Da se pohvalim - upravo sam dobila stipendiju od $300,000 !

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Ivy

Post by Ivy »

repeater wrote:cestitam.
nadam se da ce ti se dopasti john hopkins.
u svakom slucaju, dok si ovdje iskoristi priliku da proputujes amerikom.
barem jedan put. :D
proputovala sam ja ameriku a budem opet... sad sam trenutno na european campus u Bologni a sljedece 2 godine DC i Baltimore :) Gracias :)
basicman

Post by basicman »

cestitam na diplomi. jel moras od tih novaca da finansiras troskove faksa? ako da , koliko su kompletni troskovi u tih 6 godina, dakle takse faksa + stanarina (ako nije tajna) ?
shana_majka

Post by shana_majka »

Hoce l' ta slatka,il' sam propustio!? :-D
Cestitam!!!
Ivy

Post by Ivy »

shana_majka wrote:Hoce l' ta slatka,il' sam propustio!? :-D
Cestitam!!!
bice, ovisi gdje si na planeti zemlji :)
shana_majka

Post by shana_majka »

Ivy wrote:
Cestitam!!!
"Lijepa nasha",Australia. :-D
Ivy

Post by Ivy »

shana_majka wrote:
Ivy wrote:
Cestitam!!!
e moracu slatku poslat postom onda :D
shana_majka

Post by shana_majka »

Ivy wrote:
shana_majka wrote:
Ivy wrote: bice, ovisi gdje si na planeti zemlji :)
U iscekivanju poshtara,lijep pozdrav. :-D
Ivy

Post by Ivy »

shana_majka wrote:
Ivy wrote:
shana_majka wrote: "Lijepa nasha",Australia. :-D
a ako si u adelaide mozda i navratim :D
shana_majka

Post by shana_majka »

Ivy wrote:
shana_majka wrote:
Ivy wrote: e moracu slatku poslat postom onda :D
a ako si u adelaide mozda i navratim :D
Suprotna strana. :-D
Ivy

Post by Ivy »

steta :(
artzy

Post by artzy »

bosmen wrote:A koji je fol ove teme :D
prije jedno pola godine neko dobio stipendiju i mi cestitali al su se neki zapili sve dosad...
basicman

Post by basicman »

ciao ivy, jel ignorises moje pitanje u mom prijasnjem postu sa strane 7 il ne zelis da odgovoris il ga mozda nisi primjetila?
Ivy

Post by Ivy »

basicman wrote:ciao ivy, jel ignorises moje pitanje u mom prijasnjem postu sa strane 7 il ne zelis da odgovoris il ga mozda nisi primjetila?
ziv bio poslala sam ti privatnu poruku! :shock:
Ivy

Post by Ivy »

bosmen wrote:
artzy wrote:
bosmen wrote:A koji je fol ove teme :D
prije jedno pola godine neko dobio stipendiju i mi cestitali al su se neki zapili sve dosad...
Pa jel se josh uvjek treba cestitat? :? :? :D
ma jok ba, kad prodje ramazan da se zalije... hehehehehe! :D
basicman

Post by basicman »

e sorry, ovo je prva privatna sto sam je primio jer nisam cesto na sa-x, pa nisam ni obracao paznju na message :)
pa oni dakle proracunali da ti novac poklopi sve troskove faksa i zivota a neka raja ovdje konta da je isto kao da si dobila na lotu i da ce ti ostati svih 300.000 da ih spiskas :lol:
svaka cast ko ima volje za postdiplomski, jer to je 6 godina jako teskog rada.
ja sam u minhenu ekonomiju diplomirao i iako su svabe u mene ulozili 100.000 zbrisao sam im na kraju iz svabije i osamostalio se. sretno preko oceana. sve najbolje.
karanana

Post by karanana »

Ja, mozda 3 stoje i nije nesto kad podijelis sa 6 godina i kad su u to ukljuceni i troskovi skolovanja i zivota, ali vjerovatno ce se nesto raditi, dobice se neki posao, i pored stipendije sto ce pridodati budzetu.
lady midnight

