Vratimo Trebević Sarajlijama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trambusek88

#151 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by trambusek88 »

Zna li neko pouzdano dolazi li oprema sa žičare Grächen-Seetalhorn ili Grächen-Hannialp?
poznanik

#152 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by poznanik »

Zašto GRAS ne uvede bus-liniju za Vidikovac ili Brus, makar s dva dnevna polaska, i bar dok žičara ne bude ponovo stavljena u saobraćaj :( Vjerujem da bi i ljeti i zimi bus bio krcat izletnicima.

Može li @MAN... doći do odgovora?
valterbranisarajevo

#153 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by valterbranisarajevo »

Poznanik ta linija postoji ali vozi veoma rijetko i to samo vikendom. Evo i red vožnje...(polazna stanica gore je parking preko puta prvog šumara)

http://www.gras.co.ba/rv/mini/RV%20minibus%2098.htm
poznanik

#154 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by poznanik »

valterbranisarajevo wrote:Poznanik ta linija postoji ali vozi veoma rijetko i to samo vikendom. Evo i red vožnje...(polazna stanica gore je parking preko puta prvog šumara)
Nisam znao, hvala @Valtere.

GRAS mora ovu liniju više i češće promovirati, mora više Sarajlija znati za nju i mogućnost da može izaći na Trebević jednostavnim sjedanjem u autobus. Pa čak i promijeniti lokaciju polaska, možda jedna da bude ispred Vijećnice, a druga sa bus terminala Ilidža, sa stajanjem za putnike duž cijelog puta na GRAS-ovim proširenjima...
valterbranisarajevo

#155 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

ma ništa ovo, jedna polazak vikendom-ko nijedan... :( a trebali bi srediti i onu cestu, makar onaj dio kod zlatišta koji je uništilo klizište...
svjezi_ustipak

#156 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by svjezi_ustipak »

Meni nije jasno jel ova zicara zavrsava na teritoriji Kantona Sarajevo ili zavrsava na teritoriji RS? Nikad nisam shvatio gdje je na Trebevicu medjuentitetska granica.
valterbranisarajevo

#157 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Kolko sam ja skontao međuentitetska linija je uglavnom cesta -negdje do Brusa,(osim kod Zlatišta) a dalje je sve RS...Vidikovac je definitivno u Kantonu Sarajevo.
valterbranisarajevo

#158 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

baja

#160 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by baja »

valterbranisarajevo wrote:Poznanik ta linija postoji ali vozi veoma rijetko i to samo vikendom. Evo i red vožnje...(polazna stanica gore je parking preko puta prvog šumara)
imao sam priliku voziti se jednom ovim Busom, i malo je reći "ODRON!" Vozač ko da vozi čumur, minibus samo što se nije zapalio, a sve vrijeme svira zika ko da je linija za čekrčiće. opet sve ovo je dovelo da korisnici ovog servisa budu toliko nedisciplinovani da je to priča za sebe (većinom peMzioneri koji grabe mjesto, a onda se vraćaju prema ulazu i sudaraju s novopridošlim putnicima). a čitavo to vrijeme 2 revizora s kiflama u rukama provjeravaju karte, jer linija je komercijalna! al nejse....valjda je i ot dio turističkog užitka

Glede žičare: Pa šta ako i pravi neki gubitak! ukoliko vlasti imale imalo osjećaja (čudno zvuči :D ) s vremenom forsirajući osnovne i srednje škole, kao i turiste/građane, može se dostići nivo pokrivanja troškova. veći je problem što naš svijet nema osjećaja za čist zrak, šetnju i tzv "aktivni odmor u prirodi" :o
ako je cijena da se gubi par godina, a da ovo naučimo, pa neka bude....bolje nego za npr azil za 100 kerova :run:
baja

#161 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by baja »

valterbranisarajevo wrote:sim kod Zlatišta) a dalje je sve RS...Vidikovac je definitivno u Kantonu Sarajevo.
vidikovac jeste....poštin dom Dobre Vode je linij arazgraničenja
valterbranisarajevo

#162 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Brus

Image

Image

Image
Last edited by valterbranisarajevo on 16/08/2011 16:44, edited 1 time in total.
jalijas74

#163 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by jalijas74 »

Ovaj Brus je jedio sto bi vrijedilo posjetiti na Trebevicu tj bilo sta sto je u RS tj sto dalje od naseg djela i razgranicenja
svi ovi koji se setkaju oko bob staze su za mene ludjaci jer tu mine stoje i na drvecu a koliko ih je posijano niko nikad nece saznati jos kad na to dodas ne eksplodirana ubojna sredstva

Hvala vam na svim ljepotama ali Trebevic mene nece vidjeti.
GOLFER

#164 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by GOLFER »

jalijas74 wrote:Ovaj Brus je jedio sto bi vrijedilo posjetiti na Trebevicu tj bilo sta sto je u RS tj sto dalje od naseg djela i razgranicenja
svi ovi koji se setkaju oko bob staze su za mene ludjaci jer tu mine stoje i na drvecu a koliko ih je posijano niko nikad nece saznati jos kad na to dodas ne eksplodirana ubojna sredstva

Hvala vam na svim ljepotama ali Trebevic mene nece vidjeti.
Ne pricaj gluposti i ne siri lazi ovda...

