Gdje je granica?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
danas

Post by danas »

Ahmmed wrote:
danas wrote:Image
Bosanac će biti zadovoljan ovim grafičkim rješenjem :D :D
jos samo da premetnem ovo zuto u zeleno :D :D i SVI sretni :lol: :lol:
Ahmmed

#152 Re: Gdje je granica?

Post by Ahmmed »

_BosanaC wrote:
Ahmmed wrote: No, šta je forsiranje vjere? Za nekoga je to koncert duhovne muzike.... Za nekog drugog, opet, taj koncert je njegovo pravo....Za nekoga je odlazak kolege na džumu, bespotrebno forsiranje vjere, za mene je to ispunjavanje farza, obaveze, ako sam u mogućnosti da to obavim.....Za nekoga je forsiranje vjere kad obznanim da postim, odbijajući kafu ili jelo, za mene je to pravo na iskren odgovor zbog čega odbijam ponuđeno.....

Za nekoga je ramazanski program na televizijama, forsiranje vjere....Za mene je ( ne govorim sad o njegovoj kvaliteti) moje pravo koje zaslužujem činjenicom da plaćam rtv taksu....
Probaj to postaviti malo ovako, sljedecim redosljedom:

Nije li forsiranje vjere kada se bajkerima, recimo, uskrati nesto za sta imaju zakonsko pravo kao punopravni clanovi drustva i gradjani drzave, dok se vjernicima to isto ne smije ni po koju cijenu uskratiti?

Nije li forsiranje vjere to sto moj kolega svaki petak iskoristi i dzumu i pauzu, dok ja razmisljam i na pauzu da li cu otici jer moram stici uraditi i svoje i njegovo - naprosto zato jer smo dio istog tima te kad tonemo tonemo obojica?

Nije li forsiranje vjere kada mi das do znanja da bi bilo lijepo da se sakrivam dok pijem vodu i jedem zato sto ti postis?

Ne kazem da si ti takav niti kazem da cu ja uraditi nesto od gore navedenog, ali zasto se uvjek krece sa stanovista da su vjernici ti kojima je nesto uskraceno? Ako su ikada imali prava imaju ih danas. Ja niti mogu ikoristiti taj sat koji oni koriste za dzumu, niti cu za ramazana ranije otici kuci, dok isti ti iskoriste i pauzu i ranije odu kuci, pod pritiskom sam kada sam gladan da li da jedem ili da se sakrivam jer momentalno stotinu jezika krene se nalaziti uvrijedjeno i komentarisati...
Slažem se za bajkere....

Za džumu i pauzu....Pa, neka kolega odluči....Meni bi bilo veoma prihvatljivo petkom pauzu koristiti u vrijeme džume.Glede tvog kolege,a ti se žali...upravi vodovoda... :DPokušaj isposlovati da on ne bude u tvom timu, e da ne biste obojica potonuli :)

Što se tiče skrivanja onih koji ne poste u vrijeme Ramazana.....Meni je najgore kad mi neko počne objašnjavati zbog čega jede, pije u mom prisustvu, počne mi se ispričavati zbgo toga...Niti mi to smeta, niti obraćam pažnju....Osim u zadnjih nekoliko dana Ramazana, sat-dva pred iftar, kad mi neko kraj uha zagrize, recimo, jabuku :D Naradije bi ....ali, osaburim svaki puta :D I vakat se promijenio...Nekada, kršćanski i jevrejski susjedi,
ne bi htjeli ni cigare zapaliti, čak ni u svom dućanu, jer može naići komšija musliman , koji posti. A ne govorim o turskom vaktu, već o onom nakon njega :D

Za obaveze tokom Ramazana...u mojoj je firmi drugačije :D Uz puno uvažavanje svih koji poste, posao se mora završiti...Odstupanja postoje, no posao ne može biti doveden u pitanje, ni na koji način, pa makar se završavao nakon iftara....

