Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?
-
sofist
Sto bi se Srbi suocavali sa svojim zlocinima ? Postoje sudovi i neka rade svoj posao. A generalizovanje zna biti jako opasno. Srbi k'o Srbi glasaju kao i svaki narod i za ljevicu i za desnicu i za centar. Situacija u drzavi im je takva da je u neku ruku i normalno da trecina birackog tijela glasa za radikale.
-
sofist
Nijemci su vodili dva svjetska rata i tek nakon drugog u kojem su porazeni se nasao Vili Brant i to koliko godina poslije okoncanja rata i kakvih zlocina koji su pocinjeni !? Da bi i danas dan u Njemackoj egzistirale grupe neonacista, skinhedsa i drugih koje velicaju Hitlera. Glupo je generalizovati.
- jeza u ledja
Ma kako mozes to reci?????goeasy wrote:Sto se ulicne prodaje tice, ja nisam nigde videla da se to prodaje.
Ja sam bio dva puta u Bg nakon rata, zadnji put prije 2 godine, i oba puta sam vidio majice sa likom Mladica/Karadzica u centru BG na ulici prodavane.
Nije mi jasno fakat kako mozes to reci, lagati i sebe i nas.
Kod vas postoje tri vrste ljudi:
1) fasisti
2) slijepci
3) mazohisti
Ti spadas u ovu drugu, pesak u ovu trecu grupu, a ovi prvi ne mogu opstati na ovom forumu.
Ima li iko objektivan kod vas?
Mene zanimaju samo ovi nasi Srbi, a vas....ma ko vas jebe ba. Daleko vam kuca od nase.
- jeza u ledja
I jos nesto, pesak, porediti Kostunicu sa Milosevicem je poprilicno prenapuhano i nerealno.
-
vryzas
jeza u ledja wrote:Ma kako mozes to reci?????goeasy wrote:Sto se ulicne prodaje tice, ja nisam nigde videla da se to prodaje.
Ja sam bio dva puta u Bg nakon rata, zadnji put prije 2 godine, i oba puta sam vidio majice sa likom Mladica/Karadzica u centru BG na ulici prodavane.
Nije mi jasno fakat kako mozes to reci, lagati i sebe i nas.
1) fasisti
2) slijepci
3) mazohisti
Ti spadas u ovu drugu, pesak u ovu trecu grupu, a ovi prvi ne mogu opstati na ovom forumu.
Ima li iko objektivan kod vas?
Mene zanimaju samo ovi nasi Srbi, a vas....ma ko vas jebe ba. Daleko vam kuca od nase.
-
pesak
Bilo je zaista mladicevih i karadzicevih slika i majica. sad nema.
ja nisam mazohista.
kostunica je gori od milosevica.
vec sam napisala duzi post ,pa mi se negde izgubilo.mrzi me da pisem opet.
mi smo svi komsije i treba da zivimo u miru, a da ne govorim sto smo isti narod, isti jezik, samo razlicite religije.
ja nisam mazohista.
mi smo svi komsije i treba da zivimo u miru, a da ne govorim sto smo isti narod, isti jezik, samo razlicite religije.
- jeza u ledja
Stavljas sebe u poziciju mucenika. Kao tesko tebi u takvom drustvu (i uz to pomalo pretjerujes). Sve je to u redu, ali zasto nama to govoris? Zasto nas pitas za odgovore? Mi smo ti koji smo osjetili takvu politiku na svojoj kozi (doslovno).pesak wrote:Bilo je zaista mladicevih i karadzicevih slika i majica. sad nema.
ja nisam mazohista.
Mozda najbolje da ovako objasnim - ako se obracas nama - pitaj nas za zdravlje, a nemoj nam pricati kako je tebi, jer nas vase zdravlje ne interesuje, ne u pravom humanom smislu rijeci (cast izuzecima).
Jednom rijecju - tvoje pristup je sebican.
