Ma Ismet ce uzeti glavni gradski trg...koji ce nastati kad on porusi one stare kucetine da bi ostalo mjesta za ugostiteljsko-poslovni objekt._BosanaC wrote:Najbolje Titovu, ali traziti odmah od Ismeta halal, mozda ju je on pikirao.seln wrote:Slazem se....hocemo li preimenovati Titovu ili cemo onu u kojoj je ovjeren?_BosanaC wrote:Predlazem da se po Celi i jedna ulica nazove
UBIJEN RAMIZ DELALIC - CELO
- seln
-
gentle_giant
Ovo ubojstvo ce izazvati veliki rat, ako taj rat vec ne traje...
Da ne ulazim u to kakav je celo bio, reci cu samo kakav covjek takva smrt...
Neko je spomenuo policiju, prvo nasa policija je nesposobna da se bori protiv ovakvog kriminala
drugo kakva god bila nasa mafija, i ovdje vlada zakon omerte, sto policiji jos vise otezava istragu
Gradjani u Sarajevu su bezbjedni sve dok se ne budu mjesali u sukob, jer u ratu mafije ne postoje nevine zrtve, jedino ako nasi dzilkosi ne budu mjenjali tradiciju i pravila
toliko
Neko je spomenuo policiju, prvo nasa policija je nesposobna da se bori protiv ovakvog kriminala
drugo kakva god bila nasa mafija, i ovdje vlada zakon omerte, sto policiji jos vise otezava istragu
Gradjani u Sarajevu su bezbjedni sve dok se ne budu mjesali u sukob, jer u ratu mafije ne postoje nevine zrtve, jedino ako nasi dzilkosi ne budu mjenjali tradiciju i pravila
toliko
-
El_comadante
Pitanje je koje slijedeći
-
gold'n'brown
Ti koda si jako s frontagentle_giant wrote:Ovo ubojstvo ce izazvati veliki rat, ako taj rat vec ne traje...
toliko
- banjaluka078
-
luciferino
Meni se lampice praaaaavo sporo pale...
Pa to je onaj što je protiv Sefera svjedočio???
Moram početi uzimati ginko, a oni nek počnu birati orginalnija imena jer ih fakat više ne mogu popamtiti i ko je koga, kako i gdje...
Pa to je onaj što je protiv Sefera svjedočio???
Moram početi uzimati ginko, a oni nek počnu birati orginalnija imena jer ih fakat više ne mogu popamtiti i ko je koga, kako i gdje...
-
razgulinjo
Celo brate nek ti je rahmet dusi,
vidim dosta preseravanja po ovom forumu, kvazi patriota, bivsih dijasporovaca, kojekakvih doslja i dosta neupucene raje.
Cinjenica je da celo bio to sto je bio. Ali nemoj te zaboravit da je '92 celo jedini imao muda od svih balija kojih je puna carsija roknut cetnika koji je u sred nase carsije dosao mahat srpskom zastavom, picka li mu materina. Zato sam mu se uvijek divio biti cu mu vjecno zahvalan.
U ratu je bilo puno heroja, ali je cinjenica da su sarajevo u prvim mjesecima odbranili jalijasi i lokalni kriminalci (citaj Caco, Prazina, Delalic, Bajramovic i dr.) To sto su oni iskoristili situaciji i profitirat na ratu, meni uopste ne smeta, i za to treba biti mangup i znat ukrast kad treba.
Pamtite covjeka kao borca Armije RBiH i njegove zasluge u odbrani drzave i grada, na kraju krajeva bio je tu kad je najvise trebalo.
vidim dosta preseravanja po ovom forumu, kvazi patriota, bivsih dijasporovaca, kojekakvih doslja i dosta neupucene raje.
Cinjenica je da celo bio to sto je bio. Ali nemoj te zaboravit da je '92 celo jedini imao muda od svih balija kojih je puna carsija roknut cetnika koji je u sred nase carsije dosao mahat srpskom zastavom, picka li mu materina. Zato sam mu se uvijek divio biti cu mu vjecno zahvalan.
U ratu je bilo puno heroja, ali je cinjenica da su sarajevo u prvim mjesecima odbranili jalijasi i lokalni kriminalci (citaj Caco, Prazina, Delalic, Bajramovic i dr.) To sto su oni iskoristili situaciji i profitirat na ratu, meni uopste ne smeta, i za to treba biti mangup i znat ukrast kad treba.
Pamtite covjeka kao borca Armije RBiH i njegove zasluge u odbrani drzave i grada, na kraju krajeva bio je tu kad je najvise trebalo.
