Ratne price - ona vedrija strana
Moderator: Chloe
-
rikardoreis
sjetih se jedne tragikomicne...
pusten covjek iz logora HVO, nakon 9 mjeseci, i dosao ovamo, na slobodnu teritoriju gdje su mu zena i dijete...a zena ga, u medjuvremenu, varala s jednim tipom, koji je povazdan visio kod nje...
i sjeo covjek malo, najeo se, napio, odmorio i zovnuo malog sina:
- Sine, dodji tati svome, da te zagrli...
- Necu, nisi ti moj tata...moj tata je Rifa...
pusten covjek iz logora HVO, nakon 9 mjeseci, i dosao ovamo, na slobodnu teritoriju gdje su mu zena i dijete...a zena ga, u medjuvremenu, varala s jednim tipom, koji je povazdan visio kod nje...
i sjeo covjek malo, najeo se, napio, odmorio i zovnuo malog sina:
- Sine, dodji tati svome, da te zagrli...
- Necu, nisi ti moj tata...moj tata je Rifa...
-
sure_alma
evo jedna od mene...
krenuo moj rodjak na spoj sa talenticom a puca se ne zna se ko gdje bjezi...i sad hoce da stavi sat na ruku al sat nema zakacke nego samo dva kraja od krpe provucena i lafo sat...
eh sad sam ja tu trebala da mu pomognem i da svezem ta dva kraja tako da sat moRe da stoji na ruci...
trebalo nam je vise nego sat vremena vezanja i koprcanja al je otisO na sastanak svezan i redy to go...
i dan danas pricamo o tom dogadjaju jer je ironicno do bola...vamo granate sjevaju a ja njemu vezem sat da ide da se vidi s trebom...niDje veze...
vozdra...
krenuo moj rodjak na spoj sa talenticom a puca se ne zna se ko gdje bjezi...i sad hoce da stavi sat na ruku al sat nema zakacke nego samo dva kraja od krpe provucena i lafo sat...
trebalo nam je vise nego sat vremena vezanja i koprcanja al je otisO na sastanak svezan i redy to go...
i dan danas pricamo o tom dogadjaju jer je ironicno do bola...vamo granate sjevaju a ja njemu vezem sat da ide da se vidi s trebom...niDje veze...
vozdra...
- black
Sammurraj wrote:Pocetak "92, cetnici napadaju sa okolnih brda, granate, snajperi..ama znate kako je vec.
Jedno vecer, napad u punom jeku, priblizuju se nasoj liniji, preko ceste cujemo kako neko pomjera crijep..( snajper ).
Mrak vec pada, ne vidimo nista. Neko ce reci..EDO ( najmladji ) trci do komandanta i donesi nam onaj njegov dvogled. Mi smo svi mislili da je taj dvogled za nocno osmatranje ( sta ces.. neiskustvo).
Trci mali Edo nazad sa dvogledom, smjesta se medju nas i promatra..puca se zestoko, a mi svi ukoceni zeljno ocekujuci jeli Edo vidi ista???
10 minuta tako, kad ce ti mali Edo: " ma jebes ovaj dvogled , nista se ne vidi"
Na to ce ti moj jaran:
" PA MAJMUNE JEDAN SKINI POKLOPCE SA DVOGLEDA"
Boze dragi, u svoj toj frci mi smo padali od smjeha..
-
peanuth
ne mogu da dodjem sebi...photo wrote:prica koju mi je ispricao jaran:
vratio se kuci poslije nekoliko dana na liniji. u kuci zivjeli on, zena i njeni roditelji. u sobi njih dvoje bio akumulator iz auta na koji je bio prikopcan radio. i tako jaran dosao kuci, ispricao se sa svima i sa zenom u sobu da rade "one stvari" i sve islo po redu i kada se jaran spustio da opali liz, ulazi punac u sobu tiho i kaze: izvinite djeco, ja samo da upalim radio.
smijao sam se tri sata.
-
din
93-a Dretelj ,jednu noc bojovnici se zazeljeli pjesme pa pocese prozivati raju na prozore hangara da im pjevaju njihove borbene ...tako zovnuse Ramiza -Ramizu i on poce prvo po svom sevdalinke onda oni traze njihove (borbene) on se pravda ne zna ,pa onda oni udaraju on onako krvav pocinje CUDA JADA OD MOSTARA GRADA ,ko biva da im ugodi!!!na kraju ga izvukose vani i natjerase na seksualni cin s jednim slicnim likom kao i on!!
