Amerikanci, ode gorivo preko $ 4.00
- ahuseino
#151 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
ova, naizgled stara (po datumu) tema ozivila... ha?
kod mene benzin $3.50, jos moram puniti super...
nego kazu da ce se 'osjetiti' promjena u driving trend-u kad' benzin ode na, kako neko reche, $10+.
kakav fiat, ja kupujem XOM...
kod mene benzin $3.50, jos moram puniti super...
nego kazu da ce se 'osjetiti' promjena u driving trend-u kad' benzin ode na, kako neko reche, $10+.
kakav fiat, ja kupujem XOM...
- mofo33
#152 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
da se hvalim kako zivim i gdje? i da nema veze sa temom sto pricam? (P.S.ne pripisuj mi tvoj autoportretom,zivota ti)ljubav_aha wrote:Šeha wrote:Da li si ti bila u Americi? Znas li ti kakvi su centri amerckih gradova? Znas li ti koliko se isti razlikuju od evropskih? Znas li ti kakvo je stanje javnog prevoza u velikoj vecini am. gradova? Cini mi se da blage veze nemas... ali ono bas.mofo33 wrote: uostalom, nemam i necu auto= ne treba mi gorivo,ni popravci,ni osiguranja, ni tehnicke kontrole,ni parking, ni kazne,ni...
Idem u kupovinu "ruke u dzepovima", sve mi dostave kuci (besplatno)
Imam stan u strogom centru grada, skola na 50, posao na 200metara, sve radnje u blizini, tramvaj pred kucom,
a ne smeta mi ni pjeske malo
Kad idem daleko uzimam avion, krace relacije voz (Bordo-Pariz 3 sata vozom a 5,6 auto-putem)
i stignem fino odmorna tamo gdje sam krenula.
Zivot se moze organizovati umjesto kukati
Niko ne prica o putovanjima na daljinu nego o dnevnom vozarenju. Sta mislis da mi na dalja putovanja idemo kolima?
sutina mofo33 price je da nam se pohvali gdje i kako zivi,prica uopce nema cilj povezati odgovor sa temom,jel' tako mofa33,haj' nam lijepo priznaj
ja samo kazem da se moze zivjeti sa malo goriva ili potpuno bez,eto.
preko glave mi je svijeta koji samo kuka o cijenama goriva a kupuje dzipove i pick-up_e za voznju po gradu.
svako zna de je veeeeliko auto pitanje "prestige"(i velikih kompleksa isto tako) eh pa sad;
20 litara/100km u gradskoj voznji
ne treba cekati jeftinije gorivo, jer ga nece biti, nego treba mijenjati navike
-
jefferson
#153 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
[/quote][/quote]mofo33 wrote:
da se hvalim kako zivim i gdje? i da nema veze sa temom sto pricam? (P.S.ne pripisuj mi tvoj autoportretom,zivota ti)
preko glave mi je svijeta koji samo kuka o cijenama goriva a kupuje dzipove i pick-up_e za voznju po gradu.
svako zna de je veeeeliko auto pitanje "prestige"(i velikih kompleksa isto tako) eh pa sad;
20 litara/100km u gradskoj voznjitrazili ste-gledajte!
Ja tebi opet kazem da malo proputujes amerikom pa bi skontao da nije u pitanju navika nego potreba.
Eto ja sam bio nedavno u Chicagu i stalo se vozio metroom ili busom. Mejdutim tamo gdje ja zivim nema toga, nema trotoara jaro moj, sve je razbacano!
De se prvo informisi!
- mofo33
#154 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
[/quote]jefferson wrote:mofo33 wrote:
da se hvalim kako zivim i gdje? i da nema veze sa temom sto pricam? (P.S.ne pripisuj mi tvoj autoportretom,zivota ti)
Ja tebi opet kazem da malo proputujes amerikom pa bi skontao da nije u pitanju navika nego potreba.
Eto ja sam bio nedavno u Chicagu i stalo se vozio metroom ili busom. Mejdutim tamo gdje ja zivim nema toga, nema trotoara jaro moj, sve je razbacano!
De se prvo informisi![/quote]
ok,informisem se;
koje auto vozis? koje zena ti?( djeca voze ili ne jos?)
