Herbalife?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
latinalover

#151 Re: Herbalife

Post by latinalover »

dobro neko rece,,,kad pocnes jednom da konzumiras njihove proizvode...nema prestanka..

mozda i imaju neki sastojak koji izaziva potrebu za tim proizvodom...
tako da postajes ovisan o njihovim proizvodima...

a oni od toga profitiraju...

i zamislite 10 000 000 miliona ovisnih koji ce svakog mjeseca dati po 300KM

jer ovaj herbalife mi je previse postao komercijalan..

dodjes u najbolji htel u Sa na prezentaciju...... puste muziku kad god izlazi da prica neko od njihovih.....i ti silni aplauzi....
ono dvoje muz i zena...kaze ona "majka sam dvoje djece..".. a on nakon njenog govora"i ja sam otac te iste djece....bar se nadam" :lol: :lol:

mozda oni lebde od tih proizvoda....

ali srce na ruku ,ja sam siguran da ima dobrih proizvoda..sto se zdravlja tice....a ne dijeta kojekakvih...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Observerka wrote:Nisam znala da je datum registracije na sarajevo-x mjera za inteligenciju, to mi je promaklo. A posto ti treba nacrtati, pitanje se odnosilo na HLF temu, zaista, ljudskoj gluposti nema kraja
Nije mjerilo inteligencije nego mjerilo kredibiliteta.

Ti si klasicni klon, registrovala se sa nabubanom motivacijskom pricom iz Herbalife prirucnika kako bi pomogla mladjem kolegi koji se nasao u skripcu pa i ti po kratkom postupku pojela govno - da prostis.

Na HL temi sam jer su ljudi koji se navuku na piramidalne seme jako izgubljeni i ispranog mozga i cisto je fascinantno posmatrati koliko ce nisko pasti kako bi napunili dzepove genijalcima (mora se priznati) na vrhu piramide, dok sami nepovratno srljaju u bankrot i razocarenje.

Nisi ti procitala, zato te i pozivam na datum registracije, da ja radim u prodaji, tj. od toga zivim i ova vasa prica i nacin pristupa je jedno jako malo poglavlje, tj. los primjer prodaje u svim relevantnim sales knjigama.

Prosto je nevjerovatno kako su ti prirucnici napravljeni za tacan profil ljudi i uvijek se isti ljudi na njih hvataju.

Rekao sam takodje ali naravno ti to nisi procitala, da sam imao priliku i prisustvovati na Amway sastancima, koji je isto reklamiran kao wow proizvodzac sa naj naj naj proizvodima koji su tako dobri da ih nema nigdje u prodavnici, cija distribucija donosi tako wow zaradu da covjek koji je to pokrenuo u Zagrebu ima Ferarija, vilu u Zagrebu, Vilu na moru, ustaje u 11 i ne radi nista jer mu sav prihod dolazi na konto ljudi koje je uveo u business.

Covjek koji je mene doveo na sastanak euforican jer je zarada krenula je nakon 3 mjeseca ostao bez kinte kao i njegov supervisor i pola budala iz Sarajeva iznad njih.

Ljudi, na stranputici ste i samo ste topovsko meso velikih mozgova iz Herbalife-a.

Takodje kao i latinalover pocinjem da mislim da HL sadrzi neku drogu, jer vasa prica i zaludjenost nije normalna.
shin

Post by shin »

Koja mantra brate :-D
Ali_G

Post by Ali_G »

Ne bi me cudilo da taj prasak i tumore lijeci. :D
Shoba

Post by Shoba »

Ko mi plati 5000$ garant ce smrsati.........zakljucam doticnog u podrum, i samo ljeb i voda........za par mjeseci, ko rukom odneseno....
duffy duck

Post by duffy duck »

DaysleepeR wrote:
observer wrote:
DaysleepeR wrote: Pozdrav.

Pozdrav :)
Samo da te demantujem nakon prve recenice.

Dijeta ne znaci redukcija ishrane ni ne jedenje.

