ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
-
maxell_sarajevo
#151 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Na Cengic Vili voda k'o konac, majku im pa ni 1993 nam nisu ovako radili. 
- žulijan asanž
#152 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
samo klasični dopis, ništa mail.Dammme wrote:Meni je nestalo vode u 20 sati. Hajde prvo kontam opao pritisak, ali kad sam vidio da nema nikako, spremio sam se i otišao da .ebem dispečerima OD DO. Sreća njihova (a i moja) da su mi poprilično daleko od kuće, jer bi sigurno neko završio u muriji, a neko u bolnici. Ovako dok sam stigao do njih, malo me je prošla huja.
Ima li neko kakav mail od ovih seronja u vodovodu, da im natrpam igdje-išta?
jedva i dopis da znaju pročitati, a kamoli mail
obavezno dopis u dva primjerka štampajte i lično predajite na protokol da vam oni stave svoj pečat protokola kao dokaz da su isti zaprimili.
uglavnom, ja sam se zakleo dva puta sedmično dopis adresiran na direktora VIKSA-e, a cc ide na vladu kantona i gradonačelnika.
ko je gledao shawshank redemption, znat ce koja je strategija u pitanju.
ali imam nekako osjećaj da to kod njih neće proći, hebe se njima sta ja pisem
- BHF_Manijak
#153 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Ista stvar Allahami, sad bi otiso da se nekiom familije sjetim!! Pa jebo te samo u ovoj jebenoj prciji moze da se desi da u DVADESET I PRVOM VIJEKU ljudi postoji problem redukcije vode, zemlja koja OBILUJE IZVORIMA VODE i koja je za izvoz ima, mater vam nesposobnu! Kad vidim sve okolo, kakvo je stanje i haos, samo mogu reci da Bog da nas sutra pokupovali strani investitori, za stoku nije nista, sve nam treba oduzeti!!!Dammme wrote:Meni je nestalo vode u 20 sati. Hajde prvo kontam opao pritisak, ali kad sam vidio da nema nikako, spremio sam se i otišao da .ebem dispečerima OD DO. Sreća njihova (a i moja) da su mi poprilično daleko od kuće, jer bi sigurno neko završio u muriji, a neko u bolnici. Ovako dok sam stigao do njih, malo me je prošla huja.
Ima li neko kakav mail od ovih seronja u vodovodu, da im natrpam igdje-išta?
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#154 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
zavrnuli pipu i na mojmilu,neka idu svi u pm
moracu izgleda kako je potjeralo,nabaviti vece bure za balkon, pa grijati vodu u kazanu kako bi se istusirao tokom noci
da sam normalan poludio bi majke mi moje
moracu izgleda kako je potjeralo,nabaviti vece bure za balkon, pa grijati vodu u kazanu kako bi se istusirao tokom noci
da sam normalan poludio bi majke mi moje
- Nisrin
#155 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
A da svi vrsimo pritisak na medije???? Da im saljemo mailove, ali i onim nadleznim!
Stvarno im bezobrazluk ne poznaje granice, sad ima i kise, nego nam se tacno SVETE!
Nista ne mozemo uciniti osim zvati ih 100x dnevno kao sto ih i zovem!
Najtuznije od svega je sto je nakon povlacenja odluke o poskupljenu nestajalo samo nocu, a sada i danju, znaci u toku 24h vode imamo oko 4-5h najvise! Sramota za drzavu!
Drzava za NEcovjeka!

Stvarno im bezobrazluk ne poznaje granice, sad ima i kise, nego nam se tacno SVETE!
Nista ne mozemo uciniti osim zvati ih 100x dnevno kao sto ih i zovem!
Najtuznije od svega je sto je nakon povlacenja odluke o poskupljenu nestajalo samo nocu, a sada i danju, znaci u toku 24h vode imamo oko 4-5h najvise! Sramota za drzavu!
Drzava za NEcovjeka!
- alica.k
#156 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
o toj vodi i govorim.Bakir1 wrote:ostavi vodu iz cesme par dana u flasi ili kanisteru,prvo sto ces zamjetiti je miris a zatim da je ta voda sluzava sto je posljedica previse hlora koji se stavlja u vodu.
i vec se sutra osjeti i cudan miris a i ukus je nekakav nikakav.
