SARAJEVSKA POLICIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

Post by Edin H. »

Nije mi jasno o cemu se ovdje raspravljate, kada je slucaj cist kao suza.

Da je BiH normalno drustvo ovaj decko bi morao dobiti za pretprpljenu fizicku i dusevnu bol kompenzaciju, od barem KM 200000, komandir jedinice bi morao dati ostavku, a drmala bi se stolica i Ministru za unutarnje poslove. Naime njihova je odgovornost da obuce i treniraju svoje jedinice da u skladu sa ZAKONOM zatite gradjane koji, placanjem poreza placaju njihove plate. Upotreba sile je naravno u potpunosti iskljucena osim u slucaju samoodbrane.

Preporucio bih ovome momku koji je zavrsio sa povredama da nadje dobrog advokata.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Nazalost je takvo vrijeme.
Zamislite da taj narkoman ili bilo kakakv tip sutra napadne vase (moje) dijete zbog jednog fixa? I sta ce mu murija, ionako ga nemaju gdje strpati, nemamo instituciju za takve slucajeve...I opet se vrati i opet napadne dijete, ubije penzionere...
Sasuo bi mu po komad u koljena i sake, pa ga odlezo. Jedno govno manje i to je to. Dragi tetejac.
Ako me policija ne moze zastititi, mogu ja sam sebe i svoju porodicu.
I nabijem svakog na qurac ko mi kaze da sam glup, ovakav ili onakav, eto jesam!
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

pravila su jasna i svaki osoba koja zna citati moze skontati - pa i glupi drotovi. Ako neko napadne policajca na duznosti ovaj ima puno pravo da primijeni silu. Tacka.

Bez toga, nema pravo.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

zvijerka wrote:
Danko_Bananko wrote:
Svemirski_Jebach wrote:moj stan u sarejevu je obijen 3 puta za godinu dana ukradeno mi je ukupno oko 3000KM vrijednosti...i sta bi ja sada trebao, da izadjem i mlatim ljude onako zbog toga? Ne pada mi na pamet, policija bi trebali da nadje pocinitelja, preda ga bez ikakve sile (osim ako se ne opire) tuzilastvu, tuzilastvo ga goni krivicno i eventualno ako je kriv sud ga osudi na neku kaznu od nije bitno, a ja dobijem osiguranje za stetu.

To je civilizovano.

A ovi koji misle da ce se batinama kriminal smanjiti zaboravljaju da ce ta ista kola slomiti na njima a ne na celi ili gashiju jer ce njih dvojica i dalje imati tal, uvijek ce imati tal dok su nam dzamijski golubovi na vlasti i dilaju sa njima....
Mozes ti pricati koliko hoces o civilizovanosti, ali jaraniko da si uletio u stan dok su ti ga obijali, lupao bi ih cim bi stigao.

Normalno da neces izaci i mlatiti ljude, jer ne znas ko ti je obio stan. Pusti se te suplje.
drugo je kad on uipadne u stan i namara ga ali policajac ne bi bas trebo da se vodi emocijama....
ti napravis udes, policajcu si sjebo veceru i on dodje i namara te....jel to ok??
ma daj, necemo se sad igrati udesa i galame poslije 11 u zgradi, govorimo o ljudima koji nam maltretiraju i tuku djecu, koji nam djeci daju drogu, koji nam unistavaju familije. Njima treba bubrege odvaljivat, samo ne treba snimati ovako

I zaboli me zbog cega je on takav kakav jest, dok mi njega milujemo i stitimo, on pomogne jos 10-orici djecaka da postanu olos poput njega
Svemirski_Jebach

ko ste vi ljudi? jeste li vi ljudi il zivotinje?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Danko_Bananko wrote:
Alfons Kauders wrote:
Danko_Bananko wrote: svcaki bi od ovih kvazitolerantnih pametnjakovica polomio glavu svakome koga bi uhvatio da mu obija auto ili da mu dijete kojim slucajem sahvataju negdje i izmaltretiraju.
A sad se nesto furaju i seru na policiju, uhvatili se malo zapada, pa im puna usta demokracije.
Ovo je definitivno malo previse degeneka, i djeluje perverzno, pogotovo sto je snimljeno, ali da im se malo vise iza usi daje, ne bi se oni ponasali po gradu kako se ponasaju.
halo, s koje si ti planete ?!