Bukvalan prevod dijete je - rezim ishrane.

Rezim ishrane za dobivanje tjelesne mase se takodjer zove dijeta.

Nijedan hemijski preparat nemoze konkurisati salati ili vocu, dakle gluposti pises.

Kao sto neko rece, nabubani telemarketing.
Da herbalife djeluje - ne sumnjam, ali da je zdraviji od nekog rezima ihrane koji ne ukljucuje hemiju, apsolutno netacno, nemoj to da ponovis molim te.

Da je svaka dijeta u startu u prednosti nad herbalife-om zato sto je besplatna i zato sto niko na tudjoj nesreci ne zaradjuje - apsolutno.

Svaka dijeta ima ljude koji stoje iza nje sa rezultatima, ipak za svaki organizam dolazi drugaciji rezultat, ali samo telemarketinski proizvodi nude fenomene kao primjere i pretjerani entuzijazam.

Kao covjek koji je imao nesrecu (ili srecu?) da bude na Amway pranju mozga se grozim prevelikog entuzijazma i agresivnog reklamiranja proizvoda.

Licno radim u prodaji, i buraz, pristup ti je katastrofa, neces ti nista tako zaradit...

Nauci malo pojmove, procitaj nesto mimo herbalife prirucnika.
tzare a da mozda ti ponovis koji pojam...

ja licno niti branim herbalife niti cu ga promovirati...

ali nabubani telemarketing.
MOLIM TE RECI MI gdje si ti vidio reklamu na TV gdje se promovise Herbalife.
ja nisam...
a ljudi moji ako vam se ne svidja Herbalife probajte Mister Djirlo.

Herbalife svakoj osobi nudi mogucnost da dodje na idealnu tezinu i da je odrzi.
Ko hoce dobit ce kvalitetnu podrsku u procesu koristenja proizvoda,a ko nece----nije odustao meni ili observer-u nego je sam propustio sansu da izgleda bolje i unaprijedi kvalitet svoga zivota.

TO JE POENTA CIJELOG HERBALIFE-a, A NE DA DaysleepeR SOLI PAMET KAKO SE RADI U PRODAJI...

@DaysleepeR:
sreco moja...nikada ti neces znati nista o prodaji bilo kakvih proizvoda...a o multi-level marketingu jos manje, jer da znas ista ne bi ga zvao piramidom.
ne dao bog da ti moras uraditi follow up sa svojom musterijom..bilo bi tu krvi.

A AKO NEKO ZELI DA RAZGOVARA CINJENICAMA O MARKETINGU, U OVOM SLUCAJU MLM SLOBODNO SE JAVITE NA PM. I da ne bude zabune prije toga konsultujte neko dobro stivo.
preporucujem: Philip Kotler: Multi level Marketing
btw: DaysleepeR please die. :-D
pirmin

Post by pirmin »

Ovi zastupnici postaju krajnje militantni :D .
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ma reko ja jehovini svjedoci im nisu ni do koljena! :D
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Da se nadovezem na diskusiju. Ja sam do sada nekoliko puta kupila proizvode HL. Moram priznati da su mi pomogli. Moja velika zamjerka je sto su tako strasno skupi. Iz tog sam razloga postala kao neki distributer, da bi mogla jeftinije da ih kupim. Cak sam i 2 puta bila na onim druzenjima u HOLIDAY INN-u. Neko prije rece da je to cista propaganda i ispiranje mozga i u pravu je. Kad su poceli aplauzi i pjevanje u horu ostala sam zatecena. Nisam znala kako da se ponasam, jer ne volim te masovne izlive kvaziosjecanja. Samo sam stajala i gledala. Dobro, proslo je i sad ne znam sta sam tamo trazila. Nagovorila me je moja supervizorka da dodjem.

