Posao u USA?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
evrokrem

Post by evrokrem »

Alma.. onaj ko o sebi misli lose uvjek opisuje druge ljude tako! Ako si ikada isla u skolu (vjerujem da nisi) znala bih to.. Procitaj malo Freud-a pa ces znati o cemu pricam ako hoces ozbiljne teme ovdje!
zenny

Post by zenny »

Ja imam slican problem, pa mi treba preporuka. Sada sam 4 srednje, a u SAD sam zavrsio 5. osnovne i 2. srednje. Stari mi je bio sluzbeno tamo. Cak sam polozio i vozacki. Pokusavam da nadjem nacin da se vratim na koledj, ali ne znam put. Nedavno sma radio i TOEFL. Imate li savjet kako najlakse doci ponovo u SAD, tj. znate li konkretan program i nacin sponzorisanja. Velika vam hvala.
genija

Post by genija »

Uh neznam bas o tome zenny u svakom slucaju puno srece i uspjeha. He he krem, ma ne znaju oni o cemu ti pricam; opet imas test sutra pa si nervozna?

Idem sada napokon dobila sam poziciju sa dobrom firmom zaboravila sam ti reci. Cujemo se!
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

zenny wrote:Ja imam slican problem, pa mi treba preporuka. Sada sam 4 srednje, a u SAD sam zavrsio 5. osnovne i 2. srednje. Stari mi je bio sluzbeno tamo. Cak sam polozio i vozacki. Pokusavam da nadjem nacin da se vratim na koledj, ali ne znam put. Nedavno sma radio i TOEFL. Imate li savjet kako najlakse doci ponovo u SAD, tj. znate li konkretan program i nacin sponzorisanja. Velika vam hvala.
http://www.collegeboard.com
Ova strana ti je i mama i tata sto se tice informacija o collegima, gdje su, sta su, koliko studenata primaju, sta moras imati da budes primljen, moguce stipendije itd itd itd. Milion stvari.

Normalno sve radis u vlastitoj reziji, nasa lijepa drzava jos nema konkretnih programa da te posalje na skolovanje.
sure_alma

Post by sure_alma »

evrokrem wrote:Alma.. onaj ko o sebi misli lose uvjek opisuje druge ljude tako! Ako si ikada isla u skolu (vjerujem da nisi) znala bih to.. Procitaj malo Freud-a pa ces znati o cemu pricam ako hoces ozbiljne teme ovdje!
daj ba evrokrem razguli na skokove...ko je tebe uopste pito ista majke ti...za tebe sam doktor nauka i nemoj mi ti o freudu pricati zivota ti...svaki iskompleksirani papak ce se ovdje pojaviti i lijeciti svoje frustracije...idi lijeci se na profesionalnoj instituciji a pusti normalnu raju da komentarisu na datu temu...koga ti i cije interese branis da mi je znati? pa nije valjda genija toliko zaostala/o da se ne moze sam/a braniti pa joj/mu treba tvoja pomoc...jadna je ta pomoc...ne zachatavaj temu vise svega ti... :D

Pozdrav...!
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

genija wrote:Uh neznam bas o tome zenny u svakom slucaju puno srece i uspjeha. He he krem, ma ne znaju oni o cemu ti pricam; opet imas test sutra pa si nervozna?

Idem sada napokon dobila sam poziciju sa dobrom firmom zaboravila sam ti reci. Cujemo se!
Ne bih ja zauzimao strane ovdje, ali ovo sam morao podebljati, hehehe...
evrokrem

Post by evrokrem »

:lol: :lol: ma ja uvjek imam test i kada nema skole pa sam nervozna .. super za posao .. idem i ja..tschuss
pitt

Post by pitt »

genija wrote:Uh neznam bas o tome zenny u svakom slucaju puno srece i uspjeha. He he krem, ma ne znaju oni o cemu ti pricam; opet imas test sutra pa si nervozna?

