Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Ja sam sinoc u Zetri bio u nedoumici da li da placem ili da se smijem. One curice sto su navijale za Hrvatsku cijelo vrijeme, dosle u dresovima, salovima i kapama sa kockicama i u jednom momentu podje pjesma hajmo bosno, hajmo hercegovino i one sve radosne pjevaju. Ja se zbunjen okrenem i pitam ih odakle su, odgovaraju iz Viteza i Novog Travnika. Hajd reko super, ali sto navijate za Hrvatsku kad ste iz BiH, na sto mi odgovaraju, pa Hrvatska je nasa domovina, jebes Bosnu, u Bosni smo samo rodjene!? :shock:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Marco-x wrote:
komeba wrote:Zar ti stvarno mislis da je problem sto u nekim pjesmama nema Hercegovine.Ima 100 pjesama "Bosna i Hercegovina" i nijednu vecina publike iz Ljubuskog ne bi otpjevala.
Ali misliš li ti da je to samo problem u hercegovačkim Hrvatima (dobar dio i jeste). Dolazim često (ponekad, ipak ne tako često) u Sarajevo i ne mogu više shvatiti da je to moj glavni grad. Koliko god vi govorili, alo ondje je sada preko 90% Bošnjaka, a Hrvata 5-6 tisuća. Rat je bio znam, ali katastrofalno je da se nitko ne vraća u zadnjih 5-6 godina, dapače i dalje odlaze i to u relativnom broju najviše, a gospodarska slika i nije puno lošija od nekih krajeva gdje idu. Govorim isključivo za razdoblje od zadnjih pet-šest godina. Ima li problema u tom Sarajevu i u Bošnjacima (da ne govorim njihovo stalan stav da su jedini oni zaštitnici Hercegovine i da po tome imaju najveće pravo na nju. :lol: ).
Ovo si ga pretjerao.

Ima u Sarajevu više hrvata nego u Ljubuškom.
branimir_s

Post by branimir_s »

Sir Charles wrote:Ja sam sinoc u Zetri bio u nedoumici da li da placem ili da se smijem. One curice sto su navijale za Hrvatsku cijelo vrijeme, dosle u dresovima, salovima i kapama sa kockicama i u jednom momentu podje pjesma hajmo bosno, hajmo hercegovino i one sve radosne pjevaju. Ja se zbunjen okrenem i pitam ih odakle su, odgovaraju iz Viteza i Novog Travnika. Hajd reko super, ali sto navijate za Hrvatsku kad ste iz BiH, na sto mi odgovaraju, pa Hrvatska je nasa domovina, jebes Bosnu, u Bosni smo samo rodjene!? :shock:
Trava jarane... ili su u pitanju neke bobe... sta cess
bascelik

Post by bascelik »

Marco-x wrote:
komeba wrote:Zar ti stvarno mislis da je problem sto u nekim pjesmama nema Hercegovine.Ima 100 pjesama "Bosna i Hercegovina" i nijednu vecina publike iz Ljubuskog ne bi otpjevala.
Ali misliš li ti da je to samo problem u hercegovačkim Hrvatima (dobar dio i jeste). Dolazim često (ponekad, ipak ne tako često) u Sarajevo i ne mogu više shvatiti da je to moj glavni grad. Koliko god vi govorili, alo ondje je sada preko 90% Bošnjaka, a Hrvata 5-6 tisuća. Rat je bio znam, ali katastrofalno je da se nitko ne vraća u zadnjih 5-6 godina, dapače i dalje odlaze i to u relativnom broju najviše, a gospodarska slika i nije puno lošija od nekih krajeva gdje idu. Govorim isključivo za razdoblje od zadnjih pet-šest godina. Ima li problema u tom Sarajevu i u Bošnjacima (da ne govorim njihovo stalan stav da su jedini oni zaštitnici Hercegovine i da po tome imaju najveće pravo na nju. :lol: ).

