ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
maxell_sarajevo

#151 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by maxell_sarajevo »

Na Cengic Vili voda k'o konac, majku im pa ni 1993 nam nisu ovako radili. :x
žulijan asanž

#152 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by žulijan asanž »

Dammme wrote:Meni je nestalo vode u 20 sati. Hajde prvo kontam opao pritisak, ali kad sam vidio da nema nikako, spremio sam se i otišao da .ebem dispečerima OD DO. Sreća njihova (a i moja) da su mi poprilično daleko od kuće, jer bi sigurno neko završio u muriji, a neko u bolnici. Ovako dok sam stigao do njih, malo me je prošla huja.
Ima li neko kakav mail od ovih seronja u vodovodu, da im natrpam igdje-išta?
samo klasični dopis, ništa mail.

jedva i dopis da znaju pročitati, a kamoli mail :)

obavezno dopis u dva primjerka štampajte i lično predajite na protokol da vam oni stave svoj pečat protokola kao dokaz da su isti zaprimili.

uglavnom, ja sam se zakleo dva puta sedmično dopis adresiran na direktora VIKSA-e, a cc ide na vladu kantona i gradonačelnika.

ko je gledao shawshank redemption, znat ce koja je strategija u pitanju. :)

ali imam nekako osjećaj da to kod njih neće proći, hebe se njima sta ja pisem :(
BHF_Manijak

#153 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by BHF_Manijak »

Dammme wrote:Meni je nestalo vode u 20 sati. Hajde prvo kontam opao pritisak, ali kad sam vidio da nema nikako, spremio sam se i otišao da .ebem dispečerima OD DO. Sreća njihova (a i moja) da su mi poprilično daleko od kuće, jer bi sigurno neko završio u muriji, a neko u bolnici. Ovako dok sam stigao do njih, malo me je prošla huja.
Ima li neko kakav mail od ovih seronja u vodovodu, da im natrpam igdje-išta?
Ista stvar Allahami, sad bi otiso da se nekiom familije sjetim!! Pa jebo te samo u ovoj jebenoj prciji moze da se desi da u DVADESET I PRVOM VIJEKU ljudi postoji problem redukcije vode, zemlja koja OBILUJE IZVORIMA VODE i koja je za izvoz ima, mater vam nesposobnu! Kad vidim sve okolo, kakvo je stanje i haos, samo mogu reci da Bog da nas sutra pokupovali strani investitori, za stoku nije nista, sve nam treba oduzeti!!!
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#154 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by grunt »

zavrnuli pipu i na mojmilu,neka idu svi u pm
moracu izgleda kako je potjeralo,nabaviti vece bure za balkon, pa grijati vodu u kazanu kako bi se istusirao tokom noci
da sam normalan poludio bi majke mi moje
Nisrin

#155 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by Nisrin »

A da svi vrsimo pritisak na medije???? Da im saljemo mailove, ali i onim nadleznim!
Stvarno im bezobrazluk ne poznaje granice, sad ima i kise, nego nam se tacno SVETE!

Nista ne mozemo uciniti osim zvati ih 100x dnevno kao sto ih i zovem! :evil:

Najtuznije od svega je sto je nakon povlacenja odluke o poskupljenu nestajalo samo nocu, a sada i danju, znaci u toku 24h vode imamo oko 4-5h najvise! Sramota za drzavu!

Drzava za NEcovjeka! :x :x
alica.k

#156 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by alica.k »

Bakir1 wrote:ostavi vodu iz cesme par dana u flasi ili kanisteru,prvo sto ces zamjetiti je miris a zatim da je ta voda sluzava sto je posljedica previse hlora koji se stavlja u vodu.
o toj vodi i govorim.
i vec se sutra osjeti i cudan miris a i ukus je nekakav nikakav.
Nisrin

#157 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by Nisrin »

Ovo je stvarno CISTI BEZOBRAZLUK!!!

Jucer cijeli dan vode NEMA, noc takodjer, danas pustili 2-3h i to toliko los pritisak da toplu vodu ne mozemo pokrenuti, a onda je opet zavrnuli!!! Dokle vise?! REDukcije vikendom kad vecina ljudi bude kuci???!!!

Ja definitivno ludim i vise ne znam sta da im kazem kad nazovem, jer zovem 100x dnevno... :evil: :evil: :evil:
Pocrkali svi daBogda kolektivno!
fatality

#158 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by fatality »

žulijan asanž wrote:kod mene također, banda jedna :x :x :x
cisto onako informativno, ko je banda ?
je li mozda onaj vodovod banda koji nije podigao cijenu vode od rata ?
je li onaj vodovod banda koji ne naplacuje veliki dio sovjih racuna jer ljudi misle da se voda sama stvara u njihovim slavinama i da nema potrebe da se placa (najgore sto se moze desiti je da se zavrne voda, a svi znaju kako se opet "ilegalno" spojiti )
je li onaj vodovod banda koji nema para da isplati platu svojim radnicima ?
je li onaj vodovod banda koji ima najnize racune od svih "obaveza". Telefon i struja se placaju bez pitanja, koliki god racun bio, a kod vode se pravi pitanje kao "sta hoce, skupo ..."