Prije 2 mjeseca me je jedna moja prijateljica zamolila da joj nabavim HL za otprlike ne vise od 200 KM. Nazvala sam moju supervizorku da mi pomogne. Zajedno smo otisle toj zeni. Supervizorka je ponijela citav ruksak HL proizvoda i brosura. Prica je trajala oko 1 sat. Iako sam ja svojoj supervizorki prije rekla da ova zena moze dati do 200 KM za HL, ova je njoj poredala 5 proizvoda, sve skupa u vrijednosti od 350 KM, naravno uz pricu da ako ne uzme sve, HL joj ne moze pomoci! Znaci, sve ili nista. Moja prijateljica je to odbila i rekla da nece vise da cuje za HL.

Kad smo nas dvije izasle, rekla sam joj da je moglo biti bolje da se ona drzala cijene koju je zena bila spremna platiti. Odgovorila mi je doslovno: "Vidi kako ima uredjen stan, ima para a nece da plati za zdravlje".

Pao mi je mrak na oci, ostala sam bez teksta. Prekinula sam svaki kontakt sa njom i javim joj se samo da kupim proizvode po povlastenoj cijeni. Trenutno imam 4 musterije kojima prodajem po istoj cijeni po kojoj i ja kupim. Ja ne mogu i necu da zaradjujem na tudjoj nevolji, sta kosta da kosta. Neka moja supervizorka i dalje zaradjuje na racun mene i mojih musterija i to dobre novce.

Jedan F1 (prasak) mi traje skoro 2 mjeseca. Uz to uzimam NATURAL WEALTH vitamine i OMEGA-3. F1 nadopunjujem sa SOJA VITA sojinim prahom i rizinim prahom (ova 2 kostaju zajedno 9 KM) i od toga pravim shake. Jedino to mogu finansijski podnijeti i tako i radim.

A ljude koji se ovako bogate na racun tudje nesrece, smatram nemoralnim i bezobraznim. Onog dana kad se u nekoj apoteci pojavi neki proteinski napitak prihvatljive cijene, prestacu da koristim HL. A to sto pricaju da su njihovi preparati napravljeni od prirodnih supstanci, nisu oni jedini koji tako prave svoje proizvode.
Last edited by zlatiborka on 20/01/2007 18:54, edited 1 time in total.
latinalover

Post by latinalover »

zlatiborka wrote:Da se nadovezem na diskusiju. Ja sam do sada nekoliko puta kupila proizvode HL. Moram priznati da su mi pomogli. Moja velika zamjerka je sto su tako strasno skupi. Iz tog sam razloga postala kao neki distributer, da bi mogla jeftinije da ih kupim. Cak sam i 2 puta bila na onim druzenjima u HOLIDAY INN-u. Neko prije rece da je to cista propaganda i ispiranje mozga i u pravu je. Kad su poceli aplauzi i pjevanje u horu ostala sam zatecena. Nisam znala kako da se ponasam, jer ne volim te masovne izlive kvaziosjecanja. Samo sam stajala i gledala. Dobro, proslo je i sad ne znam sta sam tamo trazila. Nagovorila me je moja supervizorka da dodjem.

Prije 2 mjeseca me je jedna moja prijateljica zamolila da joj nabavim HL za otprlike ne vise od 200 KM. Nazvala sam moju supervizorku da mi pomogne. Zajedno smo otisle toj zeni. Supervizorka je ponijela citav ruksak HL proizvoda i brosura. Prica je trajala oko 1 sat. Iako sam ja svojoj supervizorki prije rekla da ova zena moze dati do 200 KM za HL, ova je njoj poredala 5 proizvoda, sve skupa u vrijednosti od 350 KM, naravno uz pricu da ako ne uzme sve, HL joj ne moze pomoci! Znaci, sve ili nista. Moja prijateljica je to odbila i rekla da nece vise da cuje za HL.

Kad smo nas dvije izasle, rekla sam joj da je moglo biti bolje da se ona drzala cijene koju je zena bila spremna platiti. Odgovorila mi je doslovno: "Vidi kako ima uredjen stan, ima para a nece da plati za zdravlje".