Palamudis Marco, dina mi. Stipu vise tu pricu o hrvatskoj Hercegovini (ko da je Hercegovina samo od Citluka do Posusja) i tim pjesmama (koliko puta se spomene H., a koliko B.).Dosadna ti prica.Sve nekako stereotipno.Lezi malo odspavaj.Haj, prijatno.
svepss

Post by svepss »

Sir Charles wrote:Ja sam sinoc u Zetri bio u nedoumici da li da placem ili da se smijem. One curice sto su navijale za Hrvatsku cijelo vrijeme, dosle u dresovima, salovima i kapama sa kockicama i u jednom momentu podje pjesma hajmo bosno, hajmo hercegovino i one sve radosne pjevaju. Ja se zbunjen okrenem i pitam ih odakle su, odgovaraju iz Viteza i Novog Travnika. Hajd reko super, ali sto navijate za Hrvatsku kad ste iz BiH, na sto mi odgovaraju, pa Hrvatska je nasa domovina, jebes Bosnu, u Bosni smo samo rodjene!? :shock:
To ti je zato jer Bosna nije "COOL"...Znaš fora im je kad idu negdje pa kad kažu da su Hrvatice ,a svi odmah pomisle na Dubrovnik,Dalmaciju ,a ne neku tamo,bože me sačuvaj Bosnu..Znaš koja je najveća uvreda Hrvatu ili Srbinu iz Bosne;ne da im je.. mater i tome slično,već da im kažeš da su Bosanci,to ih ubija...Jer Bosna je tako..obična...Ali kao što sam rekao na forumu o Thompsonu; Hrvatska i Srbija će prije uć u EU nego Bosna i onda će svi ovi mali miševi iz Bosne sa dvojnim državljanstvima pobjeć tamo u potrazi za boljim životom. A ONDA IM FINO ODUZET BIH DRŽAVLJANSTVO PA DA U BOSNU POSLIJE MOGU SAMO KAO TURISTI (i to izdavat im vize na maksimalno mjesec dana,ko Amerikanci...)
van Basten

Post by van Basten »

Opet se rasplinula tema...uglavnom,
Očekivan poraz, možda malo previsok, ali i to se slično nešto moglo očekivati. Tri razloga:
1. mi još nismo toliko jaki da možemo u dva dana odigrati kvalitetno protiv jakih rivala
2. Hrvatska je sa Balićem sasvim druga ekipa, svaka čast svima ostalim, al jedan je Balić
3. (last but not the least) Mislim da nema ružnijeg osjećaja nego igrati u svojoj državi a osjećati se kao da si u devetom krugu pakla (sad bih još nešto dodao, al neću u ovako divan topic o divnom sportu da mješam bakteriju koja već ima 15 str na ovom forumu).

Kako god, samo treba nastaviti sa kontinuiranim radom, okupljanjem, uigravanjem i biće sve bolje. Plasman na SP bi me više nego zadovoljio.
karanana

Post by karanana »

He samo da upitam ove koji su bili na tekmi u Ljubuskom. Ucinilo mi se da sam cuo na tv-u ali nisam siguran:

BH Fanatikosi su nesto pjevali Bosna, Bosna, Bosna, a izmedju ovoga su Ljubusaci-navijaci Hrvatske govorili na kurac, na kurac, na kurac; jelde? I onda su u sred govorenja Bosna, Bosna, Fanatikosi promjenili i poceli govoriti Hrvatska, Hrvatska....a Ljubusaci i dalje izmedju govorili na kurac, na kurac; jeli tako bilo? Hahahaha joj provale.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

.... ja sam istrpio te utakmice deset minuta, možete misliti kako je bilo kad su u tonskim kolima isljučili kanal koji je donosio zvuk iz sale kad je intonirana naša himna...... od siline zviđduka i povika jedva da se i čuti mogla.... i ona zastava "herceg-bosne"... sve to skupa mi je opet vratilo slike rušenja Starog mosta i čega sve ne.... ti dole u Lištici il kako se ta selendra prije zvala... nisu zaslužili da se o njima polemizira ili šta već...

