dejo75 javi mi se na pp mislim da imamo rjesenje za cukicu samo je bitno da nam pomognes?dejo75 wrote:Na Višnjiku se vrti cuko - star par sedmica NAPUŠTEN!!!!!!!!!!!!! Nalazi se ispred zgrade u ulici Višnjik 21a!!!!!!!
MOLIM SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA AKO IMA KO DA GA USVOJI!!!!!!!!!
CUKO JE PRESLADAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Izgubljeno - nadjeno
Moderator: anex
-
csejla
#151 Re: Izgubljeno - nadjeno
-
csejla
#152 Re: Izgubljeno - nadjeno
superdejo75 wrote:"problemcic" na visnjiku je rijesenhehhe USPJEŠNO
HVALA SVIMA na porukama
-
ajsela
#153 Re: Izgubljeno - nadjeno
Dejo75 javi nam ko je usvojio cukicu
I molba dobronamjerna - ne pisi gdje se nalazi neki pas detaljno jer svako ovo cita, moze biti lose za cukicu, informacije o mjestu ako te pitaju daji na pp:)
Pozdrav!!
I molba dobronamjerna - ne pisi gdje se nalazi neki pas detaljno jer svako ovo cita, moze biti lose za cukicu, informacije o mjestu ako te pitaju daji na pp:)
Pozdrav!!
-
dejo75
#154 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ma sve je OK
Cukica je u dobrim rukama - taman da ne pokisne večeras
a za adresu se izvinjavam bilo mi je bitno da se njegov "status" što prije riješi - pa sam je zato stavio. Sad znam za ubuduće mada se nadam da neće biti idućeg puta tj. da više neće biti napuštenih pasa.
Hvala svima još jednom i pozdrav!!!!!!!!
Hvala svima još jednom i pozdrav!!!!!!!!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#155 Re: Izgubljeno - nadjeno
sinoć smo ja i moja draga vidjeli jednog ljepotana od mačora i ne bi bilo ništa čudno da on nije dobro uhranjen i da nije vrlo pitom. bilo je dovoljno samo da ga zovnemo i on je sam došao i počeo se umiljavati. priznaćete dosta neobično za mačku koja živi na ulici.
elem, kako bi vrlo lako ovo mogao biti nečiji ljubimac koji je pobjegao evo njegove slike.
i da viđen je u aleji lipa, kod onog mosta što se renovira u Vilsonovom.

elem, kako bi vrlo lako ovo mogao biti nečiji ljubimac koji je pobjegao evo njegove slike.
i da viđen je u aleji lipa, kod onog mosta što se renovira u Vilsonovom.

-
LANANA
#156 Re: Izgubljeno - nadjeno
OPET JA !!!
VIĐEN JE OPET SINOĆ.DOŠAO JE POD NAŠ PROZOR!ONDA SMO SE SVI SJURILI NAPOLJE DA GA NAĐEMO.PO MRAKU SMO SE RAZMILILI PO BAŠTAMA I OKO ZGRADA,A NAVIGACIJA JE BIO MUŽ SA PROZORA.BJEŽAO JE PO NEKOLIKO METARA,PA SE ONDA UMIRI,MJAUKNE PA KAD SE PRIBLIŽIMO OPET POBJEGNE.TAKO JE BJEŽAO SVE DO MJESTA GDJE JE VIĐEN ZADNJI PUT.
KAO DA NAS JE VODIO DO SVOJE NOVE TERITORIJE.TU GDJE JE OTIŠAO NEMA DRUGIH MACA.
DAJTE MALO SAVJETA JER JE OVO NEIZDRŽIVO.VALJDA SE JOŠ NEKOME DESILA OVA SITUACIJA.
HVALA
VIĐEN JE OPET SINOĆ.DOŠAO JE POD NAŠ PROZOR!ONDA SMO SE SVI SJURILI NAPOLJE DA GA NAĐEMO.PO MRAKU SMO SE RAZMILILI PO BAŠTAMA I OKO ZGRADA,A NAVIGACIJA JE BIO MUŽ SA PROZORA.BJEŽAO JE PO NEKOLIKO METARA,PA SE ONDA UMIRI,MJAUKNE PA KAD SE PRIBLIŽIMO OPET POBJEGNE.TAKO JE BJEŽAO SVE DO MJESTA GDJE JE VIĐEN ZADNJI PUT.
KAO DA NAS JE VODIO DO SVOJE NOVE TERITORIJE.TU GDJE JE OTIŠAO NEMA DRUGIH MACA.
DAJTE MALO SAVJETA JER JE OVO NEIZDRŽIVO.VALJDA SE JOŠ NEKOME DESILA OVA SITUACIJA.
