POZIV ZA POMOĆ MALOM VEDAHU

Forum za humanitarne akcije.
Locked
rmesa

Post by rmesa »

Ono sto zelim reci da ipak ,medzu vukovima ima i onih dobrih.

A vidjecemo sta stoji iza ovog sastanka.Ako Bog da ,nadam se da ce biti sve u redu,da nas zovu sa iskrenom zeljom da pomognu ,a ne radi neke mediska kampanja.

Ja nebi rekao da je postrani mediske kampanje,a
Allah dz.s. zna najbolje.
rmesa

Post by rmesa »

Dobri moji mnogo znaci ovo sto cinite.

Ako ja ne mognem doci trazim halal od sviju .

Nisam bas dobro secer mi varira ,imam trenutno problema sa njim a nadam se ako Bog da,da cu se brzo povratiti u normalu.

Veddah spava ,malo je danas bio nervozan .
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Na ovom linku je članak iz SAN-a..

http://www.san.ba/index.php?id=1283
rmesa

Post by rmesa »

Esselamu alejkum.

U IME ALLAHA DZ.S.

Samo da javim mojim borcima ,bio sam sa premijerom Silajdzicem i Ministom za Boracka pitanja.

Sto se tice trapija za Veddaha,obecali su da ce preuzeti brigu ali od sledece ture terapije,ako Bog da, 10.02.2008,najvjerojatnije ne mogu zbog papirologije prije.Obecali su nas pomoci i po pitanju ostalih porodicnih problema.

I ovom prilikom im hvala jer mnogo znaci Silajdzicev poziv samo a kamo li podrska i pomoc u resavanju problema nas 7 ukucana.Obzirom da smo do sada vise puta bili u medijama obracajuci se za pomoc nadleznih.DA SE ALLAH dz.s. SMILUJE SVIMA,I NAGRADI ONAKO KAKO ON ZALI.

Medzutim,mi trebamo izdeverisati ovu terapiju 25.01.2008.

Obzirom da ce Veddah imati noc u cetvrtak,17.01.2008. mi se slazemo da se skupljeni novci, te noci podjele na nase nevoljnike sa dobro.ba i sarajevo-x jer nije samo mome sinu potrebna pomoc, nazalost ima bolesnih pun forum.

Isto tako zamolio bih cnerminu koja je i pokrenula sve ovo,da odluci sta da radi sa novcem od 17.01-2008 i da ovaj moj predlog prekopira na dobro.ba i neka bude noc za oboljele,stim da se sjeti i udruzenja "Srce za djecu oboljelu od tumora" koji su mu kupili prosli put terapiju.

Kako god cnermina odluci da uradi sa novcem, od noci u cetvrtak 17.01.2008 neka i ucini.

Jos jednom svima hvala na podrsci a ono sto smo danas pricali u kancelariji je u AMANET ALLAHU sta ce poduzeti,kao predstavnici vlasti ove drzave.

Ja cu gledati da dodzem u cetvrtak ako Bog da,ako me zdravlje posluzi.

Nadamo se da ce vlast ovog puta imati sluha,u sta cvrsto vjerujem,ako Bog da,jer Silajdzic nije prmijer koji odmaze.
Da ce ucinizi sve i pomoci nam, da ova dvojica malisana ,dozive starost zajedno.INSALLAH.AMIN.

Image
cnermina

Post by cnermina »

Amin!

Da i vas Allah nagradi na vasoj dobroti i velikodusnosti i da vama i vasoj porodici podari svako dobro.

Vidjecemo kako prodje sutra i koliko se novca skupi. Ja se iskreno nadam da ce biti dovoljno za Veddahovu terapiju 25.01.2008. godine.

Ako bude puno vise od toga onda se mozemo dogovoriti da se od toga jos nekom djetetu plati terapija, ili dio nje...