Visio sam i na vidikovcu i na boob stazi a i na opservatoriju, i evo me ziv, cak sam se jednom probio kroz zarasli dio sume, preko cetnickih rovova i izasao na Vidikovac... Ta teritorija je davno DEMINIRANA...

Ali lahko razumijem strah ljudi, i mogu im preporuciti ako vec ne vjerju deminerima, onda nema potrebe ni da ulaze u sumu nekim stazama... Na bob stazi i na Vidikovcu postoji asfaltirani put tako da i oni najveci ''panicari'' mogu bez problema da sve obidju, tako da je ovaj tvoj komentar potpuno nepotreban... opusti se i slobodno lagano prosetaj cestom, zrak je cist pogled fenomenalan :-D
jalijas74

#165 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by jalijas74 »

GOLFER

samo ti po svom i uzivaj u ljepotama prirode i svom hrabrom hodu preko rovova i transea ja sam "kukavica" i

moja noga oko Vidikovca i bob staze nece krociti bilo po asfaltiranim stazama bilo pored istih
jedna tamo

#166 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by jedna tamo »

:sad: crnjak
Corto Maltese

#167 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by Corto Maltese »

Ma ja, valja se čuvati tih ispodasfaltnih mina, one su najzajebanije.
naja22

#168 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by naja22 »

Vidikovac, Bob staza i okolina koliko ja znam nema mina bio sam dosta puta ..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#169 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by PipiDugaDevetka »

Zalažem se za to da se na Trebeviću izgradi krst izuzetnih razmjera, da bude iluminiran tako da se noću vidi iz najudaljenijeg dijela Zlatne doline, da blješti, prije nego li ga neko drugi izgradi i posveti dušmanima.

Inače, to je originalno ideja @1gorstaka, forumaša koji nas je napustio privremeno. Nadam se da je dobro i zdravo.

To bi bio žestok udarac svim šovinistima i ksenofobima, lažljivcima,...i Karadžićevom poznatom planu iz '92 od 6 tačaka o razdvajanju srpskog naroda od ostalih Bosanaca i Hercegovaca.
Pusur

#170 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by Pusur »

Evo Kusta pravi rusko selo i zicaru ;)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#171 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by KatarinaKosaca »

casa_vode wrote:jah, eto jedva cakamo da gledamo na neko rusko selo :lol: :-)
:lol: :lol: :lol: Umalo se ne udavih, jela baklavu :lol: :lol:
casa_vode

#172 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by casa_vode »

KatarinaKosaca wrote:
casa_vode wrote:jah, eto jedva cakamo da gledamo na neko rusko selo :lol: :-)
:lol: :lol: :lol: Umalo se ne udavih, jela baklavu :lol: :lol:
popi casu vode :oops:
Jedinstvo_Manchester

#173 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by Jedinstvo_Manchester »

romanovero wrote: ja, i?sta si mu ti glasnogovornik
Nisam mu glasnogovornik, ali meni bliski ljudi rade u institucijama u Istočnom Sarajevu pa sam se tragom ove vijesti na sa-x malo raspitao da bi vam mogao objasniti da se ne brecate i ne ložite na nešto na što ne možete da utičete.
romanovero

#174 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by romanovero »

Jedinstvo_Manchester wrote:
romanovero wrote: ja, i?sta si mu ti glasnogovornik
Nisam mu glasnogovornik, ali meni bliski ljudi rade u institucijama u Istočnom Sarajevu pa sam se tragom ove vijesti na sa-x malo raspitao da bi vam mogao objasniti da se ne brecate i ne ložite na nešto na što ne možete da utičete.
mozemo itekako da uticemo,i hocemo
junkers

#175 Re: Vratimo Trebević Sarajlijama

Post by junkers »

Jedinstvo_Manchester wrote:
romanovero wrote:
Pusur wrote:Evo Kusta pravi rusko selo i zicaru ;)
zicara ce bit napravljena i bez njega,a selo cemo zapaliti ;-)
ti da bi zapalio prvo moras doci, a posto veze nemas gdje ce se graditi nemoj da srljas grlom u jagode bez da nemas pravu informaciju. Kao prvo iz prve ruke je da ce se to etno selo graditi na juznim padinama Trebevića, a ne na sjevernim tj, na teritoriji RS. Drugo to selo će se graditi na trasi nove ceste Lukavica - Jahorina tako da neće bosti oči Sarajlijicama iz istočne Bosne, treće ovi iz redakcije sa-x samo prepisuju vijesti koje ni u originalu nisu ispravne. Istina je da Kusta pregovara sa vlastima u Istočnom Sarajevu oko izgradnje ovog etno sela, ali bi se napravila sasvim nova žičara od Lukavice do Trebevića sa mogućnosti da ide i do Jahorine.
Pa ti brate kad imas tolike Cojones pali.
zamoli te ljude iz institucija da nas ne izostave iz te priče,stalo nam je do toga :lol:
Post Reply