Ja samo sa zelenim igram bilijarastickitout wrote:Dobrog si izabr'ozelenog, mojne zutog nikad
valja l' grome
Da li ce se Sandzak osloboditi?
-
Grom iz vedra neba
-
Twisted Kites
bez zachatavanja teme molim
naravno da BiH mora prvenstveno da vodi brigu o svojim gradjanima ali mislim da se veza izmedju bosnjaka bih i bosnjaka sandzaka ipak treba odrzavati, ne preko politicara ili drzavnog vodsta , vec na nekom duhovnom nivou..
a sto se tice slicnosti u kulturi bosnjaka sandzaka i bosnjaka bih.. ne bih rekao da tu ima neke razlike.. veca je razlika izmedju jednog prijedorcanina i gacanina nego recimo nevesinjca i bijelopoljca...
isto tako, recimo sandzaklija iz tutinja i sandzakljia iz priboja nemaju puno toga zajednickog
naravno da BiH mora prvenstveno da vodi brigu o svojim gradjanima ali mislim da se veza izmedju bosnjaka bih i bosnjaka sandzaka ipak treba odrzavati, ne preko politicara ili drzavnog vodsta , vec na nekom duhovnom nivou..
a sto se tice slicnosti u kulturi bosnjaka sandzaka i bosnjaka bih.. ne bih rekao da tu ima neke razlike.. veca je razlika izmedju jednog prijedorcanina i gacanina nego recimo nevesinjca i bijelopoljca...
isto tako, recimo sandzaklija iz tutinja i sandzakljia iz priboja nemaju puno toga zajednickog
- MuaDib
Raspadom Srbije i Crne Gore, raspao se i Sandžak. Ali Bošnjaci Sandžaka su ujedinjeni i to mogu iskoristiti maksimalno. Pošto neminovno Srbija i Crna Gora neminovno idu ka Europskoj uniji. To uključuje i formiranje ekonomskih regija između država članica EU. Tako i Sandžak može postati ekonomska regija sa ekonomskom autonomijom. 
- spreca
brdo wrote:nema nista u tom loseg kad srbi misle o velikoj srbiji a hrvati ovelikoj hrvatskoj zasto bosanci nebi pomislili o velikoj bosni pa kome opalikekec wrote:Jel´ nezavisnost ili pripajanje "matici" Bosni ?![]()
Da zao mi onih preko drine oni hoce veliku a ona im sve nesto manja ko da je otkuhavaju na 95c ili him je neko nabacio sihire.
-
Jabuka Divljaka
Da li ce se Sandzak ikada oslobodit cetnicke okupacije?
Da
45% [ 16 ]
Ne
54% [ 19 ]
Ukupno glasova : 35
napreduje,
-
Jabuka Divljaka
ni jedna matichna drzhava se ne odriche svojeg ni km,teritorija,..
Jabuka Divljaka
Jabuka Divljaka