Stvarno smo mraka i treba nas potamaniti jer ne zasluzujemo bolje

Joj kako me odma uhvati srklet cim pocnem o ovome ...
O'zone
Globalni moderator

#159 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by O'zone »

fatality wrote:
je li onaj vodovod banda koji ne naplacuje veliki dio sovjih racuna jer ljudi misle da se voda sama stvara u njihovim slavinama i da nema potrebe da se placa (najgore sto se moze desiti je da se zavrne voda, a svi znaju kako se opet "ilegalno" spojiti )
je li onaj vodovod banda koji ima najnize racune od svih "obaveza". Telefon i struja se placaju bez pitanja, koliki god racun bio, a kod vode se pravi pitanje kao "sta hoce, skupo ..."

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nosara

#160 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by nosara »

fatality wrote:

A zasto da dizu cijenu vode...? Voda je lopovski preskupa, ja za cetvoro placam 40 maraka mjesecno... To je kriminal bez premca...
ŽURNAL SAZNAJE
Vlast nam sprema "novogodišnji poklon"
Voda naredne godine skuplja za 51 posto!
Daleko od očiju javnosti, Vlada Kantona Sarajevo i uprava preduzeća Vodovod i kanalizacija dogovorili plan kako na "najlakši način" "namaknuti" preduzeću novac za pokrivanje gubitaka!
Bagra smrdljiva... :x
StupskaBitanga

#161 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by StupskaBitanga »

dodje li do ovoga
pada Vlada KS 100%
fatality

#162 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by fatality »

nosara wrote:
fatality wrote:

A zasto da dizu cijenu vode...? Voda je lopovski preskupa, ja za cetvoro placam 40 maraka mjesecno... To je kriminal bez premca...
ŽURNAL SAZNAJE
Vlast nam sprema "novogodišnji poklon"
Daleko od očiju javnosti, Vlada Kantona Sarajevo i uprava preduzeća Vodovod i kanalizacija dogovorili plan kako na "najlakši način" "namaknuti" preduzeću novac za pokrivanje gubitaka!
Bagra smrdljiva... :x
voda lopovski skupa ? 1 Kubik vode je 1KM, znaci 1000 l vode kosta jednu pisljivu marku ?
e ako je to skupo, onda je najbolje da se ukine vodovod i da pored svake zgrade/kuce svako sebi iskopa bunar.

Samo me cudi kako to da struja ili telefon nisu "preskupi", iako telekom i elektrodistribucija deru gdje stignu ( na stranu to sto se bez struje i telefona moze a bez vode tesko)

edit : pokusali su ove godine da podignu cijenu za 30% , no nakon sto se digla velika frka odustali su
Redd

#163 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by Redd »

Kaže čiko na 033 21 07 07 (kao objašnjenje što danas cijeli dan nemam vode -Dobrinja II): "Gospođo draga znate li vi da kiša nije padala 4 mjeseca?Rezervoar Mojmilo je prazan, a vi stanujete visoko (na peto spratu). Koliko vode ima u rezervoaru mi toliko puštamo, doći će voda kad se malo smiri potrošnja!"
nosara

#164 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by nosara »

fatality wrote: voda lopovski skupa ? 1 Kubik vode je 1KM, znaci 1000 l vode kosta jednu pisljivu marku ?
e ako je to skupo, onda je najbolje da se ukine vodovod i da pored svake zgrade/kuce svako sebi iskopa bunar.

Samo me cudi kako to da struja ili telefon nisu "preskupi", iako telekom i elektrodistribucija deru gdje stignu ( na stranu to sto se bez struje i telefona moze a bez vode tesko)
Cetveroclana porodica u stanu ne moze potrosit 30 kubika vode mjesecno... Takse i ostala govna i izadje skoro 40 maraka... Cista pljacka na satu, jer oni su za to maheri... Struja je takodjer pljacka, kao i telekom, ali ovi posljednji imaju konkurenciju... Uglavnom, u lopovskoj drzavi pljacka ko stigne...
palamuda

#165 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by palamuda »

Poskupljenje vode nego šta i ovo od 51 % je malo, voda je voda, svaka čast na ovom prijedlogu.
Litar flaširane vode je više od jedne marke, a pojedincima ovdje je skupo 1000 litara za marku pitke i potpuno čiste vode.
Kome se ne sviđaju cijene VIK - a neka razguli i dotegli sebi vode sa Vrela Bosne.
Ja sam prošli mjesec platio 25 km vode, a u istom periodu sam platio80 km telefona i mobitela, 25km kablovske, 30 km interneta i onda mi neko kaže da mu je voda skupa, voda je blago koji ako mi ne budemo htjeli čuvati će fino otići onome ko će je platiti suhim zlatom, a to su zemlje zapada, a mi ćemo ležat na sedam rijeka i kupat se iz lavora kišnicom, tad će nam valjat sve jer nas niko neće ništa pitati.
fatality

#166 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by fatality »

nosara wrote:
fatality wrote: voda lopovski skupa ? 1 Kubik vode je 1KM, znaci 1000 l vode kosta jednu pisljivu marku ?