HVALA
-
dejo75
#157 Re: Izgubljeno - nadjeno
Pronadjen zlatni ritriver na lokaciji Marijin dvor. Molimo sve koji imaju bilo kakvu informaciju o tome ciji je pas da se jave na broj mobitela edit:xxxxxxx. Cuko je za veceras udomljen pa molimo da se sto prije javite. Unaprijed hvala.
edit:
Za sve zainteresovane na ovom forumu vlasnica je pronađena i pas je vraćen
edit:
Za sve zainteresovane na ovom forumu vlasnica je pronađena i pas je vraćen
-
Mee
#158 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ne znam kakav savjet, osim da ne "jurite" nego polako da ga ne prepadate, on je u "čudnoj fazi" sada... i vaki put kad ga vidite, ponesite nešto klope, i pričajte mu, dajte mu da jede, da ostane "u kontaktu" s vama... valjda će se smiriti kad ga prodje "belaj" pa doći kući... dobro je da još zna gdje mu je kuća...LANANA wrote:OPET JA !!!
HVALA
Kad ga ulovite, odmah veterinaru... biće bar 50% "mirniji" poslije toga...
SRETNO i javi kad ga "skebaš"
-
LANANA
#159 Re: Izgubljeno - nadjeno
Hvala ti puno ! Ja se prvi put suočavam sa ovakvim problemom i totalno sam pogubljena.Nemogu da vjerujem niti da razumijem zašto mačak koga sam spasila,hranila,mazila,pazila....čak sam išla mrtva umorna poslije posla u DM po njegove omiljene slatkiše,kupovala samo filete" Sarajevsko pile"........a on bježi danima od mene i bilo koga od mojih ukućana.
Kada je dovoljno udaljen gleda nas i odaziva se na svoje ime,ali neda nikome da mu priđe blizu.Često ujutro rano ili kasno naveče dođe jako blizu -ispred našeg prozora,što ja tumačim pozitivno ali.....ti je sve.
Mislim da mi treba mačiji psiholog .
Kada je dovoljno udaljen gleda nas i odaziva se na svoje ime,ali neda nikome da mu priđe blizu.Često ujutro rano ili kasno naveče dođe jako blizu -ispred našeg prozora,što ja tumačim pozitivno ali.....ti je sve.
Mislim da mi treba mačiji psiholog .
-
dulcinella
#160 Re: Izgubljeno - nadjeno
Prenosim poruku koju sam dobila na FB:
"Zdravo!
juče mi je nestao njemački bokser, smeđi tigrasti, ima rep, zove se Spajki i star je 4 i po godine. POsljednji put je viđen u centru BL juče popodne oko pola 3, molim za pomoć, ako ga je neko vidio da javi na 065835065 (Feđa) ili 065983071 Sabina
hvala unaprijed!
Sabina"
Slike nisu prilozene.
"Zdravo!
juče mi je nestao njemački bokser, smeđi tigrasti, ima rep, zove se Spajki i star je 4 i po godine. POsljednji put je viđen u centru BL juče popodne oko pola 3, molim za pomoć, ako ga je neko vidio da javi na 065835065 (Feđa) ili 065983071 Sabina
hvala unaprijed!
Sabina"
Slike nisu prilozene.
-
dulcinella
#162 Re: Izgubljeno - nadjeno
Lu je POBJEGLA prije sat vremena!!! Ako ista znate, MOLIM VAS, nazovite 063 145 447holowey wrote:Danas oko 16.30 na parkingu Konzuma u Rajlovcu primjecena jedna dalmatinerka. Imala je povodac ali je bila sva isprepadana tako da pretpostavljam da je pobjegla nekome. Nakon par minuta pricanja i ubjedjivanja, prisla mi je da je pomazim, ali se vidjelo da je u velikom strahu jer je strasno drhtala, unezvijereno gledala okolo, i trzala se na svaki zvuk. Pokusao sam da je namamim da udje u auto ali je oko auta obilazila u sirokom luku. Nisam htio da pokusavam "na silu" da je ubacujem u auto, pa ako je neko prepozna, neka je potrazi u Rajlovcu, na parkingu Konzuma.
