Političke nauke

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
motachjointa

#151 Re: Političke nauke

Post by motachjointa »

angy wrote:Kakva su iskustva sa prof. Simicem? :)
Moje je katastrofalno :)
Stipko je lik i po, ali da je neki pedagog i nije :-)
angy

#152 Re: Političke nauke

Post by angy »

Jesi polozio ispit kod njega? :)
Ja obnovila zadnju godinu zbog njegovog predmeta :(
doci cu ti u snovima

#153 Re: Političke nauke

Post by doci cu ti u snovima »

Sime je dobar,sjednes zagrijes doooobro stolicu :D zagarantovan prolaz :thumbup:
Gox

#154 Re: Političke nauke

Post by Gox »

za sve ove koji kazu da se ispiti spremaju iz skripte od 30-tak stranica,nek upisu pa s tim istim skrpitama o kojima pisu pokusaju poloziti predmete kod Hanke Vajzovic,Hidajeta Repovca,Lavica,Šimica,Ivana Cvitkovica,Nermine Mujagic...
angy

#155 Re: Političke nauke

Post by angy »

Gox wrote:za sve ove koji kazu da se ispiti spremaju iz skripte od 30-tak stranica,nek upisu pa s tim istim skrpitama o kojima pisu pokusaju poloziti predmete kod Hanke Vajzovic,Hidajeta Repovca,Lavica,Šimica,Ivana Cvitkovica,Nermine Mujagic...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
guy fawkes

#156 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

Gox wrote:za sve ove koji kazu da se ispiti spremaju iz skripte od 30-tak stranica,nek upisu pa s tim istim skrpitama o kojima pisu pokusaju poloziti predmete kod Hanke Vajzovic,Hidajeta Repovca,Lavica,Šimica,Ivana Cvitkovica,Nermine Mujagic...

kod svih sam polozio na skriptu osim kod cvitkovica jer nisam imao pravo da polazem, pravo izgubis cim izostanes dvaput s predavanja

a daj, hanka, pa ono sto ona trazi si trebao znati u osnovnoj skoli, realno

hidajet repovac, ma smijesno, liku dodjes u kabinet, postavi ti jedno pitanje prodjes

lavicu malo o srbima pricaj i dobar si, sestica je tvoja

simic je lik kod kojeg samo trebas biti pametan, a to il jesi il nisi, ako nisi mozes procitat njegovu knjizurinu 5 puta i imaces sesticu
ja sam kod tog lika prosao samo sto sam procitao krlezinu ledu, i sa njim pricao o tome i pusio cigare 40 minuta
dobio 9

nermina se postavi ostro na pocetku ali i kod nje mozes proci bez problema

tako da ovo sto si ti napisao je jedna velika neistina
guy fawkes

#157 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

stipica je jedan veliki laf, ne voli uvlakace, ne voli strebere, vec voli da prica s tobom
vec sam napisao u prijasnjem postu, njegovu knjigu nisam ni dotakao, cak ni skriptu, pricao sa covjekom o krlezinoj ledi 40 minuta, pusili cigare, pili kafu i dao mi 9

sa njim samo moras pricat, ne dati da te zaustavi, ako nisi bas neki orator, onda popij koju pivu il ispusi dzoks i samo pricaj sta god ti padne na pamet iz knjizevnosti, umjetnosti, poredi jedno sa drugim prebacuj, jednu recenicu ponovi na 5 nacina itd.

lik je odlican
angy

#158 Re: Političke nauke

Post by angy »

guy fawkes wrote:

stipica je jedan veliki laf, ne voli uvlakace, ne voli strebere, vec voli da prica s tobom
vec sam napisao u prijasnjem postu, njegovu knjigu nisam ni dotakao, cak ni skriptu, pricao sa covjekom o krlezinoj ledi 40 minuta, pusili cigare, pili kafu i dao mi 9

sa njim samo moras pricat, ne dati da te zaustavi, ako nisi bas neki orator, onda popij koju pivu il ispusi dzoks i samo pricaj sta god ti padne na pamet iz knjizevnosti, umjetnosti, poredi jedno sa drugim prebacuj, jednu recenicu ponovi na 5 nacina itd.