A ti što ti komentiraju ili se nađu uvrijeđeni dok ti jedeš ili piješ u vrijeme posta.....Pošalji ih na forum, da ih priupitamo poste li zbog Allaha dž.š. ili zbog tebe :D Mada, ni tebi ništa ne bi bilo ako bi prestao šuškati kesicama sa grickalicama, taj sahatak prije iftara :D
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

forUMASH wrote:
ztluhcs wrote:
luciferino wrote: Ima jedan krug...taj krug je moj intimni prostor i sistem vrijednosti i vjerovanja.
Ima jedan drugi krug...to neka bude tvoj intimni prostor i sistem vrijednosti i vjerovanja.
Ponekad se sretnemo, ponekad se krugovi presijeku. Kako rije¹iti problem?
Smanji svoj krug :D
.....ja imam kvadrat oko sebe i ovi sa krugovima me pravo nerviraju.... :D
Dje neæe... Vidi ¹ta napravi¹ sa svojim kvadratom kad sretne¹ ove s krugovima :D Pa dok skontas kako rije¹it problem :D

Image
Last edited by ztluhcs on 01/08/2007 19:00, edited 1 time in total.
FFK as Lucy01

#154 Re: Gdje je granica?

Post by FFK as Lucy01 »

Ahmmed wrote:...Nekada, kršćanski i jevrejski susjedi,
ne bi htjeli ni cigare zapaliti, čak ni u svom dućanu, jer može naići komšija musliman , koji posti. A ne govorim o turskom vaktu, već o onom nakon njega :D
Mozda zato jer su imali srece da zive u vremenu gdje je obicno ljudsko postovanje bilo bitnije od cigarete....mozda je bilo bitnije od hrane i vode. Znam da zvuci dramaticno, ali je tako....ljudi su cijenili jedni druge i nisu prodavali svoje ime, svoje dostojanstvo nizasta.

Mesha kaze: Sloboda je stanje u kojem covjek sve čini bez prinude, ali da ne naškodi drugome.
Ja se onda zapitam koliko smo sada slobodni i koliko zaista robujemo bilo kome osim svojim glupim navikama i predrasudama...
luciferino

Post by luciferino »

forUMASH wrote:
ztluhcs wrote:
luciferino wrote: Ima jedan krug...taj krug je moj intimni prostor i sistem vrijednosti i vjerovanja.
Ima jedan drugi krug...to neka bude tvoj intimni prostor i sistem vrijednosti i vjerovanja.
Ponekad se sretnemo, ponekad se krugovi presijeku. Kako riješiti problem?
Smanji svoj krug :D
.....ja imam kvadrat oko sebe i ovi sa krugovima me pravo nerviraju.... :D
Što si ćoškast tako? Ma budi trapez ako hoćeš, al' ne čačkaj mi krug.
:P

Vidim usvojeno je moje rješenje i već se radi na grafičkoj prezentaciji. Eh, kud nisam u parlamentu...

Glasajte za meeeneeee.

:D
danas

Post by danas »

Image
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

da razjasnimo...zakletva za public office ne smije imati "religious test" i u Torcaso v. Watkins (1961) Vrhovni sud je to jasno rekao i potvrdio da So help me God jeste religious test.

Sto se tice svjedocenja, tu je situacija nesto slozenija. Naime, Vrhovni Sud nije potpuno i jasno proglasio neustavnim te rijeci iz razloga sto vjerovatno nije sazrio trenutak, ali je napravio kompromis pa je rijeci so help me god tumacio kao "Secular Humanism", a ne religijski pojam. Naravno jasno je da se radi o (smijesnom) kompromisu ali te rijeci, posto nisu vjerske nisu neustavne i to samo u pogledu svjedocenja na sudu.

Konkretno za drzavu New York znam da se te rijeci ne koriste na sudovima.
black

Post by black »

Image

:oops:
danas

#159 Re: Gdje je granica?

Post by danas »

Lucy01 wrote:
Mozda zato jer su imali srece da zive u vremenu gdje je obicno ljudsko postovanje bilo bitnije od cigarete....mozda je bilo bitnije od hrane i vode. Znam da zvuci dramaticno, ali je tako....ljudi su cijenili jedni druge i nisu prodavali svoje ime, svoje dostojanstvo nizasta.

