"Neko bi ovde mogo biti bjen..."

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Post Reply
amalka

Post by amalka »

Ma nek' mi imamo novi forumski par :oops: Da ne kazete da se samo svadjamo :roll: :D

Stoka i KeepitSimple :D
amalka

Post by amalka »

BISCANIN2 wrote:šajtov-novčanik
:lol: Znam :D

A za TV sam cula izraz HABER kutija :lol: :lol: Ne znam odakle potice, ali cula sam to :D
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

vrljika - to je komad drveta zakucan izmedju 2 stuba i sluzi kaj ograda
pojata - to vam je objekt u koji se mece sijeno
rodjo - to vam je svako ko naidje pa cak i pravi rodjak
rodica - e to vam je neka treba sto bi ovdje rekli ali nekad znaci i prava rodica ovisi od situacije
hicalica - to vam je motka na koju nataknete komad blata i onda gadjate narod
prtokol - to su vam stare nane kod nas govorile za narandze
ulivaca - e to je kao kljukusa samo sto se pravi od kukuruzovog brasna
pecena pita - to vam se pravi od onih jufki koje se se mogu kupiti one sto su osusene a mi smo to lagano susili na sporetu
lepuzan - to su vam sporeti na drva koje prave ljudi eto ali posto su Lepuzanovici to valjda prvi poceli da prave onda se tako i zovu
mrkati - to vele za ovce kada na ih obadje rodjo ovan a koristi se i za svakojake druge svrhe ;D
brina - to vam je medja neka
omaha - dosao vasar negdje i onda ljudi odu na omahu tj. na vasar pa se tamo svasta desava
muhur - ilite pecat
bradvilj - to vam je posebna tesarska sjekira
vrica - je ovdje vreca
varcak - to vam je mjera neka stara i uglavnom iznosi 15 kg ali je vrica isto i mjera koja iznosi 3 varcaka
dara - to vam je neki pogolem casaf u kojeg se more staviti sjeno, susanj i onda lijepo pricvrsiti i metnuti na glavu
tralje - to su vam dvije grane koje metnete ispod gomile sijena ili djubra pa da mogu dvojica to nositi .
rogulje - to su vam onaj alat koji izgleda kao viljuska ali naravno uvecana i koristi se za kidanje kravama, onda za tovarenja djubra, za sijeno ma za svasta
pokidati ispod krava, kidati kravama - to vam je otici lijepo u stalu i pokupiti djubar i onu prljavu steracinu ispod krave i baciti na djubrenik i onda lijepo staviti novu da se krava ne prlja
steracina - to vam je nesto sto se mece pod kravu a to more biti slabije kakvo sijeno ili otava, onda slama, susanj ili kombinacija ovih nekih
osaka - to vam je mokraca od krave i sve ono sto se smijesa sa tim pa onda izadje iz stale
djuvegija - tj. gazda kuce kao ono: "Mlada dje ti je djuvegija".
gunj - to vam je prsluk ali karekteristican za seljake ono napravljena unutrasnjost od ovcije koze tj. ono cupavo fino oprano a sa vanjske strane materijal je zelen slican onom sa satorskog krila
kubura - kod nas se veli za svakojaki pistolj
strnjika - to vam je ono sto ostane po njivi kada se pozanje psenica ili neka takvog oblika zitarica znaci oni komadi slame sto su ostali u zemlji

Eh da ovdje ne razlikuju nista sem tresnji kod naske ima klasifikacija i to:

haslame - to su one sto se kupuju po pijacama tj. one pogoleme tj. najvece
trisnje - one sitne i one su pravo slatke ali su dosta sitnije od haslama
hrust - e to su vam posebna vrsta trisnji ali jako crne boje kada sazore a usput znacete da jedete ih jer ako vam sta uflekaju halali Huse materi jer od toga nejma vise nista samo tarac
U sridu .
Krhljo

Post by Krhljo »

Joj naumpao mi sada jedan izraz (dok sam se vozio kontrambajem) tj. vic sto smo se mi ono zajebavali :D. Idu dvije zenske cestom i drze se za ruku i kao pitas ih:" Sta je to jeste li vi stricevke" a one sve usplahirene uglas : "Ma jok mi smo lezbjeke". I tako ako te neko u Cazinu nazove stricevkom a da te ne zna znaj da si lezbejka :D.

