Preporucite veterinara
Moderator: anex
- stonehange
#151 Re: Preporucite veterinara
Nisam još praktikovala pozivanje veterinara kući (mislila sam da to i ne postoji u gradu,tj.da neće da dođu)...Za one koji voze svoje cakane čika doktorima ja bih preporučila jednu malu vet.ordinaciju na stupu,ul.Nikole Šopa,ondje kod Stanića...Bili su zaista ljubazni i stručno su odradili posao kada je moj dragi Kodo bio bolestan.Bez srkleta,nježno,kako mnogi pedijatri ne dočekaju ni ne pregledaju ni ljudsku mladunčad
-
downtoearth
#152 Re: Preporucite veterinara
je li to misliš na Veterinarske stanicu (prođeš Stanićevu radnju pa s lijeve strane u dvorištu) ili nešto drugo i koji doktor?
- stonehange
#153 Re: Preporucite veterinara
Pa mislim da je to ta,nemaju valjda dvije u blizini.A pojma nemam kako se doktor zove,možda čak nije ni privatna,zaista ne znam.downtoearth wrote:je li to misliš na Veterinarske stanicu (prođeš Stanićevu radnju pa s lijeve strane u dvorištu) ili nešto drugo i koji doktor?
- A-R-N-I
#154 Re: Preporucite veterinara
Nije privatna nego Kantonalna, Sema se doktor zove.stonehange wrote:Pa mislim da je to ta,nemaju valjda dvije u blizini.A pojma nemam kako se doktor zove,možda čak nije ni privatna,zaista ne znam.downtoearth wrote:je li to misliš na Veterinarske stanicu (prođeš Stanićevu radnju pa s lijeve strane u dvorištu) ili nešto drugo i koji doktor?
- Mushu
#155 Re: Preporucite veterinara
Evo, macu mi je sterilisao Amar i super je to odradio. I svidio mi se jako. Tako a cu odsad njega zvati za sve. i kad god ga nazovem sa nekim svojim glupim pitanjima ili mu posaljem sms, on uvijek odgvori. izvini na aksnjenju, a i sterilisala sam je prije mjesec dana.mycy wrote:iskreno nisam ni ja vise pametna. Sto se tice sterillizacije zovi nekog ko ima odredjene uslove: cistu prostoriju gdje to obavljaju. Tu ti je opet najbolji Haris, mozes i fakultet, a Stup niposto. Sto se tice vakcinacije tu zovi letece veterinare jer je ne moras nigdje voditi.
Sretno i javi za koga si se odlucila.
- popi
#156 Re: Preporucite veterinara
Kantonalna veterinarska stanica na stupu - NI SLUCAJNO !!!
Samo, mislim da imaju dvije smjene - dva doktora, nisam zapamtila ime ovoga koji nam nije htio pomoci , ni na koji nacin. Uzas, samo kada se sjetim!
Madman !
Srecom , moja maca je prezivjela, ali nikako zahvaljujuci njemu!
Samo, mislim da imaju dvije smjene - dva doktora, nisam zapamtila ime ovoga koji nam nije htio pomoci , ni na koji nacin. Uzas, samo kada se sjetim!
Madman !