- Nisrin
#157 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Ovo je stvarno CISTI BEZOBRAZLUK!!!
Jucer cijeli dan vode NEMA, noc takodjer, danas pustili 2-3h i to toliko los pritisak da toplu vodu ne mozemo pokrenuti, a onda je opet zavrnuli!!! Dokle vise?! REDukcije vikendom kad vecina ljudi bude kuci???!!!
Ja definitivno ludim i vise ne znam sta da im kazem kad nazovem, jer zovem 100x dnevno...
Pocrkali svi daBogda kolektivno!
Jucer cijeli dan vode NEMA, noc takodjer, danas pustili 2-3h i to toliko los pritisak da toplu vodu ne mozemo pokrenuti, a onda je opet zavrnuli!!! Dokle vise?! REDukcije vikendom kad vecina ljudi bude kuci???!!!
Ja definitivno ludim i vise ne znam sta da im kazem kad nazovem, jer zovem 100x dnevno...
Pocrkali svi daBogda kolektivno!
- fatality
#158 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
cisto onako informativno, ko je banda ?žulijan asanž wrote:kod mene također, banda jedna![]()
![]()
je li mozda onaj vodovod banda koji nije podigao cijenu vode od rata ?
je li onaj vodovod banda koji ne naplacuje veliki dio sovjih racuna jer ljudi misle da se voda sama stvara u njihovim slavinama i da nema potrebe da se placa (najgore sto se moze desiti je da se zavrne voda, a svi znaju kako se opet "ilegalno" spojiti )
je li onaj vodovod banda koji nema para da isplati platu svojim radnicima ?
je li onaj vodovod banda koji ima najnize racune od svih "obaveza". Telefon i struja se placaju bez pitanja, koliki god racun bio, a kod vode se pravi pitanje kao "sta hoce, skupo ..."
Stvarno smo mraka i treba nas potamaniti jer ne zasluzujemo bolje
Joj kako me odma uhvati srklet cim pocnem o ovome ...
- O'zone
- Globalni moderator
#159 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
fatality wrote:cisto onako informativno, ko je banda ?žulijan asanž wrote:kod mene također, banda jedna![]()
![]()
je li onaj vodovod banda koji ne naplacuje veliki dio sovjih racuna jer ljudi misle da se voda sama stvara u njihovim slavinama i da nema potrebe da se placa (najgore sto se moze desiti je da se zavrne voda, a svi znaju kako se opet "ilegalno" spojiti )
je li onaj vodovod banda koji ima najnize racune od svih "obaveza". Telefon i struja se placaju bez pitanja, koliki god racun bio, a kod vode se pravi pitanje kao "sta hoce, skupo ..."
- nosara
#160 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
A zasto da dizu cijenu vode...? Voda je lopovski preskupa, ja za cetvoro placam 40 maraka mjesecno... To je kriminal bez premca...fatality wrote:cisto onako informativno, ko je banda ?žulijan asanž wrote:kod mene također, banda jedna![]()
![]()
Bagra smrdljiva...ŽURNAL SAZNAJE
Vlast nam sprema "novogodišnji poklon"
Voda naredne godine skuplja za 51 posto!
Daleko od očiju javnosti, Vlada Kantona Sarajevo i uprava preduzeća Vodovod i kanalizacija dogovorili plan kako na "najlakši način" "namaknuti" preduzeću novac za pokrivanje gubitaka!
-
StupskaBitanga
#161 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
dodje li do ovoga
pada Vlada KS 100%Voda naredne godine skuplja za 51 posto!
- fatality
#162 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
voda lopovski skupa ? 1 Kubik vode je 1KM, znaci 1000 l vode kosta jednu pisljivu marku ?nosara wrote:A zasto da dizu cijenu vode...? Voda je lopovski preskupa, ja za cetvoro placam 40 maraka mjesecno... To je kriminal bez premca...fatality wrote:cisto onako informativno, ko je banda ?žulijan asanž wrote:kod mene također, banda jedna![]()
![]()
Bagra smrdljiva...ŽURNAL SAZNAJE
Vlast nam sprema "novogodišnji poklon"
Voda naredne godine skuplja za 51 posto!