- Motokultivator
Mozda nisam bas skotno sta si htio rec, al ovdje ne vidim nikakvu "vedriju" stranu rata, naprotivdin wrote:93-a Dretelj ,jednu noc bojovnici se zazeljeli pjesme pa pocese prozivati raju na prozore hangara da im pjevaju njihove borbene ...tako zovnuse Ramiza -Ramizu i on poce prvo po svom sevdalinke onda oni traze njihove (borbene) on se pravda ne zna ,pa onda oni udaraju on onako krvav pocinje CUDA JADA OD MOSTARA GRADA ,ko biva da im ugodi!!!na kraju ga izvukose vani i natjerase na seksualni cin s jednim slicnim likom kao i on!!
-
rolenc
Negdje u ljeto 93 bilo žestoko granatiranje iz svih mogućih oružja sa Ilidže, mi bili na liniji. Taman se smirilo kad nam u stražaru dotrča legenda Salem (stariji čovjek 70 godina, rahmet mu duši), ko ono sav isprepadan.
"Ljudi moji jedva izvukoh živu glavu maloprije. Pa šta je bilo Saleme, pita ga jedan od raje?
"Ma nećete vjerovati kad vam ispričam. Radio ja nešto u bašči, kad odjednom poče ovo gruhanje sa svih strana. Trajalo je tako par minuta i stade. Reko, hajde valjda neće više. Kad pogledam ja ide nešto špicasto prema meni. Pogledam bolje, kad majko mila ono "navođeča" raketa (misli na navodeću) ide pravo prema meni. Kontam nije baš nešto brza, i nagarim trčati. Ja desno ona desno, ja lijevo ona lijevo. Ne možeš joj pobjeći. Kad ugledam na livadi plast sijena, te počnem trčat prema njemu. Ja oko sijena ona za mnom. I tako deset krugova, i jedva vam izvukoh živu glavu."
Pa kako si se spasio Saleme, pita ga ovaj tip.
"Vidim ja ona ne odustaje nikako, ili kad sam obilazio negdje jedanesti krug, naglo se bacim na zemlju, a ona proleti dalje. Mora da me neko bio uzeo na zub."
Mi smo svi popadali.
"Ljudi moji jedva izvukoh živu glavu maloprije. Pa šta je bilo Saleme, pita ga jedan od raje?
"Ma nećete vjerovati kad vam ispričam. Radio ja nešto u bašči, kad odjednom poče ovo gruhanje sa svih strana. Trajalo je tako par minuta i stade. Reko, hajde valjda neće više. Kad pogledam ja ide nešto špicasto prema meni. Pogledam bolje, kad majko mila ono "navođeča" raketa (misli na navodeću) ide pravo prema meni. Kontam nije baš nešto brza, i nagarim trčati. Ja desno ona desno, ja lijevo ona lijevo. Ne možeš joj pobjeći. Kad ugledam na livadi plast sijena, te počnem trčat prema njemu. Ja oko sijena ona za mnom. I tako deset krugova, i jedva vam izvukoh živu glavu."
"Vidim ja ona ne odustaje nikako, ili kad sam obilazio negdje jedanesti krug, naglo se bacim na zemlju, a ona proleti dalje. Mora da me neko bio uzeo na zub."
Mi smo svi popadali.
-
rolenc
Negdje u ljeto 93 bilo žestoko granatiranje iz svih mogućih oružja sa Ilidže, mi bili na liniji. Taman se smirilo kad nam u stražaru dotrča legenda Salem (stariji čovjek 70 godina, rahmet mu duši), ko ono sav isprepadan.
"Vidim ja ona ne odustaje nikako, ali kad sam obilazio jedanesti krug, naglo se bacim na zemlju, a ona proleti dalje.
Mora da me neko bio gadno uzeo na zub, kaže Saki"
Mi smo svi popadali.
"Vidim ja ona ne odustaje nikako, ali kad sam obilazio jedanesti krug, naglo se bacim na zemlju, a ona proleti dalje.
Mora da me neko bio gadno uzeo na zub, kaže Saki"
Mi smo svi popadali.
- Dori
#159 Re: Ratne price - ona vedrija strana
fixer me podsjeti na ovu temu.....fakat steta da bude zaboravljena...