-
pesak
Zao mi je ako si stekao takav utisak. Pokusavam da otvorim dijalog. Samo da ti kazem da sam saosecala sa vama u Sarajevu svo vreme rata. Na pr. nisam mogla da jedem. Toliko sam bila mrsava da su mislili da imam sidu i da sam narkoman. Ali, da opet ne bih o sebi pisala, evo, pitam te, koji je tvoj problem? Sta si ti preziveo ? Cega se secas kao najgore stvari koja ti se desila u ovom ludilu ? Zasto si uzeo takav nick ?jeza u ledja wrote:Stavljas sebe u poziciju mucenika. Kao tesko tebi u takvom drustvu (i uz to pomalo pretjerujes). Sve je to u redu, ali zasto nama to govoris? Zasto nas pitas za odgovore? Mi smo ti koji smo osjetili takvu politiku na svojoj kozi (doslovno).pesak wrote:Bilo je zaista mladicevih i karadzicevih slika i majica. sad nema.
ja nisam mazohista.
Mozda najbolje da ovako objasnim - ako se obracas nama - pitaj nas za zdravlje, a nemoj nam pricati kako je tebi, jer nas vase zdravlje ne interesuje, ne u pravom humanom smislu rijeci (cast izuzecima).
I jos nesto. Ja ovde nemam s kim da razgovaram. I to je jedan od razloga sto sam se zaputila put Sarajeva. Cinite mi se normalniji, slicniji meni.
- Prozor
Momak ne pricaj gluposti... Da se drugacije ne izrazavam!jeza u ledja wrote:Stavljas sebe u poziciju mucenika. Kao tesko tebi u takvom drustvu (i uz to pomalo pretjerujes). Sve je to u redu, ali zasto nama to govoris? Zasto nas pitas za odgovore? Mi smo ti koji smo osjetili takvu politiku na svojoj kozi (doslovno).pesak wrote:Bilo je zaista mladicevih i karadzicevih slika i majica. sad nema.
ja nisam mazohista.
Tvoje namjere su nam vec dobro poznate od kako si na temi o demografiji kilometarskim postovima otvoreno izjavio da podrzavas etnicku podjelu BiH.
- jeza u ledja
jeza u ledja wrote:
1) fasisti
2) slijepci
3) mazohisti
pesak wrote: ja nisam mazohista.
pesak wrote: Samo da ti kazem da sam saosecala sa vama u Sarajevu svo vreme rata. Na pr. nisam mogla da jedem. Toliko sam bila mrsava da su mislili da imam sidu i da sam narkoman.
- jeza u ledja
Ja znam sta govorim.Prozor wrote: Momak ne pricaj gluposti... Da se drugacije ne izrazavam!
Tvoje namjere su nam vec dobro poznate od kako si na temi o demografiji kilometarskim postovima otvoreno izjavio da podrzavas etnicku podjelu BiH.
'Moje namjere'? Koje ba moje namjere? Nemam ja nikakve namjere.
- Prozor
Zlocina protiv Srba jeste bilo, no za razliku od srpskih nisu bili organizovani i sistematski, nego obicno(pogresna) reakcija na srpske zlocine od strane pojedinaca....goeasy wrote:Sad ne znam sta podrazumevas pod normalnim, ali uglavnom je vecina ljudi u mom licnom okruzenju normalnih razmisljanja. Ljudi su uglavnom zaokupljeni svojim zivotima, resavanjem sopstvene egzistencije, politicarima se generalno malo veruje, sto se Haga tice, prema svim najnovijim anketama vecina gradjana Srbije zeli da se osumnjiceni za ratne zlocine nadju u Hagu da bismo skinuli ljagu sa svoje zemlje i svog naroda i krenuli dalje ali ono sto je uglavnom kocilo prihvatanje Haga je zatvaranje ociju medjunarodne zajednice i tribunala prema zlocinima nad Srbima kojih je i te kako bilo. Na Kosovu koje je pod protektoratom medjunarodne zajednice ljudska prava su ispod svakog nivoa, bezbednost gradjana nealbanske nacionalnosti je ugrozena 100%, sudbina hiljade nestalih je neresena, to traje vec vise od 8 godina(duze nego oba svetska rata zajedno) i takve stvari jacaju radnikalnu politiku u Srbiji. Kad posle izbora pogledate mapu Srbije u kojoj opstini je koja stranka pobedila, videcete da DS i LDP pobedjuju u centralnoj Srbiji(Cacak, Kragujevac, Valjevo itd) i Beogradu, radikali u Sandzaku, Kosovu i Vojvodini. U drustvu mozes da govoris sta hoces, ljudi slobodno izrazavaju svoje misljenje, bar moze da kaze ko sta misli ali niko, sta god mislio, ne treba da ocekuje da se svi slazu sa njim.Prozor wrote:Ma nikad ne znas sa tim gestapo-wannabes...![]()
![]()
Koliko tacno ima normalne raje tamo? Kako mladi Beogradjani u prosjeku razmisljaju? Npr. kada se o tome govori bilo gdje u drustvu...
