Dermatolog u Sarajevu!
Moderator: anex
-
duboka_misao
#151 Re: Dermatolog u Sarajevu!
eh sad kod koga da odem samo na pregled madeza,znaci nista hitno i zabrinavajuce nego samo obicna kontrola i da je zhara bash 
-
nova_korisnica
#152 Re: Dermatolog u Sarajevu!
sorry, smijem li pitati kakav si imala problem sa kozom??? ja imam neki problema sa kozom (uglavnom na i oko brade) izgledaju kao na onoj reklami za vichy normaderm...kao necista koza i tako to...pocinje da me nervira..a ne bih volila ni da se pogorsa...teAMICA wrote:Hvala onome ko spomenu Azema Tirića!
Spomenik ću mu sagradit, čovjek me nakon 10 godina patnji i odlazaka svim mogućim "stručnjacima" izliječio. Normalan pristup pacijentu, čovjek popriča s tobom - pita gdje radiš, kako živiš, kakve probleme s kožom imaš... pogleda, i to je to. Prvi pregled = 20, kontrola 10 KM. Kreme se mogu odmah kod njega kupiti.
Svima koji imaju bilo kakav problem s kožom toplo preporučujem da odu na vakat (čovjek ima godina)
hvala!
-
teAMICA
#153 Re: Dermatolog u Sarajevu!
naravno da smiješ... nema problema s kožom koji mene nije potrefionova_korisnica wrote:sorry, smijem li pitati kakav si imala problem sa kozom??? ja imam neki problema sa kozom (uglavnom na i oko brade) izgledaju kao na onoj reklami za vichy normaderm...kao necista koza i tako to...pocinje da me nervira..a ne bih volila ni da se pogorsa...teAMICA wrote:Hvala onome ko spomenu Azema Tirića!
Spomenik ću mu sagradit, čovjek me nakon 10 godina patnji i odlazaka svim mogućim "stručnjacima" izliječio. Normalan pristup pacijentu, čovjek popriča s tobom - pita gdje radiš, kako živiš, kakve probleme s kožom imaš... pogleda, i to je to. Prvi pregled = 20, kontrola 10 KM. Kreme se mogu odmah kod njega kupiti.
Svima koji imaju bilo kakav problem s kožom toplo preporučujem da odu na vakat (čovjek ima godina)
hvala!
ekcem, akne, mitiseri, gljivično oboljenje... treba li još?
Otiđi kod njega, ja sam brdo para dala na normaderm, a nije se nešto pokazao, dr. Azem mi je našao super rješenje i za lice.
-
nera18
#154 Re: Dermatolog u Sarajevu!
cim ti je rijesio problem
one ampulice za mazanje? tir... antibiotik?
jel to to?
meni do sad nije pomoglo, pa me cisto informativno zanima
koliko si dugo isla
jel to to?
koliko si dugo isla
-
teAMICA
#155 Re: Dermatolog u Sarajevu!
ako misliš na lice, 'vako:nera18 wrote:cim ti je rijesio problem
jel to to?
koliko si dugo isla
-Jugocilin prašak pomiješati sa vodom, nanositi na ćibe,
-ne mazati lice ničim (kreme, i ostali kozmetički preperati - ništa)
-povremeno namazati lice uljanim vitaminom E
eto, to je što se tiče lica, ali opet kažem otiđi sama nek' te pregleda. Ono što je za moju kožu dobro ne more znčiti da će biti i za tvoju
-
nera18
#156 Re: Dermatolog u Sarajevu!
ma cisto me zanimalo, ja sma vec 4 puta bila kod njegteAMICA wrote:ako misliš na lice, 'vako:nera18 wrote:cim ti je rijesio problem
jel to to?
koliko si dugo isla
eto, to je što se tiče lica, ali opet kažem otiđi sama nek' te pregleda. Ono što je za moju kožu dobro ne more znčiti da će biti i za tvoju
pored tog sto uzimas popila sam dvije kutije trimosula
i sad pijem eritromicin..mazem se jugosilinom no taj uljani vitamin e mi nije prepisan...
kod mene i nema nekog pomaka jos uvijek
-
teAMICA
#157 Re: Dermatolog u Sarajevu!
ako si mlađa (a mislim da jesi), mora to proći svoje, samo ne diraj ćibe ni za živu glavu, ostat će ti ožiljci pa tek onda belaj... Uljani vitamin E je dobar za svaku kožu povremeno, tako mi dr. reče... koža je poslije njega fakat ko bebina guza 
-
nera18
#158 Re: Dermatolog u Sarajevu!
