POGLEDAJTE OVE BH. DAME

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
photo

Post by photo »

mirci, ako dobijaju 50 KM po satu, onda su bolje placene od mene (a ja se ne zalim zbog plate, boze sacuvaj). skontaj, neka stoji 5 sati dnevno, to joj je 250 km po danu x 5 dana = 1250 KM samo za jednu djevojku za 5 dana. hajde mi sada reci ko to moze da plati jednu djevojku 5 dana za tri puta vecu cijenu od prosjecne mjesecne plate u bih. i dodaj da ne radi samo jedna djevojka, vec najmanje dvije, tri ili cetiri i vise djevojaka. svaka od njih 1250 KM. malo mi zvuci nemoguce 50 KM po satu. ali, ako dobiju toliko, svaka cast. samo, sumnjam da ce dugo trajati. nemaju ljudi toliko para da placaju tako puno.

sto se tice fotografija, stvarno su uzasne. ta tvoja drugarica, umjesto sto je uzela nekog "renomiranog" fotografa koji ce posao otaljati nogom, trebala je uzeti nekoga ko se probija koji ce se polomiti da napravi nesto kako valja. ovako, samo je napravio stetu i sebi i njima (zato me i ne cudi sto mu nema imena ni na fotkama ni na web stranici). ja, da sam onako fotkao, bilo bi me sramota to pokazati. radije bih izbrisao fotke nego ih dao onakve za upotrebu.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

photo wrote:mirci, ako dobijaju 50 KM po satu, onda su bolje placene od mene (a ja se ne zalim zbog plate, boze sacuvaj). skontaj, neka stoji 5 sati dnevno, to joj je 250 km po danu x 5 dana = 1250 KM samo za jednu djevojku za 5 dana. hajde mi sada reci ko to moze da plati jednu djevojku 5 dana za tri puta vecu cijenu od prosjecne mjesecne plate u bih. i dodaj da ne radi samo jedna djevojka, vec najmanje dvije, tri ili cetiri i vise djevojaka. svaka od njih 1250 KM. malo mi zvuci nemoguce 50 KM po satu. ali, ako dobiju toliko, svaka cast. samo, sumnjam da ce dugo trajati. nemaju ljudi toliko para da placaju tako puno.

sto se tice fotografija, stvarno su uzasne. ta tvoja drugarica, umjesto sto je uzela nekog "renomiranog" fotografa koji ce posao otaljati nogom, trebala je uzeti nekoga ko se probija koji ce se polomiti da napravi nesto kako valja. ovako, samo je napravio stetu i sebi i njima (zato me i ne cudi sto mu nema imena ni na fotkama ni na web stranici). ja, da sam onako fotkao, bilo bi me sramota to pokazati. radije bih izbrisao fotke nego ih dao onakve za upotrebu.
Nisam mislio da treba crtati, hvala photo.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

photo wrote:mirci, ako dobijaju 50 KM po satu, onda su bolje placene od mene (a ja se ne zalim zbog plate, boze sacuvaj). skontaj, neka stoji 5 sati dnevno, to joj je 250 km po danu x 5 dana = 1250 KM samo za jednu djevojku za 5 dana. hajde mi sada reci ko to moze da plati jednu djevojku 5 dana za tri puta vecu cijenu od prosjecne mjesecne plate u bih. i dodaj da ne radi samo jedna djevojka, vec najmanje dvije, tri ili cetiri i vise djevojaka. svaka od njih 1250 KM. malo mi zvuci nemoguce 50 KM po satu. ali, ako dobiju toliko, svaka cast. samo, sumnjam da ce dugo trajati. nemaju ljudi toliko para da placaju tako puno.

direktorica mi jos uvijek nije drugarica, a moyda to postanemo posto se cini pravo finom osobom...
sto se fotografija tice, i ja joj rekoh da bi policijski fotograf to bolje odradio... :D

Sto se promocije ko promocije tice, malo koja promoterka stoji negdje 5 sati, a one koje rade tako dugo su uposlenice ili vanjske saradnice direktnog uvoznika npr. Vanisha...oni i ne kontaktiraju promo agencije vec im neveztinog mehe mala sredi svoje jaranice...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

I da saka i photo, i ja znam nekad angazovati vanjskog prevodioca za nek stvari, pa taj neko dobije MOJU TROMJESECNU PLATU ZA PRIJEVOD KOJI REALNO ZAVRSI ZA 5 RADNIH DANA pa nit prigovaram niti filozofiram oko toga... :D
photo

