Hocu li??!! ili ne............
-
Trazenje signala...
Daj ba,sta vam je ? Morate li se prepucavati ? Neka svako kaze svoje misljenje....eto kakav smo mi narod,samo da nam se svadjati... 
-
liberal
kao sto neki rekose probaj, nista te nekosta.
ako si predeverao rat onda ti ovo nece tesko pasti.cinjenica je da se dosta nasih ljudi "nije snaslo" ali pitanje je sta znaci snaci se.
nemoj da se zamajavas da ce biti kao u sarajevu ili vec u mjestu u kojem zivis. zapad je brutalan ali moze se lako prezivit ako igras po pravilima igre. ova gore sto prica da nasi ljudi dolaze dole da prave zube istina je i ja sam to radio pa sam onda za 6 mjeseci isao kod zubara u torontu da mi radi ponovo.naravno da je bilo pokriveno sa osiguranjem koje imas ako radis.
nadalje komentar je bio mora se radit 2 posla da se prezivi. istina ali to je specificno za nas iz istocne evrope i rusije. svi dodjemo pa odmah hocemo da kupimo kuce od 300-500 m2 a onda kad skontamo da smo se zavalili zapad nam kriv ( a svi odrasli dole u nekih 50-70m2
)
kad pitam tako neke poznanike sto ce im tolika kuca , 2 auta ( a sve na kredit) onda me gledaju kao "jesi li ti to ljubomoran"
znam par ljudi koji su otisli dole i vecina ih je prezadovoljna .u svakom slucaju prekontaj se sta ostavljas sta dobijas, novi zeland je malo daleko (bas daleko cak i za nas iz sjeverne amerike) ali ako ti to nesmeta ....uzivaj
ako si predeverao rat onda ti ovo nece tesko pasti.cinjenica je da se dosta nasih ljudi "nije snaslo" ali pitanje je sta znaci snaci se.
nemoj da se zamajavas da ce biti kao u sarajevu ili vec u mjestu u kojem zivis. zapad je brutalan ali moze se lako prezivit ako igras po pravilima igre. ova gore sto prica da nasi ljudi dolaze dole da prave zube istina je i ja sam to radio pa sam onda za 6 mjeseci isao kod zubara u torontu da mi radi ponovo.naravno da je bilo pokriveno sa osiguranjem koje imas ako radis.
nadalje komentar je bio mora se radit 2 posla da se prezivi. istina ali to je specificno za nas iz istocne evrope i rusije. svi dodjemo pa odmah hocemo da kupimo kuce od 300-500 m2 a onda kad skontamo da smo se zavalili zapad nam kriv ( a svi odrasli dole u nekih 50-70m2
kad pitam tako neke poznanike sto ce im tolika kuca , 2 auta ( a sve na kredit) onda me gledaju kao "jesi li ti to ljubomoran"
znam par ljudi koji su otisli dole i vecina ih je prezadovoljna .u svakom slucaju prekontaj se sta ostavljas sta dobijas, novi zeland je malo daleko (bas daleko cak i za nas iz sjeverne amerike) ali ako ti to nesmeta ....uzivaj
-
Leonid Breznjev
A ti vazda k'o da cekas na sledeca desavanja, nebi li iskomentarisao!prleitihi wrote:i tako ona odeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..
-
Leonid Breznjev
Hahahaha! Izgleda da stvarno ima potrebno iskustvo!zoom66 wrote:prle, to ti iz iskustva...prleitihi wrote:i tako ona odeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....zna prle da sa mnom neJma rasprave...
dakleM, Saray_Di, 5 dana rada u banatu...
Jao kad se tek sad duo pronadje potvrdjen u svojim namjerama!
Padat ce haman banane kao kisa nebeska!
