Bojkot Nove TV

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jara

Post by Jara »

Ovo ti je ono: dabogda imo pa nemo... :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Jara wrote:
dalmatinka wrote:
GandalfSivi wrote:Ne mogu da vjerujem. Tema pocne kao "Bojkot Nove TV", a sada svi kukate kako ce te zivjeti bez iste. Ja mislim da su operateri citali ovaj forum, pa su vam odlucili izaci u susret i pomoci da se lakse bojkotuje Nova.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dalmatinko, sretan praznik!
Kasno sam pročitala, hvala. Najbolje od svega je što je i u ponedjeljak praznik, što će reći 4 dana u komadu. Da se vratimo na temu, što to vidite u Novoj TV? :shock:
Skyfox

Post by Skyfox »

cyprus wrote:
ladyblue18 wrote:
cyprus wrote:Joooooj, poludiću. Cjeli dan nemam ništa gledat. A dolazi programski dosadno ljeto. Još ako bude bez Nove, mogu komotno past na julskim ispitima, da bi imo šta učit za septembra, da mi ne bude dosadno.

:angry: :angry: :angry:
evo majkemi vratili hrt2 :shock: ovdje lud bolesnog zajebaje :D
:lol: :lol: :lol: al ja hocu novu :x :x
veceras sam ostala bez filma katastrofe :x :( :x :( :x :x :x :x
Vidi stvarno, vratili HRT2. Ali šta vrijedi ako budu "mrčili" sve što valja i na njemu i na Novoj. :x
Na kojoj frekvenciji kod mene nema????
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

na elobu je umjesto net-a stavljen hrt2.
dalmatinko kako ne vidimo :shock:
Iskreno po meni nema bolje tv stanice na nasim prostorima
_sa_

Post by _sa_ »

kad su vec zamracili tv novu- onda lijepo nek' je ukinu!
80% programa zamraceno, ebo ih ovo, iza 23h nemam sta gledati a preko dana ne gledam tv :x
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

kao da vas je Sinisa Svilan procitao ... trazili ste, gledajte
Pooll

Post by Pooll »

Jara wrote:Ovo ti je ono: dabogda imo pa nemo... :D
Eh, upravo :D

:lol:
Pooll

Post by Pooll »

Nista, iz pouzdanih izvora, nece biti vracanja nove u utorak kako su rekli...
Naime uprava nove TV ne dopusta prikazivanje programa, i ovo da ce vratiti novu nakon praznika je cista patka!

:( :x
Meho Kodro

Post by Meho Kodro »

Jara wrote:Ma haj'te molim vas!!! :-)
Da ukinu TV Novu, bila bi kuknjava najmanje kao poslije ukidanja HRT 2...
Haha, ti si to nesto kao vidovit :-D
Jel igras na kladionici?

btw
I meni cudi kako niko nije trazio bojkot srpskih TV stanica, a na nekima od njih se cica draza slavi ko narodni heroj
Semiramida

Post by Semiramida »

zgembica23 wrote:Kakve su to gluposti da treba ukinuti Novu TV i ko je taj Siramida ili kakav mu je vec nick da on odredjuje sta cemo to mi gledati, mi svi koji smo upravo i uveli jebenu kablovsku da mozemo gledati sta hocemo da nam takvi kreteni kao sto je on ne odredjuje sta to nama treba ili ne treba da se svidja na tv. I sta je to navedena Mirjana Hrga uradila pogresno osim sto je procitala jebenu vijest, trojica Sarajlija uradila to i to, je li to ovaj levat brani ovu trojicu Sarajlija sto su to uradili, znaci oni imaju to pravo da urade, da napadnu neku zenu i da je izvrijedjaju i da se pored toga jos oni osjecaju uvrijedjenima, pa kakva je to debilna logika.
Znaci ta zena treba da kaze: Izvinite sto ste me izvrijedjali i napali, ja sam kriva a ne vi?!