Daleko od očiju javnosti, Vlada Kantona Sarajevo i uprava preduzeća Vodovod i kanalizacija dogovorili plan kako na "najlakši način" "namaknuti" preduzeću novac za pokrivanje gubitaka!
e ako je to skupo, onda je najbolje da se ukine vodovod i da pored svake zgrade/kuce svako sebi iskopa bunar.
Samo me cudi kako to da struja ili telefon nisu "preskupi", iako telekom i elektrodistribucija deru gdje stignu ( na stranu to sto se bez struje i telefona moze a bez vode tesko)
edit : pokusali su ove godine da podignu cijenu za 30% , no nakon sto se digla velika frka odustali su
-
Redd
#163 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Kaže čiko na 033 21 07 07 (kao objašnjenje što danas cijeli dan nemam vode -Dobrinja II): "Gospođo draga znate li vi da kiša nije padala 4 mjeseca?Rezervoar Mojmilo je prazan, a vi stanujete visoko (na peto spratu). Koliko vode ima u rezervoaru mi toliko puštamo, doći će voda kad se malo smiri potrošnja!"
- nosara
#164 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Cetveroclana porodica u stanu ne moze potrosit 30 kubika vode mjesecno... Takse i ostala govna i izadje skoro 40 maraka... Cista pljacka na satu, jer oni su za to maheri... Struja je takodjer pljacka, kao i telekom, ali ovi posljednji imaju konkurenciju... Uglavnom, u lopovskoj drzavi pljacka ko stigne...fatality wrote: voda lopovski skupa ? 1 Kubik vode je 1KM, znaci 1000 l vode kosta jednu pisljivu marku ?
e ako je to skupo, onda je najbolje da se ukine vodovod i da pored svake zgrade/kuce svako sebi iskopa bunar.
Samo me cudi kako to da struja ili telefon nisu "preskupi", iako telekom i elektrodistribucija deru gdje stignu ( na stranu to sto se bez struje i telefona moze a bez vode tesko)
-
palamuda
#165 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Poskupljenje vode nego šta i ovo od 51 % je malo, voda je voda, svaka čast na ovom prijedlogu.
Litar flaširane vode je više od jedne marke, a pojedincima ovdje je skupo 1000 litara za marku pitke i potpuno čiste vode.
Kome se ne sviđaju cijene VIK - a neka razguli i dotegli sebi vode sa Vrela Bosne.
Ja sam prošli mjesec platio 25 km vode, a u istom periodu sam platio80 km telefona i mobitela, 25km kablovske, 30 km interneta i onda mi neko kaže da mu je voda skupa, voda je blago koji ako mi ne budemo htjeli čuvati će fino otići onome ko će je platiti suhim zlatom, a to su zemlje zapada, a mi ćemo ležat na sedam rijeka i kupat se iz lavora kišnicom, tad će nam valjat sve jer nas niko neće ništa pitati.
Litar flaširane vode je više od jedne marke, a pojedincima ovdje je skupo 1000 litara za marku pitke i potpuno čiste vode.
Kome se ne sviđaju cijene VIK - a neka razguli i dotegli sebi vode sa Vrela Bosne.
Ja sam prošli mjesec platio 25 km vode, a u istom periodu sam platio80 km telefona i mobitela, 25km kablovske, 30 km interneta i onda mi neko kaže da mu je voda skupa, voda je blago koji ako mi ne budemo htjeli čuvati će fino otići onome ko će je platiti suhim zlatom, a to su zemlje zapada, a mi ćemo ležat na sedam rijeka i kupat se iz lavora kišnicom, tad će nam valjat sve jer nas niko neće ništa pitati.
- fatality
#166 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
ipak mislim da moze. Pa nek odes samo 5 puta u wc, sa 4 clana , i pustis vodu ( vodokotlici imaju obicno 6l) to je 120l samo na wc. a gdje je tusiranje gdje ode dosta veca kolicina, ili pranje sudja.nosara wrote:Cetveroclana porodica u stanu ne moze potrosit 30 kubika vode mjesecno... Takse i ostala govna i izadje skoro 40 maraka... Cista pljacka na satu, jer oni su za to maheri... Struja je takodjer pljacka, kao i telekom, ali ovi posljednji imaju konkurenciju... Uglavnom, u lopovskoj drzavi pljacka ko stigne...fatality wrote: voda lopovski skupa ? 1 Kubik vode je 1KM, znaci 1000 l vode kosta jednu pisljivu marku ?
