Yes & No wrote:
Tugo moja golema , pa jesi li ti ikad bio na utakmici .Cuj jednog golmana pa taman da je Lav Ijasin staviti u konkurenciju za najboljeg fudbelara BiH .
Ti blage veze namas sa fudbalom .Ti si vjerovatno doselio u Mostar iz nekog sela izemdju Konjica i Jablanice .Odakle su ti roditelji ? Znas li ti da se osjecaj prema fudbalu , pjesmi , preferansu , beli , sahu , skaknju sa Mosta ...gradi ako si najmanje 200 godina gradsko dijete. Barbarez ti bolji od Safeta Susica , pa ti nisi ni za ubit ! Da si barem spomenuo Semira Tucea , halal ti bilo . Ali ovako .Da si barem spomenuo Asima Ferhatovica ili Ivicu Osima , halal bilo ali ovako ja sam prisiljen i prinudjen mada mi nije bila namjera , kada se suocim sa ovakvim diletantima da kazem da je Safet Susic zvani Pape najbolji igrac svijeta svih vremena .Slusaj Mostarac ja sam svojim ocima gledao preko hiljadu utakimica a koliko si ih ti gledao ?
Ma tornjaj se molim te iz mog vidokruga .

Pa dobro mogu i ja rec da je Zastava pravila najbolje automobile na svijetu zato sto je moj babo voz'o zastavu, samo kvalitet auta se ne mjeri po mom babi, nego po necem drugom. Isto je tako i sa fudbalerima, mozes ti rec sta god hoces, ali cinjenice su neumoljive, a to je da je Sergej Barbarez u sezoni 2000/01 sa 22 postignuta pogotka bio zajedno sa Ebe Sandom najbolji strijelac BUNDESLIGE u sezoni kad je prvak te lige postao prvak evrope, da je Hasan Salihamidzic bio prvak evrope sa Bayernom, da je Meho Kodro zabijao i Realu i barceloni i uz to igrao (a ne cistio stative kao Baljic u Realu) za Barcelonu, heeeeej Barcelonu covjece.
Po svemu sudeci sporo ucis kad ti 1.000 utakmica nije bilo dosta, ali bolje ikad nego nikad.
Zatim je li vazno za objektivnost i znanje ko je odakle, a drugo moja porodica je u Mostaru toliko godina do koliko ti ne znas ni izbrojat cak ni kad ti pomognu
P.S. Enver Maric je branio 32 puta za repku Jugoslavije od 1972-1976. branio za Velez i Schalke04 i bio najbolji igrac Jugoslavije 1973. godine, a oni koji su ga birali ocito se nisu vodili tvojom logikom o golmanima, kao ni oni koji su birali Kahn-a za najboljeg igraca njemacke.