Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
-
suncokret
#151 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
IMa li neko iskustvo sa dr.Safijom Omerbašić na Breki ???
-
suncokret
#152 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
IMa li neko iskustvo sa dr.Safijom Omerbašić na Breki ???
- mericak
#153 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja ofirnije reklame odavno ne vidjeh!!! Maksuz se logirala da je nahvali, pa nisu ljudi toliko naivni....sandy2009 wrote:ne vidjeh ovu temu....ovo sam vec postala na temu najbolje porcelanske navlake pa da ne pisem opet![]()
Dr. Indira Dzafic na dobrinji 2...ubjedljivo najjjjjjjjbolji stomatolog i proteticar. Porculanske krune radi fenomenalno a i najjeftinija je u gradu. 200 KM po zubu, a ako radis vise zuba kao ja (7 zuba) onda ti spusti i na 170 KM po zubu. sad je dobila i cirkonijum navlake....to su bezmetalne navlake od cirkonijuma(3 puta bolje od porcelana) one su 300 po zubu....u gradu su po 450KM..vjeruj mi da su to PREEEEENAPUHANE CIJENE...ali isto tako zna da spusti, ove cirkonijum ako je vise zuba u pitanju. inache joj je sve pefektno, od ordinacije (super napucana), pristupa pacijentu, ostalih usluga i cijene su joj brate normalne...a ne kad vidim kod ovih napuhanih 40KM vadjenje...pa haloooooo ne operise te pa da je 40 KM.... kod ove je 20 KM vadjenje i popravke od 20 do 35 zavisi od velicine kvara...,..kad mi kazu da su placali plombe 50 KM...pa to nema nigdje, a isti je materijal milion posto!!!!
ma svakome je preporucujem od srca
ona je preko puta zare na dobrinji,pored one banke..ja mislim unicredit
ako kome treb BR nek se javi
-
janajankov
#154 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Šta je ovo ljudi moji!
Dvoje nas se ne može usaglasiti da je bar jedan zubar u gradu dobar!
I ja sam hodala od jednog do drugog i dan danas hodam... i dokle ću Boga pitaj.
Ako jednu stvar urade dobro durgu zajebu dibidus. Prave sebi posao to mi je jasno...
Evo moj primjer: Ja nemam dobar kvalitet zuba ali krpim i pokravljam kojiko mogu.
I odlučim da odem kog Esada Vejsilovića kao najbolji a samim tim i najskuplji. Veliki escentik da ne
možeš slušati. Ja pa ja pa šest mjesta prazno pa opet ja. Cijene da se onesvijestiš ali 'ajde nosio ga đavo
samo da uradi kako treba.
Navlake pravi super. Nemam riječi. Ali je njegov krajnji cilj uništiti sve zube pacijentu da što prije napravi navlake
koje su skupe ko sam đavo!!!
Ja sam više ne razočarana i zgrožena kao i moja mama. Žena ima 50 godina i ima svojih dosta svojih zuba sa kojima može stariti, ali to njemu ne ide u korist. Umjesto da popravi napravio joj je haous u sutima. Proklinje ga na svakom mjestu.
Meni je promjenio plombe i ti ne valjaju k..... ne znam šta da radim. Jedna plomba i do 75 KM. Požutile, promjenile boju, jedno 6,7 ih se okrnjilo i ja sama moram mijenjati i brusiti cijeli zub da promijenim sve te prombe....
A da ne kažem da smo kod njega kao porodica ostavili oko 12.000 KM.
Nikada nam nije dao nikakav račun.
UŽASNUTA SAM!
Dvoje nas se ne može usaglasiti da je bar jedan zubar u gradu dobar!
I ja sam hodala od jednog do drugog i dan danas hodam... i dokle ću Boga pitaj.
Ako jednu stvar urade dobro durgu zajebu dibidus. Prave sebi posao to mi je jasno...
Evo moj primjer: Ja nemam dobar kvalitet zuba ali krpim i pokravljam kojiko mogu.
