Komentari na presudu

Post Reply
tempora

Post by tempora »

Šandor wrote:
tempora wrote:I evo nas, sedam dana poslije.Emocije su utihnule.Rok trajanja istekao. :zzzz:
A šta da kažemo? Podržala su nas dva suca muslimana i Sir sa Novog Zelanda. :D

Moguće je da će presuda u tužbi Hrvatske biti drukčija. Hrvati su ipak katolici.

Ali šta imamo od zapomaganja?[/quote]

U tome je i cijela poenta.Mi samo zapomazemo iz koristoljublja.Po svijetu hvatamo poene za licne tragedije, a u matici nam se gadi iskoristavanje zena Srebrenice za politicke prednosti.Uloga zrtve nije nam samo namjenjena.Ona nam se i osladila. :oops:
Šandor

Post by Šandor »

tempora wrote:U tome je i cijela poenta.Mi samo zapomazemo iz koristoljublja.Po svijetu hvatamo poene za licne tragedije, a u matici nam se gadi iskoristavanje zena Srebrenice za politicke prednosti.Uloga zrtve nije nam samo namjenjena.Ona nam se i osladila. :oops:
Ne vidim šta možemo učiniti nakon ove presude. Elegantno su nam stavili do znanja da nismo dovoljno vrijedni. Da nemamo razloga da se osjećamo Evropljanima.
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

zoom66 wrote:
Jastreb35 wrote:
hobit wrote:hej pesak jesi skonto da ovde 50% ljudi mrzi Srbe, kontam se koji k... trazis ovde, il si mazohist il si clan ldp-a :?
Imputiranjem mrznje pokusavas izjednaciti strane, kilavo i neubjedljivo. Normalan covjek zna da odgovornost snose arhitekti i trudbenici velikosrpskog projekta, te da je prosjecan Srbin castan covjek, izmanipulisan od strane ideologa jednonacionalne drzave, ali castan. Onaj ko voli BiH, ne moze mrziti Srbe, ne samo zbog onih Srba koji su kroz teska vremena podrzali zajednicku BiH, nego i zbog onih s kojim ce tu BiH u buducnosti morati zajedno graditi.

BiH je otvorena svima, a takav je (na tvoju zalost) i ovaj forum.
hobit wrote:pobrinite se vi ldp-ovci u srbiji za radikale i nama ce u bosni biti lakse, umjesto sto nam se ulizujete tu i patetisete, jer radikali su dobili najvise glasova a ne ldp
Ti si idiot koji dobru volju i dijalog, zbog samo tebi poznatih razloga, pokusava predstaviti poltronstvom i patetikom. Velikosrpska hobotnica je pustila svoje krake duboko u ekonomiju i vojnopolicijske strukture Srbije, te je jos uvijek u stanju plasiti narod mesijanskom retorikom. Ali ista ce biti ubijena, osusena i konzervirana da sluzi kao primjer negativne pojave koju treba izbjegavati. Svaki oblik konstruktivnog dijaloga izmedju Bosni i Hercegovini lojalnih gradjana i prijatelja iz Srbije, je samo jos jedna sunceva zraka na sluzavoj kozi pomenute hobotnice. Umjesto da podrzis neku srbijansku Rosu Parks, ti bi da joj dijelis lekcije.
:thumbup:
:thumbup:
pesak

Post by pesak »

jastreb, zuum i peti, hvala sto tako mislite... :)
primala sam i pm-ove kao sta cu ja ovde, zar ne vidim da me mrze Bosnjaci i td i td....samo se zavitlavaju sa mnom. Nije tako. Bas dobro.
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

pesak wrote:jastreb, zuum i peti, hvala sto tako mislite... :)
primala sam i pm-ove kao sta cu ja ovde, zar ne vidim da me mrze Bosnjaci i td i td....samo se zavitlavaju sa mnom. Nije tako. Bas dobro.
Ni u jednom momentu nemoj ni pomisliti da cu ja (a, koliko vidim ima jos dosta otvorenih ljudi ovdje) dopustiti da ambasadori, konzuli i predstavnici mojih razmisljanja budu neartikulisane persone, koje ce se stalno (pokusavati) izivljavati, lijeciti svoje unutrasnje (teske) probleme na ovom forumu.

Medju Srbima ima cetnika, koji su teska bolest. Ta bolest je zarazna, i zahvatila je dosta srpskog naroda. Ni u kom slucaju necu reci da su svi Srbi zarazeni cetnistvom (sto pojedini olako kazu), jer bih na taj nacin omalovazio i zanemario onaj zdravi dio srpskog naroda koji postoji, a koji je i najveca (mozda i jedina) sansa za buducnost Srbije. Te zdrave snage u Srbiji su srpska sreca u nesreci.
Post Reply