Znam da je bilo i trklja ali ima jos izraz grah sto se trklja ili pak istrkljo se grah :D a mi smo se znali zajebavati u kaficu ono kada narucujes kazes: "Daj mi narendanih trkalja" :lol:.

Pa onda kada hos njekoga da zajebavas ono zensku upitas da nije slucajno joj mama Bjela Nene Prde :D.

Eh da je sada se malo zadati svasta bis e ovdje moglo napisati.
Krhljo

Post by Krhljo »

Greske se lako potkradu ali tu smo mi da ih popravimo
KeepItSimplE wrote:masanca-maslenica
hudanca-jadnica :D
hani-sačekaj ili očekni de bogati
nama-odmah ili sadena
viđaj-vidi (ali to je ono kada nesto nadjes npr. njemu skoljku i kazes: "Vidjaj de sine ovo".
makanti-maknuti
cipac- cjevanica ali more biti zacipi se a to je kada ti se ono od drveta nesto zabije pod kozu ono ko mali trn
masirača - (sto bi drug Nele rekao potpuno pograsno) je bundeva a masiracanca je pita od tikve
kuruza-kruh od kukuruznog brašna
bom - (takodje pogresno) evo recenica primjer: " Isla ja i brala jagode i bome me nesto ubode, bom ja mislila da je trava a ono piiiiiipppppp".
misala - ovog nema nego ovo je mjesala a ne mislila
diganti - dignuti
šta ti je zamnom - okani me se :D
bunda a more biti i pumperica (ona sa perjem napuhana) - zimska jakna :D
viš ni ona hudanca ne zna- više ni ona jadnica ne zna :D
uslo u vodu- pokupilo se (hlace,majica,misli se na odjecu) :D

"hani sinko Bog ti dao"--obicno stari mladjima govore :D
Evo jos jedne:

garet - belaj, nevolju ono vele ti kada nesto uradis lose : "A ti nista sem gareta ne znas ni raditi".
mema - dojka, sisa od zene (ovo je malo pogrdno ali jednostavno kome se god kaze svakom se cini ljepse pa cak i zenama :D)
slicure - to su vam komadi plastike odjeceni od gajbe one plasticne za boce neke i onda na vrhu malo smotani i sluze se za slicuranje tj. za spustanje na snijegu :D
kalibar - to su vam male sanke uglavnom napravljene od metalnih cijevi ali toliko su male da samo jedno more sjesti
tefter - teka u koju se tefteri njesto tj. pise
paluza - to vam je slicno pudingu ali se umjesto pudinga mece griz
Bumbar

Post by Bumbar »

Krhljo wrote:
hmm...mislim da paluza sa brasnom obicnim ide :-D
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

krhljo sto zapocinjes zatvorene teme. "gorikana i dolikana" nije isto sto "gorika i dolika" i "gori i doli"....

ovo zadnje je prvobitni izraz ikavice, ovo u sredini je krajiski izvrnuta ikavica tj. ono sto vi po okolnim cazinskim brdima koristie (cazinska naselja su vazda neka brda) a ovo trece je cisto izrugivanje.. tolko su vam isprali mozak da vise ni sami ne znate sta je vase a sta nije.

i niko nije reko da se mi "vas" koji tako pricate stidimo, samo vas branim od netacnih navoda, a vi po svojim japica ili hajrlahovica brdima pricajte i siptarski ako hocete, pa cak pricajte tako i kad se sredite, operete auto i sidjete u grad na pivo, ali to ne znaci da tako pricaju oni kojima auto stalno mora biti oprano i koji ne dijele odjecu na "za oko kuce" i "za u grad". ccc
StLouis

Post by StLouis »

Krhljo wrote:
amalka wrote:
Krhljo wrote:Ova bi tema treba posluziti da se napravi prevod svih rijeci krajisnika jebiga kada bi samo neko se zadao i sve ove primjere prekopirao. Eto prije neki dan su me pitali za neke:

Samo da napomenem ovaj govor je striktno vezan za podrucje Cazina i okoline sela znaci nemoj majketi da pricam o tamo njekim koji se stide gorika i dolika jer kod naske se vire tako veli :lol: jebiga ipak kladuscani najvise vole govoriti ekavicom to im je ono cool :lol:.
Jao, majko, glupe konstatacije :roll: Otkud ti samo to za Kladusane i ekavicu?
Nije ni bitna nego znas kako se kaze skim se druzis taki si :D.