Zato UP!
Zato UP!
- shana_majka
#160 Re: Ratne price - ona vedrija strana
svaka cast shto si je "izvukla"Dena wrote:fixer me podsjeti na ovu temu.....fakat steta da bude zaboravljena...![]()
Zato UP!
-
mamica papucarka
#161 Re:
jao, vristimpinkzelena wrote:Papanka wrote:Evo jos jedna ratna
Mi svi izbjeglice....uselili se u neke vikendice...nas omladine bilo jedno 20-tak...dosadno nama...jedna vikendica ostala neuseljena...skontamo mi...napraviti disko....vadi se akumulator...muzika...i sijalicu malu sproveli....i kaminnakav sazidali...malo isarali zidove...divota...kasete se premotavaju rucno...nema toristi akumulator bezze...i mi tako zadavali ga svaku vecea u tom naselju bilo par momaka koji su bili diverzanti.... i jednu vece...mi se maxuz spremili za diska...oblace se poseben pantole....cipe "za kad gdje podzes" i plesemo mi tako....kad upada sestra do ovog jednog diverzanta u disko....blijeda...vristi CHETNICIIIIIIIIII... i ono odjednom tajac...zenska se izvrnu...mi skamenjeni gledamo otkud tu cetnici...ovi momci se pokupish....nabacise na sebe punu ratnu opremu
to bombe, trombloni....redenici...ovo ono.... prkeo vrata.....nema ih.....mi pogasili svu aparaturu
scucurili se svi u jedan cosak....i cekamo da se nesto desi... Ulazi ovajbrat od te trebe i vristi... PAKEEEEEEETIIIIIIII
hahahha zamnoooooooom...prvi paketi sto su pali na podrucje sadasnjeg KS-a pali nama tu pred tim vikendicama....jaoooooooo...gazimo mi preko blata...prljamo tako cuvanu garderobu....tamo u paketima nema cega nema.... hrane, pica, konzervi...igracaka...od padobrana super "ciganka" suknja se shila...a od cerade oko paketa...extra tasne i ruksaci......
neg ova sestra od tog...vidjela padobram i da svijetli nesto...(fosfor na coskovima paketa da se lakse paketi uoc) i ona kontala padobranci chetnici...okupirashe nam selo heheheh...
a na samom tom pocetku zbivanja...jedna od kona .....krenula u WC vanjski....zacepila joj se bial septicka...i posto joj je bilo daleko ici do haleteta cucnula pred kucu...i 2m od nje rokne paket....teta se i upiskila i ukakila
![]()
svaka je prica odlican . ne znam jesam li se vise u zivotu smijala ko u ratu (gluho bilo, ali bas je tako)
-
fixer
#162 Re: Ratne price - ona vedrija strana
ja se smijem i placem u isto vrijeme
tema je bas prejaka, dugo sam je trazio
tema je bas prejaka, dugo sam je trazio
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#163 Re: Ratne price - ona vedrija strana
ljeto negdje 92 ,ja prispo malo poslije podne,kad poce gruhat gore na špici(špicasta stijena) kad moj komšija dere se pod moj prozor a uprtio cekera............komšija,komšija vice on meni ,znam da ste ujutro trebal VI napadat na špicu
al evo čhetnici uranili pa ko velim odo ja do sestre na katedralu ako se pomjere linije sada do meterološke(na bjelavama) pa se vratim kad ih vi budete tjerali nazad sutra ujutro
i sleti niz ulicu ašikovac ko munja 
-
Eborg
- x0z0y0
#165 Re: Ratne price - ona vedrija strana
sami pocetak rata
organizovale se ulicne brigade ..T.O...
u nasem sklonistu bilo par pripadnika T.O....1 puska...1 vazdusna
..i cini mi se 2 rucne bombe..
svaku noc se strazarilo pred sklonistem da cetnici ne upadnu...(mahala se nalazi ispod stare zeljeznicke na bistriku...dakle ni bliiizu linija al eto...)
