pa mozhe i oboje sta fali?
Naravno! Apsolutno pozdravljeno
A moze i da ih sef papak vrijedja, ponizava, salje po dorucak i trazi seksualne usluge. Divota jedna.
Moderator: anex
Sarafcina wrote:nazalostSogan wrote:_BosanaC wrote:![]()
"...savremeno drustvo placa rezultate rada..."
odes u bilo koju drzavnu instituciju i vidis da to nije tacno![]()
bar u lijepoj nasoj balkanskoj stvarnosti...
bez obzira na kom principu drustveni sistem funkcionise, timski rad je uvijek bio i biti ce nista drugo do poturanje ledja jednog konja za deset lezihljebovica, i naravno zajednickog uzivanja u plodovima rada...Ostri_Mac wrote: ... Al' dobro neko ovde rece, nema vise (ili ima jos maaalo, al' nece jos dugo)socijalizma, komunizma pa da jedan gura a desetorica da mu se "privale" ......
Haj pozdrav!
Haha, al me zbuni s ovim dijelom o ucenici i sretnom braku, pokusavam da nadjem vezuHendrix wrote:Osvrnuću se na neke postove o ljudima koji su završili tehničke faxove a sada su nastavnici u srednjim školama.Osim u slučaju da to nije neki poslić sa strane preporučujem da udaraju glavom od zid na malim i velikim odmorima!Pošto sam u srednjoj školi bio izložen "podučavanju" od strane ovakvih stručnjaka mogu samo da kažem da to ne ide tako.Niti znaju svoj posao niti znaju objasniti šta.Ako završiš jedan od najtežih faxova da bi na kraju radio sa 30+ tinejdžera koje apsolutno to tvoje zanimanje ne interesuje pitanje je gdje ćeš ti završiti na kraju?Ili nemaš pojma ili te strah raditi svoj posao za koji si dao najbolje godine života.Poslije diplomiranja učenje posla tek počinje pa šta se u srednjoj može naučiti uopšte?!?Kako kečeve davat?
A najžalosnije kad kraj tebe prođe nastavnik fizičkog nasmijan jer je proveo još jedan dan laprdajući u dvorani i dijeleći lopte za istu platu kao i ti.
Moj bivši profa u srednjoj je oženio učenicu i sretno žive u braku,on je diplomirani građevinski inžinjer sa 0 godina staža u profesiji i 20 u školi,sa ženom 20ak godina mlađom.
Plata , oko 700 KM.
Salis se jel tako?gradjani svijeta wrote:Ma kad se tim zenama da skola pohase se....zato je najbolje kad su NK i jos samohrane. Rade sve sto se od njih trazi..._BosanaC wrote:Ne izdrzah da se opet ne ukljucim![]()
Trazila jedna strana firma u Sarajevu uposlenika (nedavno) za cisto administrativne poslove i komunikaciju sa poslovnicama u regionu. Plata 2000KM+ i VSS kao uslov.
Javi se treba koja je magistar drustvenih nauka. Radila mjesec dana i dobila nogu, nakon sto je isfrustrirala komplet radnu okolinu pricom o svom magistratu (takodje VSS radna okolina), nakon sto je taj mjesec posvetila uredjivanju kancelarije po (ispravite me ako grijesim) feng shui metodama, nakon sto je pokusala izmjeniti komplet princip rada firme stare pedeset godina...
Nakon toga ponovo raspisu konkurs, javi se jos jedna. Dva magistrata. Procitajte ovo gore pa pomnozite sa dva.
Na kraju spuste kriterije, zaposle djevojku koja je samohrana majka sa SSS, dadnu joj 1700KM platu, cura radi ko zmaj, posao ide, okolina i menadzment prezadovoljni.
Nije poenta da NE TREBA ganjati skolu. Poenta je da, ponavljam po ko zna koji put, TREBA UCITI. A od svakog se moze po nesto nauciti, pa i od onog sa cetiri razreda osnovne.