proputovala sam ja ameriku a budem opet... sad sam trenutno na european campus u Bologni a sljedece 2 godine DC i Baltimorerepeater wrote:cestitam.
nadam se da ce ti se dopasti john hopkins.
u svakom slucaju, dok si ovdje iskoristi priliku da proputujes amerikom.
barem jedan put.
Da se pohvalim - upravo sam dobila stipendiju od $300,000 !
- Ivy
- shana_majka
Hoce l' ta slatka,il' sam propustio!?
Cestitam!!!
Cestitam!!!
- shana_majka
"Lijepa nasha",Australia.Ivy wrote:bice, ovisi gdje si na planeti zemljishana_majka wrote:Hoce l' ta slatka,il' sam propustio!?![]()
Cestitam!!!
- shana_majka
U iscekivanju poshtara,lijep pozdrav.Ivy wrote:e moracu slatku poslat postom ondashana_majka wrote:"Lijepa nasha",Australia.Ivy wrote: bice, ovisi gdje si na planeti zemlji
- shana_majka
Suprotna strana.Ivy wrote:a ako si u adelaide mozda i navratimshana_majka wrote:U iscekivanju poshtara,lijep pozdrav.Ivy wrote: e moracu slatku poslat postom onda
- Ivy
ma jok ba, kad prodje ramazan da se zalije... hehehehehe!bosmen wrote:Pa jel se josh uvjek treba cestitat?artzy wrote:prije jedno pola godine neko dobio stipendiju i mi cestitali al su se neki zapili sve dosad...bosmen wrote:A koji je fol ove teme![]()
![]()
-
basicman
e sorry, ovo je prva privatna sto sam je primio jer nisam cesto na sa-x, pa nisam ni obracao paznju na message
pa oni dakle proracunali da ti novac poklopi sve troskove faksa i zivota a neka raja ovdje konta da je isto kao da si dobila na lotu i da ce ti ostati svih 300.000 da ih spiskas
svaka cast ko ima volje za postdiplomski, jer to je 6 godina jako teskog rada.
ja sam u minhenu ekonomiju diplomirao i iako su svabe u mene ulozili 100.000 zbrisao sam im na kraju iz svabije i osamostalio se. sretno preko oceana. sve najbolje.
pa oni dakle proracunali da ti novac poklopi sve troskove faksa i zivota a neka raja ovdje konta da je isto kao da si dobila na lotu i da ce ti ostati svih 300.000 da ih spiskas
ja sam u minhenu ekonomiju diplomirao i iako su svabe u mene ulozili 100.000 zbrisao sam im na kraju iz svabije i osamostalio se. sretno preko oceana. sve najbolje.
- lady midnight
pa dobro basciman, nema se tu shta smijati - ko hoce da upishe postdiplomski u americi i nema druge shanse nego da dobije stipendiju (osim ako nisu bash neki bogatuni), poshto je uslov za studiranje da mozhesh pokriti troshkove shkolarine (i evtl. stanovanja), koji na rijetko kojem univerzitetu iznose ispod 50.000 godishnje. vecina grad-studenata (opet mislim na obichne smrtnike) mora dodatno raditi da bi pokrila ostale troshkove zhivota. prema tome, nije ovo naravno nikakav loto-dobitak niti je stipendija za neko istrazhivanje (to su vec druge sume i to je vec neka druga liga, ali znam da imamo forumasha koji i u njoj igraju, iako su malo tishi po tim pitanjima). ovo je "obichna" shkolarina, ma koliko apsurdno zvuchalo kad se vidi cifra. ali ipak je ne mozhe svaki student dobiti, jer se daje samo onima koji najvishe obecavaju, koji imaju odlichne preporuke, odlichan prosjek ocjena i sl. isto tako, uzimajuci u obzir chinjenicu koliko je na americhkim univerzitetima vazhan "networking", bio on akademski ili porodichni, onda ovakva stipendija u sluchaju jednog studenta iz bosne znachi daleko vishe nego u sluchaju nekog americhkog studenta. dakle - naravno da nije loto dobitak, jer loto nije zasluzhen. ovo jeste.basicman wrote:e sorry, ovo je prva privatna sto sam je primio jer nisam cesto na sa-x, pa nisam ni obracao paznju na message![]()
pa oni dakle proracunali da ti novac poklopi sve troskove faksa i zivota a neka raja ovdje konta da je isto kao da si dobila na lotu i da ce ti ostati svih 300.000 da ih spiskas![]()
-
nausnica
Cestitam!!!! BRAVO!