- holowey
#163 Re: Izgubljeno - nadjeno
bas je nestasna curicadulcinella wrote:Lu je POBJEGLA prije sat vremena!!! Ako ista znate, MOLIM VAS, nazovite 063 145 447holowey wrote:Danas oko 16.30 na parkingu Konzuma u Rajlovcu primjecena jedna dalmatinerka. Imala je povodac ali je bila sva isprepadana tako da pretpostavljam da je pobjegla nekome. Nakon par minuta pricanja i ubjedjivanja, prisla mi je da je pomazim, ali se vidjelo da je u velikom strahu jer je strasno drhtala, unezvijereno gledala okolo, i trzala se na svaki zvuk. Pokusao sam da je namamim da udje u auto ali je oko auta obilazila u sirokom luku. Nisam htio da pokusavam "na silu" da je ubacujem u auto, pa ako je neko prepozna, neka je potrazi u Rajlovcu, na parkingu Konzuma.
cuo sam da je pronadjena, ipak ima nafake
-
dulcinella
#164 Re: Izgubljeno - nadjeno
Tako je, Holowey, preduhitrio si me sa mustulukom!
Curica je pronadjena, i sto je bila boem(ica), bila! 
-
alijadzigibau
#165 Re: Izgubljeno - nadjeno
da nadam se da ste vidjeli na marketu oglas da se ovaj pas trazi - ime psa Lu - tel 063145447
-
LANANA
#166 Re: Izgubljeno - nadjeno
Pošto ništa nije upalilo i moj mačak je već 20-tak dana napolju ja bih uputila jednu molbu.
Ako neko zna gdje mogu nabaviti zamku(znate ono kao kavez sa vratašcima koja se zatvore kada maca uđe po hranu unutra)
molim da mi napišete.A ako neko ima da posudi i to bi dobro došlo!Ja sam tražila po prodavnicama za kućne ljubimce ali nema jer valjda se podrazumjeva da ljubimci ne bježe
.
To sam vidjela na Animal Planet-u
Ako neko zna gdje mogu nabaviti zamku(znate ono kao kavez sa vratašcima koja se zatvore kada maca uđe po hranu unutra)
molim da mi napišete.A ako neko ima da posudi i to bi dobro došlo!Ja sam tražila po prodavnicama za kućne ljubimce ali nema jer valjda se podrazumjeva da ljubimci ne bježe
-
opet ja
#167 Re: Izgubljeno - nadjeno
vratit ce se on ne sekiraj se...samo malo da se "isprazni"LANANA wrote:Pošto ništa nije upalilo i moj mačak je već 20-tak dana napolju ja bih uputila jednu molbu.
molim da mi napišete.A ako neko ima da posudi i to bi dobro došlo!Ja sam tražila po prodavnicama za kućne ljubimce ali nema jer valjda se podrazumjeva da ljubimci ne bježe.
-
wildflower
#168 Re: Izgubljeno - nadjeno
Jutros sam vidjela zenku njemackog ovcara, oko vrata ima crnu koznu ogrlicu, izuzetno pitoma...Sudeci po ponasanju i izgledu sigurno je odlutala od nekud, nisam strucnjak ali izgleda mi mlada, samo je krzno malo zapusteno...
Ja sam upravo bila na odlasku iz Sarajeva i nisam mogla nista uciniti u tom momentu, ali nadam se da ce je naci neka dobra dusa, i eventualno naci vlasnika ili udomiti...
posto vidim da ste upozoravali, lokaciju necu napisati ovdje nego na PP...
Ja sam upravo bila na odlasku iz Sarajeva i nisam mogla nista uciniti u tom momentu, ali nadam se da ce je naci neka dobra dusa, i eventualno naci vlasnika ili udomiti...
posto vidim da ste upozoravali, lokaciju necu napisati ovdje nego na PP...
- Cholina_Lokica
#169 Re: Izgubljeno - nadjeno
eh, da slucajno neko ne zna da je neko izgubio rotweilera, star je oko godinu odprilike, ima dio lanca oko vrata, vjerovatno se nekome otkinuo, voli jako pse, nije posvadjan ni sa mackama, bas super pas, nije jos uvijek ogroman kakvi rotovi znaju biti
ako neko je cuo da je izgubljen, ili u svakom slucaju da ga hoce nek se javne pa cemo ga opet naci, ja stvano nisam mogla ga dovesti kuci, nije navikao na ulicu, stvarno je steta da ostane 
-
LANANA
#170 Re: Izgubljeno - nadjeno
Eto samo da javim da je BUBI stigao kući.Poslije 45 dana okrutnog života na ulici ,Bubi sada uživa u svojim filetima,češkanju...i sličnim zadovoljstvima koje mu prinosimo i ugađamo.Njegovo visočanstvo! 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#171 Re: Izgubljeno - nadjeno
e živa bila, ako ti njemu ne odcapariš znaš šta već, opet će on tebi bježati... pa ti vidi...LANANA wrote:Eto samo da javim da je BUBI stigao kući.Poslije 45 dana okrutnog života na ulici ,Bubi sada uživa u svojim filetima,češkanju...i sličnim zadovoljstvima koje mu prinosimo i ugađamo.Njegovo visočanstvo!