I odlučim da odem kog Esada Vejsilovića kao najbolji a samim tim i najskuplji. Veliki escentik da ne
možeš slušati. Ja pa ja pa šest mjesta prazno pa opet ja. Cijene da se onesvijestiš ali 'ajde nosio ga đavo
samo da uradi kako treba.
Navlake pravi super. Nemam riječi. Ali je njegov krajnji cilj uništiti sve zube pacijentu da što prije napravi navlake
koje su skupe ko sam đavo!!!
Ja sam više ne razočarana i zgrožena kao i moja mama. Žena ima 50 godina i ima svojih dosta svojih zuba sa kojima može stariti, ali to njemu ne ide u korist. Umjesto da popravi napravio joj je haous u sutima. Proklinje ga na svakom mjestu.
Meni je promjenio plombe i ti ne valjaju k..... ne znam šta da radim. Jedna plomba i do 75 KM. Požutile, promjenile boju, jedno 6,7 ih se okrnjilo i ja sama moram mijenjati i brusiti cijeli zub da promijenim sve te prombe....
A da ne kažem da smo kod njega kao porodica ostavili oko 12.000 KM.
Nikada nam nije dao nikakav račun.
UŽASNUTA SAM!
-
janajankov
#155 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Zaboravih da napišem NIKAKO KOD VEJSILOVIĆA: Fuj je!!!
Arogancija mu je na vrlo visokom nivou!!! Ne znam samo kako ga nije sramota!!!
Samo kad ga vidim (pošto mo je komšija) biće nas svakakvih.
Arogancija mu je na vrlo visokom nivou!!! Ne znam samo kako ga nije sramota!!!
Samo kad ga vidim (pošto mo je komšija) biće nas svakakvih.
-
slatkusina
#156 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja sa Faginovicem nemam nikakvih problema. Dobijem racun uvjek i spasava zube i svaka mu cast. kod njega je veci cilj spasiti moj tub nego raditi neke navlake, nadogradnje i td. Cijene su mu super. Nedavno sma radila inley krinicu i rekao mi je cijenu tehnicara a za ruke mi nije htio uzeti lovu. Spasio mi je sve zube koje sma trebala navodno vaditi, kazu drugu nadri stomatolozi. Takodjer mojoj mami isto tako. Ja sma sa njim prezadovoljna a za njega sam saznala od drugi njegovih pacijenata.
- Amazonka27
#157 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Nikad me nije zub zabolio do prije 2 god. Razlozi: dobar kvalitet zuba, redovni odlasci kod zubara. Medjutim...vremenom, jedan po jedan popravljen zub(Svih 5 zuba) istruhne pod plombom...naravno...o tome pojma nemam dok me ne ufati strasna bol. Posto mi je bilo muka i od zubara i od lafo popravljanja...pitala sam svog doktora gdje je najbolje da odem...kaze on meni:sladjusna wrote:Najjaci zubar u Sarajevu od prije rata!sabanss wrote:Bistrik - SelmanSarayman wrote:Molim za misljenje o tome koji je najbolji zubar (stomatolog/proteticar/navlake itd.) u Sarajevu, po mogucnosti da ne divlja s cijenama (ima ih i koji jednu navlaku cijene 250 KM). Svaka argumentovana preporuka je dobrodosla.
Cisto sumnjam da ces boljeg naci, pogotovo sto se protetike tice.
Ja idem kod Ramadanovica, ljudi su profesionalni, on i rade kvalitetno i u cilju im je da im opet dodjes.
Procedura: nazoves, rezervises, dodjes. Pitace vas kod kojeg doktora...(koliko sam shvatila ima ih preko 4) Ja sam kod dr. Rejhane
ljecenje je 70KM a plombiranje 40...
posto je zub kvalitetno istruho, teta mi je napravila bukvalno kao da tom zubu nikad nista nije bilo.
Imam u planu operaciju 8-ice ali oni to ne rade, ali kazu imaju dobru saradnju sa oralnih hirurzima.
238-000 Bistrik 15 Estetica dentis - dr. Selman Ramadanovic
-
janajankov
#158 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ma Vejsilović je bezobrazan više nego što je težak.