Naravno to sve nakon sto se plati sve sto Veddahu treba (aparatici, terapija...), jer je ova Noc dobrih ljudi namijenjena prije svega njemu.
rmesa

Post by rmesa »

cnermina sve najbolje od nas .Aparatici su 3500 km,vjeruj na njih nismo ni pomislili,od ove frke oko terapije ,zaboravili smo na aparatice .
A na sramotu zdrastvu jos od 9 mj 2007 nisu dali odobrene novce parcitipacije od 900 km za aparatice.Bil hajr.

Opet ti ucini ono sto smatras da je najbolje sa tim novcem ,mi se slazemo,kako god zelis.
rmesa

Post by rmesa »

Trazim halal od mojih boraca za Veddaha sto nisam dosao na druzenje.Ono sto se mogne uraditi uradit cemo i gledati da se iskupimo za moj nedolazak.

Hvala cnermina i svima ostalim.

Veddah je masaAllah dobro,ako Bog da 24.01.08 tj. cetvrtak prima terapiju.

Image
Last edited by rmesa on 17/01/2008 22:46, edited 1 time in total.
rmesa

Post by rmesa »

Danas ga tetka sisalala ,pa se malo folira.

Image
cnermina

Post by cnermina »

Sinoc je bilo super :) Hvala svima koji su dosli i na taj nacin podrzali ovu akciju i Noc dobrih ljudi :)

Jos uvijek cekamo informaciju o tome koliko se prikupilo...

:kiss: za Vedu
rmesa

Post by rmesa »

Svima onima koji su bili sinoc ,a i onima koji nisu prisustvovali, a misle na naseg Veddaha,doista nemam sta reci sem Allahovih dz.s rijeci:

"ONAJ KOJI BUDE URADIO KOLIKO TRUN DOBRA VIDJECE GA,A ONAJ KOJI BUDE URADIO KOLIKO TRUN ZLA -VIDJECE GA." (Az-Zilzal 7,8 ajet).

Da Allah dz.s. ukabuli i primi ovo dobro djelo sa iskrenom dowom da oprosti grijehe i da dadne svakome ono sto je zasluzio.A Veddahu da se izbori protiv parovirusa B19,i odraste sa nama u zdravlju.AMIN.

Image
rmesa

Post by rmesa »

Image

Ovo su Veddahovi slusni aparatici (jednokanalno-digitalni ) koji su za Veddahov sluh slabi.
Doktori su ustanovili,da mu treba dvokanalno-digitalni aparatici.

Ove aparatice sa slike cemo pokloniti nekome kome trabaju,kad Veddahu nabavimo nove,ako Bog da.
atmel

Post by atmel »

Da li je ovo pravi račun ako šaljem iz inostranstva.

hvb entral profit banka Sarajevo
SWIFT BACXBA22
RAČUN : 40117084003
IBAN COD BA: 391291009310956139

Mehmed Ramić
rmesa

Post by rmesa »

Podaci na 1-2 stranici ovog apela su aktivni i tacni a evo ponovo sve zajedno.Hvala na pitanju o racunima.

PODATCI ZA UPLATU IZ INOSTRANSTVA:

Ime banke: HVB CENTRAL PROFIT BANKA SARAJEVO

IBAN KOD BA 391291009310956139

racan-KONTO je 40117084003 za uplatu u eurima

SWIFT kod HVB-Central Profit Banke SARAJEVO: BACXBA22

Ime i prezime: MEHMED RAMIĆ

PODATCI ZA UPLATU IZ BOSNE:

Racun banke 1290000000000006

Naznaka: UPLATA NA IME MEHMED RAMIĆ

Broj računa: 40117084

Adresa:

Mehmed Ramić
Ul. Hašima Spahića 20
71000 Sarajevo
Last edited by rmesa on 23/01/2008 10:11, edited 2 times in total.
rmesa

Post by rmesa »

Dosta dobrih ljudi je zvalo na tel. za ovo godinu i po dana ,jer se nisu znali snaci u ovim racunima,(1-2 stranici apela)

Sad smo ih ponovo kompletirali.
Hvala vam ,na podrsci u ljecenju moga sina Veddaha,uz dowu Allahu dz.s da mu podari snagu da se izbori sa ovom bolescu,i da svaki hajr onima koji ga pomazu.Ako Bog da.Amin.
rmesa

Post by rmesa »

Evo kako moja hanuma, opisuje dogadzaj kad je Veddah bio na masinama.