i tako jednu noc dvojica strazarila..ostatak ekipe u avliji kuce gdje je bilo skloniste..mjesecina i zvijezde..granate se cuju u daljini
mi djeca i zene u sklonistu spavali...kad u neka doba (jer nemas pojma vise ni koliko je sati) upadaju ova dvojica blijedi..skoro uplakani
svi se skupili oko njih..sta je bilo..???..ostatak ekipe T.O. se valja od smjeha
njih dvojica sjedili ispred kuce...na ulici...mjesecina ..neka prica...i u neka doba ih nesto osvjetli...pogledaju u nebo kad "raketa" pada prema njima
pocnu plakat...grlit se i oprastat..halalili se...a "raketa" i dalje pada
onda su poceli zvat ove iz avlije u pomoc ..ovi izletili i imali su sta vidjeti
"raketa" je bila ona na padobrancicu..za osvjetljavanje
kazu da im je citav zivot pred ocima prosao...i da su zagrljeni cekali da ih pogodi
organizovale se ulicne brigade ..T.O...
u nasem sklonistu bilo par pripadnika T.O....1 puska...1 vazdusna
svaku noc se strazarilo pred sklonistem da cetnici ne upadnu...(mahala se nalazi ispod stare zeljeznicke na bistriku...dakle ni bliiizu linija al eto...)
i tako jednu noc dvojica strazarila..ostatak ekipe u avliji kuce gdje je bilo skloniste..mjesecina i zvijezde..granate se cuju u daljini
mi djeca i zene u sklonistu spavali...kad u neka doba (jer nemas pojma vise ni koliko je sati) upadaju ova dvojica blijedi..skoro uplakani
svi se skupili oko njih..sta je bilo..???..ostatak ekipe T.O. se valja od smjeha
njih dvojica sjedili ispred kuce...na ulici...mjesecina ..neka prica...i u neka doba ih nesto osvjetli...pogledaju u nebo kad "raketa" pada prema njima
pocnu plakat...grlit se i oprastat..halalili se...a "raketa" i dalje pada
onda su poceli zvat ove iz avlije u pomoc ..ovi izletili i imali su sta vidjeti
"raketa" je bila ona na padobrancicu..za osvjetljavanje
kazu da im je citav zivot pred ocima prosao...i da su zagrljeni cekali da ih pogodi
- x0z0y0
#166 Re: Ratne price - ona vedrija strana
sjetih se jos...da smo onaj dan ..Bajram..kada je sve pocelo ...gledali rafale PAM-a (valjda pogodih..izasla sam vise iz prakse:D)...svijetlece ..i pitali se kako im vatromet ne uspjeva
ja kao dijete sam bila ubjedjena da neko pokusava da napravi vatromet ali mu se barut pokvasio pa ne moze
ja kao dijete sam bila ubjedjena da neko pokusava da napravi vatromet ali mu se barut pokvasio pa ne moze
-
mamica papucarka
#167 Re: Ratne price - ona vedrija strana
ova tema digunta iz mrtvih jal vaskrsla
jos da i pokretac hoce odnekud provirit
ne znam je li se ko sjeca (ja kao da pisem o Drugom svjetskom radtu, a ne ovom "nasem"
) onih izlazaka ispred CDA i SOS-a negdje 1994/95?!
Helem, ispred u pomenutih kafica masa raje.
Svi se dotjerali i smekaju
Zenske u nakim minjacima, stiklicama..., ma kao da nije rat. Kad naidje tip i zafijuka ko granata
ono "fiiijuuuuuuuuuu", te se potom baci po cesti. kako se on bacio, tako smo svi zalegli po betonu
Kad smo se prokontali da nas je tip dobro zahebo, nastao je aplauz i smijeh
Sjecam se rahmetli tetke u ratu. Joj sa njom je bilo ekstra bisera.
U sred noci podjose oko nase zgrade padat granate. sve jedna za drugom. Kad ce ona iza sna , onako bunovna "ebem im p.m onako nekulturne", pa ce zatim "Narod budit u gluho doba noci"
Onda se ponovo vratila u krevet, pa ce "nema to trunka kulture"
ja sam crkla od smijeha
jos da i pokretac hoce odnekud provirit
ne znam je li se ko sjeca (ja kao da pisem o Drugom svjetskom radtu, a ne ovom "nasem"
Helem, ispred u pomenutih kafica masa raje.
Kad smo se prokontali da nas je tip dobro zahebo, nastao je aplauz i smijeh
Sjecam se rahmetli tetke u ratu. Joj sa njom je bilo ekstra bisera.