hahahteAMICA wrote:ako si mlađa (a mislim da jesi), mora to proći svoje, samo ne diraj ćibe ni za živu glavu, ostat će ti ožiljci pa tek onda belaj... Uljani vitamin E je dobar za svaku kožu povremeno, tako mi dr. reče... koža je poslije njega fakat ko bebina guza
mlado se osjecam i sa 26 mogu ti reci
ja pijem kapsule s vitaminom a i e
ko je proizvodja tog ulja, gdje si kupila
-
teAMICA
#159 Re: Dermatolog u Sarajevu!
natural wealth E-oil, u apoteci u BBI centrunera18 wrote:hahahteAMICA wrote:ako si mlađa (a mislim da jesi), mora to proći svoje, samo ne diraj ćibe ni za živu glavu, ostat će ti ožiljci pa tek onda belaj... Uljani vitamin E je dobar za svaku kožu povremeno, tako mi dr. reče... koža je poslije njega fakat ko bebina guza
mlado se osjecam i sa 26 mogu ti reci)
-
nera18
#160 Re: Dermatolog u Sarajevu!
faja, u svakom slucaju mi je drago da ti je pomogao...teAMICA wrote:natural wealth E-oil, u apoteci u BBI centrunera18 wrote:hahahteAMICA wrote:ako si mlađa (a mislim da jesi), mora to proći svoje, samo ne diraj ćibe ni za živu glavu, ostat će ti ožiljci pa tek onda belaj... Uljani vitamin E je dobar za svaku kožu povremeno, tako mi dr. reče... koža je poslije njega fakat ko bebina guza
nadam se da ce i kod mene biti tako :*
- Benny Lava
#161 Re: Dermatolog u Sarajevu!
Da li se iko, kojim slucajem, podvrgnuo dermatoskopskom pregledu madeza? I zna li koliko kosta to zadovoljstvo?
-
Karen
#162 Re: Dermatolog u Sarajevu!
Sjećaš li se slučajno cijene? U posljednjih mjesec sam dala sigurno više od 200 km na kreme i kremice iz apoteke, (ni sama ne znam odakle mi toliko loveteAMICA wrote:natural wealth E-oil, u apoteci u BBI centrunera18 wrote:hahahteAMICA wrote:ako si mlađa (a mislim da jesi), mora to proći svoje, samo ne diraj ćibe ni za živu glavu, ostat će ti ožiljci pa tek onda belaj... Uljani vitamin E je dobar za svaku kožu povremeno, tako mi dr. reče... koža je poslije njega fakat ko bebina guza
Uspjela sam većinu akni isušiti ali sad imam masu ožiljaka i fleka plus onih komedona. Prije mi koža nije bila sklona baš tolikom "prljanju". I imam 24, nije pubertet.
-
teAMICA
#163 Re: Dermatolog u Sarajevu!
cijene čega?
uljani vitamin E = 25.-KM
a prije bi ti preeporučila da odeš kod dr.-kod ovog pregled košta 20.-, kontrola 10,-KM
a prije bi ti preeporučila da odeš kod dr.-kod ovog pregled košta 20.-, kontrola 10,-KM
-
Karen
#164 Re: Dermatolog u Sarajevu!
hvala!teAMICA wrote:cijene čega?
-
Neprimjeran
#165 Re: Dermatolog u Sarajevu!
imaš broj tog doktora? Gdje se nalazi?teAMICA wrote:cijene čega?
-
Karen
#166 Re: Dermatolog u Sarajevu!
evo ovaj post sve kaže, i ja planiram kod njega.John Sina wrote: dr Azem Tirić u Sokolović Koloniji .Nema neku ordinaciju , niti se reklamira , prima pacijente u jednoj jednostavnoj ordinaciji ali se vidi da zna svoj posao ,ali sam za njega čuo od puno ljudi da im je pomogao . Tako je i moja majka otišla kod njega prije 5-6 godina i od tada je puno mirnija, prezadovoljna je.Ja sam bio prošle godine zbog nekih promjena na licu, rješio mi ih je za 4 dana i nikada se više nisu ponavljale.Jeftin je , priča polako, objasni ti sve što ga pitaš.Ako nekom treba telefon : 033 515-751.Sretno!