Druga stvar, je li Mirjana Hrga osim sto je radila svoj posao je li i jednom prilikom dodala neki svoj licni komentar u smislu: eto takvi su vam sve Sarajlije i Bosanci? Dopusti da odgovorim: NIJE. Pa otkud onda pravo jednom kretenu da tako huska ljude da bojkotuju Novu TV samo zato sto su oni obavljali svoju profesionalnu duznost koja je da budemo iskreni mnogo rjedja u voljenoj nam BiH kada su u pitanju mediji? Trebala je NJEGA pitati kako ce procitati vijesti i nije trebala reci da su to napravili ljudi iz Sarajeva nego iz mjesta XY u drzavi Z (ironicni osmjeh), je li to objektivno citanje vijesti ili nije?

Uostalom NJEMU ako se ne svidja to sto je cuo, neka okrene kanal, niko ga ne prisiljava da gleda Novu TV ako to ne zeli, a traziti od drugih koji isto tako placaju kablovsku da bojkotuju Novu TV radi njega, to je apsurd.

I na kraju neka mi samo navedeni "gospodin" objasni kako su to uvijek problem hrvatski kanali, srpskih kanala ima desetak i to nikome ne smeta, zatim imamo i turski i saudijski kanal koji sumnjam da iko gleda, ali oni nisu problem, a da ne spominjem ostale kanale koje malo ljudi gleda ali nikome ne smetaju. Imamo samo 2 hrvatska kanala ali je prema misljenju "gospodina" i to previse. I pun mi je vise kurac ovakvih kao ON koji toboze brane interes BiH, velikih patriota itd a ne zele objektivno da sagledaju neke stvari. Znaci saudijski i turski kanali su ovdje dobrodosli a hrvatski i kanali iz regiona koji su nam po govornom podrucju i drugim temama bliska, nisu dobrodosli?! Je li to TI znas arapski ili turski jezik pa su ti ovi kanali "blizi" od onih iz regiona i otkud znas da oni ne pricaju nista lose o Bosancima kad ne razumijes te jezike, a cisto sumnjam i da ih gledas?
Molim navedenoga "gospodina" da proba argumentovano odgovoriti na ovo a ne subjektivnog misljenja i "usijane glave" kojih mi je, da vam pravo kazem, pun kurac (to kao rodjeni Sarajlija odgovorno tvrdim, a "gospodin" moze biti rodjeni ali pravi Sarajlija sigurno nije, jer se prave Sarajlije tako ne ponasaju).

P.S. Izvinjavam se zbog uvreda na racun "gospodina", koje sam kao pravi Sarajlija, kome je fakat puko film, morao napisati jer to je moje licno misljenje a ne neka maska.
:x :-x :x
Tita ti, drugi put PAZLJIVO procitaj sve komentare i postove prije nego nam izneses svoj nadahnuti stav. A pisalo je - ne da se zabrani Nova TV, nego da se ne gleda - kome se ne gleda, naravno. I ko je ovdje spominjao saudijske i turske kanale, majke ti mile tvoje lijepe??? Da gledam turske i saudijske kanale, k'o sto ne gledam, i da nas (stalno) opanjka(va)ju na programu istih, mislis da ne bih napisala isti ovakav post? Ma ja, ti ništa ne misliš. :zzzz:

A za one koji hoce da bojkotuju srpske kanale: pa zar to, ljudi, uopste gledate???
_BosanaC

Post by _BosanaC »

@Semiramida, imas Hayat, no sikiriki :-) I nemoj vise, Tita ti...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Pooll wrote:Nista, iz pouzdanih izvora, nece biti vracanja nove u utorak kako su rekli...
Naime uprava nove TV ne dopusta prikazivanje programa, i ovo da ce vratiti novu nakon praznika je cista patka!

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

ukidam TV aparate u kuci, a momka iz kablovske cu ciglom stuci u glavu kad dodje naplatiti!
Pooll

Post by Pooll »

mIRCerka wrote:
Pooll wrote:Nista, iz pouzdanih izvora, nece biti vracanja nove u utorak kako su rekli...