Mesha kaze: Sloboda je stanje u kojem covjek sve čini bez prinude, ali da ne naškodi drugome.
Ja se onda zapitam koliko smo sada slobodni i koliko zaista robujemo bilo kome osim svojim glupim navikama i predrasudama...
ovo sto vi pricate... to je vaspitanje... obzir... i zavisi od osobe do osobe...
mani se cini da govorimo o nekim drugim, generalnim, okvirima...

recimo, ima li vjernik pravo da trazi da ne placa porez drzavi? masa ovih fundamentalnih mormona to ne radi (ali rado uzima socijalnu pomoc od drzave za bukadar svoje nelegitimne djecurlije). ili da ne sluzi vojsku (poput amisa, menonajta, kvekera, jehovinih svjedoka...)...
FFK as Lucy01

#160 Re: Gdje je granica?

Post by FFK as Lucy01 »

danas wrote:
recimo, ima li vjernik pravo da trazi da ne placa porez drzavi? masa ovih fundamentalnih mormona to ne radi (ali rado uzima socijalnu pomoc od drzave za bukadar svoje nelegitimne djecurlije). ili da ne sluzi vojsku (poput amisa, menonajta, kvekera, jehovinih svjedoka...)...
Po meni licno, sve treba da ima neki reciprocitet...ako ne trazis nista od drzave-onda ne moras nista ni da das (kao mormoni u "Big Love" :D ), pa ako moze da izdrzava 10 zena i 50 djece, od volje mu ko sokcu post 8-)....

Medjutim, to za vojsku je malo komplikovanije i ja bih, da me ko sta pita, pukla neki porez na njih...ono ne ides u vojsku jer ti vjera ne da-platiti ces kroz porez ili nesto toliko i toliko u periodu od toliko vremena....pa bar da drzava i ostali njeni clanovi koji idu u vojsku imaju neku korist (mada bih ja potpuno ukinula vojsku, koji ce..:D).

A to sto kazes za vaspitanje, slazem se.
Medjutim danas kada je na raspolaganju toliko informacija i kada je tako lako doci do njih i saznati o drugim i drugacijima, kada se trubi i u skoli i na univerzitetima o toleranciji i uvazavanju....imamo religijsku netoleranciju :shock:...u 21 stoljecu :shock:

Zato kazem da smo sami sebe porobili, stavili u ropstvo svoju ljudskost a sa njom je nestalo i tolerancije. Na cast nam...svima.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Mescini da je ovo olako preskocen odgovor na pitanje koje je postavljeno ovom temom.

Elem, zasto za zajebavanje Muhameda lete glave, a zajebavanje Isusa rezultira tek "ostrim prosvjedima" menadzmenta katolicke zajednice?

Jel to zato sto "smo mi merhametli", "nismo isti ko oni" ili je pak nesto trece posrijedi?

U tom grmu lezi bar malo zeca...

ps. dobro, znam da sam proslobodnobosanski nastrojeni islamofob, ali valjda i mi imamo pravo na svoje misljenje... :D
danas

Post by danas »

ne lezi u tom grmu zec -- to je druga tema :D o kojoj smo vec drobili ranije :D

ovo je tema o limitima izrazavanja vjere -- i kada to prelazi granice (granice -- cega?) :D a tvoj zec je u grmu sprdacenja sa vjerom -- i kada to sprdacenje prelazi granice (opet -- granice cega) :wink:
Neelix

Post by Neelix »

danas wrote:ne lezi u tom grmu zec -- to je druga tema :D o kojoj smo vec drobili ranije :D

ovo je tema o limitima izrazavanja vjere -- i kada to prelazi granice (granice -- cega?) :D a tvoj zec je u grmu sprdacenja sa vjerom -- i kada to sprdacenje prelazi granice (opet -- granice cega) :wink:
pristojnosti? zakona o javnom redu i miru?
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Michun wrote:Ezan...ja zivim u starom gradu tacnije na carsiji. Tamo je na svakih 20 m dzamija. Ezani su prilagodjeni okolini i ne bude narod. Desava se da je tokom mjeseca Ramazna glasnije, sto je opet razumljivo. Docim, kad se ode malo u novije dijelove grada i obrati paznja na dzamije novijeg datum...da zaista, ezan je glasan, preglasan mogu reci. Mora se imati u vidu da je munara 2-3 m od necije spavace sobe i da koliko god da je tiho ono je opet glasno. U starom gradu su niske kuce uglavnom u zvuk bas i ne ide na dole :D
to je zato sto su stare dzamije prilagodjene nasoj okolini, nacinu zivljenja i gradnji. i nisu ih pravili ljudi koji o Bosni nemaju pojma. mnoge od novijih su glasne jer su namijenjene pustinjskim ili ravnicarskim dijelovima, pa imaju upadna svjetla, masivne su i imaju glasniji ezan. to je pitanje arhitekture i way of life...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

kub lajkan wrote:
Mescini da je ovo olako preskocen odgovor na pitanje koje je postavljeno ovom temom.