- cHupjahalic@
ne izazivaj nam komsiju... kad mahne metlom najblize smo mu nas dvije.Minnela wrote:Svaka cast zumeBrz si s metlom
![]()
-
mostarac
Ova Saray_di nije normalna sekunde jedne. Majke mi nisam znao da se i ovo moze rodit i hodat svijetom
Covjece pa Svemirko je za nju ono lik za na ranu privit
Ja ne znam sta bi napisao kao osvrt na njene postove, ali mogu reci da nisam nikad u zivotu zensko udario niti mi pada napamet i to mi je jedna od najprimitivnijih i najnizih grana na koje se covjek moze spustiti, ali kad bi mi ona ova sranja pocela bacat u lice, ja mislim da bi je sa zemljom sastavio, pa nek joj se mama i tata zrtvuju za novu vilicu. U ovoj zemlji 90% mama i tata cak i kad bi se zrtvovali do maksimuma tesko bi platili novu vilicu.
Ja ne znam sta bi napisao kao osvrt na njene postove, ali mogu reci da nisam nikad u zivotu zensko udario niti mi pada napamet i to mi je jedna od najprimitivnijih i najnizih grana na koje se covjek moze spustiti, ali kad bi mi ona ova sranja pocela bacat u lice, ja mislim da bi je sa zemljom sastavio, pa nek joj se mama i tata zrtvuju za novu vilicu. U ovoj zemlji 90% mama i tata cak i kad bi se zrtvovali do maksimuma tesko bi platili novu vilicu.
-
Eshek
Ma nije ona blentava, koliko sam ja što se sa njom natežemmostarac wrote:Ova Saray_di nije normalna sekunde jedne. Majke mi nisam znao da se i ovo moze rodit i hodat svijetom![]()
Kretena vazda bilo, a i biće
-
mostarac
i samo za Saray_di
ELEMENTAL - IZ DANA U DAN
http://www.youtube.com/watch?v=h6kgkhQr7-o
SHOT:
kolko nisko idemo, može li uopće niže
možda nam se dig'o zanos al standard nam se ne diže
dani ponosa i slave… i minusa na tekućem
mi ne živimo, mi preživljavamo
šta ostavljamo našem budućem naraštaju?
dugove, račune,
rate kredita nas guše a nemamo ni kune
kombiniramo kako odgodit plaćanje bar za desetak dana
jebo život kad na karticu se kupuje hrana
di smo sad
stara štednja se otopila
ošla na ono bitno: pojela se i popila
bez svega smo ostali, prenaglo nas je pogodilo
ko uopće zna što se to prek noći dogodilo
REMI:
koga da pitam brate ko će mi dat odgovore
reci bilo šta osim da je moglo biti gore
SHOT:
sve te tisuće, hiljadarke, konjanici i rudari
stavljani davno na stranu za neki san da se ostvari
nestali u brojkama
brojke ko snijeg okopnile
dok mi smo preživljavali životne stvari poskupile
i di smo sad?
napokon mirni,
napokon slobodni,
napokon u svojoj državi
al sad smo siromašni
dali smo svoje snove za ovu zemlju i nije nam žao
al usput se našao domoljub veći od nas pa pokrao sav višak
radili al nisu nas cijenili
mjesecima čekali da plate trud što smo uložili
di smo sad?
opet sve ispočetka
za kolko nisko idemo od ponedeljka do petka
kolko danas vrijedi naš rad
imali smo sad nemamo
di smo sad
REFREN:
Samo živimo iz dana u dan
i svaki san davno nestao je izbrisan…
Koga da pitam brate, tko će mi dat odgovore
reci bilo šta osim da je moglo biti gore
SHOT:
i di smo sad (di smo)
još čekamo bolje sutra
možda naivno se nadamo istim stvarima
dok iznutra cijeli sistem zakazuje
nema pravde da nas štiti,
nema poštene vlasti
sve sami konvertiti
obećanja su jeftina a život je tako skup
pa su uzor kriminalci
šta ćeš nije narod glup
hoće standard,
hoće lovu,
hoće živit,
hoće sve
a to čekaju
i čekaju
i čekaju
i popizde
jer nema smisla, režije su visoke, minus je preduboko
sve to traje predugo
narod puk'o
jedni kukaju što jučer bilo bolje je neg danas
drugi divljaju galame dok ih puca nacionalni zanos
i... pitam te... pitam te...
di smo sad
dalje radimo na crno ispod cijene al' do kad
ko će vratit dostojanstvo, ko će platit punu cijenu
dat nam tol'ko kol'ko vrijedimo da stvari jednom krenu
više gubimo strpljenje samo brojimo probleme
sve što imali smo nemamo i teško nam je breme
pa na kraju svatko zapita se «kolko nisko spao sam»
pa kako onda ostat ponosan....
