Znam ja da je utakmica duže trajala i kad su počeli produžeci na BH Cable Net-u su vratili program. Čim je House počeo ponovno su ukinuli program i opet ga vratili negdje na pola OZ-a.van Basten wrote:A da možda nije utakmica duže trajala nego je u programu pisalo? Mislim, iapk su se igrali produžetci tamo, to je 30 + sudijske pauze više vremena, samim tim se i šema prograqmska pomjera za tih 30+ minutaarden wrote:Ukinuše i House-a![]()
![]()
![]()
HRT2 na kablovskoj (vol.2)
Moderator: anex
-
arden
- karanana
Zasto zatamnjuju utakmice 1. HNL? Glupani jedni ovi koji zatamnjuju, fino je receno da ce se zatamnjivati utakmice za koje je prava otkupio i BH RTV Servis ili neke BH TV kuce, i koje su internacionalnog karaktera (liga prvaka, formula, tenis....). Glupani jedni: HNL je domaca proizvodnja HRT-a i ako bi ista trebali pustati to je HNL. Nije da bi i gledao te utakmice nego me nervira koliko su ovi sto zatamnjuju glupi ljudi.
- J.P.Montoya
ovo sa zatamnjivanjem je cirkus. Zatamnjuju hrvatski sport na koji niko nema prava, dok recimo bundes ligu na sport klubu ne zatamljuju.
- van Basten
vala i ovog svijeta... zaboli me ćošak što ne mogu gledati derbije hrvatske lige Zadar- Inter i sl... meni je više žao zbog nekih drugih sadržaja, a zbog hrvatskog sporta nije sekunde
- Better Man
Ja mogu bez problema da gledam utakmice HNL, jer mi operater nezatamnjuje sliku. To što vama rade je kršenje ugovora i protiv zakonito!karanana wrote:Zasto zatamnjuju utakmice 1. HNL? Glupani jedni ovi koji zatamnjuju, fino je receno da ce se zatamnjivati utakmice za koje je prava otkupio i BH RTV Servis ili neke BH TV kuce, i koje su internacionalnog karaktera (liga prvaka, formula, tenis....). Glupani jedni: HNL je domaca proizvodnja HRT-a i ako bi ista trebali pustati to je HNL. Nije da bi i gledao te utakmice nego me nervira koliko su ovi sto zatamnjuju glupi ljudi.
-
Fleischfresser
Iz kojeg grada si ti?Better Man wrote:
Ja mogu bez problema da gledam utakmice HNL, jer mi operater nezatamnjuje sliku. To što vama rade je kršenje ugovora i protiv zakonito!
-
jalija s bistrika
Znali neko imali ikakvih šansi da se kod nas u BIH putem kablovskih op. počne emitovati RTL-hr? 
-
StupskaBitanga
nikakvih
pošto je RTL u fazi preuzimanja OBN i tako ćemo imati BH verziju RTL
pošto je RTL u fazi preuzimanja OBN i tako ćemo imati BH verziju RTL
- Metafizicz
sta bi s plavcima na hrtu, odjednom prekinuse emitovanje?!
-
in33sa
Zamjenik predsjednika Upravnog odbora Asocijacije kablovskih operatera Antonio Beus za je kazao kako nema nikakva razloga, ni zakonskog ni bilo kojeg drugog, da se program HTV2 u Sarajevu...
... povremeno zatamnjuje. Objasnio je da su sarajevski kablovski operateri pod snažnim pritiskom Regulatorne agencije (RAK), plaše se prijetnji i kazni te agencije.
"Naime, sporazumom od 31. prosinca prošle godine s agencijom HAGICOA, koja je najveći svjetski trgovac televizijskim pravima, precizirano je da kablovski operateri u BiH imaju pravo reemitirati program HTV1 bez ikakvih ograničenja. Program HTV2 mogu također reemitirati operateri koji taj program primaju preko zemaljske mreže, dakle bez ograničenja i kraćenja. Oni operateri koji primaju signal HTV2 preko satelita, a to je slučaj u Sarajevu, mogu bezuvjetno reemitirati program domaće proizvodnje i filmski program", naveo je Beus.