Stipendijom se pokriju svi moguci troskovi nekoliko godina skolovanja i zivota, tako da to nije cash koji ces spiskati "onako" vec ce taman pokriti mnogobrojne racune i skolarinu, s obzirom da je skolovanje u USA veoma skupo.
Skupoj skolarini dodaj jos troskove stanovanje i rentu, telefon, struju, itd, hranu, knjige, placanje raznoraznih poreza, zdravstveno osiguranje, itd itd itd, ONDA sve to pomnozi sa nekoliko godina koliko studij traje i - hop - ode $300.000 za tili cas!
Da, to je nepovratno.
Stipendijom se pokriju svi moguci troskovi nekoliko godina skolovanja i zivota, tako da to nije cash koji ces spiskati "onako" vec ce taman pokriti mnogobrojne racune i skolarinu, s obzirom da je skolovanje u USA veoma skupo.
Skupoj skolarini dodaj jos troskove stanovanje i rentu, telefon, struju, itd, hranu, knjige, placanje raznoraznih poreza, zdravstveno osiguranje, itd itd itd, ONDA sve to pomnozi sa nekoliko godina koliko studij traje i - hop - ode $300.000 za tili cas!
Da, to je nepovratno.
-
basicman
oprosti pogresno si skontala sto sam se smijao. nisam se smijao stipendiji nego raji i njihovim komentarima poput "uzmi te pare i kupi fakultet" i "da sam dobio takve pare zakupio bi list u avazu da to objavim" iako je to naravno bila sala. neki koji nisu studirali misle da je 300.000 = bogatstvo, ne uzimajuci u obzir da je amerika mozda najskuplja sto se studiranja tice i da novac ide na troskove. uopste nisam rekao da je upitno da je ivy zasluzila stipendiju i iz konteksta se vidi da isto mislim da ta stipenidija NIJE kao loto. dakle nema razloga da me ispravljas.lady midnight wrote:pa dobro basciman, nema se tu shta smijati - ko hoce da upishe postdiplomski u americi i nema druge shanse nego da dobije stipendiju (osim ako nisu bash neki bogatuni), poshto je uslov za studiranje da mozhesh pokriti troshkove shkolarine (i evtl. stanovanja), koji na rijetko kojem univerzitetu iznose ispod 50.000 godishnje. vecina grad-studenata (opet mislim na obichne smrtnike) mora dodatno raditi da bi pokrila ostale troshkove zhivota. prema tome, nije ovo naravno nikakav loto-dobitak niti je stipendija za neko istrazhivanje (to su vec druge sume i to je vec neka druga liga, ali znam da imamo forumasha koji i u njoj igraju, iako su malo tishi po tim pitanjima). ovo je "obichna" shkolarina, ma koliko apsurdno zvuchalo kad se vidi cifra. ali ipak je ne mozhe svaki student dobiti, jer se daje samo onima koji najvishe obecavaju, koji imaju odlichne preporuke, odlichan prosjek ocjena i sl. isto tako, uzimajuci u obzir chinjenicu koliko je na americhkim univerzitetima vazhan "networking", bio on akademski ili porodichni, onda ovakva stipendija u sluchaju jednog studenta iz bosne znachi daleko vishe nego u sluchaju nekog americhkog studenta. dakle - naravno da nije loto dobitak, jer loto nije zasluzhen. ovo jeste.basicman wrote:e sorry, ovo je prva privatna sto sam je primio jer nisam cesto na sa-x, pa nisam ni obracao paznju na message![]()
pa oni dakle proracunali da ti novac poklopi sve troskove faksa i zivota a neka raja ovdje konta da je isto kao da si dobila na lotu i da ce ti ostati svih 300.000 da ih spiskas![]()