 1991 imali Srbe iz Hrvatske i s Kosova, a sad ih vise i nemaju.Vjerujem da ce poslije 2020 ponovo krenuti s napadima i to oruzanim na Bosnjake.Sto se vec desava od Fate Orlovic, do drugih starijih zena.Na prave i agresivne napade.Vec imaju zastitate i policiju, koju ce kad odredjeno vrijeme postane ''pravo''.Postati vojska i makar pokusati 95% ovih linija sumskog rajha da zadrzi.
Bosnjak ima sad dvije opcije.Mahati crvenim zastavama, pricati da to nije nas rat, nakon sto su efikasno i efektivno pobijeni Bosnjaci Bijeljine.Oni 6/4/1992 masu zastavama, dok Arkan zavrsava posao u toj istoj Bijeljini,gdje imas inace ulice i Djenarala Draze i Arkana.Ili ce spremno docekati iduci napad cetnika,koji ce doci
Mnogo prije nego kasnije.
-
hAZNADAR
#160 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Radikalizacija je zlo, ali svaki narod to ima. Pogotovo oni na udaru.
Nije pozeljna - ali je pozeljno napraviti nacionalisticki okvir za to. Umjesto dosadasnjeg vjerskog.
Neki ljudi imaju potrebu za tim - bolje da odu u desnicare negoli u vehabije. Pod desnicare ne mislim na psihopate tipa Fatmir - vec desnicu nalik na danasnje evropske. Ukoliko nemas taj nacionalisticki okvir - radikali bjeze u vjerske sekte koje vise sluze nekim tamo sejhovima cije ime pocinje sa "abu" negoli svojoj naciji.
Nije pozeljna - ali je pozeljno napraviti nacionalisticki okvir za to. Umjesto dosadasnjeg vjerskog.
Neki ljudi imaju potrebu za tim - bolje da odu u desnicare negoli u vehabije. Pod desnicare ne mislim na psihopate tipa Fatmir - vec desnicu nalik na danasnje evropske. Ukoliko nemas taj nacionalisticki okvir - radikali bjeze u vjerske sekte koje vise sluze nekim tamo sejhovima cije ime pocinje sa "abu" negoli svojoj naciji.
- dustaban
#161 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Sad ozbiljno i u skladu s temom - nije vama Bosnjacima lako. I koliko god to ne zeljeli priznati vas najveci problem je ipak - definisanje samih sebe.
Evo cak ni sam pojam radikalizacije ne mozete jasno definisati. Za Srbe i Hrvate se zna, radikalni Hrvati su oni koji mrze Srbe, odnosno Ustase. Radikalni Srbi su brezbel cetnici, a radikalni muslimani bi po toj logici trebali biti vehabije. Ali ne vidim da se oko toga slazete.
Ja zapravo vidim neku vrst konfuzije koja ponovo ukazuje na problem Bosnjaka kao nesto sto se nalazi izmedju dva pola, srpsko-hrvatskog, onaj "njihov" treci pol je previse daleko i, sto je najgore, taj bosnjacki "maticni" pol (Turska) uopce ne omogucava bilo kakvu radikalizaciju!
I imamo svojevrsno "njihanje" na relaciji H <> S. Bosnjaci "radikalni" spram Srba govore hrvatski i naginju zapadu. Bosnjaci "radikalni" prema Hrvatima slusaju Srpsku muziku i naginju toj kulturi a sebi samima olaksavaju taj "radikalizam" tako sto se smatraju jugonostalgicarima. Toj, srpskoj strani, pripadaju cak i ovi tursko-radikalizirani Bosnjaci.
Sve u svemu, veoma zamrsen problem. Nek vam je bog napomoci.
Evo cak ni sam pojam radikalizacije ne mozete jasno definisati. Za Srbe i Hrvate se zna, radikalni Hrvati su oni koji mrze Srbe, odnosno Ustase. Radikalni Srbi su brezbel cetnici, a radikalni muslimani bi po toj logici trebali biti vehabije. Ali ne vidim da se oko toga slazete.
Ja zapravo vidim neku vrst konfuzije koja ponovo ukazuje na problem Bosnjaka kao nesto sto se nalazi izmedju dva pola, srpsko-hrvatskog, onaj "njihov" treci pol je previse daleko i, sto je najgore, taj bosnjacki "maticni" pol (Turska) uopce ne omogucava bilo kakvu radikalizaciju!
I imamo svojevrsno "njihanje" na relaciji H <> S. Bosnjaci "radikalni" spram Srba govore hrvatski i naginju zapadu. Bosnjaci "radikalni" prema Hrvatima slusaju Srpsku muziku i naginju toj kulturi a sebi samima olaksavaju taj "radikalizam" tako sto se smatraju jugonostalgicarima. Toj, srpskoj strani, pripadaju cak i ovi tursko-radikalizirani Bosnjaci.