Esselamu alejkum
U ime Allaha Milostivog,Samilosnog

SMIJEM SE,A DUSA MI JECA

Ovu recenicu je izgovorila jedna moja draga sestra dok smo se smijale, ispadu moje kcerkice Amine.Znala sam u kojem se halu nalazi i rijecima suosjecanja sam pokusavala da je utjesim.Rekla sam da znam kako se osjeca, ali sam tek nekoliko mjeseci poslije spoznala pravo znacenje ,njene izgovorene recenice.
Moj sestomjesecni sincic je lezao u bolnici prikopcan na respiratornu masinu ,koja mu je omogucavala da dise ,jer je imao totalno zatajenje pluca,odrzavajuci ga tako u zivotu.

Sve je pocelo sa banalnom upalom grla, koja se spustila na pluca,i poslije bolnicke terapije koja je trajala 10.dana, kada vecina djece uspjesno izlijecena idu kuci, mom Veddahu se stanje naglo pogorsalo, tako da u roku 24h njegova pluca nisu vrsila nikakvu funkciju.Sve se desavalo tako brzo da, kada se sada prisjecam, gotovo da se to nije ni desilo meni.Odjednom,bez ikakve najave i upozorenja citav moj svijet se rusi pred mojim ocima,a ja nisam mogla nista uciniti.
Kada sam rodila Veddaha imala sam tri starije curice od kojih je najmladja imala 6.g tako da nam je on dosao kao slag na kolac sto bi starina rekla.Po rodjenju je bio zdravo i napredno dijete,a sestre su ga toliko volile i pazile da je moja briga oko njega bila svedena na minimum.Nekako sve je islo kako treba da mi sejtan nije dozvolio da se dovoljno Allahu zahvalim sto mi je dao tolike blagodati.Da mi Milostivi Allah oprosti ali u dubini duse sam,poslije dva spontana pobacaja i tesko iznesene trudnoce osjecala kao da to sve zasluzujem.

Na dan pogorsanja bolesti odnijela sam ga u sobu intenzivne njege i spustila na sto.Doktori su me zamolili da izadjem i poslije izvjesnog vremena mi saopcili da je stanje veoma tesko i da su bebu morali da prikopcaju na masinu za disanje.Sljedeca 24h rekli su ,bice odlucujuca za zivot moga sina.Bila sam skroz skrhana da se uglavnom i ne sjecam desavanja oko mene.Znam da su sve zene sa odjeljenja bile sa mnom,ali nakon nekih sat vremena nasla sam se sama u hodniku.Svi su otisli svojim poslom.Ja Rahmanu,pa ja vjerujem u Tebe i vjerujem da se sve Tebi vraca, ali ja sam osjecala ogromnu bol u prsima za koju sam mislila da ne mogu da podnesem.Sve mi je to teze padalo jer sam bila sama.Moj muz, inace ratni vojni invalid, to je sve tesko podnio i njegovo zdravlje je bilo vidno ugrozeno.Brigu oko njega je preuzela moja zaova dok sam ja iscekivala izhod svega, prepustena svom i Gospodaru svega zivoga.

Tu vece 4.juna u 23h i 30min.vidjela sam na veoma kratko vrijeme bolni osmijeh i okice svoga sina.Te oci cu vidjeti ponovo tek za dugi, puni mjesec dana koje me cak nece ni prepoznati.