Pao mi je mrak na oci, ostala sam bez teksta. Prekinula sam svaki kontakt sa njom i javim joj se samo da kupim proizvode po povlastenoj cijeni. Trenutno imam 4 musterije kojima prodajem po istoj cijeni po kojoj i ja kupim. Ja ne mogu i necu da zaradjujem na tudjoj nevolji, sta kosta da kosta. Neka moja supervizorka i dalje zaradjuje na racun mene i mojih musterija i to dobre novce.

Jedan F1 (prasak) mi traje skoro 2 mjeseca. Uz to uzimam NATURAL WEALTH vitamine i OMEGA-3. F1 nadopunjujem sa SOJA VITA sojinim prahom i rizinim prahom (ova 2 kostaju zajedno 9 KM) i od toga pravim shake. Jdino to mogu finansijski podnijeti i tako i radim.

A ljude koji se ovako bogate na racun tudje nesrece, smatram nemoralnim i bezobraznim. Onog dana kad se u nekoj apoteci pojavi neki proteinski napitak prihvatljive cijene, prestacu da koristim HL. A to sto pricaju da su njihovi preparati napravljeni od prirodnih supstanci, nisu oni jedini koji tako prave svoje proizvode.

ovo je bilo odlicno receno..mozda i najbolji post dosad.....

proizvodi su dobri poprilicnoali doticni izlivi emocija....bas kao da su Bozja djeca :lol: :lol:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ma reko vam ja ba jehovini svjedoci su prdina bara u ubjedjivanju ljudi poredeci sa ovima! :D
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Bosanac sa dna kace wrote:ma reko vam ja ba jehovini svjedoci su prdina bara u ubjedjivanju ljudi poredeci sa ovima! :D
Bosanac, potpisujem! Imala sam iskustva i kontakte sa jehovinim svjedocima dok sam boravila u Austriji i jedva ih se rijesih. Ovi iz HL ih sisaju 100%. Sve ono u stilu: "Vidi kako dobro izgledam i kako se dobro osjecam, vidi sliku od prije 5-6 mjeseci, ovaki sam bio onda, a vidi kaki sam sad". I jos nosaju neke albume zvane SVJEDOCANSTVA gdje su slike raje iz bivse JUGE prije koristenja HL i poslije HL.

Opet da ponovim: HL je dobar i kvalitetan ali je bezobrazno skup, bar za vecinu raje a i za mene. Ko to moze kupiti po njihovim preporukama i koristiti duze vrijeme? Pa ako tako zele da pomognu ljudima (debelim da smrsaju i mrsavim da se udebljaju i mnogima da rijese neke zdravstvene probleme), zasto onda ne prilagode cijenu nasim prosjecnim prilikama? Sto ponekad ne poklone svoju kolekciju proizvoda nekome kome treba, a nema para da plati?!

Da znate, Bosanac i Latinalover, postavila sam jednom ovo pitanje mojoj supervozorki. Odgovorila je ovako: "Kad bi HL proizodi bili jeftini, niko ih ne bi cijenio, oni su skupi jer su kvalitetni. Mi ne poklanjamo nase proizvode nikome, jer smatramo da svako treba da plati za svoje zdravlje".

Ovih nekoliko zadnjih rijeci mi je reklo sve o njima i zgadili su mi se zauvjek. Koristicu njihovu F1 dok se ne pojavi jeftinija alternativa u nasim apotekama a onda cao, ne poznajem ih vise.