lik je odlican
On je meni pravo gotivan profesor, pametan je jako, a ja takve profesore bas gotivim (iako sam obnovila zadnju godinu samo zbog Simketovog predmeta :) )
Nisam izostala ni sa jednog njegovog predavanja jer sam volila da slusam sta prica ali zato kad sam pocela da ucim, belaj :D
Svaki predmet do eto tog zadnjeg, Simicevog, mi je bio bar malo zanimljiv i interesovao me je, i sve sam ih u roku polozila i dobivala super ocjene a sa njegovom knjigom sam na ratnoj nozi :D ni sama ne znam zbog cega, procitala sam je 3 puta a nisam je naucila, tako da me nekako panika pocela hvatati :( Jedino sto mi preostaje izgleda jeste da pocnem napamet da ucim :D
Gox

#159 Re: Političke nauke

Post by Gox »

guy fawkes wrote:

kod svih sam polozio na skriptu osim kod cvitkovica jer nisam imao pravo da polazem, pravo izgubis cim izostanes dvaput s predavanja

hidajet repovac, ma smijesno, liku dodjes u kabinet, postavi ti jedno pitanje prodjes

simic je lik kod kojeg samo trebas biti pametan, a to il jesi il nisi, ako nisi mozes procitat njegovu knjizurinu 5 puta i imaces sesticu
ja sam kod tog lika prosao samo sto sam procitao krlezinu ledu, i sa njim pricao o tome i pusio cigare 40 minuta
dobio 9

ajde Boga ti ...kada si ti zavrsio dok je bio stari sistem,dok nisu uveli Bolonju ? pricas neke nebuloze tu, po tvojim rijecima samo se pojavis i polozen ispit,ma krasno !zasto je onda kod Hanke ( koja trazi znanje iz osnovne,kako ti kazes ) prolaznost 10%. Ono sto mene licno najvise iritira na fakultetu politickih nauka jeste neorganizacija i neljubaznost osobolja,a ljudi da je fakultet lahak i da ga zavrsi svako koga ne zgazi trolejbus,ne zavaravajte se...usotalom upisite pa se sami uvjerite
guy fawkes

#160 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

Gox wrote:
guy fawkes wrote:

dobio 9

ajde Boga ti ...kada si ti zavrsio dok je bio stari sistem,dok nisu uveli Bolonju ? pricas neke nebuloze tu, po tvojim rijecima samo se pojavis i polozen ispit,ma krasno !zasto je onda kod Hanke ( koja trazi znanje iz osnovne,kako ti kazes ) prolaznost 10%. Ono sto mene licno najvise iritira na fakultetu politickih nauka jeste neorganizacija i neljubaznost osobolja,a ljudi da je fakultet lahak i da ga zavrsi svako koga ne zgazi trolejbus,ne zavaravajte se...usotalom upisite pa se sami uvjerite

kakav stari sistem, zavrsio sam prije godinu dana

nije da se samo pojavis, ali vecina ovih profesora ne trazi puno, da si naveo fahiru fejzic, amilu sljivo, i jos njih nekoliko tezih profesora onda bi prica imala smisla

niti jedan od navedenih profesora nije uopste problematican

odgovorno tvrdim da kod repovca ako imas neko malo bolje znanje iz knjizevnosti, umjetnosti, arhitekture prolazis bez problema, kod simica isto tako

sto se tice hanke, kao prvo ono jesi trebao znati u osnovnoj, zato sto ona trazi samo znanje gramatike i nije ona kriva sto polupismeni ljudi upisuju fakultete, uostalom i da nisi bas sa gramatikom najjaci imas vjezbe kod enite, i na vjezbama radis skoro identicne primjere koji ti dodju na ispitu, samo da redovno ides na vjezbe i zapisujes primjere i to naucis proces sigurno bez ikakvih problema

lavic jeste malo tezi, zato sto je degenerik, ali nije sad neki bauk

kod nermine sam imao 2 predmeta polozio ih i prije zavrsnog ispita, radis neke seminarske, parcijale i prodjes

kod cvitkovica sam iz skripte od 40 strana polozio obje parcijale ali posto sam izostao sa predavanja nekoliko puta nisam mogao polagati zavrsni, pa sam zbog te gluposti obnovio godinu, al slijedece godine sam isto bez problema prosao

zasto ne reci pravo stanje stvari, ako imas imalo klikera u glavi, snalazljivosti, i ako hoces da ucis barem malo proci ces
guy fawkes