Naglasio je da se, što se tiče sportskog sadržaja, ne mogu reemitirati sportski sadržaji za koje HTV nije otkupio autorska prava za reemitiranje preko satelita.
"To su primjerice Liga prvaka i slično. Ako je HTV2 ipak otkupio prava na određene sadržaje, onda se oni mogu bez problema reemitirati. Nema nikakva razloga da navijači Dinama ili Hajduka u BiH ne gledaju utakmice tih klubova s Werderom ili Sampdorijom. Isto tako, ako se HTV2 ne protivi da kablovski operateri u BiH reemitiraju sportske sadržaje s domaćih terena, kao što je primjerice Hrvatska nogometna liga ili neki drugi sportovi, onda nema nikakva razloga da dolazi do zatamnjenja programa", kazao je Beus.
Prema njegovim riječima, sportski događaji se ne sankcioniraju i prema njihovoj logici, ako se treba isključiti jedna utakmica, onda je najbolje i najlakše isključiti sve manifestacije.
Čini se da se operateri služe upravo tom logikom, što nije potrebno i nanosi se šteta korisnicima koji plaćaju usluge kablovskih operatera.
Signal HTV2 se na prostoru središnje Bosne ne prima zemaljskom mrežom, nego isto kao i u Sarajevu preko satelita, no oni ne zatamnjuju ekran kada su sportski događaji.
Beus je kazao kako operateri ne krše pravila ako se ponašaju sukladno sporazumu.
"Očigledno je da se operateri na nekim drugim područjima, za razliku od sarajevskih, ponašaju sasvim drukčije i ne isključuju i ono što je potrebno i što nije. Ne žele dokazivati da su nevini, odnosno da nisu krivi, nego RAK mora dokazivati je li netko eventualno kriv, što je vrlo bitno. Iskreno, stječe se dojam da RAK nema baš svugdje jednak utjecaj i da nije svugdje prisutan jednak strah", naglasio je Beus.
Na pitanje Dnevnog lista zašto je uvijek problem s programima hrvatskih TV kuća, Beus je odgovorio da je glavni problem, prema njegovu mišljenju, marketing. Smatra da se na ovim prostorima, prema procjenama, okreće oko 70 milijuna maraka marketinških usluga.
"Logika tih jakih lobija je zabrana emitiranja programa iz susjedstva i odmah zarada skače dvostruko, na 70 milijuna eura. Veliki se novci vrte, puno je ljudi i iz TV branše umreženo u te poslove i pritisci su stravični. Tu je suština igre. Ljudima treba omogućiti da gledaju što žele, što je za njih kvalitetnije. Uostalom, malo ljudi zna da se program FTV-a ili OBN-a nesmetano reemitira u Zagrebu ili Beogradu", zaključio je Beus dodavši kako je činjenica da lobiji postoje i da je borba bespoštedna.
... povremeno zatamnjuje. Objasnio je da su sarajevski kablovski operateri pod snažnim pritiskom Regulatorne agencije (RAK), plaše se prijetnji i kazni te agencije.
"Naime, sporazumom od 31. prosinca prošle godine s agencijom HAGICOA, koja je najveći svjetski trgovac televizijskim pravima, precizirano je da kablovski operateri u BiH imaju pravo reemitirati program HTV1 bez ikakvih ograničenja. Program HTV2 mogu također reemitirati operateri koji taj program primaju preko zemaljske mreže, dakle bez ograničenja i kraćenja. Oni operateri koji primaju signal HTV2 preko satelita, a to je slučaj u Sarajevu, mogu bezuvjetno reemitirati program domaće proizvodnje i filmski program", naveo je Beus.
Naglasio je da se, što se tiče sportskog sadržaja, ne mogu reemitirati sportski sadržaji za koje HTV nije otkupio autorska prava za reemitiranje preko satelita.