U sred noci podjose oko nase zgrade padat granate. sve jedna za drugom. Kad ce ona iza sna , onako bunovna "ebem im p.m onako nekulturne", pa ce zatim "Narod budit u gluho doba noci"
ja sam crkla od smijeha
-
saale
#168 Re: Ratne price - ona vedrija strana
oplakahDrvosjeca iz Dejcica wrote:rikardoreis wrote:
*
1993. Selo kod Mostara. Izbjeglicka soba. Nakon sedam dana sa borbene linije, Capljinac dolazi “kuci” da odmori dan-dva. Noc...vrijeme je za spavanje...njih sedam u sobi. On, supruga, dvoje male djece, njegovi roditelji i mladja mu sestra. Ugase svijecu ( upale mrak).
Tisina...njih dvoje cekaju ujednaceno disanje ostalih, hrkanje...bilo sta sto ce im dati znak da se sjedine. Nakon nekog vremena, on udje lagano u nju, onako sa boka. Napaljen, nije mogao da se suzdrzi...navali zesce na nju, al ne daju ni glasa od sebe. Cuje se samo ono karakteristicno sljapkanje...a potom i svekrvin glas:
Nevjesta, nevjesta, ustani! Macka nam poloka mlijeko!
Nastavice se...![]()
![]()
-
ocaj
#169 Re: Ratne price - ona vedrija strana
I ja!saale wrote:oplakahDrvosjeca iz Dejcica wrote:rikardoreis wrote:
*
1993. Selo kod Mostara. Izbjeglicka soba. Nakon sedam dana sa borbene linije, Capljinac dolazi “kuci” da odmori dan-dva. Noc...vrijeme je za spavanje...njih sedam u sobi. On, supruga, dvoje male djece, njegovi roditelji i mladja mu sestra. Ugase svijecu ( upale mrak).
Tisina...njih dvoje cekaju ujednaceno disanje ostalih, hrkanje...bilo sta sto ce im dati znak da se sjedine. Nakon nekog vremena, on udje lagano u nju, onako sa boka. Napaljen, nije mogao da se suzdrzi...navali zesce na nju, al ne daju ni glasa od sebe. Cuje se samo ono karakteristicno sljapkanje...a potom i svekrvin glas:
Nevjesta, nevjesta, ustani! Macka nam poloka mlijeko!
Nastavice se...![]()
![]()
![]()
![]()
Svaka cast!
Tek iz ovih prica covjek skonta kako smo mi duhovit narod,pa nas ni ona tragedija koju smo prosli nije sprijecila da se zezamo. To samo mi mozemo!
- Topla voda
#170 Re: Ratne price - ona vedrija strana
mi upali u neko selo ..
decembar ,zima razvaljuje..oni se razbjezali, i civil i ostali..al jos se bas ne zna kolko je sigurno.
upadam s jaranom u jednu kucu...trcim na sprat ,nigdje nikog...sto postavljen,drva jos pucketaju u sporetu
trcimo na tavan...u polumraku vidim visi suho meso na gredama..pun tavan.
susprezemo se od radosti ,kontamo kako cemo ovoliko mesa donijeti u grad..ima 300 kila odoka
...ja fatam onu prvu pecenicu..kad ono hljeb.
lole hljeb susile,hebem ti entitet
decembar ,zima razvaljuje..oni se razbjezali, i civil i ostali..al jos se bas ne zna kolko je sigurno.
upadam s jaranom u jednu kucu...trcim na sprat ,nigdje nikog...sto postavljen,drva jos pucketaju u sporetu
trcimo na tavan...u polumraku vidim visi suho meso na gredama..pun tavan.
susprezemo se od radosti ,kontamo kako cemo ovoliko mesa donijeti u grad..ima 300 kila odoka
lole hljeb susile,hebem ti entitet
-
JEDRILICA
#171 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Dretelj,
Hoda bojovnik oko zice. Osisan na celavo i ima frizuru tako da mu je na jednoj strani glave napravljen kriz. Gleda ga jedan od logorasa i kaze:
"Eto stavi sa druge strane minus i bices ko akumulator!"
Hoda bojovnik oko zice. Osisan na celavo i ima frizuru tako da mu je na jednoj strani glave napravljen kriz. Gleda ga jedan od logorasa i kaze:
"Eto stavi sa druge strane minus i bices ko akumulator!"
- Babayaro
#172 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Joj jest se potegla tema....
