Ma sta da ti kazem jarane... ako mi je Tito obezbijedio mogucnost kad dodjem u bolnicu, (npr.)gdje mi pola ruke visi i umirem od bolova da mi se pruzi adekvatna medicinska pomoc i da ne moram ispunjavati neki je.eni karton o zdravstvenom, socijalnom ili kakvom vec osiguranju i stajati na strani kao vec otpisani, onda mu hvala do nebesa, bio je dobar taj bosonogi djecak...fantom slobode wrote:Neki bi i tita prenijeli
Gdje je bolje USA ili BiH?
-
HiBreeD
-
DONY
@Hantraga,sumnjam da ce te ovaj @fantom zarobljeni ili onaj@Vr....Hantraga wrote:Ne znam sta da napisem...
Danas cu da pitam kolegu jevreja, sta on misli, jel bolji Izrael ili USA?
Cak du napraviti korak vise pa cu ispitati sve ove imigrante oko sebe, sta je bolje, njihova maticna zemlja (Irak, Somalija, Vijetnam, Korea, Filipini, Ukrajina, Azerbejdzan, Uzbekistan, Rusija...) ili USA...Da bas vidim sta ce oni reci...
Eno vidi Kineza i Japanaca, pa sta ce oni ovde, tamo nema rata...Odlicno sad cu i njih pitati sta je bolje...
Kinez mi kaze da je cuo za Bosnu, rodjak mu je tamo biznismen kaze...![]()
Cek cek, ko da cujem naglasak italijana i Njemca, da vidimo sta oni imajiu da kazu...gdje je njima bolje...
Shit, Irac je pjan ko zemlja, nema pojma sta je bolje...Mozda je on ovde radi alkohola...
Nigdje bolan nije bolje...Covjeku uvjek nesto fali, jel je covjek nezadovoljno bice..Da mu neznam sta das, uvjek ce mu nesto falit...
"intelektualac" razumjeti...
- dacina_curica
dajdzince draga ne potezi nam sad diskusiju o sirnici i zeljanici.....otici ce tema u 3PM
(ja naravno glasam za sirnicu)
......
Cinjenica je da je diskusija totalno nebulozna......babe i zabe, babe i zabe.....
........samo sto ovo vise nije tema u kojoj poredimo BiH i SAD nego tema u kojoj sad pljujemo jedni po drugima zato sto bi svi da budemo superiorni......
.......Po hiljaditi put, nekome je bolje ovdje (ili bilo gdje u "dijaspori"), nekome u Bosni, a nekome ne valja nigdje koliko god imao ili nemao (a ovakvih je haman najvse).......odoh ja u kaHvanu, Hebo ovo....

Cinjenica je da je diskusija totalno nebulozna......babe i zabe, babe i zabe.....
-
nash
Radim na univerzitetskom medicinskom centru i tacno je da velik broj ljudi nema zdravstveno. Ali, isto tako mogu reci da vam u USA nikada nece odbiti medicinsku uslugu i pomoc ako nemate osiguranje. Kako ce te na kraju to platiti je druga prica. Mnoge institucije nude popuste i kredite za otplatu neosiguranim pacijentima. Mnoge institucije imaju programe za lijecenje i cijene na osnovu vase zarade. Ali, mnogi nikada neplate i dug im se zaboravi. Licno poznajem nekoliko nasih zemljaka koji su se lijecili i nisu nikada platili racune, a svake godine idu u BiH i dole se qurce kako Amerika nevalja. Dole prave zube i krivo im je sto moras cekati nekoliko dana da zavrse protezu i sta ti ja znam.
Zdravstvene institucije gube milijarde dolara zbog pruzanja usluga neosiguranim pacijentima. To je glavni razlog zasto je zdravtsvo skupo u Americi.
Sta se nedavno desilo u Posusju gdje su doktorica i sestra ostavile pacijenta da lezi ispred vrata ambulante?
Nama nikada nece biti dobro. Najvise nam odgovara neka hibridna zemlja gdje mozes zaraditi kao u Americi, a da radis malo kao u bivsoj drzavi, da imas kafice i kafane kao danas u Bosni, i da nam je infrastruktura i tehnologija kao u zapadnoj evropi i Japanu.
