Stocharov i Pittov NHL kutak

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Shoshana

Post by Shoshana »

Nosferatu wrote:1:1 - San Jose - Detroit.
Neka, neka, zanimljivije je ovako :D

A veceras Ottawa :-D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Koja golcina. koja golicina.

Nabokov, napravio glupost, izletio da izbije puk- Datsyuk kaznjava stize brzinom munje, presrece puk, i zabija ga u gol...

San Jose - Detroit 1:2.

Dobra utkamica. Zestoka, teska, al' ima se sta vidjeti.
bos

Post by bos »

Al´ su me sharksi razocarali veceras...iako i dalje mislim da mogu proci :-)

Ne ljubim senatore, ali su tacno proradili na vrijeme, prvo onako prilicno jednostavno sredise moje pingvine i sad evo kako stvari stoje jos lakse prolaze i devilse (racunam vec nocas) .

Uglavnom, uprkos svemu jos prognoziram veliko finale sabresa i sharksa .
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

bos wrote:Al´ su me sharksi razocarali veceras...iako i dalje mislim da mogu proci :-)

Ne ljubim senatore, ali su tacno proradili na vrijeme, prvo onako prilicno jednostavno sredise moje pingvine i sad evo kako stvari stoje jos lakse prolaze i devilse (racunam vec nocas) .

Uglavnom, uprkos svemu jos prognoziram veliko finale sabresa i sharksa .
U sta cemo - da Red Wingsi prolaze?

Pa nemoj biti smijesan, vidjeo si da su veceras imali sansu da zatvore sve Sharkani, i sta su uradili, iziritirani svojom nemoci, jer 5 na 5 su bili slabiji 4 na 4 su bili losiji, a nemaju fizicku pripremljenost kao u prve 2 utakmice, u kojima su imali par dana vise od Detroita da se spreme, vidi se da nervoza cini svoje - i 4 komada su neminovnost u durgom dijelu utakmice.

Hashek je danas spasio dan, i sudije jesu, u 3 periodu siljili za Detroit, ali ne i bez razloga, pa oni su ljudi poludili bili, hoce sve na lom i tucu, frustracija koja ih je samo - potopila, do daske jer su se totalno izgubili.

Uglavnom nek se cuje nek se zna - u D-townu 4:1 Red Wings Sharkani, Hockeytown is alive and kicking, idemo u San Jose, pa sta bude, bude, i ona su Wingsi pobjedili dvije tekme, zadnje, 7 tekme serije se i onako vraca u Detroit. A tu ce dorckovati Ajkulicne razmazene kalifornijske nakurnjake.

Neka idu igrati nogomet, to i jest za grad kojeg od Meksika ne djeli par km. Kakav hokej? Pa nemre se sve parama, samo.
bos

Post by bos »

Onda bi kanadjani dizali stanley cup svake sezone ako cemo do hokeja i tradicije :P

A nemoj da se kladimo majke ti, imam vec opasne pare na sharksima uplacene prije pocetka serije tako da...ne hvala :D
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Ama kakve pare bolan, nego npr. kladimo se - u to da 1 dan ti pises protiv Rejza Cerica, na forumu, ako izgubis. A ako ja zijanim, ja cu pisati - o svim njegovim dobrim i plemenitim stranama.

Ha ja. Eto - ti opklade. 5 postova.
Shoshana

Post by Shoshana »

Nosferatu wrote:Ama kakve pare bolan, nego npr. kladimo se - u to da 1 dan ti pises protiv Rejza Cerica, na forumu, ako izgubis. A ako ja zijanim, ja cu pisati - o svim njegovim dobrim i plemenitim stranama.

Ha ja. Eto - ti opklade. 5 postova.
:lol: :lol: :lol:

E, jes' ma'nito, mila mati :lol: :lol:

nego, meni se cini, bye-bye New Jersey :D

A, sto se tice para...otkako je Bettman sjeo za kormilo, i otkako je direkcija preselila u Ameriku, i hokej je, kao i mnogo toga sto Amerikanci uzmu u svoje ruke, postao samo pare, pare i pare :oops:
bos

Post by bos »

Jesu, ako preskoce wingse ili sharkse sto ce biti vise nego tesko ko god da prodje :)
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Nema vas vise Sharkani.

Spasibo, 2:0, 4-2 serija, za Detroit, 10-torostrukog Stanley Cup sampiona i treceg tima, po brojnosti titula osvojenih, #1 USA hokej tima, (Toronto i Montreal, su ispred, u NHL po broju titula).