#161 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

angy wrote:
guy fawkes wrote:

lik je odlican
On je meni pravo gotivan profesor, pametan je jako, a ja takve profesore bas gotivim (iako sam obnovila zadnju godinu samo zbog Simketovog predmeta :) )
Nisam izostala ni sa jednog njegovog predavanja jer sam volila da slusam sta prica ali zato kad sam pocela da ucim, belaj :D
Svaki predmet do eto tog zadnjeg, Simicevog, mi je bio bar malo zanimljiv i interesovao me je, i sve sam ih u roku polozila i dobivala super ocjene a sa njegovom knjigom sam na ratnoj nozi :D ni sama ne znam zbog cega, procitala sam je 3 puta a nisam je naucila, tako da me nekako panika pocela hvatati :( Jedino sto mi preostaje izgleda jeste da pocnem napamet da ucim :D

pa upravo u tome je stvar, on ne voli da se uci napamet
nemam te sta lagati na forumu, njegovu knjigu nisam ni dotakao, imao sam neku skriptu od dvadesetak stranica koju sam preletio jednom
ali sam procitao ledu i opcenito sam dosta jak sto se tice knjizevnosti a on to voli, strebanje ga ne zanima

samo moras pricati sa njim normalno, procitaj krlezinu ledu obavezno, pricaj o tome, pricaj o drugim slicnim djelima, povezuj, razmisljaj

njegov predmet ne mozes nabubati jer on to niti trazi niti zeli, samo hoce normalno da prica s tobom
Gox

#162 Re: Političke nauke

Post by Gox »

eto vidis ti si naveo Fahiru Fejzic,kod nje sam u toku studiranja imao 4 predmeta, 3 sam polozio iz prvog pokusaja,jedan iz drugog.Fahira uopce nije bila problem,barem ne meni. sto se tice Amile,mogu slobodno reci da mi je to bio jedan od najlaksih ispita na studiju.Ja licno za sebe kazem da sam kod Cvitkovica morao znati knjigu Religije savremenog svijeta od korice do korice,takodje kod Repovca, ista stvar je Nermina cijela knjiga Mcnair-a i istrazivacki rad
guy fawkes

#163 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

Gox wrote:eto vidis ti si naveo Fahiru Fejzic,kod nje sam u toku studiranja imao 4 predmeta, 3 sam polozio iz prvog pokusaja,jedan iz drugog.Fahira uopce nije bila problem,barem ne meni. sto se tice Amile,mogu slobodno reci da mi je to bio jedan od najlaksih ispita na studiju.Ja licno za sebe kazem da sam kod Cvitkovica morao znati knjigu Religije savremenog svijeta od korice do korice,takodje kod Repovca, ista stvar je Nermina cijela knjiga Mcnair-a i istrazivacki rad

nisam ni ja imao probleme kod nje, al se kod nje moralo uciti, imao sam 3 predmeta sva tri sam polozio na vrijeme, samo kod nje si stvarno morao nauciti

vjerovatno si neki streber cim gotivis amilu i fahiru, dvije najvece spodobe na onom fakultetu, al eto
ja sam drugaciji, volim da pricam s profesorima o raznim temama, a ne samo da strebam i drzim se knjige

sta si bolan kod repovca i cvitkovica mora znati???
dvije parcijale obje po dvadesetak stranica, objasnjene sve religije dosta za sedmicu ili osmicu bez problema
sto se tice repovca necu stvarno da ponavljam vise, ne da mi se, lik ti postavlja pitanja iz knjizevnosti, opce kulture, cak ni nemam njegovu knjigu, polozio sam 2 predmeta kod njega postavi ti jedno ili 2 pitanja i prodjes

mislim smijesno
Gox

#164 Re: Političke nauke

Post by Gox »

kao prvo kod Civitkovica nisam polagao parcijalno,nego integralno i to test koji sadrzi ni manje ni vise nego 100 pitanja,doslovno obuhvacena cijela knjiga...
guy fawkes

#165 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

kod mene je bilo parcijalno, i naravno zavrsni ispit

uglavnom iznosim svoje vidjenje tog fakulteta i odsjeka, nakon sto sam zavrsio

nije bilo uopce tesko, nije bilo ni lagano al osim 3-4 predmeta ne mogu reci da sam se namucio
EKatarina Velika

#166 Re: Političke nauke

Post by EKatarina Velika »

dragonz wrote:
EKatarina Velika wrote: ovi sto govore da je FPN prelagan ocigledno nisu nikad culi za prof. Beridana i njegovo ispitivanje :)
on je jedan glupak koji će na što lakši način pustiti svoga zemljaka "od Olova" da položi te je prije par godina omogućio zaposlenicima min.odbrane da završe FPN za osam mjeseci plus proda ti knjigu koju je DOBRO prepisao od drugih autora zatim ti kaže da je njegova knjiga bezveze i da je glupa
da,al zato nas koji nismo "od Olova" i koji nemamo para da platimo ispit,muci sto je vise moguce...
mahalik

#167 Re: Političke nauke

Post by mahalik »