Ovo je pravi primjer bezosjecajnog kapitalizma koji gazi sve pred sobom i koji se, nazalost, vec dobro prosirio u nasoj BiH. Lova i samo lova, daj para sto vise, ljudi nisu vazni, ma ko ih jebe u zivotu!
shin

Post by shin »

Predlazem da ih prozovemo Herbalovi Svjedoci :-D
zvijerka

Post by zvijerka »

zlatiborka wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:ma reko vam ja ba jehovini svjedoci su prdina bara u ubjedjivanju ljudi poredeci sa ovima! :D
Bosanac, potpisujem! Imala sam iskustva i kontakte sa jehovinim svjedocima dok sam boravila u Austriji i jedva ih se rijesih. Ovi iz HL ih sisaju 100%. Sve ono u stilu: "Vidi kako dobro izgledam i kako se dobro osjecam, vidi sliku od prije 5-6 mjeseci, ovaki sam bio onda, a vidi kaki sam sad". I jos nosaju neke albume zvane SVJEDOCANSTVA gdje su slike raje iz bivse JUGE prije koristenja HL i poslije HL.

Opet da ponovim: HL je dobar i kvalitetan ali je bezobrazno skup, bar za vecinu raje a i za mene. Ko to moze kupiti po njihovim preporukama i koristiti duze vrijeme? Pa ako tako zele da pomognu ljudima (debelim da smrsaju i mrsavim da se udebljaju i mnogima da rijese neke zdravstvene probleme), zasto onda ne prilagode cijenu nasim prosjecnim prilikama? Sto ponekad ne poklone svoju kolekciju proizvoda nekome kome treba, a nema para da plati?!

Da znate, Bosanac i Latinalover, postavila sam jednom ovo pitanje mojoj supervozorki. Odgovorila je ovako: "Kad bi HL proizodi bili jeftini, niko ih ne bi cijenio, oni su skupi jer su kvalitetni. Mi ne poklanjamo nase proizvode nikome, jer smatramo da svako treba da plati za svoje zdravlje".

Ovih nekoliko zadnjih rijeci mi je reklo sve o njima i zgadili su mi se zauvjek. Koristicu njihovu F1 dok se ne pojavi jeftinija alternativa u nasim apotekama a onda cao, ne poznajem ih vise.

Ovo je pravi primjer bezosjecajnog kapitalizma koji gazi sve pred sobom i koji se, nazalost, vec dobro prosirio u nasoj BiH. Lova i samo lova, daj para sto vise, ljudi nisu vazni, ma ko ih jebe u zivotu!
da dodam jos da moras platit prisustvo na seminaru 10 km...

i niko mi nije odgovrio zasto je zabranjeno reklamiranje HL proizvoda u BiH???
latinalover

Post by latinalover »

i niko mi nije odgovrio zasto je zabranjeno reklamiranje HL proizvoda u BiH???

razlog toga je ,kako ja znam,...sto kompanije koje rade putem MLM-a ....nisu komercijalne..nego rade na principu od lica do lica....npr: ja nesto kupim od njih pa tebi preporucim.....

samo sto neke kompanije oderase djepove startnim paketima.....

[/quote]
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

duffy duck wrote:
DaysleepeR wrote:
observer wrote:
Pozdrav :)
Samo da te demantujem nakon prve recenice.

Dijeta ne znaci redukcija ishrane ni ne jedenje.

Bukvalan prevod dijete je - rezim ishrane.

Rezim ishrane za dobivanje tjelesne mase se takodjer zove dijeta.

Nijedan hemijski preparat nemoze konkurisati salati ili vocu, dakle gluposti pises.

Kao sto neko rece, nabubani telemarketing.
Da herbalife djeluje - ne sumnjam, ali da je zdraviji od nekog rezima ihrane koji ne ukljucuje hemiju, apsolutno netacno, nemoj to da ponovis molim te.

Da je svaka dijeta u startu u prednosti nad herbalife-om zato sto je besplatna i zato sto niko na tudjoj nesreci ne zaradjuje - apsolutno.

Svaka dijeta ima ljude koji stoje iza nje sa rezultatima, ipak za svaki organizam dolazi drugaciji rezultat, ali samo telemarketinski proizvodi nude fenomene kao primjere i pretjerani entuzijazam.

Kao covjek koji je imao nesrecu (ili srecu?) da bude na Amway pranju mozga se grozim prevelikog entuzijazma i agresivnog reklamiranja proizvoda.

