Vidi Jonx, jedno cu ti priznati, tvoji postovi su medju zanimljivijim na forumu, svaka cast, izrazito postujem i cijenim tvoje znanje o tvojoj vjeri i tvoje razmisljanje. međutim, ovaj posljednji post i nije bas pisan u stilu u kojem si ranije pisao, imam osjecaj da se lagano gubis, na pocetku si bio cvrsci, samopouzdaniji i sto je najbitnije ubjedljiviji.Jonx wrote: "Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi. On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i navješćivati vama. Sve što ima Otac, moje je. Zbog toga vam rekoh: od mojega uzima i - navješćivat će vama."
(Iv 16,12-15)
Postoji li iko na forumu za koga je Isus Sin Bozji, jedina Istina i Put i Život, koji krsti u ime Oca i Sina i Duha Svetoga a da mu je Sveto Trojstvo nejasno!???
ovo zadnje sto si napisao bilo bi isto kao kada bi tebi neko rekao: "nikada neces shvatiti sta je islam ako ne proucis sehadet, tj ne predjes na islam", sto nije istina. ljudski um sve moze shvatiti, ili hoces da kazes da su krscani na neki nacin uzviseniji od nas pa tako mogu da razumiju trojstvo a da su svi ostali ljudi ljestvicu ispod njihovog intelektualnog nivoa te da ne shvataju pomenuto trojstvo. po tebi je dovoljno da se covjek prekrsti i odmah ce biti "prosvijetljen" i shvatiti sta je to trojstvo
ako pazljivo procitas svoj post vidjet ces da nisam daleko od istine.
u tvom citatu sam boldirao neke stvari, vidi po islamskom ucenju Isa a.s. (Isus) je najavljivao jos jednog poslanika poslije sebe. ako sada uzmes u obzir da je Muhamed a.s. potvrdjivao Isa a.s. (Isusa) i njegovu objavu, tvrdio da je i Isa dakle bio predposljednji Božiji poslanik itd zar ne mislis da postoji mogucnost da se gore navedeni citat odnosio na Muhameda a.s., na njegovu pojavu, na upucivanje u istinu, na objavljivanje onoga cemu svijet u vrijeme Isa a.s. (Isusa) jos nije bio spreman na sebe preuzeti jer "Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi" ?