Htjeo sam da se samo ogranicim na Cazin i kod naske se, kako sam maloprije rekao, vire veli gorikana i dolikana. Eto da ne bi petljao se sa tamo nekim :D.

I but me nerviral.

odkud ti sad ovo da kladusani koriste ekavicu - cista nebuloza, cijela cazinska regija(osobito sela) su ortodoksni ikavci. kakva ekavica :shock:
Sogan

Post by Sogan »

Krhljo wrote:Ova bi tema treba posluziti da se napravi prevod svih rijeci krajisnika jebiga kada bi samo neko se zadao i sve ove primjere prekopirao. Eto prije neki dan su me pitali za neke:

Samo da napomenem ovaj govor je striktno vezan za podrucje Cazina i okoline sela znaci nemoj majketi da pricam o tamo njekim koji se stide gorika i dolika jer kod naske se vire tako veli :lol: jebiga ipak kladuscani najvise vole govoriti ekavicom to im je ono cool :lol:.

vrljika - to je komad drveta zakucan izmedju 2 stuba i sluzi kaj ograda
pojata - to vam je objekt u koji se mece sijeno
rodjo - to vam je svako ko naidje pa cak i pravi rodjak
rodica - e to vam je neka treba sto bi ovdje rekli ali nekad znaci i prava rodica ovisi od situacije :D
hicalica - to vam je motka na koju nataknete komad blata i onda gadjate narod
prtokol - to su vam stare nane kod nas govorile za narandze :D
ulivaca - e to je kao kljukusa samo sto se pravi od kukuruzovog brasna
pecena pita - to vam se pravi od onih jufki koje se se mogu kupiti one sto su osusene a mi smo to lagano susili na sporetu
lepuzan - to su vam sporeti na drva koje prave ljudi eto ali posto su Lepuzanovici to valjda prvi poceli da prave onda se tako i zovu
mrkati - to vele za ovce kada na ih obadje rodjo ovan a koristi se i za svakojake druge svrhe ;D
brina - to vam je medja neka
omaha - dosao vasar negdje i onda ljudi odu na omahu tj. na vasar pa se tamo svasta desava
muhur - ilite pecat
bradvilj - to vam je posebna tesarska sjekira
vrica - je ovdje vreca
varcak - to vam je mjera neka stara i uglavnom iznosi 15 kg ali je vrica isto i mjera koja iznosi 3 varcaka
dara - to vam je neki pogolem casaf u kojeg se more staviti sjeno, susanj i onda lijepo pricvrsiti i metnuti na glavu
tralje - to su vam dvije grane koje metnete ispod gomile sijena ili djubra pa da mogu dvojica to nositi :D.
rogulje - to su vam onaj alat koji izgleda kao viljuska ali naravno uvecana i koristi se za kidanje kravama, onda za tovarenja djubra, za sijeno ma za svasta
pokidati ispod krava, kidati kravama - to vam je otici lijepo u stalu i pokupiti djubar i onu prljavu steracinu ispod krave i baciti na djubrenik i onda lijepo staviti novu da se krava ne prlja
steracina - to vam je nesto sto se mece pod kravu a to more biti slabije kakvo sijeno ili otava, onda slama, susanj ili kombinacija ovih nekih
osaka - to vam je mokraca od krave i sve ono sto se smijesa sa tim pa onda izadje iz stale
djuvegija - tj. gazda kuce kao ono: "Mlada dje ti je djuvegija".
gunj - to vam je prsluk ali karekteristican za seljake ono napravljena unutrasnjost od ovcije koze tj. ono cupavo fino oprano a sa vanjske strane materijal je zelen slican onom sa satorskog krila
kubura - kod nas se veli za svakojaki pistolj
strnjika - to vam je ono sto ostane po njivi kada se pozanje psenica ili neka takvog oblika zitarica znaci oni komadi slame sto su ostali u zemlji

Eh da ovdje ne razlikuju nista sem tresnji kod naske ima klasifikacija i to:

haslame - to su one sto se kupuju po pijacama tj. one pogoleme tj. najvece
trisnje - one sitne i one su pravo slatke ali su dosta sitnije od haslama
hrust - e to su vam posebna vrsta trisnji ali jako crne boje kada sazore a usput znacete da jedete ih jer ako vam sta uflekaju halali Huse materi jer od toga nejma vise nista samo tarac