-
Karen
#167 Re: Dermatolog u Sarajevu!
dobila sam isto jugocilin i zabranu krema i šminke, kaže samo oči smijem šminkatiteAMICA wrote:ako misliš na lice, 'vako:nera18 wrote:cim ti je rijesio problem
jel to to?
koliko si dugo isla
za 10 dana kontrola.
-
MAN-lion's coach
#168 Re: Dermatolog u Sarajevu!
........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:29, edited 1 time in total.
-
Karen
#169 Re: Dermatolog u Sarajevu!
On mi dao, ali mi neće trajati 9 dana, jer čitavo lice mažem. Moram rastegnuti.
Dao bočice sa praškom a sama naspeš vodu.
Jugocilin je pencilin, i ja kontam tražiti po apotekama, inače sam u ponedjeljak već na kontroli
Jugocilin je pencilin, i ja kontam tražiti po apotekama, inače sam u ponedjeljak već na kontroli
-
MAN-lion's coach
#170 Re: Dermatolog u Sarajevu!
.....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:29, edited 1 time in total.
-
miki27A
#171 Re: Dermatolog u Sarajevu!
Imam jedno pitanje:
Moja drugarica (19 godina) zadnjih sedam mjeseci muku muci sa promjenama na nogama. Na potkoljenicama joj se pojavljuju kao neke bijele bubuljice koje ona istisce, u vecini slucajeva tu je i urasla dlaka. Njen nacin depilacije je vecinom bio brijanje, s tim sto je u zadnje 2 godine bila presla na epilator (Philipsov) da bi zadnjih par puta probala i depilaciju voskom u kucnoj radinosti.
Zboog tog sveg istiskanja, vecina tih bubuljica je upaljena, tu su i kraste na velikoj povrsini nogu (desna je gora od lijeve). Ona pokusava to rijesiti mazanjem nevenovom kremom i aloa verom, sto po meni nema nikakvog efekta.
Malo sam gledala na netu, i vidjela da bi ovo mogao biti folikulitis, ali nisam sigurna (webmd je tako izbacio, a i google, kad sam ukucala folliculitis i otisla na slike, vrlo je slicno izgledalo kao kod nje) Zanima me da li je jos neko imao ovaj problem, ima li kakav savjet za ovo?
Hvala
Moja drugarica (19 godina) zadnjih sedam mjeseci muku muci sa promjenama na nogama. Na potkoljenicama joj se pojavljuju kao neke bijele bubuljice koje ona istisce, u vecini slucajeva tu je i urasla dlaka. Njen nacin depilacije je vecinom bio brijanje, s tim sto je u zadnje 2 godine bila presla na epilator (Philipsov) da bi zadnjih par puta probala i depilaciju voskom u kucnoj radinosti.
Zboog tog sveg istiskanja, vecina tih bubuljica je upaljena, tu su i kraste na velikoj povrsini nogu (desna je gora od lijeve). Ona pokusava to rijesiti mazanjem nevenovom kremom i aloa verom, sto po meni nema nikakvog efekta.
Malo sam gledala na netu, i vidjela da bi ovo mogao biti folikulitis, ali nisam sigurna (webmd je tako izbacio, a i google, kad sam ukucala folliculitis i otisla na slike, vrlo je slicno izgledalo kao kod nje) Zanima me da li je jos neko imao ovaj problem, ima li kakav savjet za ovo?
Hvala
-
MAN-lion's coach
#172 Re: Dermatolog u Sarajevu!
..........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:27, edited 1 time in total.
-
nera18
#173 Re: Dermatolog u Sarajevu!
jesil ga nasao u apoteci?Karen wrote:On mi dao, ali mi neće trajati 9 dana, jer čitavo lice mažem. Moram rastegnuti.
-
Karen
#174 Re: Dermatolog u Sarajevu!
Jesam, našla sam u apoteci dina na č.vili. Pancilin, teta je u nekoj knjizi lijekova provjerila, isti je sastav kao i jugocilin. Košta nešto sitno. Mislim manje od 2 km.
-
nera18
#175 Re: Dermatolog u Sarajevu!
odlicnoKaren wrote:Jesam, našla sam u apoteci dina na č.vili. Pancilin, teta je u nekoj knjizi lijekova provjerila, isti je sastav kao i jugocilin. Košta nešto sitno. Mislim manje od 2 km.
i znaci kako se tacno zove
i hhocel mi teta najnormalnije dati bez recepta i sl