Nek ih je stid i nek se ne ljute kad ih ja zovem imenima koja zaslužuju svojim ponašanjem... i gade mi se fakat .....
Drama_Queen

Post by Drama_Queen »

karanana wrote:He samo da upitam ove koji su bili na tekmi u Ljubuskom. Ucinilo mi se da sam cuo na tv-u ali nisam siguran:

BH Fanatikosi su nesto pjevali Bosna, Bosna, Bosna, a izmedju ovoga su Ljubusaci-navijaci Hrvatske govorili na kurac, na kurac, na kurac; jelde? I onda su u sred govorenja Bosna, Bosna, Fanatikosi promjenili i poceli govoriti Hrvatska, Hrvatska....a Ljubusaci i dalje izmedju govorili na kurac, na kurac; jeli tako bilo? Hahahaha joj provale.
Upravo tako :D :D

BRAVO BHF!!!!!! Pokazali su OPET da su naj vjerniji navijaci BiH!
džetro

Post by džetro »

Svak' ko je očekiv'o da Ljubuški forca za BiH ili je prespavao zadnjih petnaestak godina ili je budala koja ne vidi dalje od svog nosa (Hadžića, recimo..)

Nažalost, tako je kako je... vama na živce idu ovi što su iz BiH, a navijaju za Hrvatsku, ovima iz Hercegovine na živce idu ovi što im je "Bosna jedna i jedina..", Srbima u RS-u na živce idu i jedni i drugi...

Jebajite ga, drugovi, takav nam grah pao...REALNOST nam je takva i nikakva drugo!

Realno - zapadno od Neretve je više Hrvatska nego što je Knin ili Baranja Hrvatska, makar se to uvijek zvalo i zove Bosna i Hercegovina. Stopostotno Hrvati naseljavaju to područje plus graniče cijelom dužinom s Hrvatima u Hrvatskoj, žene se, kume, piju, pjevaju skupa...jebiga, ali je tako...za te ljude ta državna granica nikada nije ni postojala, osim kad je trebalo švercati. 8-)
rikardoreis

Post by rikardoreis »

da, dzetro... apsolutna realnost...
Alem03

Post by Alem03 »

miki22 wrote:
Alem03 wrote:Ovde je gore igrati nego da su igrali u Zagrebu. Katastrofa i sramota s kakvim ljudima mi zivimo. :x

Svaka cast momcima iz BHF.
Barem nisu igrače bakljama gađali kao što rade to patriote.....

Zasto bi gađali, šta rukomet ima sa fudbalskim savezom?

BHF se bori protiv kriminalaca koji sjede u savezu i to sto poduzimaju malo oštrije mjere je prava stvar, jer je bolje i to nego da samo kukaju i šupljiraju a nista ne poduzimaju da bude bolje.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

miki22 wrote:
Alem03 wrote:Ovde je gore igrati nego da su igrali u Zagrebu. Katastrofa i sramota s kakvim ljudima mi zivimo. :x

Svaka cast momcima iz BHF.
Barem nisu igrače bakljama gađali kao što rade to patriote.....
nemas ti pravo komentarisati patriote ove drzave
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Marco-x wrote:
PITARKA_SA wrote:
miki22 wrote: Barem nisu igrače bakljama gađali kao što rade to patriote.....
nemas ti pravo komentarisati patriote ove drzave
Daj mi potvrdu, da bar ja mogu komentirati. :D :D
mozes ti komentarisati..slobodna drzava,pravo izbora..demokratija :D
samo sto me ne tangira misljenje ljudi koji pljuju tamo gdje jedu,kontas? :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Marco-x wrote:
PITARKA_SA wrote:
Marco-x wrote: Daj mi potvrdu, da bar ja mogu komentirati. :D :D
mozes ti komentarisati..slobodna drzava,pravo izbora..demokratija :D
samo sto me ne tangira misljenje ljudi koji pljuju tamo gdje jedu,kontas? :D
Svako kritiziranje, ne mora značiti loš stav, dapače :D Neosnovane kritike nisu poželjne. :D
suplje u prazno
prazno u suplje
suplje u prazno....
:zzzz:
KING MiRe

Post by KING MiRe »

Super nam je bilo! Adrenalin samo takav! I u pravu je onaj što je napisao da smo ih izofirali malo! Naime kada smo mi skandirali Bosna oni su skandirali NA KURAC onda smo mi skandirali HRVATSKA a oni NA KURAC!