-
Drinski
#162 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
ma ja, stara prica kako Bosnjaci ne znaju ko su, niti sta su.dustaban wrote:Sad ozbiljno i u skladu s temom - nije vama Bosnjacima lako. I koliko god to ne zeljeli priznati vas najveci problem je ipak - definisanje samih sebe.
- homega
#163 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
E aferim, što bi rekli Bošnjacidustaban wrote:Sad ozbiljno i u skladu s temom - nije vama Bosnjacima lako. I koliko god to ne zeljeli priznati vas najveci problem je ipak - definisanje samih sebe.
- dustaban
#164 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Ti naravno ovo moje shvatio ko uvredu! Pa de onda ti nam objasni sta su radikalni Bosnjaci.Drinski wrote:ma ja, stara prica kako Bosnjaci ne znaju ko su, niti sta su.dustaban wrote:Sad ozbiljno i u skladu s temom - nije vama Bosnjacima lako. I koliko god to ne zeljeli priznati vas najveci problem je ipak - definisanje samih sebe.
-
Drinski
#165 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
uopće nisam to shvatio kao uvredu, to mi je vise ofucana priča, isto kao onaj Irinej ili ovi po forumima koji su protiv nacionalista svih boja.dustaban wrote: Ti naravno ovo moje shvatio ko uvredu! Pa de onda ti nam objasni sta su radikalni Bosnjaci.
a pitanje je da li mislis na radiklne muslimane ili bosnjake, jer su ovi prvi vehabije a drugi čitaju Saff. ja onim prvim zamjeram to sto misle da oruzjem naknade 200 godina nerada i neucenja a ovim drugum naivnost.
-
Djuro11
#166 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Bosnjak dobije poziciju nacelnika Brckog, uzme najvise glasova.Onaj iz Sdp daje poziciju Hdz
Bosnjak dobije poziciju nacelnika Mostara, opet Sdp prodaje ponos Bosnjaka isto Hdz stranci
Jednom ce prekipiti, obicnom covjeku, koji nece moci raznorazne tablice i table da radi.Dodik svjesno racuna na to, a po svemu sudeci krst na Zlatistu
Bosnjak dobije poziciju nacelnika Mostara, opet Sdp prodaje ponos Bosnjaka isto Hdz stranci
Jednom ce prekipiti, obicnom covjeku, koji nece moci raznorazne tablice i table da radi.Dodik svjesno racuna na to, a po svemu sudeci krst na Zlatistu
- XXS
#167 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Ma naravno!Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Gluho i daleko bilo da se okrenemo radu, pameti, obrazovanju i postenju.
- dustaban
#168 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
XXS wrote:Ma naravno!Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Gluho i daleko bilo da se okrenemo radu, pameti, obrazovanju i postenju.
Ama tu je sustina. Balkanci nikad nece skontati da se radikalizam moze ispoljiti i radom, sportom, umjetnoscu...
A situacija je sada takva da je za isticanje ovih vrednota i ovog radikalizma dovoljno biti samo malo manje lijen i glup.
Ali avaj...
- sinuhe
#169 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Koji to istaknuti Bosnjaci naginju Hrvatima a koji Srbima?
Ne bih sad uzimao u obzir zabavljace ili slicne.
-
Djuro11
#170 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Posto Sarajevo?Obraz?
Upitajte centralu Sdp i slucajnog prolaznika.Slucajno je dosad
Dao entitetska drzavljanstva Srbima, do 2000
Slucajno je prodao Mostar bratskoj sestrinskoj stranci Hdz
Isto to slucajno uradi i za Brcko
30% kazes?Pa, to je i porast.Eno, na svim ustasko-cetnickim forumima,ne daje nam se niti 22%, s opcijom 19-0%.Da, Bosnjaci drze i 2% Bosne, opet bi cilj komsija bio da Bosnjaci dadnu sva prava komsiji.A, pritom da suti i ceka dok ih guze
U Srebreniku s 5% Hrvata, postoji nastava na Hrvatskoj
U Kresevu i Livnu s 20% Bosnjaka, nemas nastave na Bosanskom.U Odzaku gdje u osnovnim skolama, vecina cine Bosnjaci.Uci se samo Hrvatski
Radikalizacija je neminovan proces.Pitanje je godina, a ne dana
Posto Sarajevo, upitajte slucajnog.I koliko se placa obraz, ah da.Pa, jos malo i krst ce vam okrasiit i to Srpski grad.Krenulo je ploce, zna se sta je konacni cilj.