Političke nauke su jedno veliko sra**e
Pojakah se ko nikad u životu što ovo čudo upisah
Ovo nema veze sa novinarstvom ni sa čim u biti
Sada m ije jasno što vecina novinara nema završen fakultet jer ovo na FPN je odron
doci cu ti u snovima

#168 Re: Političke nauke

Post by doci cu ti u snovima »

guy fawkes wrote:

lik je odlican

mozda je tvoje vidjenje prof takvo ali mozda je taj dan bio tako raspolozen,imao si srece vjerovatno :) kad sam ja polagala bukvalno nas je sve istjerao cak i asistenta jer se nije dobro osjecao,a prije toga oborio vecinu hahha
nakon sto je odspavao jedno pola sata vratili smo se,svi ko pokisli :lol: ,dosla na red u 6 navece nakon 8 sati cekanja,bukvalno me izresetao pitanjima doduse voli i on da kaze po koju :lol: hajd kaze solidno si ti to,s obzirom da se ne mogu dvije knjige odjednom poloziti,za 7 dana sam drugi dio ispita polagala vezano za Krlezu sto je dosta lakse bilo u odnosu na prvi dio ispita,dao mi 9 :roll:
guy fawkes

#169 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

doci cu ti u snovima wrote:
guy fawkes wrote:

lik je odlican

mozda je tvoje vidjenje prof takvo ali mozda je taj dan bio tako raspolozen,imao si srece vjerovatno :) kad sam ja polagala bukvalno nas je sve istjerao cak i asistenta jer se nije dobro osjecao,a prije toga oborio vecinu hahha
nakon sto je odspavao jedno pola sata vratili smo se,svi ko pokisli :lol: ,dosla na red u 6 navece nakon 8 sati cekanja,bukvalno me izresetao pitanjima doduse voli i on da kaze po koju :lol: hajd kaze solidno si ti to,s obzirom da se ne mogu dvije knjige odjednom poloziti,za 7 dana sam drugi dio ispita polagala vezano za Krlezu sto je dosta lakse bilo u odnosu na prvi dio ispita,dao mi 9 :roll:

ovo je objektivno vidjenje, i kod nas je oborio vecinu zato sto pokusavaju da nastrebaju knjigu od 600 strana, a sama knjiga je takva da nije ni predvidjena za strebanje nego za citanje sa razumijevanjem, sad sto su neki navikli da nauce sve zivo napamet je druga stvar

ima naviku da odspava jedno pola sata, umori se covjek :D, ali tvrdim da ako imas prosjecno znanje iz knjizevnosti i umjetnosi opcenito i par klikera u glavi ne mozes pasti taj ispit nikako

da se ne lazemo stipica nije nikakav pedagog, barem ne onako kako mi zamisljamo pedagoga, ali lik je inteligentan, nacitan, a to je rijetkost na fpn-u

strebanje kod njega ne prolazi, i meni se svidja taj nacin obrazovanja, jebes ucenje napamet, al za to je kriv nas totalno obrnuti sustav vrijednosti, gdje streberi koji veze nemaju sa zivotom, sjede u kuci i konstanto uce napamet dobijaju odlicne ocjene, iako veze nemaju sa materijom koju su nastrebali
Vitezanin

#170 Re: Političke nauke

Post by Vitezanin »

Simke je kralj, ali ono sto sam cuo je da njegov predmet sad preuzima Zgodic. Jadna vam majka. :-) :-) :-) :-)
Btw, Zgodic i Simic imaju isti princip ispitivanja, usmeno, dodjes u ured, sjednes i pricas. Zgodic je bez sumnje (barem meni) nesto najteze sto sam imao na FPN, na drugoj godini su me ubile one knjige. Tu zaboravite na skripte i slicna sr... jer lik samo otvori knjigu i kaze pricaj. Medjutim,i dalje mi je jedan od najboljih profesora tamo. Na drugoj godini je od preko 100 studenata na ispit dosl0 12 pa sad vidite, s time se nemojte zezati.
Sto se tice Simica, lik je meni odlican, doduse trebalo mi je par predavanja da shvatim u cemu je fazon s njim :D :D :D :D , ali definitivno sam uzivao na njegovim predavanjima. Nemojte propustati predavanja kod njega jer sve pamti tko dolazi. :-) :-) :-) :-)
Nema spiska, nema nista, ali sve mu je u glavi. :D :D :D :D :D
Ispit, opusteno sjednes u ured, da ti da izaberes sam/a jedno pitanje i onda nastupa dernek. :-) :-) :-) :-) :-)
Vitezanin