poselami :D
sure_alma

Post by sure_alma »

evrokrem wrote:Alma.. onaj ko o sebi misli lose uvjek opisuje druge ljude tako! Ako si ikada isla u skolu (vjerujem da nisi) znala bih to.. Procitaj malo Freud-a pa ces znati o cemu pricam ako hoces ozbiljne teme ovdje!
daj ba evrokrem razguli na skokove...ko je tebe uopste pito ista majke ti...za tebe sam doktor nauka i nemoj mi ti o freudu pricati zivota ti...svaki iskompleksirani papak ce se ovdje pojaviti i lijeciti svoje frustracije...idi lijeci se na profesionalnoj instituciji a pusti normalnu raju da komentarisu na datu temu...koga ti i cije interese branis da mi je znati? pa nije valjda genija toliko zaostala/o da se ne moze sam/a braniti pa joj/mu treba tvoja pomoc...jadna je ta pomoc...ne zachatavaj temu vise svega ti... :D

Pozdrav...!
sure_alma

Post by sure_alma »

Pozdrav...!
Sogan

Post by Sogan »

Jesi sigurna da je Freud obradjivao autoprojekciju antipatije?

I kako bi ti znala da je ona ikad isla u skolu?
evrokrem

Post by evrokrem »

:lol: :lol:
Last edited by evrokrem on 03/01/2007 22:53, edited 1 time in total.
evrokrem

Post by evrokrem »

:lol: :lol: ma ja uvjek imam test i kada nema skole pa sam nervozna .. super za posao .. idem i ja..tschuss
evrokrem

Post by evrokrem »

GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ja teske teme jebote, hehehe
pitt

Post by pitt »

sogan bolan......zar ti se da raspravljati sa amebama? :roll: :D :D
evrokrem

Post by evrokrem »

Alma .. tupa si osoba a sve ostalo sto si rekla :

NO COMMENT!
sure_alma

Post by sure_alma »

Sogan wrote:
Jesi sigurna da je Freud obradjivao autoprojekciju antipatije?

I kako bi ti znala da je ona ikad isla u skolu?
:thumbup: :kiss:
zenny

Post by zenny »

e hvala puno, idem malo da procesljam tu stranicu jer nisam znao za nju. Usput bi volio da neko opise svoj slucaj i nacin kako je otisao tamo.
Sogan

Post by Sogan »

pitt wrote:sogan bolan......zar ti se da raspravljati sa amebama? :roll: :D :D
A sta cu kad se ne moze otvoriti zadnja stranica o uspjesnim zenama :D
pitt

Post by pitt »

Sogan wrote:
Da dodas i njih dvije? :D
Sogan

Post by Sogan »

pitt wrote:
Sogan wrote:
Da dodas i njih dvije? :D
Sta ja znam... Zenica, toxidi... moze opet stranica zglajzati pa ce Bea biti neutjesna :D
pitt

Post by pitt »

ne diraj mi beu..... :D
melb26sa

Post by melb26sa »

zenny wrote:Ja imam slican problem, pa mi treba preporuka. Sada sam 4 srednje, a u SAD sam zavrsio 5. osnovne i 2. srednje. Stari mi je bio sluzbeno tamo. Cak sam polozio i vozacki. Pokusavam da nadjem nacin da se vratim na koledj, ali ne znam put. Nedavno sma radio i TOEFL. Imate li savjet kako najlakse doci ponovo u SAD, tj. znate li konkretan program i nacin sponzorisanja. Velika vam hvala.
Medjunarodni studenti se prijavljuju do januara, februara bas zbog tih stipendija. Preporucujem da trazis nesto na mid-west jer su vece sanse za stipendije (sve bi u Boston, NY, DC, Floridu, UC i oni su krcati studentima) - moja kolegica iz Rusije je nasla na University of SOuth (ili bjese North) Dakota stipendiju, sve placeno i tamo zavrsila studij. Nakon godinu-dvije se mozes i prebaciti na neki drugi univerzitet.
Probaj naci na forumu ja sam postala o Garret collegu - jeste da je dvogodisnji ali se onda mozes prebaciti na univerzitet.
Ukoliko imas jos pitanja javi se.
nineac

Post by nineac »

Ovo sto je melb napisala je najbolja opcija! Jesili se bavio nekim sportom? Ali ne rekreativno, nego da si aktivan?
Najbolje ti je da polazes SAT. Dobro se spremi i probaj da ostvaris preko 1,200 poena (na vecini univerziteta minimum za upis od jesenjeg semestra 2006 je 860 umjesto 820 poena, prosjek ostvarenih bodova na Harvardu kod studenata je 1,410), tako da sa tim SAT-om mozes da apliciras za akademsku skolarinu na nekom prosjecnom Univerzitetu.
Post Reply