REFREN
BRIDGE:
REMI:
i reci mi sa smo mogli promijeniti svijet
reci mi molim te
i da će djeca što dolaze imat nasljeđe za ponijet
SHOT:
i reci mi da nismo sve dobro uništili
reci mi molim te
i da ću moći mirno spavati od savjesti
REMI:
reci mi da možemo izgraditi, da još nije prekasno
i ako zakažem daj mi snage stvorit nešto prekrasno
SHOT:
i već sutra volio bih otvoriti oći pa da budem zahvalan
al ne mogu pa stisnem zube i hodam iz dana u dan
REFREN
-
mostarac
ma ja, nek crknu dusmani. Ono, ostala je samo prava raja koja tebe voliamrino wrote:Sretan put svima (koji se KONACNO nakane otici iz ove vukojebine...da ne ostane samo na supljoj prici...)- imate mahanje!
ja mislim da je ostala samo raja koja nije mogla otic i da se i danas nastavlja trend protjerivanja pameti iz zemlje i to namjernog kako bi ostala samo ona "prava raja" i nestala eventaulna konkurencija.
Toliki odlijev mozgova koji se desio ovoj zemlji, a koji je namjenski napravljen je veca tragedija od kompletnog rata i svega sto se u njemu desavalo. Ovu zemlju vise nema ko da izvede na bilo kakav, pa makar i na krivi put, jer ostala je samo "prava raja" koja bosnu voli
jaoooooo
- cHupjahalic@
zbog takvih mahanja ti jos nisi smjelaMinnela wrote:eto tvoje mahanje nekome nesto znaciamrino wrote:Sretan put svima (koji se KONACNO nakane otici iz ove vukojebine...da ne ostane samo na supljoj prici...)- imate mahanje!..kao da si ti sad neki faktor u tudjim zivotima
![]()
-
amrino
Gdje zivis? Negdje vani ili si ostao s "pravom rajom"?! Ili si od onih koji samo prelijevaju iz supljeg u prazno- seru kako im je lose ali nikako da nadju ona muda sto su im se negdje zametnula pa da dignu sidro?mostarac wrote:ma ja, nek crknu dusmani. Ono, ostala je samo prava raja koja tebe voliamrino wrote:Sretan put svima (koji se KONACNO nakane otici iz ove vukojebine...da ne ostane samo na supljoj prici...)- imate mahanje!![]()
![]()
![]()
![]()
ja mislim da je ostala samo raja koja nije mogla otic i da se i danas nastavlja trend protjerivanja pameti iz zemlje i to namjernog kako bi ostala samo ona "prava raja" i nestala eventaulna konkurencija.
Toliki odlijev mozgova koji se desio ovoj zemlji, a koji je namjenski napravljen je veca tragedija od kompletnog rata i svega sto se u njemu desavalo. Ovu zemlju vise nema ko da izvede na bilo kakav, pa makar i na krivi put, jer ostala je samo "prava raja" koja bosnu voli![]()
![]()
![]()
jaoooooo
Treba ja sada nekome da se pravdam sto ne zelim da se selim iz svoje zemlje?! Ma aha al' malo Morgen...Sretno svima koji su otisli- sretno svima koji ce da idu i sretno onima koji traze svoja muda...