#171 Re: Političke nauke

Post by Vitezanin »

lik je odlican[/quote]

nakon sto je odspavao jedno pola sata vratili smo se,svi ko pokisli :lol: ,dosla na red u 6 navece nakon 8 sati cekanja,bukvalno me izresetao pitanjima doduse voli i on da kaze po koju :lol: hajd kaze solidno si ti to,s obzirom da se ne mogu dvije knjige odjednom poloziti,za 7 dana sam drugi dio ispita polagala vezano za Krlezu sto je dosta lakse bilo u odnosu na prvi dio ispita,dao mi 9 :roll:[/quote]

ovo je objektivno vidjenje, i kod nas je oborio vecinu zato sto pokusavaju da nastrebaju knjigu od 600 strana, a sama knjiga je takva da nije ni predvidjena za strebanje nego za citanje sa razumijevanjem, sad sto su neki navikli da nauce sve zivo napamet je druga stvar

ima naviku da odspava jedno pola sata, umori se covjek :D, ali tvrdim da ako imas prosjecno znanje iz knjizevnosti i umjetnosi opcenito i par klikera u glavi ne mozes pasti taj ispit nikako

da se ne lazemo stipica nije nikakav pedagog, barem ne onako kako mi zamisljamo pedagoga, ali lik je inteligentan, nacitan, a to je rijetkost na fpn-u

strebanje kod njega ne prolazi, i meni se svidja taj nacin obrazovanja, jebes ucenje napamet, al za to je kriv nas totalno obrnuti sustav vrijednosti, gdje streberi koji veze nemaju sa zivotom, sjede u kuci i konstanto uce napamet dobijaju odlicne ocjene, iako veze nemaju sa materijom koju su nastrebali[/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vitezanin

#172 Re: Političke nauke

Post by Vitezanin »

Netko je spomenuo i Nerminu Mujagic i moram reci da je ona za mene jedno veeeeeeliko razocarenje. Predavanja su joj uistinu bila interesantna i zena je trazila interakciju sa studentima sto je super, ali njezini ispiti .... Fuj.
Bodovi 0.2, 0.1 i slicno su najvise zastupljeni, pitanja koja veze nemaju s onim sto je bilo na predavanjima. Mislim, meni je i dalje van svake pameti ocijenivati nesto s ovakvim nacinom bodovanja, ali ne znam, mozda je do mene. :D :D
Drugo je njezina asistentica koja ne pokazuje nikakvo zanimanje da ti pomogne. Steta jer joj je predmet super (na politologiji).

Curak je meni super, strasno je zahtijevan, ali predavanja su mu super zanimljiva. Nikako ne podnosi ako ga netko ne slusa, ali nikako. :D :D :D :D
Ako ste na politologiji na 2. godini nikako se nemojte zezati s predmetom Geopolitika (cuo sam da ce predmet prebaciti na 3. godinu, ne znam je li se to jos desilo).
Vitezanin

#173 Re: Političke nauke

Post by Vitezanin »

guy fawkes wrote:

dobio 9

Lavic je kreten koji s.... o Srbima na predavanjima i pritom zaboravlja da mu se predmet zove Metodologija, a na ispitu nemas pitanja o Srbima nego o metodologiji.

Mozda je tvoje iskustvo s ovim gore nabrojanim bilo ovakvo, ali generalno to sto si napisao je jedna velika neistina.
semso_bonaparte

#174 Re: Političke nauke

Post by semso_bonaparte »

guy fawkes wrote:

dobio 9

wow koji si ti kapacitet
odvadi malo
guy fawkes

#175 Re: Političke nauke

Post by guy fawkes »

semso_bonaparte wrote:
guy fawkes wrote:

dobio 9

wow koji si ti kapacitet
odvadi malo

sta sam slagao prijatelju?
to sto se upisuju polupismeni ljudi, koji ne znaju gramatiku i pravopis, i hoce da postanu novinari, a onda se zale sto ne mogu poloziti predmet maternji jezik

nisam nikakav kapacitet, vec samo imam znanje koje si trebao donijeti ako ne iz osnovne onda barem iz srednje skole

imam zaista potrebu da se hvalim na forumu, gdje niko ne zna ni ko sam ni sta sam :-)
pitali su kakvo je nase iskustvo bilo, rekao sam kakvo je moje, i ne vidim potrebu da ti nesto seres ovdje
da sam kapacitet ne bi obnovio godinu zbog jednog predmeta i vlasitite gluposti, ali sa gore navedenim profesorima nisam imao nikakav problem
Post Reply