Do Nove godine navlaka mu je bila 250 Km bez pripreme, a priprema zuba košta još 100 KM.
Tj liječenje zuba, brušenje i dr. Znači to je 350 Km.
A od Nove godine je poskupio još za 20-30% . Pa ti vidi!!!!
Čovjek uništava zdrave zube da bi pravio navlake a sada je još išao na neke kurseve za ugradnju implatata.
Mogu zamisliti kako će to tek da dere.....
Ma zgadio mi se samo tako da automatski poludim kada ga neko spome. I zato sam se i prijavila na ovaj forum
samo da upozorim ljude šta mogu da očekuju ako odu kod njega.
Hej zamislite ako ne napravi svoju plombu dobro onda zbrusi zub koji udara u taj zub kod zagriza i napravi ti duplu štetu.
Poslije te boli i taj zub i reaguje i na toplo i na hladno i na slatko ......
A šta mislite za ovu ordinaciju dr. Begeta? Ima li neko iskustva?
Do Nove godine navlaka mu je bila 250 Km bez pripreme, a priprema zuba košta još 100 KM.
Tj liječenje zuba, brušenje i dr. Znači to je 350 Km.
A od Nove godine je poskupio još za 20-30% . Pa ti vidi!!!!
Čovjek uništava zdrave zube da bi pravio navlake a sada je još išao na neke kurseve za ugradnju implatata.
Mogu zamisliti kako će to tek da dere.....
Ma zgadio mi se samo tako da automatski poludim kada ga neko spome. I zato sam se i prijavila na ovaj forum
samo da upozorim ljude šta mogu da očekuju ako odu kod njega.
Hej zamislite ako ne napravi svoju plombu dobro onda zbrusi zub koji udara u taj zub kod zagriza i napravi ti duplu štetu.
Poslije te boli i taj zub i reaguje i na toplo i na hladno i na slatko ......
A šta mislite za ovu ordinaciju dr. Begeta? Ima li neko iskustva?
-
easy way
#159 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja sa doktorom Selmanom imam vrlo loše iskustvo. Kopiraću post koji sam juče ostavila na drugoj temi da se pročita i na ovoj temi pa neka svako odluči prema vlastitom nahođenju.
Ja sa svojim iskustvom nikada ne bih njega preporučila ni za šta. Radila kod njega neku protetiku jer sam čula da je dobar. Čovjek mi je upropastio zube, napravio rad a ostavio procese ispod. Vrlo je arogantan ukoliko se usudiš da ga ne daj Bože nešto priupitaš a sve to upakovano u onu šuplju: dušo, srce....Uglavnom ja mu silni novac koji ostavih sumnjam da ću halaliti. Što se tiče dr Rejhane ona je fina ženica i to je sve. Lično mislim da je došla u godine kada bi trebala definitivno ići u penziju. Sa mojim zubima nije znala izaći na kraj. Tri pokušaja liječenje zuba, jedan završio na resekciji, dva ostala nezavršena.
Ja sa svojim iskustvom nikada ne bih njega preporučila ni za šta. Radila kod njega neku protetiku jer sam čula da je dobar. Čovjek mi je upropastio zube, napravio rad a ostavio procese ispod. Vrlo je arogantan ukoliko se usudiš da ga ne daj Bože nešto priupitaš a sve to upakovano u onu šuplju: dušo, srce....Uglavnom ja mu silni novac koji ostavih sumnjam da ću halaliti. Što se tiče dr Rejhane ona je fina ženica i to je sve. Lično mislim da je došla u godine kada bi trebala definitivno ići u penziju. Sa mojim zubima nije znala izaći na kraj. Tri pokušaja liječenje zuba, jedan završio na resekciji, dva ostala nezavršena.
-
sabanss
#160 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja sam vadio zub (donja sedmica) koju je Selman izvadio skoro bezbolno mada imam vrlo jak korijen, takodjer gornju sesticu mi je radio Samir (mislim da se tako zove) u istoj ordinaciji i zub je izljecen iako je bio poprilicno propao. Moja iskustva su pozitivna no dopustam da ima i drugacijih.easy way wrote:Ja sa doktorom Selmanom imam vrlo loše iskustvo. Kopiraću post koji sam juče ostavila na drugoj temi da se pročita i na ovoj temi pa neka svako odluči prema vlastitom nahođenju.
