PVC prozori vs drvena stolarija

Post Reply

Koji prozor je bolji

a/ PVC
224
47%
b/ drveni prozor
193
41%
c/ danas je kisovit dan
58
12%

Total votes: 475

blueblue

#151 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by blueblue »

Jucer Elox ugradio prozore. Sve proslo super.
Pogrijesili, stavili obicno staklo umjesto mraz stakla u kupatilu. Jutros ih nazvao, izvinuli se i kada sam se vratio sa posla, vec dolazili i zamjenili staklo.
Za sada sve cista 5ica.
mO k3

#152 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by mO k3 »

Za mene nije nistadrugo dolazilo u obzir osim drvene stolarije... dok nisam otiso dole i jedan mi covjek preporucio nedaleko od banjaluke jednu fabriku koja pravi pvc stolariju....
Covjek pravi po njemackim standardima , kostalo me nekih 1000 euro vise nego drvena stolarija
uzeo sam zlatni hrast nijesam htjeo onu bijelu..
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#153 Re:

Post by ALexis »

Jan Komel wrote:"P.S. Jednom ulazim u jedan od naših tržnih centara kad čujem portira kako govori nekom kolegi:" Majku mu, evo baš pratim cijelo vrijeme dok radim ovde, što li na ovoj PVC stolariji nijedna muha ne može opstati, evo vidi sve ijedna je mrtva." :-)

Fakat ljudi (i ja sam primjetio), zna li neko sto li muhe crkavaju ne PVC prozorima. :?
kod mene ni jedna nije crkla, samo se kote :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#154 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by PipiDugaDevetka »

kamikazo wrote:http://www.senam-trocal.ba

Moram da pohvalim ljude na njihovom razumjevanju za moje tersluke.

Prozori prva liga :thumbup:
Sad, u januaru se izjasnite o kvaliteti ugrađenih prozora!
mrtva kokoš

#155 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by mrtva kokoš »

kod mene su moji mijenjali jedan prozor...
platili su ga oko 430KM, u trokal intergeos-u kod energoinvesta...
i dalje vlazi ali samo preko noci, npr. zamagli i sve to ali ne curi niz njih...
dok ispod ovih drvenih i dalje mora biti peskir, tece ...
Last edited by mrtva kokoš on 07/01/2011 15:34, edited 1 time in total.
miki27A

#156 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by miki27A »

@PipiDugaDevetka:
Upravu si za magljenje prozora, kod mene kod ALU pzrozora previse dihtuje, rose prozori i sve se slijeva na plocu. Sad bih se rado mijenjala za drvene, kakvi god da su.
Ja i sta da radim kad gljivice pocnu od ovoga? Ima li kakvo sredstvo protiv gljivica?
Hemel

#157 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by Hemel »

miki27A wrote:@PipiDugaDevetka:
Upravu si za magljenje prozora, kod mene kod ALU pzrozora previse dihtuje, rose prozori i sve se slijeva na plocu. Sad bih se rado mijenjala za drvene, kakvi god da su.
Ja i sta da radim kad gljivice pocnu od ovoga? Ima li kakvo sredstvo protiv gljivica?
ima sredstvo protiv gljivica ali to nije rjesenje i ono se koristi da se ociste mjesta gdje su se pojavile a ne svake sedmice koristiti te otrove.
uzroci maglenja, rosenja prozora su visestruki. uglavnom od slucaja do slucaja da se utvrditi uzrok rosenja ali generalno rjesenje je ventilacija ili povremeno provjetravanje.
kamikazo

#158 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by kamikazo »

PipiDugaDevetka wrote:

Na kuci sam ih ugradio prije 2002 a na stanu 2007... ljudi obrazovani, ljubazni, profesionalni, rokovi ispostovani, Buduci da sam ja jedan neverovatni ters i da se razumijem pomalo u te poslove kad su radili na kuci, majstorima bukvalno visio nad vratom... U stanu sam im ostavio kljuc i caaao ...
U svakom slucaju imaju moju preporuku ...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#159 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

kamikazo wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Na kuci sam ih ugradio prije 2002 a na stanu 2007... ljudi obrazovani, ljubazni, profesionalni, rokovi ispostovani, Buduci da sam ja jedan neverovatni ters i da se razumijem pomalo u te poslove kad su radili na kuci, majstorima bukvalno visio nad vratom... U stanu sam im ostavio kljuc i caaao ...
LaHko je tebi kad si mlad i tako sekularan :mrgreen: ,...Ja sam bio 16 000km daleko od Bosne kada su ugradjivali i montirali.