Elem, zasto za zajebavanje Muhameda lete glave, a zajebavanje Isusa rezultira tek "ostrim prosvjedima" menadzmenta katolicke zajednice?

Jel to zato sto "smo mi merhametli", "nismo isti ko oni" ili je pak nesto trece posrijedi?

U tom grmu lezi bar malo zeca...

ps. dobro, znam da sam proslobodnobosanski nastrojeni islamofob, ali valjda i mi imamo pravo na svoje misljenje... :D
Danas je odgovorila na tvoje pitanje, na način na koji bih i ja....

O tome smo, zaista, danima i nedjeljama raspravljali na ovom forumu, u svjetlu svega što se dešavalo nakon pojave karikatura Muhammeda a.s.

I da,ma koliko se mi ne slagali s tim, dio muslimanskih reakcija na pomenute karikature,bio je, u najmanju ruku, neprimjeren....

I da, kad se Isus nađe na meti šaljivdžija, Katolička crkva uputi tek koji protest, nekad oštriji, nekad malo manje oštar....

Dakle, razlike ima.....

Zašto je to tako? Pa, do sada nuđeni odgovori veoma se razlikuju, u ovisnosti odakle dolaze. Jedni će reći da masovnih protesta nema, kad je o izrugivanju Isusu riječ,jer se duhovnost zapada "istopila", jer osjećaj Isusa, jednostavno, više nema negdašnji značaj , drugi će reći da je to upravo tekovina zapadne kulture, po kojoj je pravo na izražavanje mišljenja zagarantirano, a odgovori moraju biti u skladu s civilizacijskim dostignućima tog istog zapada, dakle, u granicama pristojnosti.

Kad je o muslimanskim prosvjedima riječ, jedni će to tumačiti agresivnošću islama, drugi manipuliranjem muslimanskim masama kako bi se pažnja sa stvarnih problema islamskoga svijeta okrenula u drugom pravcu, treći će, opet, to tumačiti gorljivošću muslimana i njihovom ljubavi prema Poslaniku islama.....

Ja sam sklon, iskombinirati većinu do sad ponuđenih odgovora, u određenim omjerima....Jer, na ovakva ponašanja, definitivno ne može uticati smao jedan faktor.....

Bilo bi zanimljivo čuti šta o ovome misle Fair i kub lajkan.....
Ahmmed

#166 Re: Gdje je granica?

Post by Ahmmed »

Lucy01 wrote:

Lucy, smrznem se kad se prisjetim nekih svojih ranijih predrasuda....na svu sreću, tada sam bio premlad da bi te predrasude bilo kome naškodile, danas sam, na sreću, ostao nez njih....
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

black wrote:Image

:oops:
grow up kiddo... :roll: :roll:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Neelix wrote:neko ovdje spomenu ezane i crkve i sta one znace ateistima. mozda je offtopic, ali neka, da ne otvaram novu temu.
prije mjesec-dva napravise dzamiju na jedno 100 metara zracne linije od mog prozora. i otad ja nisam nijednu jedinu noc odspavao kako treba. ustajem u 7 radi posla, a u pola 5 svako jutro sam budan. za mene je to cisto uznemiravanje, narusavanje javnog reda i mira. ja NE ZELIM da me neko budi u pola 5, a cini mi se da po zakonu i imam na to pravo. ezani preko dana mi ne smetaju, ali ovaj jutarnji mi pokida i zivce i zdrav san.

srusicu je musafa mi :x
Pa, brate, imaš pravo da se žališ....Da prijaviš da lokalni imam, po tvom tumačenju, krši javni red i mir....Ako vas ima više, napišite peticiju....Ako mislite da će lokalni nivoi vlasti biti subjektivni,ima sud u Strazburu, Eno, ljudi u Bratuncu, pisali peticiju zbog preglasnog ezana sa bratunačke čaršijske džamije....A može se i porazgovarati sa lokalnim imamom i džematlijama koji idu u pomenutu džamiju...Pa se pokušati dogovoriti....

p.s. Lijepi Tito :D Kad bi u svoj vakat, uz pomoć razglasa,pustio avaz rahmetli hafiz Hoši, sa Careve džamije, sva se druga vojna oblast trese, al mantrak... :D Niko ni da pisne.... :D
_BosanaC

#169 Re: Gdje je granica?