Post by lady midnight »

basicman wrote:e sorry, ovo je prva privatna sto sam je primio jer nisam cesto na sa-x, pa nisam ni obracao paznju na message :)
pa oni dakle proracunali da ti novac poklopi sve troskove faksa i zivota a neka raja ovdje konta da je isto kao da si dobila na lotu i da ce ti ostati svih 300.000 da ih spiskas :lol:
ja sam u minhenu ekonomiju diplomirao i iako su svabe u mene ulozili 100.000 zbrisao sam im na kraju iz svabije i osamostalio se. sretno preko oceana. sve najbolje.
pa dobro basciman, nema se tu shta smijati - ko hoce da upishe postdiplomski u americi i nema druge shanse nego da dobije stipendiju (osim ako nisu bash neki bogatuni), poshto je uslov za studiranje da mozhesh pokriti troshkove shkolarine (i evtl. stanovanja), koji na rijetko kojem univerzitetu iznose ispod 50.000 godishnje. vecina grad-studenata (opet mislim na obichne smrtnike) mora dodatno raditi da bi pokrila ostale troshkove zhivota. prema tome, nije ovo naravno nikakav loto-dobitak niti je stipendija za neko istrazhivanje (to su vec druge sume i to je vec neka druga liga, ali znam da imamo forumasha koji i u njoj igraju, iako su malo tishi po tim pitanjima). ovo je "obichna" shkolarina, ma koliko apsurdno zvuchalo kad se vidi cifra. ali ipak je ne mozhe svaki student dobiti, jer se daje samo onima koji najvishe obecavaju, koji imaju odlichne preporuke, odlichan prosjek ocjena i sl. isto tako, uzimajuci u obzir chinjenicu koliko je na americhkim univerzitetima vazhan "networking", bio on akademski ili porodichni, onda ovakva stipendija u sluchaju jednog studenta iz bosne znachi daleko vishe nego u sluchaju nekog americhkog studenta. dakle - naravno da nije loto dobitak, jer loto nije zasluzhen. ovo jeste.
vatana

Post by vatana »

Jel to nepovratna donacija, mislim ta stipendija?
nausnica

Post by nausnica »

Cestitam!!!! BRAVO!

Stipendijom se pokriju svi moguci troskovi nekoliko godina skolovanja i zivota, tako da to nije cash koji ces spiskati "onako" vec ce taman pokriti mnogobrojne racune i skolarinu, s obzirom da je skolovanje u USA veoma skupo.

Skupoj skolarini dodaj jos troskove stanovanje i rentu, telefon, struju, itd, hranu, knjige, placanje raznoraznih poreza, zdravstveno osiguranje, itd itd itd, ONDA sve to pomnozi sa nekoliko godina koliko studij traje i - hop - ode $300.000 za tili cas!

Da, to je nepovratno.
basicman

Post by basicman »

lady midnight wrote:
basicman wrote:e sorry, ovo je prva privatna sto sam je primio jer nisam cesto na sa-x, pa nisam ni obracao paznju na message :)
pa dobro basciman, nema se tu shta smijati - ko hoce da upishe postdiplomski u americi i nema druge shanse nego da dobije stipendiju (osim ako nisu bash neki bogatuni), poshto je uslov za studiranje da mozhesh pokriti troshkove shkolarine (i evtl. stanovanja), koji na rijetko kojem univerzitetu iznose ispod 50.000 godishnje. vecina grad-studenata (opet mislim na obichne smrtnike) mora dodatno raditi da bi pokrila ostale troshkove zhivota. prema tome, nije ovo naravno nikakav loto-dobitak niti je stipendija za neko istrazhivanje (to su vec druge sume i to je vec neka druga liga, ali znam da imamo forumasha koji i u njoj igraju, iako su malo tishi po tim pitanjima). ovo je "obichna" shkolarina, ma koliko apsurdno zvuchalo kad se vidi cifra. ali ipak je ne mozhe svaki student dobiti, jer se daje samo onima koji najvishe obecavaju, koji imaju odlichne preporuke, odlichan prosjek ocjena i sl. isto tako, uzimajuci u obzir chinjenicu koliko je na americhkim univerzitetima vazhan "networking", bio on akademski ili porodichni, onda ovakva stipendija u sluchaju jednog studenta iz bosne znachi daleko vishe nego u sluchaju nekog americhkog studenta. dakle - naravno da nije loto dobitak, jer loto nije zasluzhen. ovo jeste.
oprosti pogresno si skontala sto sam se smijao. nisam se smijao stipendiji nego raji i njihovim komentarima poput "uzmi te pare i kupi fakultet" i "da sam dobio takve pare zakupio bi list u avazu da to objavim" iako je to naravno bila sala. neki koji nisu studirali misle da je 300.000 = bogatstvo, ne uzimajuci u obzir da je amerika mozda najskuplja sto se studiranja tice i da novac ide na troskove. uopste nisam rekao da je upitno da je ivy zasluzila stipendiju i iz konteksta se vidi da isto mislim da ta stipenidija NIJE kao loto. dakle nema razloga da me ispravljas.
Post Reply