Post by photo »

mIRCerka wrote:I da saka i photo, i ja znam nekad angazovati vanjskog prevodioca za nek stvari, pa taj neko dobije MOJU TROMJESECNU PLATU ZA PRIJEVOD KOJI REALNO ZAVRSI ZA 5 RADNIH DANA pa nit prigovaram niti filozofiram oko toga... :D
slazem se. ali ne mozes porediti rad amire s. i djevojke koja nauci tekst o proizvodu za pola sata i samo se smjeska te pogledom trazi zrtvu i uvijek odabere pogresnu. prevodilac se skoluje godinama, sto za promotorku i nije potrebno.

uostalom, rekao sam da bi bilo odlicno da dobiju 50 KM po satu, mada mi je to malo nemoguce.

sa srecom.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

penzioner wrote:
basta sljezove boje wrote:kradja intelektualnog kapitala

osoba koja je ovo pokrenula je preuzela koncept "Dzirlo djevojaka", a mister Dzirlo ce sigurno biti odusevljen kad sve ovo vidi :D
Kolegica mi došapnula da je (bh. kreatorka) Amna Kunovac u mladosti bila Džirlo djevojka glavom i bradom i glasom i onom poznatom rečenicom "Ja sam Džirlo djevojka" :D
- Dzirlo djevojka - manekenka koja govori :D

pricalo se, svojevremeno, da Dzirlo djevojke moraju same platiti book, kao i da ih fotografiraju bez filma u kameri :D

a gospodin Dzirlo je tada bio vlasnik prvog Pontiaca u Sarajevu :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

photo wrote:
mIRCerka wrote:I da saka i photo, i ja znam nekad angazovati vanjskog prevodioca za nek stvari, pa taj neko dobije MOJU TROMJESECNU PLATU ZA PRIJEVOD KOJI REALNO ZAVRSI ZA 5 RADNIH DANA pa nit prigovaram niti filozofiram oko toga... :D
slazem se. ali ne mozes porediti rad amire s. i djevojke koja nauci tekst o proizvodu za pola sata i samo se smjeska te pogledom trazi zrtvu i uvijek odabere pogresnu. prevodilac se skoluje godinama, sto za promotorku i nije potrebno.

uostalom, rekao sam da bi bilo odlicno da dobiju 50 KM po satu, mada mi je to malo nemoguce.

sa srecom.
napisah vec razliku izmedju hostes i promotorke, i to sto ti opisujes je HOSTESA, dok promotorka prodje haman skolu bontona...
i slayem se da se sa amirom sadikovic ne moze mjeriti :D

da sam mladja, vjeruj mi da bi se prijavila u One...lakse je tako zaraditi novac....
penzioner

Post by penzioner »

mIRCerka wrote:Da te obradujem maksimalno:

Sat vremena jedne promotorke je 50 KM, koje idu direktno djevojci.
Sefica ove agencije pare zaradi ako ta firma angazuje njihovu agenciju za event managemnt. Sto znaci da sefica od djevojaka ne uzme ni fening, a ulaze puno!
Ako je tako, to je dobro.
Saian

Post by Saian »

luksica wrote:
mIRCerka wrote:
Saian wrote:aj sve to na stranu izgled, shmiMka, fotografija, ugao, expozicija al ja ne skontah sta one rade, koji je koncept, sta radi PR manager, jel to hostesa, sta managUJE, ako nije hostesa koja se skola mora zavrshit za to i tako ta suha pitanja tehnichke prirode bash sam dosadan zar ne :D :D :D
Ishla ja maloprije kod njih da priupitam :D

Ovako, one nisu HOSTESE vec PROMOTORKE.
Koja je razlika?
HOSTESA MORA biti manekenskog tipa, znaci zgodna, lijepa, sa divnim osmijehom i osim DOBRO VECE IZVOLITE ne treba nsita vise da zna.

Promotorka treba da zna vise od osnovnih informacija o nekom proizvodu tako da kad dodje mIRCi i pita "zasto bih ja uzela proizvod A koji je 50 feninga skuplji od proizvoda B" promotorka treba da mi objasni koje su prednosti tog proizvoda. Nije mi se jednom desilo da mi promotorka na moje pitanje " po cemu je ovaj proizvod bolji od svoje prethodnice" kaze " nemam pojma, moje je samo da stojim ovdje".