-
jefferson
#155 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Ja tebi opet kazem da malo proputujes amerikom pa bi skontao da nije u pitanju navika nego potreba.mofo33 wrote:jefferson wrote:mofo33 wrote:
De se prvo informisi![/quote]
ok,informisem se;
koje auto vozis? koje zena ti?( djeca voze ili ne jos?)[/quote]
Zene nemam, a ja vozim auto sa 2.5 V6 motorom, i placam svoje zdravstveno osiguranje koje ti imas od drzave jer drzavam ima vece poreze na gorivo!
- mofo33
#156 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
jefferson wrote:
De se prvo informisi!
ok,informisem se;
Zene nemam, a ja vozim auto sa 2.5 V6 motorom, i placam svoje zdravstveno osiguranje koje ti imas od drzave jer drzavam ima vece poreze na gorivo!
V6?
(zdravstveno osiguranje nije u temi ali cu ti reci, da ja moje placam 100% kao i penziju...informise se dalje
Last edited by mofo33 on 17/04/2008 01:44, edited 2 times in total.
-
jefferson
#157 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Zene nemam, a ja vozim auto sa 2.5 V6 motorom, i placam svoje zdravstveno osiguranje koje ti imas od drzave jer drzavam ima vece poreze na gorivo![/quote]mofo33 wrote:jefferson wrote:
De se prvo informisi!
ok,informisem se;
V6?
(zdravstveno osiguranje nije u temi ali cu ti reci, da ja moje placam 100% kao i penziju...informise se dalje
Jesil ti mozda uopce zakljucio da ja kukam u ovoj prici?
Mogu kupiti V8, V10 ili V12, ali moj izber je sljedeci put V6 ali 3.0
- mofo33
#158 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
idi na forum automobila, bice jasniji tvoj problem onda, ja odoh u "ekologiju" 
-
jefferson
#159 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Pa kakve sad to veze ima sa cijenom goriva?mofo33 wrote:idi na forum automobila, bice jasniji tvoj problem onda, ja odoh u "ekologiju"
-
whow
#160 Re:
Ma sheha je u pravu , $ 300 za gorivo mjesecno jos uvijek nije tako strasno al' bas se vozis kao covjek a ne ono vozis neki sub-compact u kome imas osjecaj da sjedis na klupici da bih ustedio sto dollara na gorivu. Lako je za gorivo , da je kako nagovoriti zenu da ostavi duhan jer je ovdje kutija cigarerta preko $ 10, dakle preko $300 mjesecno .dacina_curica wrote:tako SehaŠeha wrote:$3.39![]()
![]()
50 dolara za rezervar... A rezervar ode za tri-cetiri dana![]()
300 dolara mjesecno izadje ovim tempomJos uvijek nije kriza...
![]()
jedino nam jos optimizam preostaje
![]()
![]()
-
jefferson
#161 Re: Re:
whow wrote:Ma sheha je u pravu , $ 300 za gorivo mjesecno jos uvijek nije tako strasno al' bas se vozis kao covjek a ne ono vozis neki sub-compact u kome imas osjecaj da sjedis na klupici da bih ustedio sto dollara na gorivu. Lako je za gorivo , da je kako nagovoriti zenu da ostavi duhan jer je ovdje kutija cigarerta preko $ 10, dakle preko $300 mjesecno .dacina_curica wrote:tako SehaŠeha wrote:$3.39![]()
![]()
![]()
jedino nam jos optimizam preostaje
![]()
![]()
hahahahahaha, e to je vec problem, jebo OPEC!
- Fair Life
#162 Re: Re:
Litar benzina oko $1.50 dolara.Šeha wrote:$3.39![]()
![]()
![]()
Rezervoar 46 litara.
4-5 puta mjesecno po 46 litara... a nekad i vise.
Benzin je dzaba !
Cigarete $13.80. Dvije kutije dnevno.
-
#163 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Ne brinite se raja nista. McCain zeli da smanji federalnu taxu na benzin u toku ljeta. Bice to sve dobro, kupujte V12!!!!!!!! 
- ahuseino
#164 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Uze mi rijec iz usta. Ja bas nesto mislio da uduplam broj cilindara...location wrote:Ne brinite se raja nista. McCain zeli da smanji federalnu taxu na benzin u toku ljeta. Bice to sve dobro, kupujte V12!!!!!!!!
18c/gal nije sala. Sad cu napokon moci kupiti onu chokoladicu sto sam oduvijek prizeljivao.