-
Mee
#172 Re: Izgubljeno - nadjeno
Kako "nafataste" Bubija? Ili je SAM doshao? EH , sad nek se malo odomaći kod kuće pa "cap-cap" ... Macani su takvi, opet che pobudaliti ako mu ne "ukinesh hormone"... moguće je da će opet bjezati, ali na kraće garantujem!.
SUPER da se vratio!!!!
SUPER da se vratio!!!!
LANANA wrote:Eto samo da javim da je BUBI stigao kući.Poslije 45 dana okrutnog života na ulici ,Bubi sada uživa u svojim filetima,češkanju...i sličnim zadovoljstvima koje mu prinosimo i ugađamo.Njegovo visočanstvo!
-
opet ja
#173 Re: Izgubljeno - nadjeno
i vjerovatno 5 kg mrsavijiLANANA wrote:Eto samo da javim da je BUBI stigao kući.Poslije 45 dana okrutnog života na ulici ,Bubi sada uživa u svojim filetima,češkanju...i sličnim zadovoljstvima koje mu prinosimo i ugađamo.Njegovo visočanstvo!
-
amelino
- *miara*
#175 Re: Izgubljeno - nadjeno
VEOMA VAZNO!!!!!
nadjena dva psa koja su ili ostavljena ili pobjegla!!
dvojica su. strasno isprepadani. obojica se trznu kad auto prodje, a vjerujte mi, ova ulica je veoma prometna! mali su, idealni za stana, vidi se da su veoma privrzeni jedni drugima, ovaj veci ima cak ogrlicu. vidi se da su dobro uhranjeni. nisu iste rase. ovaj veci je odrastao koliko ja vidim, a velicine moje macke. ovaj mladji i manji mi lici na nekog mjesanca bigla (mada nisam sigurna, ne razumijem se u pse toliko). imaju kratko smedje cisto krzno.
ima li iko, MOLIM VAS, da bi ih uzeo na nekoliko dana. ja cu se pobrinuti da nadjem dom, SAMO DA IH SKLONIMO SA ULICE, molim vas! 1000000% ce brzo naci dom jer su mali i imaju kratku dlagu, kao civave. ja bi ih uzela, ali jedva sam uspjela macku u stan uvesti, a kamoli dva psa!
uspjela sam da snimim samo "velikog" jer se mali sakrio iza zbunja od auta. ovaj veliki je totalno izgubljen pa stoji na sred ulice, a za njim onda krene ovaj mali... evo postavljam ovaj video na youtube. cim s tim zavrsim postavicu ga i ovdje.
zna li iko bil ih mogla odvesti u SOS?????????????
izvinjavam se na losem snimku. ne znam kako se okrene video... nazalost, nisam uspjela da ga snimim kako treba da se vidi da je ovaj pas mali!
ako iko moze da mi pomogne da njima pomognemo, nazovite me. 061/378-684
nadjena dva psa koja su ili ostavljena ili pobjegla!!
dvojica su. strasno isprepadani. obojica se trznu kad auto prodje, a vjerujte mi, ova ulica je veoma prometna! mali su, idealni za stana, vidi se da su veoma privrzeni jedni drugima, ovaj veci ima cak ogrlicu. vidi se da su dobro uhranjeni. nisu iste rase. ovaj veci je odrastao koliko ja vidim, a velicine moje macke. ovaj mladji i manji mi lici na nekog mjesanca bigla (mada nisam sigurna, ne razumijem se u pse toliko). imaju kratko smedje cisto krzno.
ima li iko, MOLIM VAS, da bi ih uzeo na nekoliko dana. ja cu se pobrinuti da nadjem dom, SAMO DA IH SKLONIMO SA ULICE, molim vas! 1000000% ce brzo naci dom jer su mali i imaju kratku dlagu, kao civave. ja bi ih uzela, ali jedva sam uspjela macku u stan uvesti, a kamoli dva psa!
uspjela sam da snimim samo "velikog" jer se mali sakrio iza zbunja od auta. ovaj veliki je totalno izgubljen pa stoji na sred ulice, a za njim onda krene ovaj mali... evo postavljam ovaj video na youtube. cim s tim zavrsim postavicu ga i ovdje.
zna li iko bil ih mogla odvesti u SOS?????????????
izvinjavam se na losem snimku. ne znam kako se okrene video... nazalost, nisam uspjela da ga snimim kako treba da se vidi da je ovaj pas mali!
ako iko moze da mi pomogne da njima pomognemo, nazovite me. 061/378-684