Ne znam moga bi ja do sabaha vako ali eto ovo su neki moji biseri a imam ja njih punoooo jer sam volio biti kod dida rahmetli na selu puno pa i znam puno jer mi je vazdan bio inspiracija nas krajisnik autor Branko Copic.
:lol: :lol: :lol: Krhljo, sto Biscanin kaza potrefio si u srid sride :thumbup: a pusti kraju ovog stoku, hudnjak zavrsio uciteljsku i plaho se stico da ovdi balagu prosipa... a znas i sam kako su takvi prolazili u nasem kraju :D
Krhljo

Post by Krhljo »

_stoKA_ wrote:krhljo sto zapocinjes zatvorene teme. "gorikana i dolikana" nije isto sto "gorika i dolika" i "gori i doli"....

ovo zadnje je prvobitni izraz ikavice, ovo u sredini je krajiski izvrnuta ikavica tj. ono sto vi po okolnim cazinskim brdima koristie (cazinska naselja su vazda neka brda) a ovo trece je cisto izrugivanje.. tolko su vam isprali mozak da vise ni sami ne znate sta je vase a sta nije.

i niko nije reko da se mi "vas" koji tako pricate stidimo, samo vas branim od netacnih navoda, a vi po svojim japica ili hajrlahovica brdima pricajte i siptarski ako hocete, pa cak pricajte tako i kad se sredite, operete auto i sidjete u grad na pivo, ali to ne znaci da tako pricaju oni kojima auto stalno mora biti oprano i koji ne dijele odjecu na "za oko kuce" i "za u grad". ccc
Ja sam u takvom komsiluku dje mi odemo u zadrugu svoju i tu pricamo. A ti dole u gradu pokupi nase one kese smeca sto ti redovno doceramo da ti mrise, reci samo pred koju ces zgradu da se parkiramo :D. Eto uvijek sam mrzio ove ko fol gradjane, oni su na pakliće (to su kod naske one baterije) i samo laprdaju sto ne treba. Hajde rodjo zasjeni me majketi tvojim gradjanstvom i reci dje zivis u jednom slogu pa kada ti ja kazem nemoj se sramotiti. Jebote ima svukud ljudi po svijetu koji cijene i cuvaju svoj izvorni govor tj. kada se sretnu sa svojim zemljakom ono srce im se otvori pa kazu koju. Jebote mene nije sram da kazem gorikana ili dolikana jer mi jednostavno to predstavlja neki melos tj. kada to kazem kao da vidim nekog onog starijeg dida pored sebe kako to veli u nekoj recenici koja ima smisla i koja ne pocinje sa gluposcu koja veli nisam ti ja sa Japica brda ili Hairlahovica. Eto ako si ti toliki gradjan reci ti meni odakle si tacno ne moras direktno tacnu adresu govoriti pa cu ja tebe naputiti kako dodjes do mene eto da ti malo sramotacim :D. Eto ti se osjecaj i dalje gradjanom u tom nasem selu :D, jebiga hajde odi u grad ili navece negdje u kafic a da ne slusas turbo muziku, odi posjedi ko cojk u kino pa da cujes zvucne efekte sa linije vrijedne 10 KM, pa eto odi sada u gimnaziju ali na Malu Lisu jer je rodjo coban zasjeo u opstinu pa je premjestio, i hoces dalje da ti nabrajam.

@Bumbar jebiga sada i ja sumnjam u onu svoju paluzu ja mislim da je bas od brasna :D zahvaljujem na ispravci, a kada cemo mi praviti one brdare "tamo se vamo se".

@StLouis ona ekavica je malo provokacije radi :D, ako pazljivo procitas odgovor moj drugi poslije skontaces o cemu se prica.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Bumbar wrote:
Krhljo wrote:
zaboravili ste najvazniji sastojak ... pekmez :)
Bumbar

Post by Bumbar »

Minnela wrote:[

p.s. i jeste paluza sa brasnom,bumbarka je u pravu :-) ..
hehe..haman uvijek kad je hrana u pitanju :D

{krhljo...brdare cemo kad napravimo krajiski teferic :D ...ibtw.smo da te jos jednom podsjetim...ti ih pravis :P
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