Sjecam se provale nas nekoliko u jednoj kuci odmaramo i medju nas 10-tak i jedan cigo tek ga prije par mjeseci ufatili i na liniju poslali. U to vrijeme su stalno oni NATO avioni nadlijetali Bosnu i nisu dejstvovali ali eto bili su tu. Kad ovaj jedan jaran govori
-e jesu vala dosadni i ovi avioni da hoce vise prestat...
kad cigo
-šuti bolan, nemoj da nam bace onaj "zvučni zid" vidio bi kako bi se ova kuća od čerpića srušila.
Par sekundi je bio muk a onda prasak smijeha od svih, njemu nije bilo jasno nista

Sjecam se provale nas nekoliko u jednoj kuci odmaramo i medju nas 10-tak i jedan cigo tek ga prije par mjeseci ufatili i na liniju poslali. U to vrijeme su stalno oni NATO avioni nadlijetali Bosnu i nisu dejstvovali ali eto bili su tu. Kad ovaj jedan jaran govori
-e jesu vala dosadni i ovi avioni da hoce vise prestat...
kad cigo
-šuti bolan, nemoj da nam bace onaj "zvučni zid" vidio bi kako bi se ova kuća od čerpića srušila.
Par sekundi je bio muk a onda prasak smijeha od svih, njemu nije bilo jasno nista
-
fixer
#173 Re:
kad se samo sjetim kako sam se ovoj ismijao prije godinu dana.striker wrote:Ratna i gladna '93.Tanka hrana na liniji... nikad tanja.Svaki dan za ručak i večeru riblja čorba.Ma nije to ni "č" od čorbe...čorbetina,al' eto jedi i šuti![]()
Cijela dva-tri mjeseca možda jela se ista splačina.Kad se više nije moglo uzimali smo samo hljeb i onako suh jeli.
Jednom pred večeru zove me drug i kaže "haj' ponesi hljeb i dođi kod nas u spavaonu".Uzmem hljeb i dođem tamo.Njih trojica sjeli za sto,nešto umaču i jedu.Priđem,pogledam... žuto nešto?!Haj' bujrum vele...
Uzmem hljeba,umočim,probam... slatko,fino mmmm![]()
Pa šta je ovo pitam?Poznat mi je okus,ali ne mogu da skontam...
Išli mi u ambulantu... sirup protiv kašlja... valja li?![]()
Ha ha ma kako ne valja daj da se naumačemo dok se boje ne rastope![]()
![]()
![]()
I Bogami lijepo večerasmo sirupa umjesto riblje splačine.Ni dan-danas mi nije jasno kako im je to palo na pamet,ali eto te ratne improvizacije su fakat bile fenomenalne i neponovljive.
-
Eborg
#174 Re: Ratne price - ona vedrija strana
Za vrijeme rata na bolnichkom odjelu mog starog su imali anesteziologinju koja je znala za vrijeme dezhura da nestane na par sati i kada je konachno u panici nadju bila je poprilichno dezorijentisana...
Elem,kasnije se saznalo da se ista povuche u ostavu i uroka onim gasovima i tekucinama za anesteziju kako bi se primirila od ratnih trauma...
Par puta je tako bila utripana i na operacijama,uzhas... 
Elem,kasnije se saznalo da se ista povuche u ostavu i uroka onim gasovima i tekucinama za anesteziju kako bi se primirila od ratnih trauma...
- ranger
#175 Re: Ratne price - ona vedrija strana
sami pocetak rata, i nasa porodica pobjegla kod svojih na selo (ko nek smo skupa pa sta bude) i legli mi spavat u nasu vikendicu a javna tajna je bila da cetnici svakog trenutka mogu uletit u selo. i sad moja stara i tek rodjena sestra su na jednom krevetu, na drugom tetka sa svojom djecom, a mi "klipani" smo se poredali po podu.... i ono mrak stara i tetka osluskuju svaki sum, kad u neka doba moja stara poce da vristi : "aaaa, evo ga, evo ga..." a tetka s drugog kreveta izbezumljena pita : "koga?" a stara odgovara : "akrepa..." (za one koji ne znaju, akrep je u hercegovini onaj skorpion, cesto zna bit u lamperiji, otuda i ovdje pa pao na moju staru) a tetka onda pocne da vice: "j..bo te akrep ja mislila cetnik..."