"To su primjerice Liga prvaka i slično. Ako je HTV2 ipak otkupio prava na određene sadržaje, onda se oni mogu bez problema reemitirati. Nema nikakva razloga da navijači Dinama ili Hajduka u BiH ne gledaju utakmice tih klubova s Werderom ili Sampdorijom. Isto tako, ako se HTV2 ne protivi da kablovski operateri u BiH reemitiraju sportske sadržaje s domaćih terena, kao što je primjerice Hrvatska nogometna liga ili neki drugi sportovi, onda nema nikakva razloga da dolazi do zatamnjenja programa", kazao je Beus.
Prema njegovim riječima, sportski događaji se ne sankcioniraju i prema njihovoj logici, ako se treba isključiti jedna utakmica, onda je najbolje i najlakše isključiti sve manifestacije.
Čini se da se operateri služe upravo tom logikom, što nije potrebno i nanosi se šteta korisnicima koji plaćaju usluge kablovskih operatera.
Signal HTV2 se na prostoru središnje Bosne ne prima zemaljskom mrežom, nego isto kao i u Sarajevu preko satelita, no oni ne zatamnjuju ekran kada su sportski događaji.
Beus je kazao kako operateri ne krše pravila ako se ponašaju sukladno sporazumu.
"Očigledno je da se operateri na nekim drugim područjima, za razliku od sarajevskih, ponašaju sasvim drukčije i ne isključuju i ono što je potrebno i što nije. Ne žele dokazivati da su nevini, odnosno da nisu krivi, nego RAK mora dokazivati je li netko eventualno kriv, što je vrlo bitno. Iskreno, stječe se dojam da RAK nema baš svugdje jednak utjecaj i da nije svugdje prisutan jednak strah", naglasio je Beus.
Na pitanje Dnevnog lista zašto je uvijek problem s programima hrvatskih TV kuća, Beus je odgovorio da je glavni problem, prema njegovu mišljenju, marketing. Smatra da se na ovim prostorima, prema procjenama, okreće oko 70 milijuna maraka marketinških usluga.
"Logika tih jakih lobija je zabrana emitiranja programa iz susjedstva i odmah zarada skače dvostruko, na 70 milijuna eura. Veliki se novci vrte, puno je ljudi i iz TV branše umreženo u te poslove i pritisci su stravični. Tu je suština igre. Ljudima treba omogućiti da gledaju što žele, što je za njih kvalitetnije. Uostalom, malo ljudi zna da se program FTV-a ili OBN-a nesmetano reemitira u Zagrebu ili Beogradu", zaključio je Beus dodavši kako je činjenica da lobiji postoje i da je borba bespoštedna.
-
jalija s bistrika
Zato brate mozemo nesmetano bez zatamjenja gledati na PTC-RTS-u i RTRS-u CRVENA ZVEZDA-RENĐERS???
Bravo za RAK i K.Operatere.
- Isabell
Meni stvarno vise nista nije jasno. Ovaj iz udruge kablovskih operatera kaze mogu pustati odredjene sportske dogadjaje ali nista ne radi po pitanju toga. Tko moze natjerati te lopove iz HS-a da ukljuce???
Ima li itko na ovom forumu iz te branse , da se bavi tim pitanjima????
Ima li itko na ovom forumu iz te branse , da se bavi tim pitanjima????
- fantom slobode
Ma dobar je to covjek, ovaj Beus Antonio.Ne znam samo koliko moze da uradi protiv RAK-a.I lijepo objasni da sarajevski kablovski operateri vise paze sta ce im RAK reci, jer im RAK moze odvaliti veliku novcanu kaznu, sto i nije bas zgodno, zao ti uzaludno bacenih para, trebase sa rogatim bosti.Ocigledno rogati nema bas dovoljno duge rogove da moze bocnuti svuda i eto, ponavlja se stara prica.A kao sto covjek rece, radi se o velikoj lovi, ocigledno.Vrlo iskren intervju, ne znam koliko je to pametno, garant mu dozlogrdilo.
-
in33sa
Pa to je logicno, zasto zatamnjivati tamo neke utakmice HNL-a kada to ionako niko ne prenosi na podrucju BiH.