Bosanski_kralj wrote:
SilentWhisper wrote:
Bosanski_kralj wrote:mamlaz-glupan,
nastrmačiti se - naoblačiti se(crni oblaci)
ošinuti-udariti
špeka- kliker
šega-šala
Kako godic ti ho´š - Kako želiš
Boze, ova je tema bezze....
Volio bih upoznati krajišnika koji se špeka, a ne klikera.... :x
jer ja sam kao klinjo proveo rat klikerajući....
nastrmačiti se?????????? :lol: :lol: ljudi moji, time out....
Evo dođi u Krajinu pa ćeš se uvjeriti, ili precizinije u Bos. Krupu. Izrazi nastrmačiti se, a posebno špekati se su mnogo češće u upotrbi nego naoblačiti se i klikerati se
Ne mogu doci u Krajinu kad sam vec u njoj, svih 25 godina svog zivota....
i eto, nisam znao da se u Krupi speka, a ne klikera...
Nastrmaciti se, iskreno nikad cuo, kod mene se oblaci oblace (kod mene = V. Kladusa)
:D
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

Minnela wrote:
Bosanski_kralj wrote:
SilentWhisper wrote: Boze, ova je tema bezze....
Evo dođi u Krajinu pa ćeš se uvjeriti, ili precizinije u Bos. Krupu. Izrazi nastrmačiti se, a posebno špekati se su mnogo češće u upotrbi nego naoblačiti se i klikerati se
Ma pusti ga bolan :-) ..Vidis da je na ovu temu dosao samo da bi se "pravio pametan" i onda kad je vidio da to nije tako lako pobjegao :-) ...Misli ako je bio klinjo u ratu da smo to svi bili..Steta sto je ostao klinjo i dan danas,pa se nije naucio osnovnoj kulturi dijaloga..
Osjecam se prozvanim....
Minella, samo malo!! Ja sam kraj onog izraza koji je tebe jaaaaaaaaakooo pogodio stavio smajlic, znaci nista ozbiljno s tim nisam mislio....
A ti svoju kulturu dijaloga potvrđuješ na ovaj nimalo lijep nacin, uvredama...:sad:
Jednostavno nisam se slozio sa onim sto si ti tvrdila (i vjerovatno jos uvijek tvrdis), zato sto se ipak smatram mjerodavnijim od tebe buduci da zivim tu.....
Ako se mozemo sloziti sa krhljom obadvoje, onda nema potrebe za vređanjem.... :D
Primirje?????
P.S. evo vidish ovo za Krupu i klikere, nidje veze, meni su speke ili spekule hrvatski izraz.. :D
Krhljo

Post by Krhljo »

zena wrote:
Bumbar wrote:
Krhljo wrote:
zaboravili ste najvazniji sastojak ... pekmez :)
Ti ocito ne znas sta je paluza i u paluzu ne ide nikako pekmez nego se to lipo ohladi, fino se ufati onaj kajmak (jos ako je od domace varenike) i to se onda posrce lagano americki :D.
domi

Post by domi »

Vodenjak wrote:
domi wrote:Nista lipse neg' kad dido i nane razvucu ikavski.....eh, dobra stara vremena.

A i vas Krajisnika, nemerete se ni na internetu naci a da se ne sporichite.

P.S. moja fajvorit ric ( rijec ) - handrmolja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.P.S. Vodeni, je l' to neko dira?
Razgali me s handrmoljom! :lol: :lol:

I ne dira mene vec Minelicu nam!
Dedere, ako je jopet ko bude bizuhurio, znas sta ti je ciniti! :-)
Ne znam, al cini mi se da bi ovdi neko stvarno mogo biti bjen. :D
Va(j)ik se neka haprtlja :lol: :lol: :lol: nadje da sjebe temu. :oops:

U vecini dijelova Bosne ( a mozda i u svim ) imo si daidzu i daidzincu ili dajincu, ja sam medjutim imao daidzu i UJNU :D
StLouis

Post by StLouis »

domi wrote:
Vodenjak wrote:
domi wrote:Nista lipse neg' kad dido i nane razvucu ikavski.....eh, dobra stara vremena.

A i vas Krajisnika, nemerete se ni na internetu naci a da se ne sporichite.