Cetveroclana porodica u stanu ne moze potrosit 30 kubika vode mjesecno... Takse i ostala govna i izadje skoro 40 maraka... Cista pljacka na satu, jer oni su za to maheri... Struja je takodjer pljacka, kao i telekom, ali ovi posljednji imaju konkurenciju... Uglavnom, u lopovskoj drzavi pljacka ko stigne...
ipak mislim da moze. Pa nek odes samo 5 puta u wc, sa 4 clana , i pustis vodu ( vodokotlici imaju obicno 6l) to je 120l samo na wc. a gdje je tusiranje gdje ode dosta veca kolicina, ili pranje sudja.
Mi cesto nismo svjesni koliki smo potrosaci, al et svako izgleda ima svoje vidjenje
fatality

#167 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by fatality »

palamuda wrote:Poskupljenje vode nego šta i ovo od 51 % je malo, voda je voda, svaka čast na ovom prijedlogu.
Litar flaširane vode je više od jedne marke, a pojedincima ovdje je skupo 1000 litara za marku pitke i potpuno čiste vode.
Kome se ne sviđaju cijene VIK - a neka razguli i dotegli sebi vode sa Vrela Bosne.
Ja sam prošli mjesec platio 25 km vode, a u istom periodu sam platio80 km telefona i mobitela, 25km kablovske, 30 km interneta i onda mi neko kaže da mu je voda skupa, voda je blago koji ako mi ne budemo htjeli čuvati će fino otići onome ko će je platiti suhim zlatom, a to su zemlje zapada, a mi ćemo ležat na sedam rijeka i kupat se iz lavora kišnicom, tad će nam valjat sve jer nas niko neće ništa pitati.
ovo ja pokusavam objasniti, na vodu kao imaju svi pravo, a za telefon, struju i internet su spremi placati nebulozne cifre . Svaka cast na postu :thumbup:
nosara

#168 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by nosara »

palamuda wrote:Poskupljenje vode nego šta i ovo od 51 % je malo, voda je voda, svaka čast na ovom prijedlogu.
Ne znam s kim i koliko ti trunis na telefon, ali meni je daleko veca stavka voda... Moja voda, a ne ruska, kineska, pizdina...

A da placam tudji dug necu... Neka lijena, nesposobna, kurceva kantonalna vlast utjera dugove i mirna Bosna...!
Seljacko kolo...
nosara

#169 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by nosara »

fatality wrote:
nosara wrote:

ipak mislim da moze. Pa nek odes samo 5 puta u wc, sa 4 clana , i pustis vodu ( vodokotlici imaju obicno 6l) to je 120l samo na wc. a gdje je tusiranje gdje ode dosta veca kolicina, ili pranje sudja.
Mi cesto nismo svjesni koliki smo potrosaci, al et svako izgleda ima svoje vidjenje
120 hala, 50 pice, 200 tusiranje, 100 perkanje... U pravu si... Kad se sve sabere to je kubik... Ali u kurcu...
Nisrin

#170 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by Nisrin »

Realno, voda jeste NAJVECE BLAGO i tek kad lopovi urede vodovodnu mrezu, poprave cijevi i ne budu im gubici 80%, jer sada veci dio grada po cijeli dan i noc nema vode nikako, kada sebi skresaju plate na normalan nivo (NK radnik ima 1200 :shock: ), kada urede sistem tako da SVI MORAJU placati vodu, onda neka i digunu cijenu- opravdano!!!

Sad zbog nekih koji nece da plate vodu, a istu koriste, i zbog gubitaka od 80% zbog lose infrastrukture ispastam ja i jos 400 000 Sarajlija, a voda bi trebala biti 60 KM???!!!!Telefon uvijek radi, internet stabilan, struje uvijek ima, ali VODE NE!!! :evil:

Bolje bi bilo da je voda poskupila 30% i da su uveli sistem da je moraju placati SVI, a za najzesce socijalne slucajeve mogla je Vlada subvencionirati, jer lakse bismo to podnijeli nego da je nikako nemamo, kao sad!!! :evil:
van Basten

#171 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije

Post by van Basten »

voda je već sada skupkja od Beogradske, a kad bi se ostvarili snovi lopina iz vodovoda o željenoj cijeni onda bi nam i Zagreb izgledao kao selendra sa svojom cijenom. I to neko smatra normalnim? Zašto plaćati toliku cijenu? Da bi se djeci idali paketići, a penziponerima satovi? Da bi neko sa 8 osnovne imao 1200km platu? Prvo počistiti u svojim redovima - otkazi viškovima, minimalac ostalim sve dok posluju u minusu, krivično goniti odgovorne za minus... pa tek udariti po sirotinji
Post Reply