jedno su GRADJANI a nesto drugo su POLICAJCI !!! kako to ne kontate ljudi ??!?
Ne kontam to tako sto sam imao komsiju koji je napravio 100-ine krivicnih dijela, policija ga je privodila desetine puta, a u zatvor je otisao sa nekih 25 godina ( sa 12 je haman poceo belaje raditi )

Ne kontam zato jer znam policajca kome je u mom gradu u Hrvatskoj grupa balavaca od 15 godina slomila vilicu i umalo nije podlegao ( jer je istu lomio u djetinjstvu ) upravo iz razloga sto se igrao tolerantnosti i pridrzavanja pravila.
i kakve to veze ima ?

zakon je zakon, ko god ga krsio jebem mu mater, svidjalo se to ljudima ili ne, ali tako je... ono sto su oni uradili je protuzakonito i tacka, boli me kruac sto neko svrsava gledajuci ono i konta da to valja...
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

Puno se nesto kacite za taj zapad i njihovoj kulturi se divite. U pravu ste vi. Drotovi na zapadu ne pendrece, ne prljaju ruke sa bagrom, nego ga nanisani, pa se ovaj upisa i usere a ne smije prstom mrdnut. A nije rijedak slucaj da ga i stigne metak u celo. Pa onda nek se zali Bogu.
Svemirski_Jebach

Alfons Kauders wrote:
Danko_Bananko wrote:
Alfons Kauders wrote: halo, s koje si ti planete ?!

jedno su GRADJANI a nesto drugo su POLICAJCI !!! kako to ne kontate ljudi ??!?
Ne kontam to tako sto sam imao komsiju koji je napravio 100-ine krivicnih dijela, policija ga je privodila desetine puta, a u zatvor je otisao sa nekih 25 godina ( sa 12 je haman poceo belaje raditi )

Ne kontam zato jer znam policajca kome je u mom gradu u Hrvatskoj grupa balavaca od 15 godina slomila vilicu i umalo nije podlegao ( jer je istu lomio u djetinjstvu ) upravo iz razloga sto se igrao tolerantnosti i pridrzavanja pravila.
i kakve to veze ima ?

zakon je zakon, ko god ga krsio jebem mu mater, svidjalo se to ljudima ili ne, ali tako je... ono sto su oni uradili je protuzakonito i tacka, boli me kruac sto neko svrsava gledajuci ono i konta da to valja...
potisujem.
saviola

Post by saviola »

Svemirski_Jebach wrote:pravila su jasna i svaki osoba koja zna citati moze skontati - pa i glupi drotovi. Ako neko napadne policajca na duznosti ovaj ima puno pravo da primijeni silu. Tacka.

Bez toga, nema pravo.

svemirski glupan :D

nekim ljudima stvarno treba crtati :roll:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

freak_with_a_laptop wrote:Puno se nesto kacite za taj zapad i njihovoj kulturi se divite. U pravu ste vi. Drotovi na zapadu ne pendrece, ne prljaju ruke sa bagrom, nego ga nanisani, pa se ovaj upisa i usere a ne smije prstom mrdnut. A nije rijedak slucaj da ga i stigne metak u celo. Pa onda nek se zali Bogu.
a ti znas nesto o tome, a ? znas sta sam ja uradio kad je frajer repetiro pistolj i uperio ga u mene ? ben johnson, olimpijada jebote ! a vjeruj mi ni drotovi nisu bolji, al' nema veze, mogu zato polomit nekog nafiksanog balavca, da dokazu da su muskarcine... fuj...
mawerick

Post by mawerick »

saviola wrote:
Svemirski_Jebach wrote:pravila su jasna i svaki osoba koja zna citati moze skontati - pa i glupi drotovi. Ako neko napadne policajca na duznosti ovaj ima puno pravo da primijeni silu. Tacka.

Bez toga, nema pravo.

ali ko napada drota? velike "zvjerke". a drotovi su tada manji od makova zrna! :x
zvijerka

Post by zvijerka »

freak_with_a_laptop wrote:Puno se nesto kacite za taj zapad i njihovoj kulturi se divite. U pravu ste vi. Drotovi na zapadu ne pendrece, ne prljaju ruke sa bagrom, nego ga nanisani, pa se ovaj upisa i usere a ne smije prstom mrdnut. A nije rijedak slucaj da ga i stigne metak u celo. Pa onda nek se zali Bogu.
mozda na divljem.... :D :D
Svemirski_Jebach

tebi sam ja davno rek'o...i dao dijagnozu. da bog da tebe zamijenili s nekim pa te stavili pod dzip da "priznas" - sadisto jedna.