P.S. moja fajvorit ric ( rijec ) - handrmolja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.P.S. Vodeni, je l' to neko dira?
Razgali me s handrmoljom! :lol: :lol:

I ne dira mene vec Minelicu nam!
Dedere, ako je jopet ko bude bizuhurio, znas sta ti je ciniti! :-)
Ne znam, al cini mi se da bi ovdi neko stvarno mogo biti bjen. :D
Va(j)ik se neka haprtlja :lol: :lol: :lol: nadje da sjebe temu. :oops:

U vecini dijelova Bosne ( a mozda i u svim ) imo si daidzu i daidzincu ili dajincu, ja sam medjutim imao daidzu i UJNU :D
jes vala, ova tema se prokurvala, a izgleda da je i kuljava :oops: brez veze se koljete jebo ga hozda rajnovacki :D je li neko cuo za psovku "hodza rajnovacki"? niste!?? ja jesam :oops: kazu, ili barem kolaju price da je u Rajnovcu sluzio hodza koji je da izvinete na izrazu povalio puno, puno snasa, a par puta su ga i ulovili na djelu - krajiski kazanova. Kazu da je radio na crno(folom volonterski popravljao auta i raznu vrstu tehnike) a usput naplacivao. :D fin hodza :D
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

SilentWhisper wrote:
Bosanski_kralj wrote:
SilentWhisper wrote: Boze, ova je tema bezze....
Ne mogu doci u Krajinu kad sam vec u njoj, svih 25 godina svog zivota....
i eto, nisam znao da se u Krupi speka, a ne klikera...
Nastrmaciti se, iskreno nikad cuo, kod mene se oblaci oblace (kod mene = V. Kladusa)
:D
Kod mene se oba izraza dosta često koriste, iako za špekanje nisam znao da je hrvatska riječ. Nastrmačiti-crni oblaci i česti udari gromova
Znaš li šta znači "Ko te šiša", nemoj se uvrijediti, ozbiljno pitam znaš li šta znači
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

Bosanski_kralj wrote: Kod mene se oba izraza dosta često koriste, iako za špekanje nisam znao da je hrvatska riječ. Nastrmačiti-crni oblaci i česti udari gromova
Znaš li šta znači "Ko te šiša", nemoj se uvrijediti, ozbiljno pitam znaš li šta znači
E, jbg :D , ne znam, ko te šiša=briga me za tebe, u tom fazonu :D, to koristim svakodnevno... za špekanje nisam rekao da je hrvatska riječ, zato što ne znam je li, samo da mi zvuci tako. Znam da sam za špekule ili kako ja kazem klikere, cuo sa hrt-a i inih hr medija kojim je podrucje vkladuse bombardirano, pa sam, eto stekao dojam da je to hr rijec....
domi

Post by domi »

Sogan wrote: @domi, ova nam se haprtljica drzi dobro, vidi se da joj je mati lipo iz Cazina, i to sreza... pa samim tim i eventualni dajdza i ujna... ma sta eventualni, velika je to familija, imaju i ulice svoje :D naravno, asfaltirane :D :D
Ma cvice je to iz nase basce :D
domi

Post by domi »

Bosanski_kralj wrote: Kod mene se oba izraza dosta često koriste, iako za špekanje nisam znao da je hrvatska riječ. Nastrmačiti-crni oblaci i česti udari gromova
Ja se nisam ni klikero, ni spekao, ja sam se naime kuglo :)
domi

Post by domi »

Minnela wrote: a ja daJdzu i ujnu :D a i dan danas ih tako zovem :D ..

p.s. haprtlja?? sta je to? seprtlja? :lol: :lol: :D
Ma ja u pravu si, i kod mene je bio daJdza, al' mi se omace onako u naletu. :D

p.s. jeste, seprtlja..... :)
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

obladati=savladati, napasti
odfrlje=nehajno :D
handrmolja mi je rijec jaka ko beton, :D neko je vec spomenuo, ali ne u kontekstu u kojem je ja poznajem, handrmolja=skup beskorisnih ili malo korisnih stvari (as in: jeb'la ga ona handrmolja samo smeeeta tamo u shpajzu......... :D
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

DOST -jaran
dostina -jarančina
treba mu uliti -treba mu dati po guzici ili istući ,izraz upotrebljavan obično za lokalne kabadahije .
ukovati - čvrsto dogovoriti
otkovati -ružan izraz kad neko odustane , ili prekine kakav dogovor
obaliti -srušiti , spustiti i slično moj favorite izraz za formatiranje računara .
etf_freak

Post by etf_freak »

jedan izraz od biscana, uvijek prepoznatljiv :

"sine,da nemas po keca za fuku" :D

p.s.ljudi, samo svadja, a sta je sa naglaskom ? :lol:
Post Reply