napravili belaj..i na kraju platili???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fixer

Post by fixer »

kub lajkan wrote:
fixer wrote:ja sam sarajlija i zivim ovdje
za vrijeme rata zivio sam u livnu u kuci od jednog muslimana! ja sam tad bio jos dijete i u toj kuci je na zidu bio objesen tespid! mama i tata ga nisu htjeli skoniti sa zida. ja sam hrvat al u toj kuci nikad nismo objesili nista katolicko! ta kuca nije nasa i iako smo mi u njoj nismo htjeli nista dirat od tog covjeka! mislim da je to jedino pravilno! tako su trebali i ovi momci! ako sam ja i moji roditelji mogli gledati taj tespid 4 godine da nam nimalo ne bude tesko....vec da smo zahvalni tom covjeku... mogli su i ovi na moru tako! p.s. mi smo placali iznajmljivanje bas kao i ovi ljudi!
Ako je tako, svaka vam cast!
Jedino sto nisam cuo da je neko u ratu placao kiriju.
I u kojoj kuci su stanovali, pa su je "opuhali" do temelja...
takvi si ti moji roditelji! mi kad smo dosli u livno mogli smo da
udjemo u neciju kucu odmah jer je bilo napustenih srpskih i muslimanskih! moji nisu htjeli pa smo zivjeli u hotelu u kojem su zivjele izbjeglice za vrijeme rata! kasnije smo nasli kucu od tog covjeka koji je bio primoran da je iznajmi jer da je nije iznajmio nama netko bi provalio unutra i sve pokrao! dogovorili smo se za najam i placali smo ga iako je on vise bio simbolican! na taj nacin smo mu sacuvali sve stvari! za vrijeme oluje kad se oslobadjao glamoc i ostali gradovi svi su isli i tamo krali u napustenim kucama! moj otac nije htio!
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

fixer wrote:
kub lajkan wrote:
za vrijeme rata zivio sam u livnu u kuci od jednog muslimana! ja sam tad bio jos dijete i u toj kuci je na zidu bio objesen tespid! mama i tata ga nisu htjeli skoniti sa zida. ja sam hrvat al u toj kuci nikad nismo objesili nista katolicko! ta kuca nije nasa i iako smo mi u njoj nismo htjeli nista dirat od tog covjeka! mislim da je to jedino pravilno! tako su trebali i ovi momci! ako sam ja i moji roditelji mogli gledati taj tespid 4 godine da nam nimalo ne bude tesko....vec da smo zahvalni tom covjeku... mogli su i ovi na moru tako! p.s. mi smo placali iznajmljivanje bas kao i ovi ljudi!
udjemo u neciju kucu odmah jer je bilo napustenih srpskih i muslimanskih! moji nisu htjeli pa smo zivjeli u hotelu u kojem su zivjele izbjeglice za vrijeme rata! kasnije smo nasli kucu od tog covjeka koji je bio primoran da je iznajmi jer da je nije iznajmio nama netko bi provalio unutra i sve pokrao! dogovorili smo se za najam i placali smo ga iako je on vise bio simbolican! na taj nacin smo mu sacuvali sve stvari! za vrijeme oluje kad se oslobadjao glamoc i ostali gradovi svi su isli i tamo krali u napustenim kucama! moj otac nije htio!
Eto vidite da ima normalnih i finih ljudi. :)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

fixer wrote:
kub lajkan wrote:
Pardon. Pogrijesio sam jedno slovo zadnje recenice. Trebalo je pisati:

"I u mojoj kuci su stanovali, pa su je "opuhali" do temelja..."

A tvojima svaka cast! U ratu je bilo tesko sacuvati obraz...
Prozor

Post by Prozor »

Niko nema to iz SAN?
Jonx

Post by Jonx »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Prosle godine, negdje u Dalmaciji, desio se incidet kada je hrvatski policajac napao ceskog turistu. Ocevidci govore da se radilo o banalnoj stvari te da je policajac pretjerao, a ceski turista daobio dobre batine i 24h pritvora.

Sta bi se iz ovoga trebalo zakljuciti?

Da su Hrvati nasilna nacija
Da je hrvatska policija neprofesionalna
Da su gradjani tog grada u kojem se desio incident netolerantni
Laprdas li laprdas.... Malo je reci da ti je prica u najmanju ruku seljacka, a zna se ko prica takve price.... :zzzz:
Fair Life

Post by Fair Life »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Prosle godine, negdje u Dalmaciji, desio se incidet kada je hrvatski policajac napao ceskog turistu. Ocevidci govore da se radilo o banalnoj stvari te da je policajac pretjerao, a ceski turista daobio dobre batine i 24h pritvora.

Sta bi se iz ovoga trebalo zakljuciti?

Da su Hrvati nasilna nacija
Da je hrvatska policija neprofesionalna
Da su gradjani tog grada u kojem se desio incident netolerantni
Takvi su ti Persijanci... nasilni.
IMME

Post by IMME »

Prozor wrote:Niko nema to iz SAN?
hajd dok imadne ...

Podavno nekad
Zabavljala se moja davna rodjaka sa mojim kolegom, ortodoxom.
Kolko je ona puta fasovala od strane njenog oca zbog te, moguce prve ljubavi(bili su jos tinejdjeri), znaju njene kosti.
Zalud ukori, udarci, zalud - ona se udade za njega.
Njeni najrodjeniji zauzese stav da je se odrekose.
A ni njegovi nisu bas sretni.

Hajd, kontam, red je otici im "na slatku".
Kupih poklon, najavih se ... raduju se oni mojoj posjeti.

Kuca povelika...oni odijeljeni u podrum koji je na jedvite jade licio na mjesto za stanovanje. Bilo je uzasno navici se na "miris" specifican cvarcima, loju.
Njihov bracni krevet koji je zauzimao skoro pola te prostorije bio je ujedno i jedino mjesto na koje se moglo sjesti ako zanemarim mali stolic sa dvije stolice.
U tom jadnom ambijentu za stanovanje to sto posebno "impresionira" bila je ogromna slika bogorodice okacena na zid uzglavlja kreveta.

Nije tesko pogoditi da se njegova mamica pobrinula da se ta slika nadje tu gdje jeste. ( jah... sad ce neko reci: njena kuca - sta ako i jeste- al hajD)

JaH - ne osta jadna mlada ni 3 mjeseca u tom braku... gdje ce no nazad svojima.

Nemoj da me neko proziva za remecenje teme... ovo bi ako nista drugo a ono mogla biti replika na "misljenje" jednog od clanova koji rece da u Titino vrijeme nije bilo takvih razmisljanja.
Bilo je, care, bilo je ... tako nam je kako nam je i tako ce i da traje - rijetki su ateisti, valjda znas.
Post Reply