-
neocekivana_sila
suncice24, možeš li biti malo preciznija, na osnovu čega ti to zaključuješ da ti otac nije mogao otići dalje od Marin Dvora samo zbog "neprikladnog imena"?suncica24 wrote:Jel' to onaj celo (malo slovo nije primjer nepismenosti vec nepostovanja, o.a.) zbog kojeg moj stari, koji nije imao "pogodno" ime, nije mogao otici dalje od Marin Dvora u ratu, i od kojeg je dva puta "popio" pistolj u potiljak, takodjer zbog "neprikladnog imena"?![]()
Možeš li mi odgovoriti šta misliš zašto tvoj otac nije ubijen kao što su ubijeni Bošnjaci diljem BiH samo zato što su nosili bošnjačka imena?
- seln
Sehen Sie diese Stadt?razgulinjo wrote:Celo brate nek ti je rahmet dusi,
Das ist Celo.
- DobroJutroKolumbo
razgulinjo wrote:Cinjenica je da celo bio to sto je bio. Ali nemoj te zaboravit da je '92 celo jedini imao muda od svih balija kojih je puna carsija roknut cetnika koji je u sred nase carsije dosao mahat srpskom zastavom, picka li mu materina. Zato sam mu se uvijek divio biti cu mu vjecno zahvalan.
U ratu je bilo puno heroja, ali je cinjenica da su sarajevo u prvim mjesecima odbranili jalijasi i lokalni kriminalci (citaj Caco, Prazina, Delalic, Bajramovic i dr.)
Ovaj dio potpisujem i potpuno si u pravu...A boldirani dio je fakt za odbranu na pocetku u prvim danima i mjesecima u Sarajevu i samo bi dodao jos Vikicevce i Z.Beretke i P.Ligu!
I neka mu je rahmet dusi!
Odjava sa teme!
-
forUMASH
.....joj miseva i placipizda....
.....isto kao da je ovaj graad sad iz raja izasao i nikad niko nije svjedocio nicemu ruznom u njemu......
.....nije mi jasno kako preduraste uzicki korpus '92. kad ste se sad toliko prepali djece sa pistoljima......
.....umjesto zatvaranja u kuce dizite frku i povecavajte pritisak na gradske vlasti i policiju da preuzmu situaciju u svoje ruke ......treba smijeniti pet nacelnika policije u sest mjeseci pa se sesti nacelnik nece ni prihvatati posla bez namjere da nesto uradi.....
.....Ramizovim odlaskom drustvo sigurno ne gubi od svoje vrijednosti i velicine.....naprotiv....
.....nije mi jasno kako preduraste uzicki korpus '92. kad ste se sad toliko prepali djece sa pistoljima......
.....umjesto zatvaranja u kuce dizite frku i povecavajte pritisak na gradske vlasti i policiju da preuzmu situaciju u svoje ruke ......treba smijeniti pet nacelnika policije u sest mjeseci pa se sesti nacelnik nece ni prihvatati posla bez namjere da nesto uradi.....
.....Ramizovim odlaskom drustvo sigurno ne gubi od svoje vrijednosti i velicine.....naprotiv....
-
šega
Svaka čast za odbranu zemlje.A da ti postavim jedno pitanje:"a da ti je Celo išamaro starog,nabubo ti buraza,nedaj bože sestru, bili mu ti zaboravio na ono u odbrani zemlje??jbosko wrote:cuj djubre, pa odakle si ti jebo ti kosti svoje pa tako pricas o nekom ko je jedna od istaknutijih licnost u odbrani BiH pa kakav god bio dobar il los, neka djela se ne mogu i nesmiju zaboraviti nikad. Definitivno BiH a Sarajevo pogotovo nikad nebi bilo sto je danas da nije bilo tog istog Ramiza Delalica - Cele (Hadzije), zato neseri.pathfinder wrote:Hehe, prikladan stih!KENJAC wrote:NEKAD PADNE NADVOJVODA
NEKAD STARI SVAT
NIKAD SE NE ZNA CIJA JE GLAVA PRVA
TAKO OVDJE POCINJE RAT!
Ma nek je palo đubre, dosta je on prljao Sarajevo i radio po njemu šta je htio! Veli mi jaran maloprije da je čuo da su ga neki Šipci odradili, ma biće sad tih nagađanja more po gradu...
-
luciferino
razgulinjo wrote:Celo brate nek ti je rahmet dusi,
Baš su mi dragi ovi što se registruju, nakake u jednom postu i onda razgule. Ma lako je imat muda naoružan... Uostalom, zaključili su da nije on ubio svata. Zato je i oslobođen, a tice znaju ko roknuo Ćelu pošto se mnogima očigledno i zamjerio.