Da li cemo peci patke, patke pekinske. Bilo kako bilo, ko pobjedi Western Conference Final, uzet ce i Stanley Cup. Ja barem tako rezonujem jer ono sto sam vidjeo, do sad na East Coast-u je ipak, bila sica.

Image
Nosferatu

Post by Nosferatu »

I hvala ovim momcima, za 5 igraca koji su poslani u Red Wing-se, za ovu utakmicu. Radi se o AHL timu (AMerican Hockey League), tj. sto bi se reklo - nasa 2-ga lika, Grand Rapids Griffins, koje je Mantioba Moose, izbacila iz play-offa, za Calder Cup. Inace, ovi timovi, manji, su obicno - vlasnistvo, jednog ili par, velikih profesionalnih timova, koji u njima drze igrace - il' mlade kojima treba jos iskustva ili starije, koji su vec na zalasku karijere ali zele da igraju. Druga podruznica Detroit Wingsa, Toledo Storm, je zavrsio isto tako 2007 sezonu, u ECHL ligi, nakon cega se tim - zatvara. tj. konvertira u minor league baseball, pod novim vlasnistvom. ECHL je ekvivalent trece lige, i imaju svoj Kelly Cup takodje. Ovaj tim - je podruznica Red Wingsa, iz Detroita, kao i Chicago Blackhawks-a. Pored ove dvije lige, postoji i USHL - United States Hockey League, koju cine amateri ispod 20 godina starosti. I oni imaju svoj - Clark Cup playoff. Vecina igraca u USHL - nije placena, za svoj doprinos, sto im omogucava da igraju u cetvrtoj ligi - hokejaskoj, a to je univerzitetska tj. NCAA liga. Ta liga ima 6 divizija, koje imaju svoj playoff takodje. Ove godine je Michigan State - postao prvak, inace Michigan sa svojim univerzitetima - je bio sampion, 15 puta, tj. godina za redom - Michigan 9 puta. Michigan Tech 3 i Michigan State 3 puta. Sto je 2 put vise - od bilo kojeg druge drzave, a Michigan sa 9 puta rekordom - je prvi, neosporovio po broju titula. To je jedna od najjacih sportskih college dogadaja - hokejaska utakmica izmedju Michigan - Michigan State-a. I ako ima - atmosfera koja je slicna onoj na nasim stadionima u Americi, to je za ovaj dogadaj, koji je toliko postao popularan da su morali poceti igrati - hokej, vani na stadionu od univerziteta, predvidjenom za football, a ne u dvorani. Kljucno pitanje koje se tu namece je - kako vidjeti pak, kad gledas hokej na stadionu predvidjenom za fudbal. Odogovor je - tesko do nikako. Vecina ljudi je tu radi atmosfere, derneka, i prepucavanja 2 univerziteta koji djeli circa 100 milja udaljenosti.

Image

Image

Image
bos

Post by bos »

Kako su me sharksi onako momacki zajebali, od sad sam i ja za patke ako nista da ne dozvole wingsima ulazak u veliko finale :P

I dalje mislim da su sabresi najveci favoriti za osvajanje :)
Shoshana

Post by Shoshana »

Joj kakav dobar mec! Odlican prvi period... Po statistikama dva najbolja tima u ligi - prvi put da vidim da i te statistike necem valjaju :D

Iako je Buffalo na papiru bolji tim, za sada Ottawa ima prednost, i ne samo po rezultatu...

Obzirom da je Ottawa jedini kanadski tim koji je ostao - Go Sens Go!!!
bos

Post by bos »

Prejaka tekma, evo ga sad 2-2 :D

Kako samo lose PP sabresi igraju nocas...aman :-)
Shoshana

Post by Shoshana »

Sabri ne znaju dati go sa igracem vise, i to bi ih moglo skupo kostati... S druge strane Ottawa je odigrala odlican mec! Go Sens Go :thumbup:
Shoshana

Post by Shoshana »

Nosferatu wrote: Bilo kako bilo, ko pobjedi Western Conference Final, uzet ce i Stanley Cup. Ja barem tako rezonujem jer ono sto sam vidjeo, do sad na East Coast-u je ipak, bila sica.
Gledam ovaj 'nazovi hokej' koji su nam dva najbolja zapadna tima veceras priustila, pa sve mislim na ovaj tvoj post i kontam u sebi "jest, al' kad se Stanley Cup bude dodijeljivao ekipi koja prva uspije uspavati gledaoce" :P

A ni Anaheim izgleda ne zna dati go sa igracem vise :roll:
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Anaheim - Detroit 1:2.