šta ćeš, ironija!
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

KING MiRe wrote:Super nam je bilo! Adrenalin samo takav! I u pravu je onaj što je napisao da smo ih izofirali malo! Naime kada smo mi skandirali Bosna oni su skandirali NA KURAC onda smo mi skandirali HRVATSKA a oni NA KURAC!

šta ćeš, ironija!
I to je znacajan napredak u smislu navijanja hercegovackih Hrvata za BiH.
KING MiRe

Post by KING MiRe »

šta očekivat od pincoma, nisam ni sumnjao u ovakav tekst ;)
in33sa

Post by in33sa »

Ljudi, polako smarate sa tim navijanjem.

Neka ljudi navijaju za koga hoce.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

in33sa wrote:Ljudi, polako smarate sa tim navijanjem.

Neka ljudi navijaju za koga hoce.
slazem se.
ljubav se ne namece,il je osjecas il ne...
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Elem, navijaci ko navijaci, nije se nista drugo ni ocekivalo, ali da se ja vratim rukometu. Kao sto sam i ranije napisao, osjetna je razlika kad ne igra Balic za Hrvatsku, sto se najbolje moglo vidjeti u ove dvije utakmice i to je totalno druga reprezentacija. Nazalost, nasi su previse grijesili u napadu. Nisu nijednu kontru istrcali, gubili su lopte, bacali u aut i sl. Izgubili smo, po mom misljenju prevelikom razlikom, mislim da je trebalo biti 6-8 golova razlike, a ne 13, ali sta je tu je. Nije sramota izgubiti od reprezentacije koja je medju 3-4 najbolje u svijetu. Drago mi je da su odigrane ove 2 utakmice sa super jakim protivnikom, jer se iskustvo i ne moze steci na drugi nacin. Nadam se da ce se samo nastaviti ovako raditi, okupljati se, igrati jake utakmice, a rezultat ce doci s vremenom. Bitno je da se radi, a koliko vidim i odnosi unutar repke su odlicni. Kao sto je neko iznad vec napisao, nadam se da cemo se kvalifikovati na SP 2009 i ja bih s tim bio prezadovoljan
miki22

Post by miki22 »

Sir Charles wrote:Elem, navijaci ko navijaci, nije se nista drugo ni ocekivalo, ali da se ja vratim rukometu. Kao sto sam i ranije napisao, osjetna je razlika kad ne igra Balic za Hrvatsku, sto se najbolje moglo vidjeti u ove dvije utakmice i to je totalno druga reprezentacija. Nazalost, nasi su previse grijesili u napadu. Nisu nijednu kontru istrcali, gubili su lopte, bacali u aut i sl. Izgubili smo, po mom misljenju prevelikom razlikom, mislim da je trebalo biti 6-8 golova razlike, a ne 13, ali sta je tu je. Nije sramota izgubiti od reprezentacije koja je medju 3-4 najbolje u svijetu. Drago mi je da su odigrane ove 2 utakmice sa super jakim protivnikom, jer se iskustvo i ne moze steci na drugi nacin. Nadam se da ce se samo nastaviti ovako raditi, okupljati se, igrati jake utakmice, a rezultat ce doci s vremenom. Bitno je da se radi, a koliko vidim i odnosi unutar repke su odlicni. Kao sto je neko iznad vec napisao, nadam se da cemo se kvalifikovati na SP 2009 i ja bih s tim bio prezadovoljan
Dobar post sport trebaju znalci komentirati, politiku i nacionalizam na političke teme.
in33sa

Post by in33sa »

Bas je Cervar na presici pred ovu utakmicu u Ljubuskom rekao da BiH nedostaje samo taj plasman na neko veliko takmicenje, da bi se stvari slozile na svoje mjesto.
Spomenuh vec sve te pripreme, mjesec dana ubitacnog ritma, tempiranje forme, tek tada vidis koliko mozes. A i inteligencija strucnog staba tu igra veliku ulogu, treba znati tempirati formu igraca na pravi nacin. Ko je pratio vaterpolo, mogao je vidjeti kako pravi trener (Rudic) zna tempirati formu na taj nacin da ekipa kroz takmicenje konstantno dize formu i na kraju najvaznije utakmice odigra onako kako najbolje zna.