- The Nightwatchman
#161 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ima li iko da je bio kod begete, ali da je u isto vrijeme bio kod vise zubara, pa da moze dati neki objektivan sud.
mislim, fakat ne kontam ove ljude koji u nebesa dizu nekog X zubara i kazu naaaajjjjbbbbbboljjjjji jeeeee!, a kad ga pitas "kod koga si jos bio?", on ti kaze "pa kod nikoga"....
mislim fakat, ono.... glupa prica pravo
mislim, fakat ne kontam ove ljude koji u nebesa dizu nekog X zubara i kazu naaaajjjjbbbbbboljjjjji jeeeee!, a kad ga pitas "kod koga si jos bio?", on ti kaze "pa kod nikoga"....
- 8. sekretar SKOJ-a
#162 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Liječ li ko zube u entitetu, u Lukavici? Ko je tamo najpovoljniji i po kvalitetu i sa cijenama?
-
Solaja
#163 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
E pa ljudi zahvaljujuci vama, makar mu i djeca bili, ja sam fakat rahat otici kod zubara. Od prije par dana idem kod njega i za ne povjerovati je. Covjek je prost ko pasulj, imas osjecaj da poslije Orucevica, Bicakcica i Maglica koji se pusu ko paunovi, konacano u stomatologu mozes maltene havera imati. Neko napisa da daje racun, ali za razliku od nabrojanih koristi i rukavice, masku za lice, ma PRO covjek. Samo da nema uz sebe dosadnu doktoricu koja je nametljiva, i ona bi da nesto radi, pogleda...
Ordinacija po mojoj mjeri, zajebi ti kad te svi nosaju, i ko Orucevic daju 3D naocale i uvijek pusta Gospodar prstenova, lafo da se opustis dok ti kopa po vilici, ma ordinacija minimalizam zestoki, al sve osim toga i kolegice za 5!
Znaci da zakljucim Faginovic mi je leg"o u svakom pogledu.
Ordinacija po mojoj mjeri, zajebi ti kad te svi nosaju, i ko Orucevic daju 3D naocale i uvijek pusta Gospodar prstenova, lafo da se opustis dok ti kopa po vilici, ma ordinacija minimalizam zestoki, al sve osim toga i kolegice za 5!
Znaci da zakljucim Faginovic mi je leg"o u svakom pogledu.
-
slatkusina
#164 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
E bas mi je drago da ima onih osoba koje odu i sami se uvjere! I ja sma isla na preporuku i koliko ga sada hvalim svi misle da imam tal sa njima acovjeka i ne poznajem. Sretno. Ja otkad sam kod njega radila zube samo njemu vjerujem jer covjek je zaista za !=. Radio mi je nekoliko plombi a da ne spominjem inley krunicu i navlaku koji su savrseno uradjeni da mi svi misle da mi je ustavri izbjeljivao zube i nikeo ne vjeruje da je to vjestacko!
- Fair Life
-
krasotice
#166 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ja sam godinama isla kod Dr. Djurbuzovica...to je najbolji zubar na svijetu!!!teAMICA wrote:eh, 'vako: danas pročitah u MAGAZINE za "novost u stomatološkoj ordinaciji Quick Smile u Sarajevu", gdje piše da oni koriste laser za bezbolne intervencije zuba. "Ovi su se laseri na svjetskom tržištu pojavili tek u martu prošle godine i nema ih puno, čak ni u evropskim zemljama. Laserski tretman potpuno je bezbolan..." itd. itd...
Pročitah članak i dođoh do zaključka da zvuči i previše dobro da bi bilo istinito.![]()
Imaju i web stranicu (na kojoj ne nađoh da piše o laseru, možda nisu stigli napisati) http://www.quicksmile.info/file/bs/onama.php
Ima li iko živ da je bio tamo i kakvi su utisci? Znate li ikoga od zubara koji tamo rade? Nemojte da baš ja budem pokusni kunić, hajd nek neko drugi![]()
(pročitah na jednom postu negativno iskustvo sa Amelom Kacile-Mrzić koja radi tamo, reko' da joj se nije omaklo?)