-
morris_the_blade
#157 Re: Preporucite veterinara
pozdrav narode
pratim ovu temu od njenog postavljanja na forum i vec je krajnje vrijeme da neke stvari postavimo gdje treba. vidim svadjate se oko toga ko je bolji veterinar, pa u nekom od ranijih postova je rekao da je veterinar kao frizer, nekome se svidja,a nekome ne bez obzira radi li on svoj posao ili ne. iz licnog veterinarskog iskustva znam da ja zaista ma koliko se trudio ne mogu sa svima biti veoma ljubazan. pitate se zasto? pa dragi moji vlasnici ljubimaca, stavite se i vi u naš ( doktorsko-veterinarski ) polozaj. uzmite da kroz ordinaciju prodje u jednom danu 10 pasa i tako svaki dan, eh ti i pored toliko posla odes doma i pocnes raditi nesto u stanu, kuci pa jos aki si se nesto sa zenom zakacio ili sa roditeljima i u tom trenutku te zove neki covjek za psa, i ti pored umora, pored nervoze u kuci i pored milion drugih stvari moras i njega trpit. pa dajte i mi veterinari smo ziva bica. dakle da rezimiram : nema najboljeg veterinara, jer koliko on bio dobar pogrijesit ce sigurno, samo je pitanje kolika ce ta greska biti. sad bih presao na drugu temu, oko broja nezaposlenih 60 veterinara na podrucju Kantona Sarajevo. ovako dragi moji forumasi, pitam ovog kolegu sa nickom veterinar-sa, ko su ti nezaposleni. to su uglavnom ljudi sa strane,znaci ne iz Sarajeva koji su se prijavili sa mjestom boravka u Sa, misleci da ce prije dobiti posao u Sarajevu kao vecem gradu. dragi moj kolega, a zasto niko nece na teren da radi sa velikim zivotinjama, pa ima stanica po citavoj BiH gdje je stalno otvoren konkurs, ali niko se ne prijavljuje. svi bi mi voljeli glumiti doktora sa slusalicama i bijelom mantilu i u toplom. Kolega i to sto govoris o komori nije posteno, jer izgleda da nisi upucen bas toliko. najveci problem je u ministarstvu. upravo federalno ministarstvo zeli da privatizuje veterinarske stanice u FBiH po modelu ko više ponudi novaca, iskreno takav njihov prijedlog je besmislen. zasto? uzmite da imate nekoliko veoma jakih veterinarskih stanica u FBiH, koje rade inspekcijeske preglede kod velikih proizvodjaca mesa i uppravo te stanice su trn u oku tim mesarima. naravno da ce oni svim silama zeljeti da ih kupe, a tu veterinari iz tih stanica gube utrku, jer suludo se nadmetati sa nekim ko ima milione. veterinarska komora je jedina ustanova koja kako-tako pokusava parirati federalnom ministarstvu u rasprodaji veterinarskih stanica. u RS-u veterinarska komora je veoma jaka, jer joj je ministarstvo dopustilo da stampa obrasce i naredilo stanicama da ih mora kupovati kod njih, a kopije te iste stanice moraju dostaviti u inspekciju, tako da veterinarski insektor moze iz kancelarije pratiti sta se radi na terenu, kod nas to nije slucaj. kod nas je zaista kao u onom grafitu napisanom u Marsalci : TRAZILI STE ZAPAD, DOBILI STE DIVLJI.
pratim ovu temu od njenog postavljanja na forum i vec je krajnje vrijeme da neke stvari postavimo gdje treba. vidim svadjate se oko toga ko je bolji veterinar, pa u nekom od ranijih postova je rekao da je veterinar kao frizer, nekome se svidja,a nekome ne bez obzira radi li on svoj posao ili ne. iz licnog veterinarskog iskustva znam da ja zaista ma koliko se trudio ne mogu sa svima biti veoma ljubazan. pitate se zasto? pa dragi moji vlasnici ljubimaca, stavite se i vi u naš ( doktorsko-veterinarski ) polozaj. uzmite da kroz ordinaciju prodje u jednom danu 10 pasa i tako svaki dan, eh ti i pored toliko posla odes doma i pocnes raditi nesto u stanu, kuci pa jos aki si se nesto sa zenom zakacio ili sa roditeljima i u tom trenutku te zove neki covjek za psa, i ti pored umora, pored nervoze u kuci i pored milion drugih stvari moras i njega trpit. pa dajte i mi veterinari smo ziva bica. dakle da rezimiram : nema najboljeg