Prosla su 24h ali situacija se nije mjenjala,i tako nekoliko dana a stanje bolesti ostajalo je isto(ni na bolje,a ni na gore,mada je gora mogla samo biti smrt).Tih prvih nekoliko dana sam se pomicala po hodnicima ne znajuci ni sama sta sa sebe da radim.S vremena na vrijeme bih provirila kroz prozorce sobe i odahnula kada bih ga vidjela da jos lezi na krevetu, jer je to znacilo da je ziv.Hodnik koji sam tada prelazila je dug najvise desetak metara,ali svaki put moje bi srce jako zalupalo,dobila bi strasno zujanje u usima,a noge bi bile tako teske da mi je trebalo da se namucim da dodjem do sobe.

VI MISLITE DA JE NESTO LOSE ZA VAS...

Onda dolazi dan koji cu pamtiti dok sam ziva.Jeli vam se desilo da se osjecate kao da ste pali na dno bunara i taman pomislite nema dalje,a pod vama se otvori jos jedna jama?
.I meni je tog dana bilo tako.Muzu mi je bilo bolje elhamdulillah,tako da je sada bio uz mene pa je sve bilo malo lakse podnosljivo.Tog jutra Veddaha smo kao i svaki dan dosli obici na kliniku ,kad nas je njegova doktorica docekala rijecima:“E dobro je da ste dosli jer vas sin umire“.U tom trenutku osjecaji koji vam preplave tijelo se ne mogu opisati.Sve ove dane sam znala i bila svjesna da je moja beba zivotno ugrozena,ali sad tako „odjednom“umire.
Obisli smo ga na kratko i izasli vani da se presaberemo ali u tom trenutku majka me je nazvala na mobitel.Ona je inace odvela curice sebi da bi nam olaksala i sada zove jer neprestalno povracaju i ne osjecaju se dobro.Brat ih je dovezao do klinike i nakon nekoliko pregleda ustanovljeno je da su zatrovale stomak i da moraju ostati na bolnickom lijecenju.Dok smo ih smijestali u bolnicu nisam imala snage ni da razmisljam,samo su suze same od sebe tekle kao potoci niz moje lice.Svu djecu smjestamo u bolnicu,a vjerujte nije mi bilo lako.Doktorica sa infektivne me tjesila da to nije nista strasno i da ce sve biti u redu za nekoliko dana,ali kada sam joj ispricala za slucaj moje bebe zastala je.Rekla je da joj je veoma zao i da ce otici na pedijatriju da vidi sta se desava.
Ta noc bila je veoma duga i napeta.Svi smo iscekivali da telefon zazvoni ,a opet molili Boga da se to ne desi.Ujutro nam je doktorica saopcila da je beba malo stabilnija i da je dr.sa infektivne preporucila lijek koji je pomogao da se izvuce.Kolika je Allahova Milost da li cemo ikada spoznati?Mi mislimo da je nesto lose po nas kao sto je slucaj bolest moje ostale djece,dok s druge strane to ispade nacin na koji se pomoglo preko njihove doktorice malom Veddahu.

Tako su prolazili dan za danom do punih mjesec dana.To su bili dani iscekivanja,duhovne borbe,dani tuge,dani „ne zivljenja“.U pocetku mi je bilo jako tesko jer sam za sve krivila sebe.Mislila sam da ga nisam dovoljno pazila,na vrijeme odnijela ljekaru i slicno,ali kako je vrijeme prolazilo,dusa cistila i u razgovoru sa ljekarima moje srce se malo smirilo.Shvatila sam da je ovo sve jedno veliko iskusenje i da moram ostati jaka ali to je bilo veoma,veoma tesko.Nocu dok bi klanjala i molila Allaha za zdravlje mog djeteta dusa bi nasla mira,srce bi ojacalo,ali kada bi se ujutro pocela da penjem uz stepenice do drugog sprata gdje se nalazila intenzivna njega,ovaj slabi insan kakvim ga je Allah stvorio poceo bi da gubi razum.Kuci sam sklonila sve bebine stvari jer je bilo prebolno gledati u prazan krevetic i najdrazu igracku.Nocu bi se trzala iz sna i budila,a u kupatilu redovno zurila jer sam ga cula kako place.Mislila sam da pocinjem luditi.Koliko god da se spremite za ono najgore tada shvacate da ustvari niste spremni.
E gdje je iman prvih generacija Islama i nasih ispravnih predhodnika.Na um mi je cesto padala Esma bintul Ebu Bekr,koja svoga sina tjera u dzihad i dowi za njegov sehadet.Pa pravedni Omer koji svom sinu koji se vraca iz bitke na Jemami kaze:“Zasto i ti nisi poginuo kao i Zejd(njegov brat).Zejd je mrtav,a ti si ziv.Ne izlazi mi vise na oci“!.
Ja Gaffaru sta je sa mnom,gdje li sam ja?