Licno radim u prodaji, i buraz, pristup ti je katastrofa, neces ti nista tako zaradit...

Nauci malo pojmove, procitaj nesto mimo herbalife prirucnika.
tzare a da mozda ti ponovis koji pojam...

ja licno niti branim herbalife niti cu ga promovirati...

ali nabubani telemarketing.
MOLIM TE RECI MI gdje si ti vidio reklamu na TV gdje se promovise Herbalife.
ja nisam...
a ljudi moji ako vam se ne svidja Herbalife probajte Mister Djirlo.

Herbalife svakoj osobi nudi mogucnost da dodje na idealnu tezinu i da je odrzi.
Ko hoce dobit ce kvalitetnu podrsku u procesu koristenja proizvoda,a ko nece----nije odustao meni ili observer-u nego je sam propustio sansu da izgleda bolje i unaprijedi kvalitet svoga zivota.

TO JE POENTA CIJELOG HERBALIFE-a, A NE DA DaysleepeR SOLI PAMET KAKO SE RADI U PRODAJI...

@DaysleepeR:
sreco moja...nikada ti neces znati nista o prodaji bilo kakvih proizvoda...a o multi-level marketingu jos manje, jer da znas ista ne bi ga zvao piramidom.
ne dao bog da ti moras uraditi follow up sa svojom musterijom..bilo bi tu krvi.

A AKO NEKO ZELI DA RAZGOVARA CINJENICAMA O MARKETINGU, U OVOM SLUCAJU MLM SLOBODNO SE JAVITE NA PM. I da ne bude zabune prije toga konsultujte neko dobro stivo.
preporucujem: Philip Kotler: Multi level Marketing
btw: DaysleepeR please die. :-D
Ja ni ne radim prodaju proizvoda.
Prodaja kojom se ja bavim je nesto totalno drugacije od prodaje koju vi radite.

Moja jedna uspjesna prodaja vrijedi vise od 10000 KM, zato necu s tobom ni da razgovaram, previse si mali, dovoljan je pokazatelj to sto si agnazovan u HL.

Dno dna.

Samo da prokomentarisem najbitniju stvar koju si rekao.

HL se prodaje bas zato sto je motiv za kupnju zarada koja se obecava.

Kad bi HL bio reklamiran u medijima i bio kupljen i konzumiran bez price o ogromnoj zaradi koja ga prati, i euforije kojom se pumpaju oni koji ga kupuju i konzumiraju, dozivio bi propast, jer je sve to jedan veliki placebo.
duffy duck

Post by duffy duck »

DaysleepeR wrote:
duffy duck wrote:
DaysleepeR wrote:
pa dobro...

ali bez prepiranja..

ja ne radim u HL-u.

s druge strane...
ja samo konzumiram njihove proizvode...

vidis to je ono sto se ovdje razlikuje od piramidalne prodaje proizvoda itd, i zbog cega sam korisnik.

jer osoba nije obavezna da postane distributer ili ti neznam sta da bi konzumirala proizvode.
a ako bas hoce da pocne sa tim poslom onda postane i dalje preporucuje proizvode.

a o tome koliko je ko mali ne moze se prosuditi dok se ne upoznamo u RL.
a za to bas i nemam zelje. (ne izgledas mi dovoljno privlacan :lol: :lol: )

a sto se tice reklame u medijima...
sta hoces jos jedan dodatni sat teleshopa. :? :? wtf:
pozz
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

duffy duck wrote:
DaysleepeR wrote:
duffy duck wrote:
Dva su motiva isti je alat:

- oni koji preprodaju se pumpaju euforijom o brzoj i lakoj zaradi
- oni koji samo konzumiraju se pumpaju euforijom o cudesnim rezultatima i neunistivom zdravlju

Sve sam rekao.

A za reklamu u medijima, kako rekoh, kristalno je jasno zbog cega je nema - bez euforije nebi bilo ni prodaje.