... jos kad dodam Bushev ribejt, odo odma' otvorit' piljaru.
- ljubav_aha
#165 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
... i dalje tvrdim da pises iz ralicitog cilje,jedan od njih je da z******** raju sto kuka,mofo33 wrote:[
pisenje koristnjem trecem licu aludirajuci na prvo lice i obratno nije moj stil
chillex
- Šeha
#166 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Ja izgleda zaboravljam maternjiljubav_aha wrote:
pisenje koristnjem trecem licu aludirajuci na prvo lice i obratno nije moj stil![]()
Ima li ko da mi ovo uprosti. Mozda na Hercegovackoj varijanti, ovu Gorsku nista ne razumijem
- ljubav_aha
#167 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
seha,sve je pod kontrolom,ali ako neko pocne pisati upotrebom suprotnog roda,onda je mozda u pitanju madzar/kaŠeha wrote:Ja izgleda zaboravljam maternjiljubav_aha wrote:
pisenje koristnjem trecem licu aludirajuci na prvo lice i obratno nije moj stil![]()
![]()
Ima li ko da mi ovo uprosti. Mozda na Hercegovackoj varijanti, ovu Gorsku nista ne razumijem![]()
![]()
- dacina_curica
#168 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
e *ebi ga....ne zborim HercegovackiŠeha wrote:Ja izgleda zaboravljam maternjiljubav_aha wrote:
![]()
Ima li ko da mi ovo uprosti. Mozda na Hercegovackoj varijanti, ovu Gorsku nista ne razumijem![]()
![]()
BTW. juce opet poskupilo
- Šeha
#169 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Bah niste ni vi nesto jeftini... Ja mislio ono midwest provincija folovi... Reko taman da ti trazim da mi posaljes kanister od 20l postomdacina_curica wrote:
e *ebi ga....ne zborim Hercegovacki...moze l' na prostom sjevernoistocnom Bosanskom?
![]()
![]()
BTW. juce opet poskupilo......trenutno u STL gallon(3.5l) najjeftinijeg $3.49
- Šeha
#170 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Ovi ovdje napravili sajt kao da nadjes najjeftiniji benzin u okolini:
http://www.newyorkgasprices.com/index.aspx?fuel=A
http://www.newyorkgasprices.com/index.aspx?fuel=A
- dacina_curica
#171 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Ma otis'o je i midwest u mp3......Dzaba sto je provincija kad su cijene metropolskeŠeha wrote:Bah niste ni vi nesto jeftini... Ja mislio ono midwest provincija folovi... Reko taman da ti trazim da mi posaljes kanister od 20l postom![]()
![]()
- Šeha
#172 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Ma ja kontam od tolikih bosanaca kamiondzija mora da pokoji i cisternu vozidacina_curica wrote: Ma otis'o je i midwest u mp3......Dzaba sto je provincija kad su cijene metropolske![]()
.....nego, mozda nam pitt moze nabaviti jeftinije od rodjaka sandza
....mora da imaju negdje stelu u BP-ju
![]()
![]()
![]()
![]()
Sto litara gore-dole... Ne bi se ni primjetilo
- dacina_curica
#173 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
nice thinkingŠeha wrote:Ma ja kontam od tolikih bosanaca kamiondzija mora da pokoji i cisternu vozi![]()
![]()
Sto litara gore-dole... Ne bi se ni primjetilo![]()
-
CHICAGO
#174 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Sheha matere ti odakle si to ti ... pa ti je Midwest provincija... ne seri zivota ti... Pa ako je midwest nije Montana, South ili North Dakota...
Chicago 8 miliona u gradu plus 3.5 u "immediate" suburbs.... i to provincija... ha ha ha ha...
i baj d vej, US gallon je 3.86 litara...
pozdravi iz provincije (k'o sto bi Sheha rek'o)

Chicago 8 miliona u gradu plus 3.5 u "immediate" suburbs.... i to provincija... ha ha ha ha...
i baj d vej, US gallon je 3.86 litara...
pozdravi iz provincije (k'o sto bi Sheha rek'o)
- Šeha
#175 Re: Amerikanci, ode gorivo preko $ 3.00
Ha, jadacina_curica wrote:
nice thinking![]()
....tek mi je sad ovo malo jasnije http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=48969
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()