LjUBAV U IME ALLAHA s.w.t.

Hvala Allahu s.w.t.koji je u vjernicka srca usadio ljubav u ime Njega,pa tako ni tih teskih dana moja porodica nije bila sama.Svi su zvali i pitali za stanje i nudili pomoc.Bilo je sestara koje i ne znam,koje sam tada upoznala,a i onih koje,Allah zna najbolje, ali necu nikada ni upoznati, da su zvale i upucivale dowe.Vallahi bude srcu nekako lakse kad osjetite da niste sami,ali koliko smo mi spremni razgovarati s ljudima u takvoj situaciji?
Tada mi se desavalo da me sestre nazovu i poslije kraceg razgovora sestra se rasplace,a ja slusam sebe kako je tjesim.Subhanallah,smijesno ali istinito.Ili jednostavno prica:“Draga sestro,odakle crpis tu snagu?Ja to ne bih mogla podnijeti.“Isto kao da me je neko pitao da li mogu nesto da podnesem.Moralo se zivjeti,skuhati nesto za jelo,jesti,primiti goste, obici familiju...Pa kada prividno i zaboravite bol i pojavi se osmijeh na licu,dusa vas opomene da nesto fali.Smijete se,a dusa place.Kad se nadjete u takvoj nekoj situaciji morate da idete dalje i uzdate se u Milostivog Gospodara koji sve vidi.
Moj muz i ja jos uvijek imamo traumu od telefona kada kasno nocu zvoni ili nas budi iz sna jer tih dana je napetost bila velika.Svaka promijena na gore se saopstavala telefonom i svaki put bi pretrnula dok bi se javila da vidim ko je.

DOWA

Jednog dana uzeh „hisnul-muslim“,i citajuci dodjoh do dova prilikom posjete bolesniku.Procitah dovu koja u prevodu znaci:“Molim Uzvisenog Allaha,Gospodara Prijestolja velikog,da ti da zdravlje,“za koju se kaze da kada se uci kod bolesnika kome nije edzel dosao da ce ozdraviti.Odmah sam naucila dovu i prepisala je muzu da je nauci.
Sljedeci i narenih dana sam kada god bih usla kod svog evlada ucila tu dovu.
Allah mi je svjedok, od tog dana, svaki naredni dan mom djetetu je bivalo bolje.Sve je islo mic po mic ali islo je na bolje elhamdulillah.

