Meni ovo toliko beznadezno zvuci da se nikada necu s tim pomiriti.amrino wrote:
Samo cu napisati- MI NISMO DRUGI I DRUGACIJI NAROD! Ma kako se neko trudio da nas promijeni- nikad se mi necemo promijeniti...Trebamo sebe prihvatiti takvima kakvi jesmo a ne se svim silama truditi da budemo nesto drugo.
Po tvome, trebamo da prihvatimo da ce nas svakih 50-60 godina zakaciti jedan rat, da ne znamo da zivimo skupa i da trebamo da se pomirimo s tim, umjesto da trazimo rjesenje kod naroda koji su imali slican problem i rijesili ga na najbolji moguci nacin
Svakako da potpadate, medjutim...El_comadante wrote: Trba uvesti vjeronauku u školu jer je korisna. NA ovu tvoju konstatacija(koja je boldirana) pitam te da li i mi pod padamo pod ( koji smo za vjeronauku)
Vi religijozni hocete religiju, ja i moje prijateljice hocemo borbene vjestine
Pogledaj kako je po svijetu i u drugim drzavam koje imaju vise konfesija, a koje su jedno 100X bogatije od nas!!!!
Zna se sta skola treba da ima......sve ostalo, ukljucujuci religiju, treba da bude van-nastavna aktivnost (da budem popustljiva
Druga djeca ce za to vrijeme trenirati neki sport i uciti strani jezik...jer svako svojoj djeci prioritete postavlja. Meni je bitnije da budu obrazovani i pametni, nego religijski i nacionalno svjesni.
Ali valjda svi imamo svoje...
P.S. Religija nikada nije ljude spajala. Religija tolerise, ali je po konceptu iskljuciva i kao takva nije dobrodosla u drzavne skole.