Pa i ako objektivno nemas kvalitet kao protivnik (individualni kvalitet, recimo), u datom trenutku imas spremniju ekipu. Rudic inace vec desetljecima fura isti moto, "mozda nemam najbolju, ali imam najspremniju ekipu".

Treba znati izvuci sve iz igraca, posloziti sve na pravi nacin, a Demirovic to za sada i ne moze uraditi na ovim ho-ruk utakmicama. Ili su neke prijateljske, ili kvalifikacijske gdje i nemas adekvatne pripreme.
Onako objektivno gledano, Hrvatska je puno jaca ekipa, a treba se sjetiti gdje su bili 2002. godine. Ko se sjeca onog EP-a, oni su uzeli posljednje 16 mjesto u Svedskoj, a igrali su i Balic i Metlicic i ostala ekipa. Ali je tadasnji selektor Milkovic stisnuo muda i ubacio mlade igrace u mlin, i zrtvovao jedno takmicenje. Onda dodju Cervar, Udovicic, Smajlagic, uzmu ekipu, naprave kvalitetne pripreme, izgube prvu tekmu od Argentine i naprave dar mar u ostatku takmicenja. Sjecam se da je Metlicic prije Portugala bio veci balvan od Buntica, dobro se sjecam kako je tromo i smijesno smetao u napadu. A vidi ga danas, on od Portugala na ovamo rapidno napreduje i sazrijeva kao igrac. Pa Balic, tada klinac obicni, za tadasnjeg Balica je danasnji Harmandic klasa (govorim o vremenu prije SP-a u Portugalu) a onda se desila renesansa. I evo vec godinama drze vrh kao ekipa, uvijek su u krugu favorita, uz onu legendarnu ekipu Svedske iz vremena Olsona i Wislandera vaze kao najjaca reprezentacija u istoriji rukometa, ako nista ekipa koja igra najljepsi rukomet.
Ne moze me niko uvjeriti da mi nemamo kvalitet za makar pola toga, da uzmemo neko peto-sesto mjesto na nekom SP-u ili EP-u. I onda bi se svi putevi otvorili, kada probijes led odmah slijedi vece zanimanje europskih ekipa za tvoje igrace (evo i Bosna je ostavila dojam u Njemackoj) automatski raste zanimanje mladje raje za sportom, kao i interesovanje sponzora, domino efekat uzrokuje rast kvalitete tvoje ekipe. Baliceva Hrvatska je zadnjih godina uradila dupli posao, ueli su silne medalje i ujedno digli interesovanje djece u Hrvatskoj za rukometom, pa vec sad imaju daleko najjacu kadetsku ekipu (U-17) na svijetu. Ta djeca ce uskoro narasti, izvuci ce iz te ekipe najmanje tri-cetiri svjetska igraca.
Tako to ide, i da se vratim na pocetak, potrebno nam je samo malo srece pa da se plasiramo na neko prvenstvo. Zato su ove stvari oko navijanja u Ljubuskom nebitne, jebo to, kada BH ekipa udje u cetvrtfinale SP-a dajem glavu da ce cijeli Ljubuski navijati za BiH (osim ako sa druge strane ne bude Hrvatska :D )
Sir Charles

Post by Sir Charles »

@in33sa

Da te ne citiram, raspisao si se :D

Ali to je u biti to. Samo rad i igrati, a ostalo ce doci na svoje
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Evo 99% nam dolazi Njemacka :)
Post Reply