Uostalom, pogledaj ostale komentare na šta se žale ljudi.
kamikazo

#160 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by kamikazo »

PipiDugaDevetka wrote:
kamikazo wrote:
PipiDugaDevetka wrote:://www.senam-trocal.ba

LaHko je tebi kad si mlad i tako sekularan :mrgreen: ,...Ja sam bio 16 000km daleko od Bosne kada su ugradjivali i montirali.

Uostalom, pogledaj ostale komentare na šta se žale ljudi.
Hvala ti na tome "mlad" :thumbup: Radio sam po objektima u njemackoj cak sam jedno vrijeme i montirao prozore tako da znam sta je dobar prozor a sta nije. Mogu ti reci da me iznenadilo da ljudi koriste neke stvari koje se ni u njemackoj ne koriste ( zbog cijene )... poslije sam ih preporucio jos bar deset objekata i ljudi su bili zadovoljni ...
Dosta im je reklame od mene :run:
PipiDugaDevetka

#161 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Ima li još iskustava sa ugrađenim PVC prozorima sada u zimskim uslovima? Ako ste razočarani, podijelite to razočarenje sa nama forumašima da i drugi ne okuse gorčinu ugradnje kreka prozora.

''Osvetite se'' jer loš glas se najbrže širi internetom!
:sax:
kamikazo

#162 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by kamikazo »

PipiDugaDevetka wrote:Ima li još iskustava sa ugrađenim PVC prozorima sada u zimskim uslovima? Ako ste razočarani, podijelite to razočarenje sa nama forumašima da i drugi ne okuse gorčinu ugradnje kreka prozora.

sad kad pocne pljuvanje po konkurenciji :D
PipiDugaDevetka

#163 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

kamikazo wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Ima li još iskustava sa ugrađenim PVC prozorima sada u zimskim uslovima? Ako ste razočarani, podijelite to razočarenje sa nama forumašima da i drugi ne okuse gorčinu ugradnje kreka prozora.

Pojma nemaš kako me svaki put štrecne kada vidim zamagljene prozore i sjetim se kako sam krvavo zaradio pare za te iste šalabajz prozore 16 000km daleko od Bosne. Firmi i majstorima ne mogu ništa, ostaje mi samo moj dragi Sarajevo-x, da se ''osvetim''.
mO k3

#164 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by mO k3 »

PipiDugaDevetka wrote:
kamikazo wrote:

Pojma nemaš kako me svaki put štrecne kada vidim zamagljene prozore i sjetim se kako sam krvavo zaradio pare za te iste šalabajz prozore 16 000km daleko od Bosne. Firmi i majstorima ne mogu ništa, ostaje mi samo moj dragi Sarajevo-x, da se ''osvetim''.
dobar si !! :thumbup: :thumbup:
Najgore ti je kada ti Sfusere...
Shimano

#165 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by Shimano »