-
mostarac
ja iduce godine najvjerovatnije necu bit stavnovnik ove vukojebine i ostavicu vas "pravu raju" da uzivate u bosni i volite je svim srcemamrino wrote:Gdje zivis? Negdje vani ili si ostao s "pravom rajom"?! Ili si od onih koji samo prelijevaju iz supljeg u prazno- seru kako im je lose ali nikako da nadju ona muda sto su im se negdje zametnula pa da dignu sidro?mostarac wrote:ma ja, nek crknu dusmani. Ono, ostala je samo prava raja koja tebe voliamrino wrote:Sretan put svima (koji se KONACNO nakane otici iz ove vukojebine...da ne ostane samo na supljoj prici...)- imate mahanje!![]()
![]()
![]()
![]()
Toliki odlijev mozgova koji se desio ovoj zemlji, a koji je namjenski napravljen je veca tragedija od kompletnog rata i svega sto se u njemu desavalo. Ovu zemlju vise nema ko da izvede na bilo kakav, pa makar i na krivi put, jer ostala je samo "prava raja" koja bosnu voli![]()
![]()
![]()
jaoooooo
Treba ja sada nekome da se pravdam sto ne zelim da se selim iz svoje zemlje?! Ma aha al' malo Morgen...Sretno svima koji su otisli- sretno svima koji ce da idu i sretno onima koji traze svoja muda...
ja nit je volim nit uzivam u njoj i iskreno jebe mi se za njenu sudbinu i buducnost i buducnost dobrih bosnjana srba i hrvata. Ne osjecam se dijelom nijedne od tih grupacija kontinentalnog rastinja
sto se mene tice mogu na bosni nacinit format i sve pobrisat i dovest dzedaje da zive, a drzavu nazvat kako hoce
-
amrino
SRETNO!mostarac wrote:ja iduce godine najvjerovatnije necu bit stavnovnik ove vukojebine i ostavicu vas "pravu raju" da uzivate u bosni i volite je svim srcemamrino wrote:Gdje zivis? Negdje vani ili si ostao s "pravom rajom"?! Ili si od onih koji samo prelijevaju iz supljeg u prazno- seru kako im je lose ali nikako da nadju ona muda sto su im se negdje zametnula pa da dignu sidro?mostarac wrote: ma ja, nek crknu dusmani. Ono, ostala je samo prava raja koja tebe voli![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jaoooooo
ja nit je volim nit uzivam u njoj i iskreno jebe mi se za njenu sudbinu i buducnost i buducnost dobrih bosnjana srba i hrvata. Ne osjecam se dijelom nijedne od tih grupacija kontinentalnog rastinja
Nadam se da ces do iduce godine uspjeti naci ta muda...
- cHupjahalic@
izrazavanje ti je na nivou.amrino wrote:Gdje zivis? Negdje vani ili si ostao s "pravom rajom"?! Ili si od onih koji samo prelijevaju iz supljeg u prazno- seru kako im je lose ali nikako da nadju ona muda sto su im se negdje zametnula pa da dignu sidro?
kuca ti daleko od moje.
-
mostarac
ja sam muda vec nasao, al procedura trajeamrino wrote:SRETNO!mostarac wrote:ja iduce godine najvjerovatnije necu bit stavnovnik ove vukojebine i ostavicu vas "pravu raju" da uzivate u bosni i volite je svim srcemamrino wrote: Gdje zivis? Negdje vani ili si ostao s "pravom rajom"?! Ili si od onih koji samo prelijevaju iz supljeg u prazno- seru kako im je lose ali nikako da nadju ona muda sto su im se negdje zametnula pa da dignu sidro?
Nadam se da ces do iduce godine uspjeti naci ta muda...
-
amrino
Kad dodjes haj bogati povedi sa sobom ovog mostarca- sevapa ces zaradit...Minnela wrote:ma nikakocHupjahalic@ wrote:zbog takvih mahanja ti jos nisi smjelaMinnela wrote: eto tvoje mahanje nekome nesto znaci..kao da si ti sad neki faktor u tudjim zivotima
![]()
ici u Bosni jel` tako?
![]()
evo tek nakon mnogo godina skupila hrabrosti da odem po prvi put
..mada ni sad ne smijem sama
..sta znam,moze me neko istuci ,jer sam se usudila doci u Bosnu
![]()
![]()