Death metal/Black metal/Thrash metal..
Moderator: _BataZiv_0809
-
ervin19
AIC su grunge (seattle), ali su imali mnogo uticaja na metal 90-tih,i pravili su turneje as thrash metal grupama..sjetite se samo "clash of the titans" na kojoj su nastupali slayer,megadeth,testament,i alice in chains..od svih grunge grupa,poznato je da metalci najvise gotive chainse...ja gotivim jos pearl jamTotimoshi wrote:Jel to i Chains-i spadaju u death metal,black itd...??
- Totimoshi
ervin19 wrote:AIC su grunge (seattle), ali su imali mnogo uticaja na metal 90-tih,i pravili su turneje as thrash metal grupama..sjetite se samo "clash of the titans" na kojoj su nastupali slayer,megadeth,testament,i alice in chains..od svih grunge grupa,poznato je da metalci najvise gotive chainse...ja gotivim jos pearl jamTotimoshi wrote:Jel to i Chains-i spadaju u death metal,black itd...??
P.S. Ne slazem se da metalci najvise gotive chainse,prije bih rekao da je Soundgarden prvim albumima bio skloniji metalu.Poslusaj samo Badmotorfinger ili Louder Than Love...
-
Loud
AIC su se pojavili prije Nirvane i do tada se nije spominjao termin "grunge", tek dolaskom potonjih neki svrstavaju AIC u grunge. Ipak su oni puno blizi metalu nego grungeu. Jedini band od "seattle ere" koji je redovno bio pustan na "Headbangers ball" (ako se neko od vas sjeca), pa onda turneja sa Slayerom i Megadethom. A evo opet otkako su se okupili redovni su na metal festivalima. Da su kojim slucajem nastali u Engleskoj sigurno ih niko ne bi povezivao sa grungeom. Chainsi su jak band i zaista ih ne bih svrstavao u istu grupu sa Nirvanom.
-
Legolas76
#158 Valter
Dal mi neko može reći gdje nabaviti album grupe Valter na kojem je pjesma Moja Bosanko. Tražio sam svugdje al ništa nisam pronašao.HVALA.
-
Loud
#159 Re: Valter
Zar te covjek nije na prethodnoj temi uputio gdje da pitas?Legolas76 wrote:Dal mi neko može reći gdje nabaviti album grupe Valter na kojem je pjesma Moja Bosanko. Tražio sam svugdje al ništa nisam pronašao.HVALA.
- stripiii
Wolfheart wrote:ja cu lijepo zamoliti ako neko moze postaviti:
DOWNLORD - RANDOM DICTIONARY OF THE DAMNED
to je novi bend Dave Ingrama, bivseg pjevaca Benedictiona, a covjek ima glascinu samo takvu pa me strasno zanima kako to zvuci.
thanx

Dave Ingram - vocals
Rene Falther - guitar
Thomas Fagerlind - bass
Morten Siersbeck - drums
Donovan Spenceley - guitar
01. Nailing You In
02. Psyclotron
03. Loathe. Scorn. Detest.
04. Full Scale Hatred
05. Xsv (Excessive) Payback
06. Hate Brace
07. Old World Chaos
08. Underdrive
09. Turn On, Tune In, Drop Dead
10. Smoke & Mirrors
11. Groin Of God +++Amen & Out+++
12. Random Damnation
13. For It Was Written
14. Wake Up & Smell The Species
15. Sleep Forever
Code: Select all
http://rapidshare.com/files/38417448/Downlord-RandomDictionaryOfTheDamned_BeyondTheNothingness.blogspot.com_.rar- stripiii
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=35560KEMAL141 wrote:Neznam kako se salju slike na ovu temu
-
KEMAL141
SIX FEET UNDER-TRUE CARNAGE
Year-2001
Genre-DEATH METAL

1.Impluse to disembonel
2.The day dead walked
3.It never dies
4.The murderers
5.Waiting or decay
6.One bullet letf
7.Knife,gun,axe
8.Snakes
9.Sick and twisted
10.Cadaver mutilato
11.Nescrosociety
Year-2001
Genre-DEATH METAL

1.Impluse to disembonel
2.The day dead walked
3.It never dies
4.The murderers
5.Waiting or decay
6.One bullet letf
7.Knife,gun,axe
8.Snakes
9.Sick and twisted
10.Cadaver mutilato
11.Nescrosociety
- Totimoshi
Metal ftp:
Nisam ljubitelj ove vrste metala,ali evo zadajte se,navodno ima praaaaaaaaavo puno muzike i bendova...
Code: Select all
ftp://193.27.236.5/
username : metall
password : metall
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Download speed - ocajan.
30kb/sec.
Uz ili bez tog - hvala sto nas obavjesti.
Ima na video sekciji - dokumentarac o Black Metal-u. Dimmu Borgir, Satyricon, Emperor i kompanija.
Takodje - pod Exotic folderom - imaju bendovi iz zemalja u kojima metal nije mainstream - od Urugvaja do Indije, Turske i Meksika.
Al' da bi skinuo ovo - treba mi jako dugo vremena. Nadam se da nece se pass promjeniti ubrzo.
30kb/sec.
Uz ili bez tog - hvala sto nas obavjesti.
Ima na video sekciji - dokumentarac o Black Metal-u. Dimmu Borgir, Satyricon, Emperor i kompanija.
Takodje - pod Exotic folderom - imaju bendovi iz zemalja u kojima metal nije mainstream - od Urugvaja do Indije, Turske i Meksika.
Al' da bi skinuo ovo - treba mi jako dugo vremena. Nadam se da nece se pass promjeniti ubrzo.