Prije svega pozdrav svima, morao sam da se se registrujem kako bi mogo ovo da podijelim sa vama tice se firme proizvodnja PVC stolarije Elox, iz Hrasnice. Poznato je vec da se bave proizvodnjom PVC stolarije ono sto je manje poznato a treba da se zna a to je da ih treba izbijegavati u sirokom luku.
Prije dvije godine od njih sam kupio stolariju u vrijednosti od 8500KM i jos dao 700 KM za ugradnju, lafo ako oni ne ugrade onda Elox nedaje garanciju na proizvedenu robu. Hajde velim ako se mora bolje i 700 KM pa da ima i ta garancija za nedaj boze. Znaci od dana kad su postavili stolariju dva puta su dolazili jer je nisu dobro ugradili optuzivali jedni druge da neznaju da rade e sad nece vise ni da dodju a stolarija je i dalje pod garancijom, zvao sam nekoliko puta ali izgleda da nemaju posla pa "Roblje" nije u fabrici znate kako je u Bosni drze vas dok ima posla cim nema hajde kuci pa te zovemo cim bude. Ja, djeca i supruga se smrzavamo jer nijedan prozor nedihtuje puse katastrofa, ulazna vrata od 1500Km su spala i takodje ne dihtuju a fol stolarija sa dva dihtunga sad vi zamislite kako oni to sve prave.Stolarija koju ce da vam ponude iz Elox-a, Hrasnica, bice dosta jeftinija od konkurencije (mene su navukli na to) ali znajte nastojace da vas prevre na svemu ostalom recimo da sam im ja platio za termo stakla i Argon, ovo da nisu stakla koja sam ja platio a da budu punjena argonom odmah mi je bilo jasno kad sam vidio komsijinu stolariju postavljenu od neke druge firme sad mislim da su stavili i naj obicnije staklo ne termo za koje im je placeno. Znaci Elox Proizvodnja PVC stolarije, iz Hrasnice nije da nezna napraviti prozore nego po kvalitetu su losiji od naj obicniji Turskih prozora koji se mogu kupiti za trostruko manje para po pijacama.
Nemojte da vas nasamare ko mene fol kvalitet, garancija...
Smece od firme i ljudi!
Da crnjak bude jos veci u ovoj zemlji nemate ih ni kome prijaviti da nece da ispostuju garanciju ostaje jedino ovako da jedni druge upozorimo, kamo bogdo srece da sam ja mogao nesto da pronadjem na internetu o njima prije nego potrosih pare.
Filter

#166 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by Filter »

PipiDugaDevetka wrote:Ima li još iskustava sa ugrađenim PVC prozorima sada u zimskim uslovima?

:( ...

moja iskustva su blago receno pozitivna, fakat sam prezadovoljan. PVC je u pitanju, jedna sarajevska firma, pretprosle godine jedan set prozora, ove godine drugi i razlika je nemjerljiva. niti se zahuknu, niti fajtaju. mozda je i do mene jer sam insistirao da ne postavljaju klupice odmah dok ne uradim sve oko prozora. oni inace samo nabacaju purpjene i kad to prosvira za godinu dvije, rupe ostanu unutra i onda imas cirkulaciju zraka oko prozora... inace drvenarija samo iz jedne firme iz Kiseljaka, neko je na proslim stranicama pisao o njima...
PipiDugaDevetka

#167 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Shimano wrote:Prije svega pozdrav svima, morao sam da se se registrujem kako bi mogo ovo da podijelim sa vama tice se firme proizvodnja PVC stolarije Elox, iz Hrasnice. Poznato je vec da se bave proizvodnjom PVC stolarije ono sto je manje poznato a treba da se zna a to je da ih treba izbijegavati u sirokom luku.
Prije dvije godine od njih sam kupio stolariju u vrijednosti od 8500KM i jos dao 700 KM za ugradnju, lafo ako oni ne ugrade onda Elox ne daje garanciju na proizvedenu robu. Hajde velim ako se mora bolje i 700 KM pa da ima i ta garancija za nedaj boze. Znaci od dana kad su postavili stolariju dva puta su dolazili jer je nisu dobro ugradili optuzivali jedni druge da neznaju da rade e sad nece vise ni da dodju a stolarija je i dalje pod garancijom, zvao sam nekoliko puta ali izgleda da nemaju posla pa "Roblje" nije u fabrici znate kako je u Bosni drze vas dok ima posla cim nema hajde kuci pa te zovemo cim bude. Ja, djeca i supruga se smrzavamo jer nijedan prozor nedihtuje puse katastrofa, ulazna vrata od 1500Km su spala i takodje ne dihtuju a fol stolarija sa dva dihtunga sad vi zamislite kako oni to sve prave.Stolarija koju ce da vam ponude iz Elox-a, Hrasnica, bice dosta jeftinija od konkurencije (mene su navukli na to) ali znajte nastojace da vas prevre na svemu ostalom recimo da sam im ja platio za termo stakla i Argon, ovo da nisu stakla koja sam ja platio a da budu punjena argonom odmah mi je bilo jasno kad sam vidio komsijinu stolariju postavljenu od neke druge firme sad mislim da su stavili i naj obicnije staklo ne termo za koje im je placeno. Znaci Elox Proizvodnja PVC stolarije, iz Hrasnice nije da nezna napraviti prozore nego po kvalitetu su losiji od naj obicniji Turskih prozora koji se mogu kupiti za trostruko manje para po pijacama.
Nemojte da vas nasamare ko mene fol kvalitet, garancija...
Smece od firme i ljudi!
Da crnjak bude jos veci u ovoj zemlji nemate ih ni kome prijaviti da nece da ispostuju garanciju ostaje jedino ovako da jedni druge upozorimo, kamo bogdo srece da sam ja mogao nesto da pronadjem na internetu o njima prije nego potrosih pare.
Evo, samo da podebljam o kojoj se firmi radi poštovani sapatniče. I ja sam nekako slično ''navučen'' i prevaren.
Ne od iste firme, nego od druge (Vidi moje prethodne postove).
:x
Qler