Mi cesto nismo svjesni koliki smo potrosaci, al et svako izgleda ima svoje vidjenje
- fatality
#167 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
ovo ja pokusavam objasniti, na vodu kao imaju svi pravo, a za telefon, struju i internet su spremi placati nebulozne cifre . Svaka cast na postupalamuda wrote:Poskupljenje vode nego šta i ovo od 51 % je malo, voda je voda, svaka čast na ovom prijedlogu.
- nosara
#168 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Ne znam s kim i koliko ti trunis na telefon, ali meni je daleko veca stavka voda... Moja voda, a ne ruska, kineska, pizdina...palamuda wrote:Poskupljenje vode nego šta i ovo od 51 % je malo, voda je voda, svaka čast na ovom prijedlogu.
A da placam tudji dug necu... Neka lijena, nesposobna, kurceva kantonalna vlast utjera dugove i mirna Bosna...!
Seljacko kolo...
- nosara
#169 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
120 hala, 50 pice, 200 tusiranje, 100 perkanje... U pravu si... Kad se sve sabere to je kubik... Ali u kurcu...fatality wrote:ipak mislim da moze. Pa nek odes samo 5 puta u wc, sa 4 clana , i pustis vodu ( vodokotlici imaju obicno 6l) to je 120l samo na wc. a gdje je tusiranje gdje ode dosta veca kolicina, ili pranje sudja.nosara wrote:Cetveroclana porodica u stanu ne moze potrosit 30 kubika vode mjesecno... Takse i ostala govna i izadje skoro 40 maraka... Cista pljacka na satu, jer oni su za to maheri... Struja je takodjer pljacka, kao i telekom, ali ovi posljednji imaju konkurenciju... Uglavnom, u lopovskoj drzavi pljacka ko stigne...fatality wrote: voda lopovski skupa ? 1 Kubik vode je 1KM, znaci 1000 l vode kosta jednu pisljivu marku ?
Mi cesto nismo svjesni koliki smo potrosaci, al et svako izgleda ima svoje vidjenje
- Nisrin
#170 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
Realno, voda jeste NAJVECE BLAGO i tek kad lopovi urede vodovodnu mrezu, poprave cijevi i ne budu im gubici 80%, jer sada veci dio grada po cijeli dan i noc nema vode nikako, kada sebi skresaju plate na normalan nivo (NK radnik ima 1200palamuda wrote:Poskupljenje vode nego šta i ovo od 51 % je malo, voda je voda, svaka čast na ovom prijedlogu.
Sad zbog nekih koji nece da plate vodu, a istu koriste, i zbog gubitaka od 80% zbog lose infrastrukture ispastam ja i jos 400 000 Sarajlija, a voda bi trebala biti 60 KM???!!!!Telefon uvijek radi, internet stabilan, struje uvijek ima, ali VODE NE!!!
Bolje bi bilo da je voda poskupila 30% i da su uveli sistem da je moraju placati SVI, a za najzesce socijalne slucajeve mogla je Vlada subvencionirati, jer lakse bismo to podnijeli nego da je nikako nemamo, kao sad!!!
- van Basten
#171 Re: ViK Sarajevo: Sarajlije piju hlor i jedu fekalije
voda je već sada skupkja od Beogradske, a kad bi se ostvarili snovi lopina iz vodovoda o željenoj cijeni onda bi nam i Zagreb izgledao kao selendra sa svojom cijenom. I to neko smatra normalnim? Zašto plaćati toliku cijenu? Da bi se djeci idali paketići, a penziponerima satovi? Da bi neko sa 8 osnovne imao 1200km platu? Prvo počistiti u svojim redovima - otkazi viškovima, minimalac ostalim sve dok posluju u minusu, krivično goniti odgovorne za minus... pa tek udariti po sirotinji