sad ce doc delegati da kazu, da riba valja i vuk bi u more skakozmijaIzmaj wrote:pilaf (tj. riza) sa grahom i tunjevinom
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
zmijaIzmaj
sa onim jogurtomdanas wrote:ja da sam na njenom mjestu, sad bih ti ga o glavutech10 wrote:Sve je dobro, ali ovaj plasticni tanjir-k'o da je studentska menza.![]()
![]()
nije plasticni
-
rikardoreis
jok, nego jebes meso koje k. nije praviodanas wrote:sad ce doc delegati da kazu, da riba valja i vuk bi u more skakozmijaIzmaj wrote:pilaf (tj. riza) sa grahom i tunjevinom
![]()
![]()
- danas
ovo je bio zadnji push koji me gurnuo u vegeterijanstvo...rikardoreis wrote:jok, nego jebes meso koje k. nije praviodanas wrote:sad ce doc delegati da kazu, da riba valja i vuk bi u more skakozmijaIzmaj wrote:pilaf (tj. riza) sa grahom i tunjevinom
![]()
![]()
- tech10
"U bijelom tu ces statianais_nin wrote:zaboravljas vremensku razlikutech10 wrote: "Vjencanja nece biti
jer tako zeli ona,
nije postirala slike
ni pite, niti makarona"kod mene jos nije bio rucak
![]()
Od mene lice skriti
I samo ja cu znati
Od pite nista nece biti"
-
Drumer
Ma ne dugujes nista, samo recept za pitu. Znam situaciju, samo se opusti i furaj kako tebi odgovara. Jedva cekam recept. Hvala unaprijed..anais_nin wrote:dugujem i odgovor na mail....u kaznenom sam sto se e-maila tice, znaju svi da kaskam sa odgovorima u zadnje vrijemeDrumer wrote: Hej kad si vec spomenula pitu, mogu li dobiti recept za onu pitu ( zaboravio sam kako se zove), Ma znas koja je. I ako moze malo nacin na koji se pravi. Hvalaznam koja je pita, ta ce biti na meniju ovaj vikend pa cu onda zapisati i recept da sibnem
![]()
-
Leonid Breznjev
eh da vidimo sta je danas bilo....
kao predjelo salata caprese
-paradajz
-mozzarella
-strucak friskog bazilikuma

zatim kao glavno jelo losos sa grila na rizotu od gljiva

i kao zakuska tj. da dezertiramo puding od karamele sa vocem

nadam se da i vi u kuhinji uzivate kao ja! u svakom slucaju vam to zelim!

kao predjelo salata caprese
-paradajz
-mozzarella
-strucak friskog bazilikuma

zatim kao glavno jelo losos sa grila na rizotu od gljiva

i kao zakuska tj. da dezertiramo puding od karamele sa vocem

nadam se da i vi u kuhinji uzivate kao ja! u svakom slucaju vam to zelim!
-
waris
nego je l ovaj karamel puding domaci ili?
inace, da li si ikada pravio karamel? ja sam par puta pokusavala i nikad mi nije u potpunosti uspjevalo, osim sto od tada nosam svakojake relikte
ostali? savjeti za karamel
- anakadabra
@anais_nin
Može li recept za ove punjene tikvice?
Hvala
Može li recept za ove punjene tikvice?
Hvala
-
Leonid Breznjev
karamel je naravno domaci, nista kupovina! ipak u kuhinji treba imati izazov..waris wrote:wow, Arslane svaka cast...vidi dekoracije
![]()
nego je l ovaj karamel puding domaci ili?
inace, da li si ikada pravio karamel? ja sam par puta pokusavala i nikad mi nije u potpunosti uspjevalo, osim sto od tada nosam svakojake relikteu vidu opekotina po rukama...
ostali? savjeti za karamel
ja ga pravim ovako
recimo za deset osoba, posto su malo manji a moze u frizderu biti koji dan, ne smetaaaaaa..
potrebno ti je
0,2 kg secera
0'05 l vode
1 l mlijeka
mahuna vanilije
7-8 jaja (bjelance i zumance)
2 zumanca
0,15 kg secera
priprema:
1. na laganoj vatri karameliziras 0,2 kg secera tako da bude zlatne ili svijetlosmedje boje (med), onda u karamelu dodas 0,05 l kljucale vode i kuhas dok masa nebude kao malo gusci sirup..
podijelis na deset formi tj. svaku napunis od 1/3
------------
2. mahunu vanilije rasijeces izvadis napolje vanilin i zatim obadvoje dodas u mlijeko .
Eh sada
1.prokuhas mlijeko sa dodanom vanilijom
2. jaja, zumanca i secer izmjesas (pazi da ne bude kao pjena!) i onda toj smijesi dodajes kljucalo mlijeko i mijesas bez prestanka..
onda tu smjesu procijedis i dodas u forme u kojoj je vec karamela.
zatim uzmes jednu dublju tepsiju iliti kakvu posudu u nju naspes vode i stavis forme sa karamelom u nju, zatim na 160 gradi u rernu da se poshira.
ako ne znas ocijeniti kad je dovoljno ubodi iglom u karamel-smjesu pa ces vidjeti da li je kao puding...
kad bude gotovo forme vadis iz tepslije, naravno da ces paziti da se opet ne sprzis
zatim idu 12 sati u frizder i eto ga... okreni forme i serviraj na tanjir malo dublji i garniraj sa vocem, po zelji! prijatno i hvala na komplimentu!
-
Leonid Breznjev
-
Leonid Breznjev
i da dodam danasnji meni...
carpaccio od govedine sa parmezanom i sokom od limuna na ulju od maslina....

kao glavno jelo
poshirana pastrmka na ribljem bijelom umaku, friska pasta (pilav,
, rezanci)
i sezonsko povrce.....

kao finale grande ovaj put "tirami su" sa vocem....

prijatno!
carpaccio od govedine sa parmezanom i sokom od limuna na ulju od maslina....

kao glavno jelo
poshirana pastrmka na ribljem bijelom umaku, friska pasta (pilav,
i sezonsko povrce.....

kao finale grande ovaj put "tirami su" sa vocem....

prijatno!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
arslane dragi
a ja makarone jela za rucak
btw jel ode puno love dok se ovako nesto napravi?
a ja makarone jela za rucak
-
Leonid Breznjev
ako kupujes gotove stvari onda ode, ali ako sama znas napraviti ne ode...ladyblue18 wrote:arslane dragi![]()
![]()
![]()
a ja makarone jela za rucak![]()
![]()
ako vec pravis makarone,koje ja inace jako volim, dodaj malo friskog paradajza prebacenog u tavi sa malo maslinovog ulja pa zehru kajmaka, strucak bazilikuma, malo tunjevine ili slicno.. prava stvar a fakat ne kosta nista. sezonsko povrce, mislim cijene su ti poznate...
kvalitetna kuhinja nije skupa, ponekad samo malo komplikovana ili uzima puno vremena, al kao sto vidis iz rezultata vrijedi...
-
Leonid Breznjev
najbolje ti je tech da se ti naucis kuhati... nista od uvaljivanja i pjesmica haman!tech10 wrote:Ja se uvaljivao anais nin, a mozda mi je bolje da se preorjentisem na Arslana i Fluida.