450 katolika Dobrinje dobija monumentalnu katolicku crkvu, u naselju od preko 30 000 stanovnika.Pa, jeste li vidjeli ono bolan.U naselju gdje katolici cine 1% stanovnistva.Mislim, stvarno.Nagu... se komsiji, i zadovolji druge a ne sebe, je neka masovna pojava onih koji su ostalh u Bosni, ili to nema obraza, ili je sadista.Sta se moze
Upitajte centralu Sdp i slucajnog prolaznika.Slucajno je dosad
Dao entitetska drzavljanstva Srbima, do 2000
Slucajno je prodao Mostar bratskoj sestrinskoj stranci Hdz
Isto to slucajno uradi i za Brcko
30% kazes?Pa, to je i porast.Eno, na svim ustasko-cetnickim forumima,ne daje nam se niti 22%, s opcijom 19-0%.Da, Bosnjaci drze i 2% Bosne, opet bi cilj komsija bio da Bosnjaci dadnu sva prava komsiji.A, pritom da suti i ceka dok ih guze
U Srebreniku s 5% Hrvata, postoji nastava na Hrvatskoj
U Kresevu i Livnu s 20% Bosnjaka, nemas nastave na Bosanskom.U Odzaku gdje u osnovnim skolama, vecina cine Bosnjaci.Uci se samo Hrvatski
Radikalizacija je neminovan proces.Pitanje je godina, a ne dana
Posto Sarajevo, upitajte slucajnog.I koliko se placa obraz, ah da.Pa, jos malo i krst ce vam okrasiit i to Srpski grad.Krenulo je ploce, zna se sta je konacni cilj.
450 katolika Dobrinje dobija monumentalnu katolicku crkvu, u naselju od preko 30 000 stanovnika.Pa, jeste li vidjeli ono bolan.U naselju gdje katolici cine 1% stanovnistva.Mislim, stvarno.Nagu... se komsiji, i zadovolji druge a ne sebe, je neka masovna pojava onih koji su ostalh u Bosni, ili to nema obraza, ili je sadista.Sta se moze
-
Drinski
#171 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Đuro, samo treba prethodno definisati kakav je to "radikalni" Bosnjak?
- LBVIEW
#172 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
Ma to je projekcija necijih zelja, ili sto bi se ono u narodu reklo:"sto je babi milo to joj se i snilo".sinuhe wrote:Koji to istaknuti Bosnjaci naginju Hrvatima a koji Srbima?
Ovaj Dustaban se, otkako se registrirao na forum, bavi internim bosnjackim pitanjima, sve dobronamjerno, komsijski, a'l u *urcu.
- lua
#173 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
U ovoj boldiranoj rečenici si u stvari mnogo toga objasnio.Djuro11 wrote:Tacno tako.Mozda je pitanje nijansi, znaci godina, ili decenija.To se desava na svakom koraku.Sjecam se 2000, nije se znalo sta je Bosnjak preko interneta.Kad bih rekao tad da si Bosnjak, dobro bi se zapitali, sta je to.Tad bi zasigurno bili Srbi vecina da je bio popis 2001.
- dustaban
#174 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
dustaban wrote:Tuzno, nego sta nego tuzno.anthraxQ wrote:sta je tu tuzno?dustaban wrote:Pravimo se malkice ludi... a prica je zapravo tuzna...
ovo je jedina prava zastava ove drzave, i nije to nikakva bosnjacka zastava, niti ratna zastava...
recimo bosnjaci ipak ovu zastavu sto vise ignorisu zarad mira, i ima je samo na nekim utakmicama i sl, a i tu je manjina u odnosu na oficijelnu zastavu, dok recimo trobojku imas na svakoj raskrsnici u RS, samo prodji putem npr Gradiska- Banja Luka ili Prnjavor-Derventa-Doboj...
da ne pricam o slavama skola i institucija...
U nedostatku vlastitog identiteta bosnjaci su prisvojili ono sto nam je trebalo biti zajednicki identitet.
I jos nas se ubjedjuje da nam je to jos uvijek zajednicki simbol.
Slazem se ja potpuno da je ova zastava bila najbolji bosanski identitet. Ali kakve koristi od toga. Malo koji simbol je izbjegao svoju zloupotrebu ili makar pogresnu namjenu. To je medjutim opcepoznata stvar, ono sto mene cudi, a bogami sve vise i nervira, je upravo ovo sto se pravimo ludi. Svi dobro znamo da su Tvrtkovicevi ljiljani, bez imalo pokrica, postali simbolom Bosnjaka, jos konkretnije ex-yu muslimana.
Ono sto je iritantno i zaista licemjerno jeste ovo palamudjenje da je to JOS UVIJEK simbol drzave BiH.
I trokut je... trokut, ali i taj simbol polako postaje identitetom samo jednog naroda jer samo taj jedan narod mase njime cak i tamo gdje mu uopce nije mjesto, naprimjer na vjerskim svadbama.
Medjutim, zaboravite sve ovo sto sam rekao, ja samo bezobrazno provociram nesto sto uopce ne predstavlja problem.

- Havatar
#175 Re: Je li (konačno) vrijeme za "radikalizaciju" Bošnja
I sta kaze Dustaban smetao mu vehabija u Armiji BIH a tom vehabiji nije smetao on kao ateista i jos je vehabija ekstremist a on neoptereceni kosmopolita
. Jedino sto zamjeram Aliji je sto nije takve odmah izbacio iz Armije da ne ceka da sami napuste i to ne 93 nego 91 .