Ponavljam - placebo.
duffy duck

Post by duffy duck »

malo sam razmislio o onome sto si napisao...

jedna tvoja prodaja vrijedi oko 10000KM.

pa extra...ali volio bih da znam koliko je od tih 10000KM tvoje...to jeste koliki je tvoj procenat.
i koliko tih prodaja ostvaris mjesecno.

s druge strane trziste ljudi koji imaju finansijskog potencijala i zele da kupuju proizvode zamjenske prehrane postoji.
a postoji i ponuda. najkvalitetnija trenutno je Herbalife.

ljudi koji preporucuju HL proizvode rade svoj posao. oni sire da nazovem misiju zdravlja. tj. promjene svog ponasanja u prehrani u cilju boljeg kvaliteta zivota.

i to niko ne moze osporiti.

a da li ce iko od prisutnih na ovom topicu to prihvatiti ili se suprostaviti.
na svakoj osobi je da sama odluci da li zeli konzumirati proizvode ili ne.

zasto je onda ovdje rasprava od 8 strana.

samim tim sto pokusavate da dokazete da HL ne valja i da je prevara gori ste od pravih prevaranata,
jer pokusavate da uticete na misljenje posmatraca i time se ne razlikujete od ostalih.

da vidimo sta vi imate reci.

pozz
shin

Post by shin »

Moze se siriti ideja o zdravom zivotu bez proizvoda na koje trebas mjesecno ostaviti platu.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

duffy duck wrote:malo sam razmislio o onome sto si napisao...

jedna tvoja prodaja vrijedi oko 10000KM.

pa extra...ali volio bih da znam koliko je od tih 10000KM tvoje...to jeste koliki je tvoj procenat.
i koliko tih prodaja ostvaris mjesecno.

s druge strane trziste ljudi koji imaju finansijskog potencijala i zele da kupuju proizvode zamjenske prehrane postoji.
a postoji i ponuda. najkvalitetnija trenutno je Herbalife.

ljudi koji preporucuju HL proizvode rade svoj posao. oni sire da nazovem misiju zdravlja. tj. promjene svog ponasanja u prehrani u cilju boljeg kvaliteta zivota.

i to niko ne moze osporiti.

a da li ce iko od prisutnih na ovom topicu to prihvatiti ili se suprostaviti.
na svakoj osobi je da sama odluci da li zeli konzumirati proizvode ili ne.

zasto je onda ovdje rasprava od 8 strana.

samim tim sto pokusavate da dokazete da HL ne valja i da je prevara gori ste od pravih prevaranata,
jer pokusavate da uticete na misljenje posmatraca i time se ne razlikujete od ostalih.

da vidimo sta vi imate reci.

pozz
Eh ovako.

Ja i moj posao nismo tema.
Imas PM za ta pitanja.
Druga je stvar hocu li ti odgovoriti na PM.

To da je Herbalife najkvalitetniji je upitno, volio bih da mi das link za neko relevantno istrazivanje koje to dokazuje.
Inace to sto si rekao nista ne znaci.

"Ljudi koji preporucuju Herbalife sire misiju zdravlja."

Ovo sam boldirao kako bi se ljudi smijali.
Daj ba, pa nismo djeca. Stvarno je fascinantno kako je ljudima lako isprati mozak. Pa Hitler je trebao da koristi MLM, zavladao bi svijetom :D
Floskula da je HRANA nezdrava a sinteticki napitak nesto najzdravije za organizam je zlocin reci, a porazno tvrditi. Molim te razmisli o tome.

Ja sam se javio sa kontra pricom kad je pocelo otvoreno propagiranje HL-a na forumu, dakle prodaja a ne diskusija.
Samim tim otvoren je prostor za kontra misljenje, jer ovo je FORUM.
Pored toga, Sarajevo-X je kontraski forum.
Ovdje ce svako misljenje naici na kontra stav, i zato je ovo dobar forum.

Ovi ljudi nisu materijal za HL.

Vama trebaju oni sto malo citaju, ne rade na konstantnom informisanju i vole pare.