Haag i MZ su Srbima dobro pomogli, vise nego sto su trebali, i da nije bilo te MZ tkz. rs nebi danas ni postojala,
Haag je optuzio ZAPOVJEDNIKA ARMIJE BIH za zlocine po komandnoj odgovornosti,(!) no za razliku od Karadzica i Mladica nije 100% jasno da je zlocinac i ja se iskreno nadam da ce se utvrditi da nije, iako ga kao osobu nimalo ne gotivim...
Ispade po tebi da su i Sandzaku i Vojvodini Srbi ugrozeni pa moraju glasati za radikale..
- Prozor
Je li nisi zagovarao etnicku podjelu BiH?jeza u ledja wrote:Ja znam sta govorim.Prozor wrote: Momak ne pricaj gluposti... Da se drugacije ne izrazavam!
- Prozor
sram te bilojeza u ledja wrote:jeza u ledja wrote:
1) fasisti
2) slijepci
3) mazohisti
Ti spadas u ovu drugu, pesak u ovu trecu grupu, a ovi prvi ne mogu opstati na ovom forumu.pesak wrote: ja nisam mazohista.pesak wrote: Samo da ti kazem da sam saosecala sa vama u Sarajevu svo vreme rata. Na pr. nisam mogla da jedem. Toliko sam bila mrsava da su mislili da imam sidu i da sam narkoman.
-
pesak
Ti si stvarno nesto mnogo gadno preturio preko glave. Pricaj. Sta ti je ? Interesuje me. Anoniman si, slobodan, pricaj. Bice ti lakse. Evo, ja nemam pojma sta si ti to preziveo, dok mi ne kazes. Ja kazem sta sam ja prezivela a ti to nazivas sebiclukom ili mazohizmom, kao ne pitam tebe, nego pricam o sebi. a kad pitam tebe, onda ti cutis, duris se. Pricaj.jeza u ledja wrote:jeza u ledja wrote:
1) fasisti
2) slijepci
3) mazohisti
Ti spadas u ovu drugu, pesak u ovu trecu grupu, a ovi prvi ne mogu opstati na ovom forumu.pesak wrote: ja nisam mazohista.pesak wrote: Samo da ti kazem da sam saosecala sa vama u Sarajevu svo vreme rata. Na pr. nisam mogla da jedem. Toliko sam bila mrsava da su mislili da imam sidu i da sam narkoman.
- jeza u ledja
Namjera i zagovaranje su dvije razlicite rijeci.Prozor wrote:Je li nisi zagovarao etnicku podjelu BiH?jeza u ledja wrote:Ja znam sta govorim.Prozor wrote: Momak ne pricaj gluposti... Da se drugacije ne izrazavam!
Nisam zagovarao nikakvo cjepanje zemlje.
- jeza u ledja
Ma ko si ti jebote da ti ja govorim sta se meni desilo? I jos javno na forumu!pesak wrote: Ti si stvarno nesto mnogo gadno preturio preko glave. Pricaj. Sta ti je ? Interesuje me. Anoniman si, slobodan, pricaj. Bice ti lakse. Evo, ja nemam pojma sta si ti to preziveo, dok mi ne kazes. Ja kazem sta sam ja prezivela a ti to nazivas sebiclukom ili mazohizmom, kao ne pitam tebe, nego pricam o sebi. a kad pitam tebe, onda ti cutis, duris se. Pricaj.
Uostalom, mene bi bilo stid iznositi sta se meni desilo pored siguran sam ljudi i ovdje koji su prosli mnogo gore. Evo me, ziv i zdrav, pricam s tobom ko sto i ti pricas sa mnom. Zato suti i ti i ja cu, barem ovdje, ovo nije mjesto za iznosenje takvih stvari. Zivot je jedan ba, i ne vrijedi ni hiljadu Bosni, Srbija niti bilo cega drugog.
Uostalom, ovdje se prica o politici, a ne o multikulturalnom dijalogu.