veterinara, jer koliko on bio dobar pogrijesit ce sigurno, samo je pitanje kolika ce ta greska biti. sad bih presao na drugu temu, oko broja nezaposlenih 60 veterinara na podrucju Kantona Sarajevo. ovako dragi moji forumasi, pitam ovog kolegu sa nickom veterinar-sa, ko su ti nezaposleni. to su uglavnom ljudi sa strane,znaci ne iz Sarajeva koji su se prijavili sa mjestom boravka u Sa, misleci da ce prije dobiti posao u Sarajevu kao vecem gradu. dragi moj kolega, a zasto niko nece na teren da radi sa velikim zivotinjama, pa ima stanica po citavoj BiH gdje je stalno otvoren konkurs, ali niko se ne prijavljuje. svi bi mi voljeli glumiti doktora sa slusalicama i bijelom mantilu i u toplom. Kolega i to sto govoris o komori nije posteno, jer izgleda da nisi upucen bas toliko. najveci problem je u ministarstvu. upravo federalno ministarstvo zeli da privatizuje veterinarske stanice u FBiH po modelu ko više ponudi novaca, iskreno takav njihov prijedlog je besmislen. zasto? uzmite da imate nekoliko veoma jakih veterinarskih stanica u FBiH, koje rade inspekcijeske preglede kod velikih proizvodjaca mesa i uppravo te stanice su trn u oku tim mesarima. naravno da ce oni svim silama zeljeti da ih kupe, a tu veterinari iz tih stanica gube utrku, jer suludo se nadmetati sa nekim ko ima milione. veterinarska komora je jedina ustanova koja kako-tako pokusava parirati federalnom ministarstvu u rasprodaji veterinarskih stanica. u RS-u veterinarska komora je veoma jaka, jer joj je ministarstvo dopustilo da stampa obrasce i naredilo stanicama da ih mora kupovati kod njih, a kopije te iste stanice moraju dostaviti u inspekciju, tako da veterinarski insektor moze iz kancelarije pratiti sta se radi na terenu, kod nas to nije slucaj. kod nas je zaista kao u onom grafitu napisanom u Marsalci : TRAZILI STE ZAPAD, DOBILI STE DIVLJI.
- Pasiflora
#158 Re: Preporucite veterinara
Ljudi molim hitnu informaciju (moze i na pm) - sto se zna o veterinarki Selmi (mislim da je Selma) Filipovic (sa veterine)?
Hitno je!!!!!!!!!!!!!!
Hitno je!!!!!!!!!!!!!!
- to sam ja
#159 Re: Preporucite veterinara
Da li dr.Krasni jos radi ???? zna li iko ....
- semmy
#160 Re: Preporucite veterinara
a mi smo svog binga vodili tamo ( doduse samo za vakcine 2x ) ali smo prezadovoljni sa njihim radom...objasnili nam na sta sve trebamo paziti kod tornjaka, kakvi su, kako se ponasaju i jos hiljadu nekakvih stvari....popi wrote:Kantonalna veterinarska stanica na stupu - NI SLUCAJNO !!!
Madman !![]()
- Mushu
#161 Re: Preporucite veterinara
Radi i on i sin muto sam ja wrote:Da li dr.Krasni jos radi ???? zna li iko ....
- duudamdej
#162 Re: Preporucite veterinara
gdje rade? u kojoj stanici?Mushu wrote:Radi i on i sin muto sam ja wrote:Da li dr.Krasni jos radi ???? zna li iko ....
- Mushu
#163 Re: Preporucite veterinara
Ne rade nigdje, ono slobodni su strijelci. Ja sam Andreja zvala i dosao mi je kuciduudamdej wrote:gdje rade? u kojoj stanici?Mushu wrote:Radi i on i sin muto sam ja wrote:Da li dr.Krasni jos radi ???? zna li iko ....
-
morris_the_blade
#164 Re: Preporucite veterinara
Andrej Krasni radi u Hadzicima, a njegov otac Josip radi u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao savjetnik federalnog ministra, tako da ko god od vas pozove Josipa da mu lijeci psa, samo mu uvecava njegovu ionako preeeveliku platu... zivjeli...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#165 Re: Preporucite veterinara
oni koji vole svoje zivotinje ne brinu brigu koliko ko primanja ima...morris_the_blade wrote:Andrej Krasni radi u Hadzicima, a njegov otac Josip radi u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao savjetnik federalnog ministra, tako da ko god od vas pozove Josipa da mu lijeci psa, samo mu uvecava njegovu ionako preeeveliku platu... zivjeli...