Prvi ce pacici u vodu bacaju.
Shoshana

Post by Shoshana »

Nosferatu, gledas li? :D

'Vako se igra hokej :P a ne ono juce :-)
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Iskreno da kajem, i ne pratim Istok, al' eto, da ti povjerujem na rijec. Neka, drago bi i meni bilo, da Senator stamburaju Bufalo, ipak oni imaju najjaci rekord u NHL, pa onda, lagano, pristaviti ih na vatru.

Ponukala si me pa sam citao malo o istoriji, juce. Postojao je tim, u Ottawi koji je bankrotirao, dolaskom velike depresije. Nakon toga, od 1946 do polovine 60 - igralo je samo 6 timova, 2 iz Kanade - Montreal i Toronto. I 4 Americka, NY, Boston, Detroit i Chicago. Tek kasnije - na Zapadu je stvorena liga, koja je prijetila NHL-u da ih preraste, pa su se ujedinili i prosirili. Ottawa je dobila svoj tim 1992 kad je NHL se prosirio za 2 mjesta. 2-gi tim je bio Tampa Bay Lighting-sa. Prvih par godina - tim je bio na rubu finansijskog fijaska, i imao je najmanju dvoranu, u cijelom NHL-u koja je primala oko 10.000 ljudi. Kasnije je preseli o dvoranu od 18K, ali je ta izgradjena na periferiji Ottawe. Kanad - nije htjela dati nikakve popuste timu, pa su morali sami isfinansirati ne samo gradnju dvorane, vec i svih prilaznih putova i izlaz, s autoputa, koji su ih kostali crno iza nokta. Tek od neke 1997-8 tim pocinje da postaje ozbiljniji konkurent, zadnjih 5-6 sezona su uvijek u 1 rundi play-offa, ali ih tu obicno stamburaju ili Bufalo, ili Toronto. Tek ove sezone - uspjeli su da naprave kakav takav uspjeh. Inace - vidim da su karte poprilicno jeftine, npr. za playoff, u najboljoj sekciji mozes kupiti kartu za nekih $200-250. S tim da ti dadnu popust 60%+ ako kupis sezonsku kartu - za sljedecu godinu. Veliki broj timova - profesionalnih, uopste ne prodaje sezonske karte, vec se moras staviti na listu, za cekanje, gdje obicno cekas da neko umre, da bi ti - dali mjesto, da uzmes sezonske karte. Ili barem ode u penziju. A i tad - upitan je kvalitet mjesta na kojem sjedis.

Sve u svemu, ima se jos igrati, 3 period....
Shoshana

Post by Shoshana »

Ma ja za Ottawu sad navijam jer mi je jedini Kanadski tim koji je ostao. :D

Inace sam Hab - 100% :D Ovdje je to mnogo vise od hokeja. Hokej je u Montrealu desetljecima bio svojevrstan ako ne i jedini otvoren nacin 'otpora' prema 'vladajucoj klasi' - 'Englezima'...

Cak i naziv Habs ukazuje na to... Habitant je bio pogrdan naziv englesko-govorne gospode naspram francusko-govornog naroda. Postoje cak i urbane legende da CH na u grbu Montreala predstavlja 'Canadian Habitants' (zvanicno znaci Canadian Hockey)...

Stare su generacije iz 'despeta' osvajale kupove, a nedavno je snimljen film tipa 'pokret otpora' posvecen Maurice Richard :) U neku ruku, Canadians of Montreal su simbol borbe za ravnopravnost francusko-govornog stanovnistva.
van Basten

Post by van Basten »

Vala dobra tekma bi ova na istoku... a kako sam upratio Buffalo i Ottawa imaju i finu istoriju međusobnih "pitomih" susreta, bar ove sezone... uglavnom, meni kao hokejaškom laiku izgleda da je Ottawa zasluženo pobijedila
bos

Post by bos »

Zbog njih citav dan na poslu kunjam :P

Da hoce nocas bar u pola interesantu tekmu odigrati bice dobro i da ne bude opet- patke igraju, wingsi daju golove :)
bos

Post by bos »

Odose senatori...3-0...
Shoshana

Post by Shoshana »

Ottawa u finalu - zasluzeno! :-D
van Basten

Post by van Basten »

I eto... jedna od rijetkih utakmica koje su u "normalnom" terminu za nas u Evropi ne bi u prenosu... šteta, nadao sam se pogledati dobru utakmicu konačno od prve do zadnje minute.
A neka senatora... a vidjećemo ko će im praviti društvo. Meni se ipak čini da je Detroit bliži iako su mi (nemam pojma zašto) oni iz Anaheima simpatičnija družina
bos

Post by bos »

Apsolutno zasluzeno, samo steta sto tako brzo zavrsi serija :P
Post Reply