-
goeasy
E zabole njega uvo sta si ti prezivela, i ja sam bila veoma mrsava za vreme rata u BiH, zato sto smo jedva zivu glavu izvukli iz Sarajeva i prvih godina u Beogradu jedva da smo imali sta da jedemo. Bila sam dete ali se i te kako secam nekih stvari prezivljenih u Sarajevu, i te kako se ja ceo zivot suocavam sa mnogim stvarima, posebno kad dodjem da vadim dokumenta, ili kad smo stan koji je bio staro vlasnistvo vracali u posed. Relativno cesto dolazim u Sarajevo, i oni ljudi koji me tamo poznaju znaju da nikako od besa ili ne znam kog razloga nismo napustili taj grad, a ni od granata. Pa sve vreme bombardovanja Srbije sam bila u Beogradu, ali tamo me niko u sklonistu nije legitimisao i nisam se strecala od svakog telefonskog poziva, uniformisanog lica (znate koje su uniforme bile na Bas Carsiji). Mozda bi i ti drugacije razmisljala da su ti se desavale takve stvari. Ja razumem donekle ove ljude iz Sarajeva, bila sam u istom (ajd da ne kazem gorem) polozaju kao i oni ovde dok sam bila, ali tebe zaista ne razumem, dodji da zivis u Sarajevu nekoliko meseci pa kad se vratis reci nesto na temu slobode govora i razlicitog misljenja. Vidis da te neki cije misljenje delis ne prihvataju, za njih si mazohista.pesak wrote:Ti si stvarno nesto mnogo gadno preturio preko glave. Pricaj. Sta ti je ? Interesuje me. Anoniman si, slobodan, pricaj. Bice ti lakse. Evo, ja nemam pojma sta si ti to preziveo, dok mi ne kazes. Ja kazem sta sam ja prezivela a ti to nazivas sebiclukom ili mazohizmom, kao ne pitam tebe, nego pricam o sebi. a kad pitam tebe, onda ti cutis, duris se. Pricaj.jeza u ledja wrote:jeza u ledja wrote:
1) fasisti
2) slijepci
3) mazohisti
-
pesak
kako god, treba da razgovaramo. a ja ne mogu da razgovaram sama sa sobom , ako ti neces da razgovaras.
cak ne mogu ni da se branim, da ne bi opet ispalo da pisem o sebi, a da ne pitam tebe.
mislis da mi ovde, koji smo bili protiv rata i protiv milosevica od prve nismo stradali ? nismo patili ? nismo protestvovali ? grdno se varas.
ovde te nazivaju izdajicom,i prete ti, a tamo treba da se sramim . ma fenomenalno.zbog cega da se sramim ? zbog toga sto mi je milosrvic oteo 20 godina zivota ? Sto mi je rasterao prijatelje po svetu ?sto me je izbacio iz civilizacije? sto mi je jedini vid komunikacije sa ljudima postao internet ?jer su moji ljudi u inostranstvu? sto sad opet gledam isto , isto *ranje, drugo pakovanje- kostunicu Velikog ?sto gledam slepilo ljudi oko sebe ? sto te pitam kako si a ti cutis ?sto se osecam krivom, a zbog cega ?jel sam glasala za skota ubicu ? Nikad.Jel sam ubila nekog ? Nisam.
cak ne mogu ni da se branim, da ne bi opet ispalo da pisem o sebi, a da ne pitam tebe.
mislis da mi ovde, koji smo bili protiv rata i protiv milosevica od prve nismo stradali ? nismo patili ? nismo protestvovali ? grdno se varas.
ovde te nazivaju izdajicom,i prete ti, a tamo treba da se sramim . ma fenomenalno.zbog cega da se sramim ? zbog toga sto mi je milosrvic oteo 20 godina zivota ? Sto mi je rasterao prijatelje po svetu ?sto me je izbacio iz civilizacije? sto mi je jedini vid komunikacije sa ljudima postao internet ?jer su moji ljudi u inostranstvu? sto sad opet gledam isto , isto *ranje, drugo pakovanje- kostunicu Velikog ?sto gledam slepilo ljudi oko sebe ? sto te pitam kako si a ti cutis ?sto se osecam krivom, a zbog cega ?jel sam glasala za skota ubicu ? Nikad.Jel sam ubila nekog ? Nisam.