I najbolje je i najzdravije da osoba sama uzme i vase i misljenje ovih koji su kontra i tek onda da odluci hoce li ili ne, ali to vama naravno ne odgovara.

Vama odgovara kada je to "sastanak" pa kad svira muzikica, pa aplauzi, pa Zdeno iz Karlovca koji je smrsao 90 kila, i plus ima para jer je i distributer, pa malo besplatne klope, pica, itd. itd.

Forumi nisu mjesto za pranje mozga, ali kako ces ti to kao klon sa svega 3 posta znati...
latinalover

Post by latinalover »

nisu im dovoljne pare od proizvoda....pa hoce i na tome da uzmu...
zlatiborka

Post by zlatiborka »

Zvjerka, ti si dobro prosao. Ja sam morala dati 20 KM za taj seminar. To je bilo prije nekoliko godina i mozda su sada smanjili cijene da privuku sto vise budala kao sto smo ja i ti.

Zasto ne reklamiraju svoje proizvode kao i svi drugi? I ja sam se pitala to cesto. Ne mogu naci logicnog objasnjenja za to.

Ako nesto valja i korisno je treba to reci svima, valjda je to red. Pa ko hoce da kupi, neka izvoli. Eto, ovi HERBAlife-ovci sebe smatraju pokretnom reklamom, narocito kad nataknu onaj bedz: "SMRSATI JE LAKO, PITAJ ME KAKO". Imam ga i ja ali nikad ga nisam stavila ni koristila. Nekoliko sam puta bila u prilici da preporucim njihove preparate, ali sam dozivjela totalni neuspjeh. Prvo pitanje zainteresiranih je uvijek bilo: "Koliko to kosta?". Ja im reknem da je puno skupo, ali je jako dobro. A oni meni da zaboravim i predjem na neku drugu temu.

Ne znam, mozda je greska u meni sto nemam trgovackog duha, da nekoga nagovorim da kupi nesto, ja do sada nisam nikom nista prodala da zaradim i jednu KM. Moje 4 vjerne musterije od mene kupuju po cijeni po kojoj ja dobivam od svoje supervizorke. Ja sam to njima otvoreno rekla i znaju da bi od drugih te iste proizvode dobili za 25% skuplje.

Sramota me je da na necijoj nevolji zaradjujem! Jer oni to ne kupuju iz luksuza i bijesa, nego sto su stvarno u veoma teskom zdravstenom stanju. I, kako vidim do sada, ovi preparati na njih jako dobro djeluju i oni sami to kazu.

Zato predlazem HERBALIFE-u da snizi cijene svojih prizvoda (prilagodi ih nasim prosjecnim primanjima). Kazu da su zaradili grdne pare, sto ganjaju ektra profit ovdje u BiH? Nek se spuste iz svojih nebeskih visina i pokusaju razumjeti nas obicne ljude!
shin

Post by shin »

latinalover wrote:

nisu im dovoljne pare od proizvoda....pa hoce i na tome da uzmu...
To je sto ti pjevaju na skupu :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

HL ZABRANJUJE prodaju i reklamiranje svojih proizvoda mimo grupnih seansi ili mimo razgovora u 4 oka.

Svako javno reklamiranje i pominjanje Herbalife-a je zabranjeno od strane istog.

Observer, Observerka i Duffy Duck su vjerovatno radi neznanja prekrisili to pravilo, i pored toga svojom traljavoscu nanijeli stetu prodaji istih proizvoda.

Ovaj tekst je veoma lako, sada kada je na forumu, pronaci na internetu (jednostavnim upisivanjem "Herbalife" u Google) a sadrzi informacije koje HL ne zeli da se cuju osim na seansama i sastancima.

HL je bez milosti kad sazna za ovakva krsenja pravila i uglavnom takvim osobama zabranjuje bilo kakav daljnji kontakt sa HL proizvodima.

Ja se iskreno nadam da HL za ovo nece saznati.
Locked