-
krasotice
#167 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ja sam bila primorana promjeniti zubara, jer je kako napisah u prethodnom komentaru najbolji zubar Dr. Djurbuzovic, ali iz zdravstvenih razloga ne radi vise. kada sam se nakon 10 godina odlucila na takav poduhvat obisla sam nekolicinu zubara. od nekog na Vracama, preko Zina Dent na Kovacicima, i izmedju ostalog bila sam i kod Begete. Mislim da je dovoljno samo da kazem da mi je covjek, tj neko od tih zubara tamo popravio pola zuba, a pola ostavio suplje i rekao mi da naletim ako me zaboli. mislim da to sve govori o tom zubaru. mrzim zubare koji se ponasaju prema pacijentima kao da smo roba na traci, pa stancaju jednog za drugim, a begeta je tipican primjer.The Nightwatchman wrote:ima li iko da je bio kod begete, ali da je u isto vrijeme bio kod vise zubara, pa da moze dati neki objektivan sud.
-
krasotice
#168 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ja sam bila primorana promjeniti zubara, jer je kako napisah u prethodnom komentaru najbolji zubar Dr. Djurbuzovic, ali iz zdravstvenih razloga ne radi vise. kada sam se nakon 10 godina odlucila na takav poduhvat obisla sam nekolicinu zubara. od nekog na Vracama, preko Zina Dent na Kovacicima, i izmedju ostalog bila sam i kod Begete. Mislim da je dovoljno samo da kazem da mi je covjek, tj neko od tih zubara tamo popravio pola zuba, a pola ostavio suplje i rekao mi da naletim ako me zaboli. mislim da to sve govori o tom zubaru. mrzim zubare koji se ponasaju prema pacijentima kao da smo roba na traci, pa stancaju jednog za drugim, a begeta je tipican primjer.The Nightwatchman wrote:ima li iko da je bio kod begete, ali da je u isto vrijeme bio kod vise zubara, pa da moze dati neki objektivan sud.
- Blanco
#169 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Jel mi moze neko reci gdje se tacno nalazi ordinacija ovog Dr. Alije Faginovica?Trebam da popravljam jedinicu,vjerovatno da stavljam porculansku navlaku,pa sam se odlucio za njega,jer vidim da ga ljudi hvale,valjda se necu zeznut. 
- Hakuna Matata
#170 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Evo da i ja preporucim stomatologa Zoran Raguz Stomatoloska ordinacija cini mi se Helios se zove na Dobrinji gdje okrece trolejbus... Radi do 2 on a onda kolegica iz druge smjene... ugl za sve pohvale je
-
slatkusina
#171 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
To ti je u zgradi gdje se snimala viza za buducnost, blizu nerinog granapa:)Blanco wrote:Jel mi moze neko reci gdje se tacno nalazi ordinacija ovog Dr. Alije Faginovica?Trebam da popravljam jedinicu,vjerovatno da stavljam porculansku navlaku,pa sam se odlucio za njega,jer vidim da ga ljudi hvale,valjda se necu zeznut.
Sretno!
- Friesian
#172 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
pukla mi jedinica, moram da stavim ono nesto na saraf... koji je najbolji?
-
duboka_misao
#173 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
krezo....... jesi to pivu otvaraoFriesian wrote:pukla mi jedinica, moram da stavim ono nesto na saraf... koji je najbolji?
- Friesian
#174 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
hahahhaa.... ma da jesam ne bi mi bilo zao... haha...
katastrofa sam sad...
katastrofa sam sad...
-
duboka_misao
#175 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ja ti mogu dati br moje doktorice fino radi a nije zhara , hoce sve pokusati da spasi zub, nemora znaciti da samo sharaf ide.oSh?Friesian wrote:hahahhaa.... ma da jesam ne bi mi bilo zao... haha...
katastrofa sam sad...