- jeza u ledja
Ja sam mogao u Beges isto tako ko i ti.goeasy wrote: E zabole njega uvo sta si ti prezivela, i ja sam bila veoma mrsava za vreme rata u BiH, zato sto smo jedva zivu glavu izvukli iz Sarajeva i prvih godina u Beogradu jedva da smo imali sta da jedemo. Bila sam dete ali se i te kako secam nekih stvari prezivljenih u Sarajevu, i te kako se ja ceo zivot suocavam sa mnogim stvarima, posebno kad dodjem da vadim dokumenta, ili kad smo stan koji je bio staro vlasnistvo vracali u posed. Relativno cesto dolazim u Sarajevo, i oni ljudi koji me tamo poznaju znaju da nikako od besa ili ne znam kog razloga nismo napustili taj grad, a ni od granata. Pa sve vreme bombardovanja Srbije sam bila u Beogradu, ali tamo me niko u sklonistu nije legitimisao i nisam se strecala od svakog telefonskog poziva, uniformisanog lica (znate koje su uniforme bile na Bas Carsiji). Mozda bi i ti drugacije razmisljala da su ti se desavale takve stvari. Ja razumem donekle ove ljude iz Sarajeva, bila sam u istom (ajd da ne kazem gorem) polozaju kao i oni ovde dok sam bila, ali tebe zaista ne razumem, dodji da zivis u Sarajevu nekoliko meseci pa kad se vratis reci nesto na temu slobode govora i razlicitog misljenja. Vidis da te neki cije misljenje delis ne prihvataju, za njih si mazohista.
Nas niko nije tjerao.....u stvari da se ispravim, Srbi su nas istjerali, a mogao sam komotno s njima. Jedini pravi problem koji sam imao - je u pravo od njih.
Zato uz duzno postovanje, ja nisam bas bio dijete kao ti pa shvatam da nije do tebe - ali uz duzno postovanje prema tvojim roditeljima - ako hoces da kazes da su protjerani u Bg kao sto sam ja protjeran u slobodni dio Sarajeva (preko nisana baj d vej) - ne kenjaj.
Samo da jos dodam, kad je rat poceo ja ga uopste nisam shvatao kao rat Srba protiv ostalih, vec rat budala protiv normalnih.
-
pesak
Sto ne bi napravili topic na kojem bi mogli pricati o nasim traumama u poslednjih 20 godina ? Jesi li gledao nekad neku emisiju o Juzno-africkoj Republici ? Tamo su imali suocavanja zrtve i njihovi dzelati i svaki je imao svoju pricu i jedni drugima su oprastali nekako, radi daljeg zajednickog zivota. Znam da smo mi prilicno daleko od toga. Mozemo govoriti preko interneta slobodno.jeza u ledja wrote:Ma ko si ti jebote da ti ja govorim sta se meni desilo? I jos javno na forumu!pesak wrote: Ti si stvarno nesto mnogo gadno preturio preko glave. Pricaj. Sta ti je ? Interesuje me. Anoniman si, slobodan, pricaj. Bice ti lakse. Evo, ja nemam pojma sta si ti to preziveo, dok mi ne kazes. Ja kazem sta sam ja prezivela a ti to nazivas sebiclukom ili mazohizmom, kao ne pitam tebe, nego pricam o sebi. a kad pitam tebe, onda ti cutis, duris se. Pricaj.
Uostalom, mene bi bilo stid iznositi sta se meni desilo pored siguran sam ljudi i ovdje koji su prosli mnogo gore. Evo me, ziv i zdrav, pricam s tobom ko sto i ti pricas sa mnom. Zato suti i ti i ja cu, barem ovdje, ovo nije mjesto za iznosenje takvih stvari. Zivot je jedan ba, i ne vrijedi ni hiljadu Bosni, Srbija niti bilo cega drugog.
Uostalom, ovdje se prica o politici, a ne o multikulturalnom dijalogu.
Ne treba da te bude stid. Svako ima svoju muku, koja je njemu najveca.Ovde si anoniman. Ovde je mesto slobode za pricu.
- jeza u ledja
Nije tebi Prozor rekao da treba da te bude sram vec meni.pesak wrote:kako god, treba da razgovaramo. a ja ne mogu da razgovaram sama sa sobom , ako ti neces da razgovaras.
Ne treba da te bude sram. Tebi je tesko, ok, ali ti zivis u drugoj drzavi.
Sta mislis da jedan Amerikanac ode u Irak i prica Iracanima joj eto tesko mu u Americi, ovaj Bush je kreten, kakvi su to ljudi koji glasaju za njih...itd...a ovaj Iracanin ga gleda i ne zna sta da mu kaze.