I onaj momak je (kakav god bio) covjek, ljudsko bice, necije dijete...a ako je napravio krivicno djelo - zna se kako se to rjesava na sudu a ne majmunima koji nose razvaljene i raskopcane uniforme i koji po svemu vise lice na neandertalce a ne ljude.

nemoj tako...ona je zivjela na zapadu :roll: :roll: zna sve o tome. bljak
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

saviola wrote:

Bez toga, nema pravo.

de nacrtaj 'ljeba ti ! hajd ubijedi nekog da se treba vratit u srednji vijek... eno danas na cnnu snimak... u egiptu uhvatili lika, vozac 21 godina... covjek se protivio sto su sutali drotovi drugog vozaca, pa privedu i njeg i snimaju dok mu u stanicu guraju pendrek u supak... i jos ga osude na 4 mjeseca radi nepostivanja policije... ako hocete takvu muriju, selite se u egipat pizdice...
Dosta

Post by Dosta »

stochar wrote:
zvijerka wrote:
stochar wrote:reci cu jos samo ovo:

- svakodnevno se desi najmanje jedno otimanje mobitela i tasne, nerijetko uz premlacivanje zrtve ili povredjivanje nozem,

- svakodnevno se desi vise provala u luce i stanove te vise provaljivanja u automobile,

- svakih sest dana u prosjeku se desi po jedno ubistvo,

- jednom u nekoliko godina se desilo da policija namara jednog od likova koji se bavi gorepomenutim rabotama, i svi se dignu u njegovu odbranu, o tome se raspravlja i svi se zgrazavaju. ponavljam, ove drotove treba kazniti, snimanje premlacivanja je bolesno, ali, ovo je nista naspram broja krivicnih djela koji se u Sarajevu i ostatku BiH svakodnevno desi i svi o tome sute!!!

znam ja nas, jebo ti nas!!!

ja mislim je ipak samo jedan snimak dospio u javnost, a koliko je toga bilo ko zna.....

konacno tri govanca su suspendovana i predati sudu....nadam se da nikad nece radit ovaj posao...
tri govanca su suspendovana a 500 kriminalaca veceras razmislja kome ce oteti mobitel, upasti u kucu ili odraditi kasetofon. sretno!
stochar, ne znam kako te nije stid da ista kazes u odbranu ove drotovije.a upravo to radis bez obzira na svoja ogradjivanja... koliko se sjecam ti si istio onaj sto je pred izbore kao zagovarao neke mirne akcije i slicne gluposti i utopije koje ce kao promjeniti vlast, sto se naravno nije desilo... sad vidim branis drotove koji mlate, zagovaras neki "guantanamo" u sarajevu, skidanje do gola i slicno.. ne razumijem tvoju poziciju?!! ti si kao neki sistemski covjek koji ima nekih malih neslaganja sa postupcima sistema :-) ovo sta je stoka uradila momku uopste necu da komentarisem, jer video sve govori i ne znam kako neko moze biti ravnodusan :x
zvijerka

Post by zvijerka »

sta mislite o samo o policajcu koji je napravio snimak da bi se mogo malo hvlait raji........
freak_with_a_laptop

zvijerka wrote:
Ma jok bolan, kakav divlji, pricam o ovom zapadu a la NYC. Tamo kad te zaustave, rutinska kontrola, stisni pa pisni. Nego kes nabijes pa mu kulturno na pitanja odgovoris. A ne kao nase balkanske sirovine, sto policiju ne bendaju, nego se jos pocnu preseravat i glumit frajere.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Alfons Kauders wrote:
saviola wrote:

Bez toga, nema pravo.

de nacrtaj 'ljeba ti ! hajd ubijedi nekog da se treba vratit u srednji vijek... eno danas na cnnu snimak... u egiptu uhvatili lika, vozac 21 godina... covjek se protivio sto su sutali drotovi drugog vozaca, pa privedu i njeg i snimaju dok mu u stanicu guraju pendrek u supak... i jos ga osude na 4 mjeseca radi nepostivanja policije... ako hocete takvu muriju, selite se u egipat pizdice...
malo smanji jezik, i ne vrijedjaj, valjda mozes civilizovano diskutovati.