Ima dosta stvari koje nas vuku da se vratimo u Bosnu ili evropu. Interesuje me od ovih koji kritikuju ameriku a trenutno zive dole, navedite mi bar pet razloga zasto da se vratimo i kako da to ostvarimo.
Zdravstvene institucije gube milijarde dolara zbog pruzanja usluga neosiguranim pacijentima. To je glavni razlog zasto je zdravtsvo skupo u Americi.
Sta se nedavno desilo u Posusju gdje su doktorica i sestra ostavile pacijenta da lezi ispred vrata ambulante?
Nama nikada nece biti dobro. Najvise nam odgovara neka hibridna zemlja gdje mozes zaraditi kao u Americi, a da radis malo kao u bivsoj drzavi, da imas kafice i kafane kao danas u Bosni, i da nam je infrastruktura i tehnologija kao u zapadnoj evropi i Japanu.
Ima dosta stvari koje nas vuku da se vratimo u Bosnu ili evropu. Interesuje me od ovih koji kritikuju ameriku a trenutno zive dole, navedite mi bar pet razloga zasto da se vratimo i kako da to ostvarimo.
-
Vrbaslija-BL
DONY zar nije vrijeme za serijuDONY wrote:@Hantraga,sumnjam da ce te ovaj @fantom zarobljeni ili onaj@Vr....Hantraga wrote:Ne znam sta da napisem...
Cak du napraviti korak vise pa cu ispitati sve ove imigrante oko sebe, sta je bolje, njihova maticna zemlja (Irak, Somalija, Vijetnam, Korea, Filipini, Ukrajina, Azerbejdzan, Uzbekistan, Rusija...) ili USA...Da bas vidim sta ce oni reci...
Eno vidi Kineza i Japanaca, pa sta ce oni ovde, tamo nema rata...Odlicno sad cu i njih pitati sta je bolje...
Cek cek, ko da cujem naglasak italijana i Njemca, da vidimo sta oni imajiu da kazu...gdje je njima bolje...
Shit, Irac je pjan ko zemlja, nema pojma sta je bolje...Mozda je on ovde radi alkohola...
Nigdje bolan nije bolje...Covjeku uvjek nesto fali, jel je covjek nezadovoljno bice..Da mu neznam sta das, uvjek ce mu nesto falit...
"intelektualac" razumjeti...![]()
..previshe je koplikovano...
- dacina_curica
this is war dajdzinice
....ne diraj mi u sirnicu

- GandalfSivi
Iako rizikujem da budem dozivotno obiljezen kao shovinista, moram ovo reci. Mislim da je glavni razlog saobracajnih nesreca u USA taj sto su im vecina vozaca zene. Nemojte me pogresno shvati, ali kad god se vozim i kad god vidim neki saobracajni idiotluk (a vidjam ih svaki dan), za volanom je zena. Par mojih prijateljica u Bosni vozi vjerovatno bolje nego ja, ali ovdje je totalno drugacija situacija. Stvarno ne znaju voziti. Bas me zanima moze li se igdje naci statistika koliko je procentualno sabracajnih nesreca u USA gdje su glavni vinovnici bile zene?nineac wrote: Neuporedivo veca sigurnost na evropskim cestama (njemacka nema ogranicenja na auto putu, osim ako je izricito odredjeno drugacije, ali smrtnost je 0.79 na svakih milion km, dok je u americi 0.92 na svakih milion km).
- fantom slobode
Sada si gotov, eto ti na vrat citave zenske populacije i par domacih izdajnika usput.GandalfSivi wrote:Iako rizikujem da budem dozivotno obiljezen kao shovinista, moram ovo reci. Mislim da je glavni razlog saobracajnih nesreca u USA taj sto su im vecina vozaca zene. Nemojte me pogresno shvati, ali kad god se vozim i kad god vidim neki saobracajni idiotluk (a vidjam ih svaki dan), za volanom je zena. Par mojih prijateljica u Bosni vozi vjerovatno bolje nego ja, ali ovdje je totalno drugacija situacija. Stvarno ne znaju voziti. Bas me zanima moze li se igdje naci statistika koliko je procentualno sabracajnih nesreca u USA gdje su glavni vinovnici bile zene?nineac wrote: Neuporedivo veca sigurnost na evropskim cestama (njemacka nema ogranicenja na auto putu, osim ako je izricito odredjeno drugacije, ali smrtnost je 0.79 na svakih milion km, dok je u americi 0.92 na svakih milion km).