E sad, vidjela sam 10 njihovih cura maloprije, imaju edukaciju vezano za jedan "event" koji je uskoro i na kojem ce one biti promotorke. Eto jos jedne razlike izmedju hostese i promotorke. Promotorke trebaju biti upoznate sa proizvodom koji promoviraju.
I ovih 10 cura koje sam vidjela su sve odreda slatke i simpaticne tako da je ocigledno da je sminkerica imala los dan, a fotograf se nije po guzi pocesao da slike sredi (kao sto se obicno i sredjuju slike ovog tipa) i samo je trcao da mu posao ispadne iz ruku.

Pisuci ovo skontala sam da sam postala gora nego bilo koji tabloid...ne bi mi mrsko otici do agencije...
Eh da vam i ja malo nesto ispricam,

dirktorica ove agencije je moja najbolja prijateljica...pokrenula je ovaj vid firme, jer zeli nesto postici u zivotu...ovo ljudi nije eskort agenicija ...niti se cure prodaju....vec sasvim normalan posao koji zaposljava djevojke koje tokom svog studija zele zaraditi dzeparac...onda bih ja po vasem razmisljanju i po vasim komentarima mogla sve konobarice u gradu nazvati kurvama....jer su i one izlozene....

Pitanje je sada kako ce se ova vrsta pilot projekta odraziti u nasoj sredini...ova agencija moze propasti za 2 mjeseca , a moze doziviti boom i tako predstavljati prvu agenciju promocije u BiH....

Na zapadu postoji jako puno takvih agencija i to je nasim rijecima ljudi dragi "BIZNIS" :D

P.S.: Vidim nasli ste jako puno mana na sminkanje i izgled studentica...ljudi koliko para toliko muzike....direktorica se nikad nije bavila kriminalom pa da ima milione da nadje profesionalnog sminkera za pocetak ...i iskreno stranica joj se mora dobro popraviti po mom misljenju, ali svaki pocetak je tezak...a vi se malo upitajte sta ste vi u zadnjih mjeseci pokusali uciniti u svom zivotu da vam ide na bolje...vec se obavezno javljate na temu da li treba otici iz BiH, jer nema posla ...onda samo urlicete kako vam ova zemlja ne valja i da imate mogucnosti odmah bih otisli......

Mislim da je vrijedno razmisliti o tome!

Pozdrav
nista ja loshe nisam mislio niti sam mislio omalovazhavati bilo chiji posten rad nego mi nije bilo jasno pa sam pitao, a mirci ljubazno otisla do agencije i pitala (ovim putem hvala na odgovoru), eto nek im je svima sretno zajedno s direktoricom sretno u daljnjem poslovanju
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Saian wrote:
nista ja loshe nisam mislio niti sam mislio omalovazhavati bilo chiji posten rad nego mi nije bilo jasno pa sam pitao, a mirci ljubazno otisla do agencije i pitala (ovim putem hvala na odgovoru), eto nek im je svima sretno zajedno s direktoricom sretno u daljnjem poslovanju
mozda je fakat u nasim uslovima puno traziti 50 km, ali je predivna cinjenica da se konacno te stvari rade organizovano i transparentno, a ne mahalski i familijarno...
ja razumijem da je svakome njegovo dijete najljepse na svijetu, ali kad se rade reklamne kampanje za recimo grad sarajevo, ipak treba izabrati fotogenicno dijete....mozda zvucim grubo, ali ne moze svako biti fotomodel...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:
Saian wrote:
mozda je fakat u nasim uslovima puno traziti 50 km, ali je predivna cinjenica da se konacno te stvari rade organizovano i transparentno, a ne mahalski i familijarno...
ja razumijem da je svakome njegovo dijete najljepse na svijetu, ali kad se rade reklamne kampanje za recimo grad sarajevo, ipak treba izabrati fotogenicno dijete....mozda zvucim grubo, ali ne moze svako biti fotomodel...
PS Sajo, nisi ti meni svako pa da ne odem samo preko mosta do njihovog ureda :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

kod nas su promotorice one koje te zaskoce u samoposluzi pa ti nude keksic, komad sira, dijetalnu colu, pretplatu na novine, AOL i slicno, a hostese rade na sajmovima i slicnim manifestacijama
penzioner

Post by penzioner »

Obrnuto proporcionalno :lol:
shin

Post by shin »

50km sat? Gdje treba potpisati, samo da obrijem noge.
penzioner

Post by penzioner »

shin wrote:50km sat? Gdje treba potpisati, samo da obrijem noge.
Obrija li ih?
Post Reply