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

ukidam TV aparate u kuci, a momka iz kablovske cu ciglom stuci u glavu kad dodje naplatiti!
:x :x :x

A ja jucer dobio 4-i tv prijemnik... mogu uzivat u Hayatu :(

ccc... jeli danas neko zvao HS, Elob... rekli su u utorak? :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

@pooll- :lol: :lol: ja bih prodala 2 majkemi :D
Nista nema nove...evo sad prikazuju onaj bumerang :x :x
Pooll

Post by Pooll »

ladyblue18 wrote:@pooll- :lol: :lol: ja bih prodala 2 majkemi :D
Nista nema nove...evo sad prikazuju onaj bumerang :x :x
Pa prodajem... hosh' kupit? :D

Ugravirat cu ti ja: "Dabogda uvijek imala Novu" :D
Jara

Post by Jara »

Meho Kodro wrote:
Jara wrote:Ma haj'te molim vas!!! :-)
Da ukinu TV Novu, bila bi kuknjava najmanje kao poslije ukidanja HRT 2...
Haha, ti si to nesto kao vidovit :-D
Jel igras na kladionici?

btw
I meni cudi kako niko nije trazio bojkot srpskih TV stanica, a na nekima od njih se cica draza slavi ko narodni heroj
Čuuj - nešto kao... :-)
Nije moj fah , sorry :D
Zanemarivo u odnosu na pesme, želje i pozdrave :P.
Pooll

Post by Pooll »

Nista znaci, halalili smo se sa novom?
Htjeli ste bojkot - dobili ste kodiran program :lol:

:( :P
Lace

Post by Lace »

hajd imamo HRT2 umjesto KISS-a :D
Pooll

Post by Pooll »

:(

Ma ja.. to su nam kompenzirali Novu...
Znaci da su davno mogli uvesti HRT2...
La_Forge

Post by La_Forge »

..naravno da su mogli ... samo su zaboravili nakon svjetskog prvenstva :)

ne kontam što kodiraju Novu ... ?

zar nije interes jedne privatne televizije što veća gledanost pa eto čak i u BiH ?
valjda se finansiraju od reklama ... po tome im je doseg ljudi veći kada je i gledanost veća, samim tim reklamiranje skuplje itd ...

zna li se razlog kodiranja,... ili sam ga je fulio negdje u prethodnim postovima?
Pooll

Post by Pooll »

Niko od kablovskih operatera jos se nije izjasnio. Rekli su da ce problem sa kodiranjem nove rijesiti nakon praznika, 26.07... Ali nista jos konkretno...

:roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pooll wrote:Niko od kablovskih operatera jos se nije izjasnio. Rekli su da ce problem sa kodiranjem nove rijesiti nakon praznika, 26.07... Ali nista jos konkretno...

:roll:
Rekli su da ce raditi :D I rade :lol: :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

La_Forge wrote:..naravno da su mogli ... samo su zaboravili nakon svjetskog prvenstva :)

ne kontam što kodiraju Novu ... ?

zar nije interes jedne privatne televizije što veća gledanost pa eto čak i u BiH ?
valjda se finansiraju od reklama ... po tome im je doseg ljudi veći kada je i gledanost veća, samim tim reklamiranje skuplje itd ...

zna li se razlog kodiranja,... ili sam ga je fulio negdje u prethodnim postovima?
Mislim da im ne ide bas najbolje sa tim reklamama... Cini mi se da su proslu godinu zavrsili sa preko 160M gubitka (samo ne znam cega, pretpostavljam KN) sto i nije tako malo... Ali ako s onim debilnim oduzimanjem para narodu svaki dan putem kviza nisu namakli vec taj novac, onda sumnjam da ce i ovako :-) :-)
Pooll

Post by Pooll »

Ja ovih dana ne pratim stampu, jeli pisalo negdje nesto po novinama?

:D
Shamrock

Post by Shamrock »

Pooll wrote:Ja ovih dana ne pratim stampu, jeli pisalo negdje nesto po novinama?

Sta se vise zalis? Pa ekipa je na terenu i rijesava situaciju.

Post Reply