takvi si ti moji roditelji! mi kad smo dosli u livno mogli smo dakub lajkan wrote:Ako je tako, svaka vam cast!fixer wrote:ja sam sarajlija i zivim ovdje
za vrijeme rata zivio sam u livnu u kuci od jednog muslimana! ja sam tad bio jos dijete i u toj kuci je na zidu bio objesen tespid! mama i tata ga nisu htjeli skoniti sa zida. ja sam hrvat al u toj kuci nikad nismo objesili nista katolicko! ta kuca nije nasa i iako smo mi u njoj nismo htjeli nista dirat od tog covjeka! mislim da je to jedino pravilno! tako su trebali i ovi momci! ako sam ja i moji roditelji mogli gledati taj tespid 4 godine da nam nimalo ne bude tesko....vec da smo zahvalni tom covjeku... mogli su i ovi na moru tako! p.s. mi smo placali iznajmljivanje bas kao i ovi ljudi!
Jedino sto nisam cuo da je neko u ratu placao kiriju.
I u kojoj kuci su stanovali, pa su je "opuhali" do temelja...
udjemo u neciju kucu odmah jer je bilo napustenih srpskih i muslimanskih! moji nisu htjeli pa smo zivjeli u hotelu u kojem su zivjele izbjeglice za vrijeme rata! kasnije smo nasli kucu od tog covjeka koji je bio primoran da je iznajmi jer da je nije iznajmio nama netko bi provalio unutra i sve pokrao! dogovorili smo se za najam i placali smo ga iako je on vise bio simbolican! na taj nacin smo mu sacuvali sve stvari! za vrijeme oluje kad se oslobadjao glamoc i ostali gradovi svi su isli i tamo krali u napustenim kucama! moj otac nije htio!