-
morris_the_blade
#166 Re: Preporucite veterinara
oni koji zive u zemlji kakva je BiH itekako bi trebali brinuti kome placaju usluge... da li je to samo kap u moru ili je to nekom kap za zivot....
- simbabimba
#167 Re: Preporucite veterinara
Ako nekom treba broj dr-a Andreja Krasnog saljem na pp. Moja iskustva s njim su izvanredna! Moj macak danas ne bi bio medju zivima da on nije reagovao bas kako treba nakon sto nas je drugi vet zavukao kasno u noc pa morali da zivkamo hitnu sluzbu (vet stanica za kucne ljubimce - stup). Na tom broju je tu noc sasvim slucajno bio dezurni dr Krasni jr. i poslje te epizode, mi ne trazimo nikog drugog. Kroz milion situacija i mali milion pronadjenih ubogih napustenih zivotinjica bio je samo i iskljucivo savrsen!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#168 Re: Preporucite veterinara
Njegov otac meni liječi životinje cijeli život (uvijek mace, a imali smo i psa 10 godina), i mislim da je najbolji veterinar u gradu. Ovo ostalo su samo experimenti. Jedan mi je jednom dao mojoj maci kja je umrla sa 14 godina injekciju i rekao, ne brini ništa, a maca je tu noć umrla.morris_the_blade wrote:Andrej Krasni radi u Hadzicima, a njegov otac Josip radi u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kao savjetnik federalnog ministra, tako da ko god od vas pozove Josipa da mu lijeci psa, samo mu uvecava njegovu ionako preeeveliku platu... zivjeli...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#169 Re: Preporucite veterinara
Gdje radi?Jaguar84 wrote:meni je Amar Popovic sto se tice maca the best!
-
mycy
#170 Re: Preporucite veterinara
Ja sam neki dan gledala kako Andrej pregleda psa mojoj prijateljici.. Iskreno ja da sam ga zvala da mi pregleda macke vratio bi se izgreban sa onakvim pristupom ili bi bio izujedan da mi je pregledao mog pivseg psa. Prema tome nije mi se svidio njegov nagli pristup (znam da ce me Anderjfanovi sad napasti
).
Amar, ja koliko znam radi samo privatno. On je njezan sa zivotinjama ali sto se tice samog pristupa vise voli obracati paznju na vlasnicu poput mene
nego na pacijenta. Radio je sa macama kao da su neke igracke dok je sa mnom pricao.
P.S. to su samo moja licna iskustva i nemam se namjeru prepucavati s neki:"Da, on je takav..." odnosno "Ne, nije takav..."
Amar, ja koliko znam radi samo privatno. On je njezan sa zivotinjama ali sto se tice samog pristupa vise voli obracati paznju na vlasnicu poput mene
P.S. to su samo moja licna iskustva i nemam se namjeru prepucavati s neki:"Da, on je takav..." odnosno "Ne, nije takav..."
-
Cober
#172 Re: Preporucite veterinara
Vidim da ti niko nije odgovorio, pa evo ja ću sa zakašnjenjem. Kućni dolazak uz dijagnozu i terapiju lijekovima 20 KM. Kućna hirurška intervencija lakšeg tipa isto (otvaranje gnojne ranice na primjer.) Zovi Harisa. Ozbiljniji pregled RTG uz operacioni zahvat od 120 do 300 KM. Naravno, ovo drugo možeš uzeti samo orijentaciono.laaajla wrote:Molim vas za pomoc. Hitno mi treba informacija gdje mogu odvesti psa koji ima problema sa zadnjom sapom (sepa) vec 2 sedmice.
Ustvari,
zanimaju me cijene pregleda. Nije nista ozbiljno, dakle nije prelom, ili sl. psa ne boli sapa na dodir i pritisak, vjerovatno je neko istegnuce ili sl. ali ne prestaje i treba pregled.
S obzirom da sam trenutno u jako losoj finansijskoj situaciji zanimaju me cijene pregleda da neko utvrdi je li ozbiljno ili ne.
Pls,ako neko zna nek pise.
Pozz svima
Šta je bilo sa psom, obzirom da je od tvog pitanja prošlo dosta vremena?
Pozdrav, Cober.