- danas
ovo postaje zanimiCNoGandalfSivi wrote:Iako rizikujem da budem dozivotno obiljezen kao shovinista, moram ovo reci. Mislim da je glavni razlog saobracajnih nesreca u USA taj sto su im vecina vozaca zene. Nemojte me pogresno shvati, ali kad god se vozim i kad god vidim neki saobracajni idiotluk (a vidjam ih svaki dan), za volanom je zena. Par mojih prijateljica u Bosni vozi vjerovatno bolje nego ja, ali ovdje je totalno drugacija situacija. Stvarno ne znaju voziti. Bas me zanima moze li se igdje naci statistika koliko je procentualno sabracajnih nesreca u USA gdje su glavni vinovnici bile zene?nineac wrote: Neuporedivo veca sigurnost na evropskim cestama (njemacka nema ogranicenja na auto putu, osim ako je izricito odredjeno drugacije, ali smrtnost je 0.79 na svakih milion km, dok je u americi 0.92 na svakih milion km).
ne znam odakle ti podatak da su vecina vozaca zene??? a moj generalni utisak je da je vecina vozaca ovdje jako losa... a pogotovo zene... jesu kriza...
- GandalfSivi
Znam, ali morao sam
- R2D2_SA
Imam ja prijedlog.
Posto vidim da su ovi nasi amerikanci ocito zaboravili kako je to u lijepoj nasoj pa ne mogu onda ni da porede USA i BiH hajde vi lijepo zapocnite neku novu temu, tipa "roads and highways in north and south of USA"...ili gdje je koji grad u Americi bolji....
tema je poredjenje USA i BiH koliko sam ja shvatio...da neko ko zeli da se vrati u lijepu nam Bosnu procita razlicita misljenja...a i raja odavde koja zeli iz bilo kojeg razloga tamo da barem malo moze znati sta ga mooze docekati...
Hvala na razumijevanju
p.s. ne, nisam administrator foruma

Posto vidim da su ovi nasi amerikanci ocito zaboravili kako je to u lijepoj nasoj pa ne mogu onda ni da porede USA i BiH hajde vi lijepo zapocnite neku novu temu, tipa "roads and highways in north and south of USA"...ili gdje je koji grad u Americi bolji....
tema je poredjenje USA i BiH koliko sam ja shvatio...da neko ko zeli da se vrati u lijepu nam Bosnu procita razlicita misljenja...a i raja odavde koja zeli iz bilo kojeg razloga tamo da barem malo moze znati sta ga mooze docekati...
Hvala na razumijevanju
p.s. ne, nisam administrator foruma
- dacina_curica
SovinistoGandalfSivi wrote: Iako rizikujem da budem dozivotno obiljezen kao shovinista, moram ovo reci. Mislim da je glavni razlog saobracajnih nesreca u USA taj sto su im vecina vozaca zene. Nemojte me pogresno shvati, ali kad god se vozim i kad god vidim neki saobracajni idiotluk (a vidjam ih svaki dan), za volanom je zena. Par mojih prijateljica u Bosni vozi vjerovatno bolje nego ja, ali ovdje je totalno drugacija situacija. Stvarno ne znaju voziti. Bas me zanima moze li se igdje naci statistika koliko je procentualno sabracajnih nesreca u USA gdje su glavni vinovnici bile zene?
Iskreno, ja najvise majmunluka na ulicama vidim od strane kojekakve djecice za volanom (ne vezano za pol, boju koze ili nacionalnu pripadnost)........
I prekinite se vise zaliti zbog loseg stanja na putevima.....Znamo da ne valjaju i ne radimo mnogo da ih popravimo (jer ce se opet razHebati)
Sincerely, DOT
- danas
evo ja imam prilogR2D2_SA wrote:Imam ja prijedlog.