Docekala sam i taj dan kada su ga probudili.Zbog njegovog loseg stanja i da ne bi trpio bolove doktori su ga mjesec dana konstantno uspavljivali.Moje tijelo je lebdjelo od srece.Kada sam se sutke prisjecala svog djeteta i njegovog osmijeha,pogleda njegovih okica iz duse bi se javio uzdah i neka neizkazana zelja“eh,da mi je barem jos jednom vidjeti taj pogled i osmijeh.“.
I eto moja beba gleda.Gleda negdje uprazno i ako sam ja ispred njegova lica.Okice su boje neba,a zjenice se gotovo i ne vide.Od radosti sto je opet budan ne zelim da mislim na najgore,a ustvari tada nisam ni bila svjesna opasnosti situacije.Proslo je jos nekoliko dana i situacija se razvijala povoljno za Veddaha ali doktori jos uvijek ponavljaju da je rano za radovanje.Poslije 46 dana koliko je bio prikopcan na masinu doktori su odlucili da ga odvoje od nje i to su i uradili.Stanje je bilo veoma kriticno jer se izhod jos nije nazirao,ali hvala Onome koji se odaziva na molbe Veddah se hrabro izborio i nakon sedam dana od skidanja sa masine izlazi iz sobe intenzivne njege i glavnu brigu oko njega preuzimam ja.Ne trebam vam opisivati osjecaj kada sam ga ponovo uzela u ruke.To bespomocno tijelo je bolno reagovalo na svaki moj pomak,a od lezanja na tvrdom krevetu desni vrh uha mu je bio haman istruhao,a i lijevi je bio na tom putu.
U pocetku beba nije reagovala ni na zvukove,a ni na pojave tako da su rekli da i ne cuje i ne vidi.Od silne radosti sto mi je ostao ziv,i nakon toliko toga predeveranog,insan nekako ocvrsne tako da ni tada nisam gubila nadu u Allaha.Moje dowe nisu prestajale i elhamdulillahi rabbil alemin moj sin je iz svega toga izasao samo sa ostecenjem sluha.Doktori nisu vjerovali jer masina na koju je bio prikopcan kazu preko sedam dana na njoj ostavlja posljedice na mozdane funkcije,a moj sin je bio vezan za nju 46 dana.Rekli su da ne znaju ni kako je doslo do tog stanja(dijagnoza koju je imao u njegovom dobu je prvi slucaj kod nas)ni kako se izvukao(80% smrtnosti djece s tom dijagnozom).La hawle we la kuwwete illa billa.

HVALA TEBI JA RABBI

I sada nakon tri godine kada sagledam situaciju s jedne strane budem ponosna na sebe sto sam to „hrabro“podnijela jer nisam jaukala,nabrajala,napadala doktore i slicno.Elhamdulillah nikada,bas nikada iz mojih usta nisu izasla pitanja poput zasto Boze,dokle,ubrzaj Boze.Sebi zamjeram na dowama upucenim tada Svevisnjem.Nisam mogla da Ga molim za ono najbolje za mene i mog sina vec su moje dowe bile za izlijecenje i zivot mog djeteta.Znala sam ali sam bila preslaba za to, ali iskusenje koje ce uslijediti iza toga me ojacalo i dalo lekciju koju cu pamtiti,ali to je sada prica za sebe.
Mnogo selama od vase sestre...
buba

#166 re

Post by buba »

Svaki dever koji smo dobili..smo zasluzili voljom Allaha dz.s., da nas iskusa ili da nas vrati. Pao je samo onaj koji se od Njegovog uzeta otkinuo..i zato kad treba nam daje snagu da prebrodimo.
Da vam Allah dz.s podari mir i zdravlje s vasom djecom i stalno sjecanje na druge koji to nemaju :(

Mislim da za normalnog insana, nema veceg jada i nemoci od gubitka svog djeteta i to nikome nikad ne zelim :( :(
Vama sve najbolje i malom Veddahu i vasoj djeci na hair :-D
rmesa

Post by rmesa »

AMIN.AMIN.AMIN.

Velikog mi Allaha dz.s. da nije Njegove Milosti i iskrenog oslonca na Njega ,ne bi se izdrzali ovi udari.

Ovaj text je jedan, od mnogih nacina Allahovih dz.s. pomoci nama licno

Jer Allah dz.s. opominje ljude (Kuran je za citavo covjecanstvo) i kaze: "VI DOISTA MISLITE DA JE DOBRO PO VAS A ONO LOSE,I MISLITE DA JE LOSE PO VAS A ONO DOBRO "

Molim Uzvisenog da ljudi uzmu pouku iz naseg zivota.Da nam se svima smiluje i uputi na pravi put.