I ostali sport (sa izuzetkom LP recimo)
Daj ljudi pustite nam sport, volim ja pogledati i Dinamo sa Werderom, gledah na ZDF i obje utakmice su bile praznik nogometa.
Veceras Hrgovic zabio eurogol Sampdoriji, ali mi to nismo gledali zbog govana iz RAK-a.
I ostali sport (sa izuzetkom LP recimo)
Daj ljudi pustite nam sport, volim ja pogledati i Dinamo sa Werderom, gledah na ZDF i obje utakmice su bile praznik nogometa.
Veceras Hrgovic zabio eurogol Sampdoriji, ali mi to nismo gledali zbog govana iz RAK-a.
- Isabell
Da svaka mu cast na razgovor al konkretnih rjesenja nema.
Na mail sa pitanjem kako rijesiti ovo pitanje evo mail moj s upitom i njegov odgovor:
Postovanje.
> Kao redoviti korisnik a i platisa kablovske televizije
> u Sarajevu molim Vas za informaciju kome se mozemo
> tuziti po pitanju iskljucivanja sportskog programa na
> HRT 2?
> Posto se nasi operateri ne udostoje niti odgovoriti na
> mail sa pitanjima o tome.
>
> Hvala unaprijed,
I.
Odgovor:
Postovana ,
Sve prigovore mozete uputiti svom operateru.
Nazalost HTV-2 se u Sarajevu prima preko satelita i operateri koji
primaju
signal preko satelita imaju ogranicenje kada su u pitanju sportski
sadrzaji
na progranmu HTV-2 i iste moraju zatamnjivati.( zbog odredbi ugovora
potpisanog sa nositeljem prava)
Pitanje komunikacije je stvar kucnog odgoja
S postovanjem
Antonio Beus
Na mail sa pitanjem kako rijesiti ovo pitanje evo mail moj s upitom i njegov odgovor:
Postovanje.
> Kao redoviti korisnik a i platisa kablovske televizije
> u Sarajevu molim Vas za informaciju kome se mozemo
> tuziti po pitanju iskljucivanja sportskog programa na
> HRT 2?
> Posto se nasi operateri ne udostoje niti odgovoriti na
> mail sa pitanjima o tome.
>
> Hvala unaprijed,
I.
Odgovor:
Postovana ,
Sve prigovore mozete uputiti svom operateru.
Nazalost HTV-2 se u Sarajevu prima preko satelita i operateri koji
primaju
signal preko satelita imaju ogranicenje kada su u pitanju sportski
sadrzaji
na progranmu HTV-2 i iste moraju zatamnjivati.( zbog odredbi ugovora
potpisanog sa nositeljem prava)
Pitanje komunikacije je stvar kucnog odgoja
S postovanjem
Antonio Beus
- J.P.Montoya
ak mislis zbog kosarke, nek tamne. Meni je bezveznije recimo sto tamne ono sport za sjecanje, gdje daju ko najvece uspjehe njihovog sporta
-
Liska
Moze li mi netko objasniti kako se u isto vrijeme moze prenositi ista utakmica na BHT1 i na RTS-u? Zasto nije bilo zatamnjivanja signala RTS-a? I na kraju ako vec postoji zatamnjivanje zasto nam onda pustaju zadnju cetvrtinu utakmica hrvatske kosarkaske reprezentacije? Ako je u pitanju ganjanje principa onda sigurno nemaju ugovor koji kaze da mogu pustati posljednju cetvrtinu? Ili je ipak u pitanju nesto drugo, npr. marketing i lova!
- Better Man
Ljudi uzeli glavne favorite prvenstva i to na njihovom terenu i ti sad očekuješ neku objektivnost u komentarisanju!zubar wrote:Bolje da niste gledali na HRT sinocnju utakmicu. Onakvu vrstu neobjektivnosti od strane Slavka Cvitkovica i Nevena Berticevica na jednom prenosu nisam cuo jos od vremena Milojka Pantica i utakmica Zvezde u Kupu prvaka. Ono je nevjerovatno.