A sto se tice snimaka, pa ja ti preporucam da se ti onda iselis iz civilizovane USA ( ako si tamo ) jer je podosta dosad snimaka i od tamo do javnosti doslo, nista boljih od ove nase ili te egipatske.
A sto jest, jset - sa egipatskim torturasima se niko na dunjaluku ne moze mjerit
Last edited by Danko_Bananko on 03/02/2007 19:34, edited 1 time in total.
Svemirski_Jebach

da, hajd nek nam objasne sta je to policija...i kako ona treba raditi.

Ne, nego sve nase "hrabre" forumashe koji vole gledati ove snimke prebijanja ljudskih bica treba preseliti u afganistan kod talibana pa da vide kako nema kriminala...samo sto ima i drugi problem. sekunda i egzekucija na stadionu.

A ovu freak - sigurno svrsavas na ove snimke, trebala bi i dildo u obliku pendreka nabaviti, mozda te brze dovede do vrhunca. A ako bi bilo dovljno krvi mozda bi vidjeli i squirt...ko zna
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

zvijerka wrote:sta mislite o samo o policajcu koji je napravio snimak da bi se mogo malo hvlait raji........
kreten
zvijerka

Post by zvijerka »

Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:
zvijerka wrote:
ja mislim je ipak samo jedan snimak dospio u javnost, a koliko je toga bilo ko zna.....

konacno tri govanca su suspendovana i predati sudu....nadam se da nikad nece radit ovaj posao...
tri govanca su suspendovana a 500 kriminalaca veceras razmislja kome ce oteti mobitel, upasti u kucu ili odraditi kasetofon. sretno!
daj ba stochar, a batinasi bi fol to rijesili...
ako ce nas onakvi branit ja predlazem da raspute policiju pa cemo svi uzet utoke i brate kad neko pokuca pucam bez upozorenja.......
buzzer

Post by buzzer »

zipa freak eto leteceg tanjira... :D
Svemirski_Jebach

freak_with_a_laptop wrote:
zvijerka wrote:
Ma jok bolan, kakav divlji, pricam o ovom zapadu a la NYC. Tamo kad te zaustave, rutinska kontrola, stisni pa pisni. Nego kes nabijes pa mu kulturno na pitanja odgovoris. A ne kao nase balkanske sirovine, sto policiju ne bendaju, nego se jos pocnu preseravat i glumit frajere.

eh eto ti si u NYC imala posla sa drotovima...jasta si, nego si cula od nekoga sto mu je tetka pricala. Give me a fuckin break

razlika je i ta sto kad te zustave, ti fino i kulturno odgovoris sta te pitaju, das dokumente i to je to, i oni kulturni i ti kulturan.

A ovaj momak nije nista drotovima uradio, nego su ga oni odveli na Nahorevo i tu ga mucili...bez ikakvog povoda i razloga.
freak_with_a_laptop

Svemirski_Jebach wrote:da, hajd nek nam objasne sta je to policija...i kako ona treba raditi.

Ne, nego sve nase "hrabre" forumashe koji vole gledati ove snimke prebijanja ljudskih bica treba preseliti u afganistan kod talibana pa da vide kako nema kriminala...samo sto ima i drugi problem. sekunda i egzekucija na stadionu.

A ovu freak - sigurno svrsavas na ove snimke, trebala bi i dildo u obliku pendreka nabaviti, mozda te brze dovede do vrhunca. A ako bi bilo dovljno krvi mozda bi vidjeli i squirt...ko zna
:D Svemir, jezik za zube. Ti zivis sad na civilizovanom zapadu, tamo se ne tolerisu takvi ispadi. Ali ... dzaba tebi zapad, kad ti je krv balkanska, ha? :D

Kad si ono otisao u NYC? Haj bolan, kad ces navrsiti BAR 6 mjeseci, da proslavimo :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Danko_Bananko wrote:
Alfons Kauders wrote:
saviola wrote:

malo smanji jezik, i ne vrijedjaj, valjda mozes civilizovano diskutovati.

A sto se tice snimaka, pa ja ti preporucam da se ti onda iselis iz civilizovane USA ( ako si tamo ) jer je podosta dosad snimaka i od tamo do javnosti doslo, nista boljih od ove nase ili te egipatske.
A sto jest, jset - sa egipatskim torturasima se niko na dunjaluku ne moze mjerit
civilizovano diskutujem s civilizovanim ljudima. s gospodom gospodski, s hajvanima hajvanski...

ako hoces da se iselim iz civilizovane tuzle, dodji bujrum, pokusaj... pokusali su neki 15.5.92... pa se nisu bas proveli...
Post Reply