A utjeha u svemu ovome su Poslamikove s.a.v.s. rijeci ,koje i Allah dz.s. spominje u Kuranu: "KADA ALLAH dz.s. ZAVOLI SVOGA ROBA,STAVLJA GA NA KUSNJU".
Iskreno doweci da svi mi budemo u Allahovoj zastiti i pod otkriljem Njegove ljubavi i ojacani NJegovim saburom,koji je potreban svima nama.AMIN.
atmel

Post by atmel »

rmesa wrote:Podaci na 1-2 stranici ovog apela su aktivni i tacni a evo ponovo sve zajedno.Hvala na pitanju o racunima.

PODATCI ZA UPLATU IZ INOSTRANSTVA:

IBAN KOD BA 391291009310956139

racan-KONTO je 40117084003 za uplatu u eurima

SWIFT kod HVB-Central Profit Banke SARAJEVO: BACXBA22

Ime i prezime: MEHMED RAMIĆ

PODATCI ZA UPLATU IZ BOSNE:

Naznaka: UPLATA NA IME MEHMED RAMIĆ

Broj računa: 40117084

Adresa:

Mehmed Ramić
Ul. Hašima Spahića 20
71000 Sarajevo

Hvala.
rmesa

Post by rmesa »

Veddah je masallah dobro.Danas je malo bio ispred zgrade i igrao se.U cetvrtak je trapija ako Bog da.

Image
rmesa

Post by rmesa »

Veddah je masaAllah dobro.Sutra ako Bog da, ide na terapije i ovom prilikom jos jednom hvala svima ,koji su nas pomogli u obezbjedzivanju sutrasnjih doza imunoglobulina, koje Veddah treba primiti.
rmesa

Post by rmesa »

Veddah je danas primio terapiju ,dobro je podnio,hvala Bogu.Malo ima temperature,al desava se nakon terapije dok je organizam ne savlada.

Image
rmesa

Post by rmesa »

Image

Da Allah dz.s. da svaki hajr ,svima koji su pomogli u realizaciji i finansiranju danasnje terapije.AMIN.
rmesa

Post by rmesa »

Veddahu se ako Bog da ,blizi sledeca terapija.
Sto se tice nabavke imunoglobulina ponovo je na nama jer i ono sto smo dobili kao obecanje od premijera i ministra nece ni ovaj put stici da se realizira,jer nije usvojen budzet.

U Fondu nista novo ,nedaju refundaciju a za terapiju neznaju kada ce stici u Kosevo.

Pusta obecanja ,nazalost.....................
rmesa

Post by rmesa »

Sto se tice OCTAGRAMA i imunoglobulina uopste,nema ih nabaviti u apotekama,nestasica zbog velike potrosnje a ovi drzavni jos ne znaju kad ce poceti dolaziti u Kosevo imunoglobulini.

Ovi parametalci nagadzaju nema nista dok nezavrse skupstinu a kako da djeca dobiju terapiju nije ih bas briga ,oni idu zakonski ,nazalost ali tako je ....

Dobili smo emeil doktora iz Crne Gore ,pa da postavim i neke odpusnice da se nadzu na ovom apelu radi ljudi koji zele da citaju dijagnoze i otpusnice,a mogu pomoci u ljecenju.

Da sklonim bolnicki nalaz da ko nezloupotrebi kao sto znaju uraditi
Last edited by rmesa on 02/02/2008 01:47, edited 1 time in total.
rmesa

Post by rmesa »

Samo da postavim dijagnoze iz Beca i Sarajeva do sada koje su utvrdzene,a to je u biti to.
Doktori koji se javljaju za pomoc,iskreno hvala vam.A svima kazem da na ovom apelu ima sve od pocetka bolesti do sada.

Domaci nalaz brisem ako kome treba poslat cemo emeilom.U pravu si mirc halali na mojoj greski.
Last edited by rmesa on 31/01/2008 16:05, edited 2 times in total.
Locked