Post by _BosanaC »

Ahmmed wrote:
_BosanaC wrote:
Ahmmed wrote: No, šta je forsiranje vjere? Za nekoga je to koncert duhovne muzike.... Za nekog drugog, opet, taj koncert je njegovo pravo....Za nekoga je odlazak kolege na džumu, bespotrebno forsiranje vjere, za mene je to ispunjavanje farza, obaveze, ako sam u mogućnosti da to obavim.....Za nekoga je forsiranje vjere kad obznanim da postim, odbijajući kafu ili jelo, za mene je to pravo na iskren odgovor zbog čega odbijam ponuđeno.....

Za nekoga je ramazanski program na televizijama, forsiranje vjere....Za mene je ( ne govorim sad o njegovoj kvaliteti) moje pravo koje zaslužujem činjenicom da plaćam rtv taksu....
Probaj to postaviti malo ovako, sljedecim redosljedom:

Nije li forsiranje vjere kada se bajkerima, recimo, uskrati nesto za sta imaju zakonsko pravo kao punopravni clanovi drustva i gradjani drzave, dok se vjernicima to isto ne smije ni po koju cijenu uskratiti?

Nije li forsiranje vjere to sto moj kolega svaki petak iskoristi i dzumu i pauzu, dok ja razmisljam i na pauzu da li cu otici jer moram stici uraditi i svoje i njegovo - naprosto zato jer smo dio istog tima te kad tonemo tonemo obojica?

Nije li forsiranje vjere kada mi das do znanja da bi bilo lijepo da se sakrivam dok pijem vodu i jedem zato sto ti postis?

Ne kazem da si ti takav niti kazem da cu ja uraditi nesto od gore navedenog, ali zasto se uvjek krece sa stanovista da su vjernici ti kojima je nesto uskraceno? Ako su ikada imali prava imaju ih danas. Ja niti mogu ikoristiti taj sat koji oni koriste za dzumu, niti cu za ramazana ranije otici kuci, dok isti ti iskoriste i pauzu i ranije odu kuci, pod pritiskom sam kada sam gladan da li da jedem ili da se sakrivam jer momentalno stotinu jezika krene se nalaziti uvrijedjeno i komentarisati...
Slažem se za bajkere....

Za džumu i pauzu....Pa, neka kolega odluči....Meni bi bilo veoma prihvatljivo petkom pauzu koristiti u vrijeme džume.Glede tvog kolege,a ti se žali...upravi vodovoda... :DPokušaj isposlovati da on ne bude u tvom timu, e da ne biste obojica potonuli :)

Što se tiče skrivanja onih koji ne poste u vrijeme Ramazana.....Meni je najgore kad mi neko počne objašnjavati zbog čega jede, pije u mom prisustvu, počne mi se ispričavati zbgo toga...Niti mi to smeta, niti obraćam pažnju....Osim u zadnjih nekoliko dana Ramazana, sat-dva pred iftar, kad mi neko kraj uha zagrize, recimo, jabuku :D Naradije bi ....ali, osaburim svaki puta :D I vakat se promijenio...Nekada, kršćanski i jevrejski susjedi,

Za obaveze tokom Ramazana...u mojoj je firmi drugačije :D Uz puno uvažavanje svih koji poste, posao se mora završiti...Odstupanja postoje, no posao ne može biti doveden u pitanje, ni na koji način, pa makar se završavao nakon iftara....