#168 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by Qler »

Ja opet imao pravo pozitivno iskustvo sa eloxom. Prvo ugradio ja (stari) u svoj stan, pa djevojka u svoj, a i prije dvije godine i na vikendici smo isto stavili njihove prozore, i evo do sada nikakvih problema... Ali eto, nikom covjek ne smije vjerovati...
zonbirile

#169 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by zonbirile »

firma Saplast uradila odlično posao,prva zima OK.Teško sada reći kako će biti ubuduće.Ima i iznenađenje,profesionalna anketa sa nagradnom igrom.Poslao onako i zaboravio,kad u februaru zovu-dobio nagradu u KM-ovima.
akson

#170 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by akson »

Da li je ko imao iskustva sa firmom Jasa (Rehau), Kolonija.
Shimano

#171 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by Shimano »

zonbirile wrote:firma Saplast uradila odlično posao,prva zima OK.Teško sada reći kako će biti ubuduće.Ima i iznenađenje,profesionalna anketa sa nagradnom igrom.Poslao onako i zaboravio,kad u februaru zovu-dobio nagradu u KM-ovima.

Po meni Saplast je institucija za ove kretene medjutim ovi su meni dali skoro dvije hiljade razlike u cijeni a fol isti materijal broj komora i dihtunga i tu sam ispao magarac da sam i platio vise nibih imao problem da kao fol imam PVC prozore od Elox -a a isto kao i da ih nemam.
Saplastu se nebi nikad desilo da neznaju napraviti a pogotovo ugraditi iste. Drago mi je da ljudi citaju ove postove pa da ne ispadnu magarci kao ja opet kazem kamo bogdo srece da je neko napisao nesto kad sam ja kupovao moju stolariju.
zonbirile

#172 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by zonbirile »

Shimano wrote:
zonbirile wrote:firma Saplast uradila odlično posao,prva zima OK.Teško sada reći kako će biti ubuduće.Ima i iznenađenje,profesionalna anketa sa nagradnom igrom.Poslao onako i zaboravio,kad u februaru zovu-dobio nagradu u KM-ovima.

Po meni Saplast je institucija za ove kretene medjutim ovi su meni dali skoro dvije hiljade razlike u cijeni a fol isti materijal broj komora i dihtunga i tu sam ispao magarac da sam i platio vise nibih imao problem da kao fol imam PVC prozore od Elox -a a isto kao i da ih nemam.
Saplastu se nebi nikad desilo da neznaju napraviti a pogotovo ugraditi iste. Drago mi je da ljudi citaju ove postove pa da ne ispadnu magarci kao ja opet kazem kamo bogdo srece da je neko napisao nesto kad sam ja kupovao moju stolariju.
------------------------------
upravo tako,moj jaran i pored mojih iskustava,poletio na jeftinijeg "divljaka".Pa svako neka ode prvo u firmu i vidi doček,uzimanje mjere i predračun,pa tek onda potpis ugovora i samu ugradnju.Nekad 20% viša cijena ne znači mnogo,ako za jeftiniju opciju dobiješ-ništa.
Tranquilizer

#173 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by Tranquilizer »

Shimano wrote:

SaPlast :thumbup:
nomVe

#174 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by nomVe »

Ima li iko iskustva sa firmom Sarix?
nomVe

#175 Re: PVC prozori vs drvena stolarija

Post by nomVe »

AnyOne?
Post Reply