Hvala na razumijevanju![]()
p.s. ne, nisam administrator foruma![]()
u mojoj mahali ima "pothole special" kod automehanicara -- da ti pokrpi na autu sve sto ti rupcage na putu sjebu... regularno se desava da ih 'snijeg zatekne' u februaru pa da ne ociste do jutra - ili jednostavno cekaju da prestane pa tek onda ciste... do tada -- ko ziv ko mrtav... jedne godine su uhapsili lika, valjda taksista bio, ne sjecam se, jer je samoinicijativno uzeo neki asfalt sta li, i krpio rupe po putu
za ovo ne moram da sjedim u USA, mogu se nagledat 'vakih sranja po indiji i miloj nam domovini...
-
DONY
"intelektualac",ja sam "te" serije gled'o prije 30 i vishe godina,sad si ti na redu... :lVrbaslija-BL wrote:DONY zar nije vrijeme za serijuDONY wrote:@Hantraga,sumnjam da ce te ovaj @fantom zarobljeni ili onaj@Vr....Hantraga wrote:Ne znam sta da napisem...
-
nineac
Jaro vec mi te zaoGandalfSivi wrote:Iako rizikujem da budem dozivotno obiljezen kao shovinista, moram ovo reci. Mislim da je glavni razlog saobracajnih nesreca u USA taj sto su im vecina vozaca zene. Nemojte me pogresno shvati, ali kad god se vozim i kad god vidim neki saobracajni idiotluk (a vidjam ih svaki dan), za volanom je zena. Par mojih prijateljica u Bosni vozi vjerovatno bolje nego ja, ali ovdje je totalno drugacija situacija. Stvarno ne znaju voziti. Bas me zanima moze li se igdje naci statistika koliko je procentualno sabracajnih nesreca u USA gdje su glavni vinovnici bile zene?nineac wrote: Neuporedivo veca sigurnost na evropskim cestama (njemacka nema ogranicenja na auto putu, osim ako je izricito odredjeno drugacije, ali smrtnost je 0.79 na svakih milion km, dok je u americi 0.92 na svakih milion km).
Kad ti danas sa svojim turbom pokaze ko je glavni na cesti
Inace, mislim d aje vrjeme da moderator premjesti temu na podforum auta!
Sto se tice bureka i sirnice, nemate vi pojma, cevapi su ZAKON!!
-
Vrbaslija-BL
Prije 30 godina? Nije valjda da ih opet reprizirajuDONY wrote:"intelektualac",ja sam "te" serije gled'o prije 30 i vishe godina,sad si ti na redu... :lVrbaslija-BL wrote:DONY zar nije vrijeme za serijuDONY wrote: @Hantraga,sumnjam da ce te ovaj @fantom zarobljeni ili onaj@Vr....
- fantom slobode
Nek'nam je DONY rekao
DONY samo gledaj, necemo te remetiti
MALIBU

MALIBU
- GandalfSivi
@Nineac
Za cevape se apsolutno slazem, kakva crna pita...
Za cevape se apsolutno slazem, kakva crna pita...
-
DONY
moramo te vratiti u osnovnu skolu,da ucish.,jer to se ne uci na "prestiznom" fakultetu...Vrbaslija-BL wrote:Prije 30 godina? Nije valjda da ih opet reprizirajuDONY wrote:"intelektualac",ja sam "te" serije gled'o prije 30 i vishe godina,sad si ti na redu... :lVrbaslija-BL wrote: DONY zar nije vrijeme za seriju
-
DONY
,mlad si ima vremena...DONY wrote:moramo te vratiti u osnovnu skolu,da ucish.,jer to se ne uci na "prestiznom" fakultetu...Vrbaslija-BL wrote:Prije 30 godina? Nije valjda da ih opet reprizirajuDONY wrote: "intelektualac",ja sam "te" serije gled'o prije 30 i vishe godina,sad si ti na redu... :l![]()
- fantom slobode
kod nekih godine ne igraju nikakvu ulogu, ono kao Politikin zabavnik od 7 do 77.Steta samo sto je nastavaka bilo previse.A i radnja je predvidljiva.To je valjda zato sto je gledao, pa mu se urezalo u sjecanje.
Moze li kombinacija pite i cevapa, ne mogu da se odlucim.Sa genetski modificiranim mesom, za siroke narodne mase.
Moze li kombinacija pite i cevapa, ne mogu da se odlucim.Sa genetski modificiranim mesom, za siroke narodne mase.