A ti što ti komentiraju ili se nađu uvrijeđeni dok ti jedeš ili piješ u vrijeme posta.....Pošalji ih na forum, da ih priupitamo poste li zbog Allaha dž.š. ili zbog tebe :D Mada, ni tebi ništa ne bi bilo ako bi prestao šuškati kesicama sa grickalicama, taj sahatak prije iftara :D
E moj Ahmo :-) Kao sto vec napisah - niti suskam kesicama, niti generalno imam obicaj da jedem bilo sta na radnom mjestu... Osim vode sto se napijem i svake prestupne kada mi se zvaka nadje u ustima... Sto je, recimo, nemali broj puta nekome smetalo.

Ali daleko najbolji su mi oni sto se navece natakare u kafanu, pa kuziraju ispod oka i na glas komentarisu kako cafir pije pivo na lijepi Ramazan :-) a oni, eto, nisu cafiri, pa Bajram cekaju ne da pivo popiju nego da se olese :oops:

Pauze nikome ne govorim kako ce iskoristiti... Ako hoce nek' nosa s Jehovkama one casopise, apsolutno me se ne tice... Ali pricamo o pauzi. A ako ce mu to opravdanje biti (kao sto je recimo slucaj u BHT-u) da u 12h ode s posla i ne vrati se do ponedeljka... Mislim da je svima jasno koliko je sati.

I opet spomenuh - sta je s Ramazanom i odlazenjem sat ranije s posla? A naravno odlazenjem i na pauzu, jer ljudi se moraju, za Boga miloga, odmoriti?

Lijepo je traziti popustanje od onih drugih... A ne biti spreman sam da se popusti.
Neelix

Post by Neelix »

ovo me dovede na jos jedan offtopic :D

na primjeru cu najbolje reci o cemu mislim...moja dobra prijateljica ima frajera...koji je vjernik, klanja redovno, posti...a seksaju se redovno...

i onda ona kaze "on se pridrzava onoga cega moze"...ne kontam te ljude.. nisam vjernik, ali da jesam, bojao bih se boga i trudio bih se da nicim ne grijesim...a evo on recimo bira pravila kojih ce se pridrzavati, a kojih nece. govorim o njemu sada, a znam veliki broj ljudi koji se slicno ponasaju... neki dan u tramvaju mjesec i zvijezda medju ogromnim sisurinama...

ne znam, il si vjernik il nisi...ovo mi je sve tako licemjerno...
rina*

Post by rina* »

:D i ja malo offtopic :D trebaju te u tuzno choshe :D :lol: tamo ne zvone dzamije u pet mozes mirno spavati :D :lol:
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

niliks :D to ti je sve lifestyle :oops: :D i kad prihvatis to kao i cinjenicu da postoje rockeri koji slusaju halida, ili hiphoperi koji isto slusaju halida, lakse ces zivjeti...ovako zvucis ko kakva mahalusa :D koja zagleda dekolte zenama po tramvajima :D i ljuti se sto ona ima takav nakit iliti ukras :D...furaj svoj stil, ne obaziri se na nevazne prolaznike u smislu da ce ti izvuci negativnu emociju (dakle, i dalje gledaj dekolte, a mjesec i zvjezdu posmatraj kao nakit :D )
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Neelix wrote:ovo me dovede na jos jedan offtopic :D

na primjeru cu najbolje reci o cemu mislim...moja dobra prijateljica ima frajera...koji je vjernik, klanja redovno, posti...a seksaju se redovno...

i onda ona kaze "on se pridrzava onoga cega moze"...ne kontam te ljude.. nisam vjernik, ali da jesam, bojao bih se boga i trudio bih se da nicim ne grijesim...a evo on recimo bira pravila kojih ce se pridrzavati, a kojih nece. govorim o njemu sada, a znam veliki broj ljudi koji se slicno ponasaju... neki dan u tramvaju mjesec i zvijezda medju ogromnim sisurinama...

Cek, kad si vec offtopic :D Deder malo podrobnije to za tramvaj :D
luciferino

Post by luciferino »

Pa odseksa se, onda se pokaje, onda se jopet odseksa, onda se pokaje...Ih, da je katolik morao bi se još i ispovjediti. :-)
Belaj pravi.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

luciferino wrote:

Pa odseksa se, onda se pokaje, onda se jopet odseksa, onda se pokaje...Ih, da je katolik morao bi se još i ispovjediti. :-)
Belaj pravi.
A Allah veliki voli one koji se puno kaju :D
Post Reply