-
mycy
#173 Re: Preporucite veterinara
Izvini Cober ali ne znam u kojoj ti cvjetnoj zemlji zivis?! Kucni dolazak uz dijagnozu i terapiju lijekovima = 20KM... hmmmm
Gdje je ta bagatela??
Gdje je ta bagatela??
-
Cober
#174 Re: Preporucite veterinara
Ja ne znam čemu ta tvoja hmmmm ******ancija i kakvo je to obraćanje? Ja ne petljam gluposti nego pišem činjenice. Tvoje neznanje sada će se sada popraviti, a nadam se i kultura. Dijalog kojim sebi daješ sebi za pravo "određivanje cvijetne zemlje u kojoj ja živim" jedino govori o nezrelosti osobe sklone šupljiranju po forumu.mycy wrote:Izvini Cober ali ne znam u kojoj ti cvjetnoj zemlji zivis?! Kucni dolazak uz dijagnozu i terapiju lijekovima = 20KM... hmmmm
Gdje je ta bagatela??
1. Prije desetak dana dolazak veterinara Harisa na kućnu adresu, pregled oboljelog odraslog uličnog mačeta, infuzija, paket od 10 tableta Synulox sve skupa 20 KM.
2. Prije otprilike mjesec, dolazak kući, pregled, infuzija i terapija lijekovima za ovo dole mače koje sam našao pred garažom bačeno na smeće 20 KM. Vidi sliku:

3. Prije otprilike dva mjeseca dolazak veterinara kući, pregled i terapija za drugo mače 20 KM.

4. Prije otprilike godinu dolazak kući, operacija otvaranja i čišćenja veoma zagnojene rane uličnog mačka, antibiotici, cijena 20KM. Vidi slike:

I tako dalje i tako dalje.. Bilo je mnogo je takvih kućnih dolazaka jer ne mogu hladno da prođem a da bar ne pokušam da im pomognem,
Harisu veliko hvala, a tebe molim da me više ne prozivaš sa svojim neumjesnim komentarima. Da te podsjetim, moj post je bio ozbiljan i konkretan odgovor na molbu Laaajle za pomoć koji na žalost nisam vidio prije a niko se nije javio, da osim tebe sa svojim nepotrebnim, da li da kažem, i glupim komentarom obzirom na Laaajlin post i njenu molbu. Ukoliko si joj htjela pomoći, trebala si joj samo prenijeti svoja konkretna iskustva sa cijenama.
Pozdrav, Cober.laaajla wrote:Molim vas za pomoc. Hitno mi treba informacija gdje mogu odvesti psa koji ima problema sa zadnjom sapom (sepa) vec 2 sedmice.
Ustvari,
zanimaju me cijene pregleda. Nije nista ozbiljno, dakle nije prelom, ili sl. psa ne boli sapa na dodir i pritisak, vjerovatno je neko istegnuce ili sl. ali ne prestaje i treba pregled.
S obzirom da sam trenutno u jako losoj finansijskoj situaciji zanimaju me cijene pregleda da neko utvrdi je li ozbiljno ili ne.
Pls,ako neko zna nek pise.
Pozz svima
-
mycy
#175 Re: Preporucite veterinara
Kao prvo ne znam sta ti se mota po glavi pa si tako protumacio moj komentar! "U cvjetnoj zemlji" se odnosi na to da mi nije, a nikad i nece biti, jasno da je to toliko jeftino a samim tim da ti sebe ubjedjujes u to... Znam prijateljicu kojoj je on pregledao zivotinje i puno je vise uzimao samo za pregled a ne jos i za terapiju. To je mozda moguce dok je radio na fakultetu a sad i njemu fali malo para. Sigurna sam da ces ovo protumaciti kao napad na Haris jer sve pogresno tumacis, ali ne napadam ga. Svaka njemu cast. Hmmmm ustvari znaci
Pa bi ubuduce molila da fino protumacis moj post pa da onda stavis kontra komentar. Sto se tice moje kulture, mozes uporediti moja dva posta upucena tebi i tvoj posljednju sa pocetkom "ta tvoja za*ebancija"!!!